Kullanıcı mesaj:Yerazmelisa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Yerazmelisa. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorun varsa, danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmakta yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, yukarıdaki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da imza atmayı lütfen unutmayın!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metni eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere sakın imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

M. Yalçın Yalhı ileti 08:45, 30 Temmuz 2010 (UTC)

Şablonu kaldırmayınız[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere ya da dosyalara eklenen şablonları, gereklerini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --вяí¢αи76ileti 09:53, 30 Temmuz 2010 (UTC)
  • erhabalar. Acaba, VP:KD sayfasına bir göz atabilir misiniz? KD olmayan madde girdikçe silinecektir. VP:KAYNAK sayfasına da bakıp kaynak göstererek maddeyi yazmanız gerekiyor...--вяí¢αи76ileti 13:12, 30 Temmuz 2010 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Szoszvmesaj 08:22, 7 Ağustos 2010 (UTC)


madde siliniyor[kaynağı değiştir]

eklediğim sayfalar niçin siliniyor. telif hakkını ihlal edecek hiç bir bilgi yazmıorum. örneğin bir yazar ekleyeceğim, doğum yer ve tarihini, ölüm yer ve tarihini bir de çıkardığı eserleri yazıyorum ancak telif hakkı maddesi öne sürülerek siliniyor. lütfen gerekli açıklamayı yapar mısınız? --Yerazmelisa 11:03, 1 Eylül 2010 (UTC)

  • Merhaba Yerazmelisa, silinen maddeleri bana yazarsanız size daha iyi yardımcı olabilirim. Ancak maddeleri bilirsem neden silindiğini inceleyebilir, telif hakkına dair bilgi verebilirim...Genel olarak Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarını inceleyebilirsiniz. Hoşcakalın...Vikiçizer 11:44, 1 Eylül 2010 (UTC)
  • Selam. Silinen maddeleriniz hakkında maalesef yardımcı olamayacağım, zira "Hizmetli" değilim. Bu konuda bir "Hizmetli"den yardım alabilirsiniz. Örneğin, Vikiçizer bu konuda size yardımcı olabileceğini söylemiş. --M. Yalçın Yalhı ileti 11:25, 6 Eylül 2010 (UTC)

maddeler niçin siliniyor?[kaynağı değiştir]

Merhaba, Mıntzuri adında bir sayfa oluşturmuştum, silinmiş. Daha önce başka maddelerim de silinmişti. Bilgiyi nereden aldığıma dair kaynak gösteriyorum, kopyala yapıştır yapmıyorum, aldığım siteye dış bağlantı veriyorum ama hala maddem siliniyor. Lütfen bana bu konu hakkında bir açıklama yapabilir misiniz?

Aras Yayıncılık sayfasını da ben oluşturdum ve sayfadaki yazarlar kısmındaki bağlantı verilen sayfaları da ama belli aralıklarla maddelerim hakkında sorun yaşıyorum.

Lütfen sizden açıklama bekliyorum. --Yerazmelisa 07:56, 7 Eylül 2010 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeye son veriniz[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- --koc61mesaj 07:30, 18 Eylül 2010 (UTC)


Niçin yazdığım madde "silinme" uyarısı aldı?[kaynağı değiştir]

Merhaba, Zaven Biberyan adlı maddeyi ben ekledim ve bu sabah açtığımda sayfaya "Bu sayfanın içeriği uygun değil ya da boş!" uyarısının eklendiğini gördüm.
Maddenin içeriğinin niçin uygun olmadığını anlamış değilim.
Ben başka maddeler de yazdım ve yazacağım bana Zaven Biberyan sayfasında neyi kurallara uygun yapmadığımı açıklarsanız, hem bu durumu düzeltir ham de yazacağım diğer maddelerde uyarılarınızı dikkate alırım.
Kaldı ki, uygunsuz bir içerik olduğu kanısında da değilim. Diğer yazar sayfalarındaki ûslup ile yazdım, kaynak vb. bilgileri de verdim.
Maddenin silinmesini gerektiren sorunları tarafıma bildirirseniz bu olumsuzlukları düzeltmek ve maddenin silinmesini önlemek isterim?
Teşekkürler
--Yerazmelisa 07:00, 23 Eylül 2010 (UTC)

Mrb. Öncelikle size yazdığı madde silindi diye oraya buraya saldıranlardan olmadığınız için teşekkür ederim. Maddede yer alan bilgiler, telif hakkı saklı içerikten oluşuyordu. Yani bir siteden ya da başka kaynaklardan aynen kopyalanmış ve buraya eklenmişti. Vikipedi'de bu tür içeriklere yer verilmemektedir. Daha fazla bilgi için burayı okuyabilirsiniz. Sormak istediğiniz bir şey olursa bana ya da başka bir kullanıcıya sorabilirsiniz. İyi çalışmalar...--Rapsar 07:05, 23 Eylül 2010 (UTC)

Ben de ilginize teşekkür ederim. Bu durumda vakit kaybetmeden içeriği gözden geçirerek gerekli değişiklikleri yapmam icab eder.
Sormak istediğim bir şey daha var, değişiklikleri yaptıktan sonra sizin eklediğiniz uyarı şablonunu sileyim mi, kalsın mı? Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Size iyi çalışmalar, iyi günler dilerim.--Yerazmelisa 07:16, 23 Eylül 2010 (UTC)

Rica ederim. Telifli içeriği kaldırırsanız sil şablonunu gönül rahatlığıyla çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin...--Rapsar 07:19, 23 Eylül 2010 (UTC)

Bahsekonu maddeyi değiştirdim. "Sil" şablonunu da kaldırdım. Gözden geçirip herhangi bir sorun varsa bana mesaj atabilir misiniz? Ben pc başındayım hemen düzeltebilirim.--Yerazmelisa 07:37, 23 Eylül 2010 (UTC)

Maalesef hala telifli kısımlar içeriyor. Kaynaklarda yer alan kısımları kendi cümlelerinizle yazarsanız daha uygun olacaktır...--Rapsar 07:40, 23 Eylül 2010 (UTC)

Sizi sürekli rahatsız ediyorum ancak hem maddemin silinmesini hem de daha sonrası için bilgi edinmek istiyorum. Maddeyi tekrar düzelttim, kaynak olarak yararlandığım siteden birebir alıntı yapmadan kendi cümlelerimle anlattım yazarın hayatını. Umarım bu defa olmuştur. --Yerazmelisa 08:17, 23 Eylül 2010 (UTC)

Est. ne rahatsızlığı :) Madde şimdi tamamdır; ancak bazı yerlerde iç bağlantı vermek gerekiyor. Onu da ben hallederim şimdi :)--Rapsar 08:25, 23 Eylül 2010 (UTC)

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.--Yerazmelisa 08:32, 23 Eylül 2010 (UTC)

Rica ederim, iyi günler...--Rapsar 08:37, 23 Eylül 2010 (UTC)

  • Tekrardan mrb. Vikiçizer'e attığınız mesajı gördüm de. Maddenin üstünde "taşı" butonuyla madde adını değiştirebilirsiniz. İyi günler...--Rapsar 09:15, 23 Eylül 2010 (UTC)

Madde ismi değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer, sizden bir konuda yardım rica ediyorum. Daha önce eklediğim bir maddenin isminde değişiklik yapmam gerekiyor. Bunu nasıl yapacağım? İzlemem gereken bir prosedür var mı? Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar dilerim. --Yerazmelisa 09:12, 23 Eylül 2010 (UTC)

  • Merhaba, sayfanın üzerindeki "taşı" sekmesine tıklayarak ismi değiştirebilirsiniz. Belli bir prosedürü yok, genel adlandırma kuralları geçerli, isim değiştirme sayfasında "değiştirme nedeni" sorar, bir neden belirtmeniz uygun olur. Eğer aynı isim zaten mevcutsa isim değiştirilmez, bir hizmetliden yardım istemeniz gerektiği uyarısı görünür...Siz bir deneyin, olmazsa haber verin değiştirelim. İyi çalışmalar...Vikiçizer 09:57, 23 Eylül 2010 (UTC)
  • Yardım:Resim ekleme sayfasında nasıl resim ekleneceği örneklerle gösterilmiştir. Resimleri ise yine vikipedinin başka bir projesi olan çok sayıda resmi içerisinde barındırın Wikimedia Commonsdan elde edebilirsin... --Fagusmsj 06:02, 25 Eylül 2010 (UTC)

Eksik/yanlış lisans ve kaynak bilgisi..[kaynağı değiştir]

C. Jones msj 10:08, 3 Ekim 2010 (UTC)