Kullanıcı mesaj:Tema/Arşiv 07

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Farkettim amaç KSY ve N sayfalarının okunmasını sağlamaktı. Ozaman onları kalın yazayım düzelteyim az. Uyarın için sağol.--Reality 09:59, 10 Nisan 2010 (UTC)
  • Bak böylesi güzel oldu.)--Reality 10:03, 10 Nisan 2010 (UTC)

Ne güzel sizi buralarda görmek. İyi çalışmalar. :) --yabancım 10:04, 10 Nisan 2010 (UTC)

  • Teşekkürler ilgin için, hallettim ben onu :) Kolay gelsin.--Rapsar 10:09, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Bob Dylan maddesindeki düzeltmeniz[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg, bir noktayı bir türlü anlayamadığım için size sormak istedim. Şu değişikliği yaparken belli bir kaynağa dayandınız mı? Dayandıysanız küçük bir araştırmayla maddeden çıkardığınız "Chronicles: Volume One" kaynağında (kaynak da çıkarmış oluyorsunuz) yer aldığı kaynaklandırılabilen "Kirghiz" soyadındaki babaanne ve dede bilgilerini neye göre elediniz? Belli kaynağa göre ise neden referans eklemediniz? Özetle, bilgilerin bir kısmını bırakıp bir kısmını -neye dayanarak?- çıkardığınızı merak ediyorum. --temaileti 23:18, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Kaynaksız atma söz konusu. II. Dünya Savaşı falan filan... Takabeg ileti 23:36, 17 Temmuz 2010 (UTC)

"Atma"yınca oluyor demek ki --temaileti 02:31, 18 Temmuz 2010 (UTC)

İlla Türk yapmaya çalışıyorlar ya :) İzin vermeyelim. Takabeg ileti 02:34, 18 Temmuz 2010 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Tema. Hep birlikte çalışmaya var mısınız? --yabancım 16:44, 20 Temmuz 2010 (UTC)


Birçok hizmetlinin tatilde olduğu ve vandalların cirit attığı bu vikide seni SD'de görmek büyük mutluluk Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 12:32, 23 Temmuz 2010 (UTC)

Sevgiler Tema; sizi görmek büyük bir mutluluk. İmza (mı?) peki: çok klasik olacak ama; "eski ama eskimeyecek bir dost" ,. 78.179.13.102 22:09, 27 Temmuz 2010 (UTC)

O halde size TDK sözlükte "Osmanlı donanmasında ve kıyılarında görev yapan asker sınıfı" şeklinde tanımlanabileceğimi anımsatıp, tanıyamamakta haklı olduğunuzu, ayrıca fikirlerin kurşun geçirmezliğini anımsatmak borcumdur. Muhtemelen bu mesajdan sonra engelleneceğim :) Ama nereye kadar? İzlerimi(zi)i nasıl yokedecekler merak ediyorum. Sevgi ve saygılarımla. 78.179.13.102 22:22, 27 Temmuz 2010 (UTC)

unutuuğum bir şey: size sevgi dolu armağanımdır - bir şiir:

Onlar ümidin düşmanıdır sevgilim

Akarsuyun

Meyve çağında ağacın

Serpilen gelişen hayatın düşmanı

Çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına

-çürüyen diş, dökülen et-

bir daha dönmemek üzere yıkılıp gidecekler

ve elbette sevgilim, elbet

dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya

dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle; işçi tulumuyla

bu güzelim memlekette hürriyet… Bu imzasız yazı Abi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikiproje:Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--82 ~145 ileti 08:19, 2 Ağustos 2010 (UTC)

  • Teşekkür ederim sevgili Tema; sana da kolay gelsin. Zaten hep buralardayım, bi yere gitmedim :) sevgiler.
    "Or'da bir yer var uzakta.. o yer bizim yerimizdir." Katkıları da düşünceleri gibi pırıl pırıl olan Tema'ya bilgiye kattığı renkler için bu renkli teşekkür çiçekleri..
    78.179.13.101 22:39, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, bu değişiklik Vikipedi'nin hangi ilkesi doğrultusunda yapılmıştır, yorum olarak daha iyi değerlendirebilirsiniz.--temaileti 21:58, 11 Ağustos 2010 (UTC)

  • sanırım, konuyla ilgisiz olduğu düşünülerek yapıldı. bence yanlış, ama kendi yorumum olduğu için müdahale etmektense sorumu tekrarlamayı tercih ettim. --ki bl 22:03, 11 Ağustos 2010 (UTC)
en:Wikipedia:Canvassing'da yer alan açık oy avcılık (destekle olsun köstekle olsun) olarak algılanmasa da, This is considered disruptive behaviour olarak algılanabilir. Yani riskli. Takabeg ileti 22:12, 11 Ağustos 2010 (UTC)
Yanlış olduğunu düşünüyorsanız, geri aldıktan sonra sorunuzu yinelemeniz daha doğru bir yaklaşım olmaz mıydı?--temaileti 22:05, 11 Ağustos 2010 (UTC)
içinde olduğum konularda, eğer çok net bir ihlal söz konusu değilse müdahale etmemeyi uygun görüyorum. sana yanlış geliyorsa lütfen kullanıcıyla ya da bir hizmetliyle konuşun. şimdi çıkmak zorundayım. görüşürüz. --ki bl 22:13, 11 Ağustos 2010 (UTC)


Merhaba, Vikipedi:Oy avcılığına baktım ve ilintili bir durum bulamadım. Konu oy avcılığıyla ilgili değil yan bir tartışma. Ayrıca, "tartışmanın kalitesini arttırmak yerine sonucunu etkilemek amacıyla yazılmış mesajlar" diyor, sonucu etkilemenin aksine tam da tartışmanın kalitesini artırmak içindir yapılan yorum. Ben bu yönerge ile ilgili görmüyorum durumu.--temaileti 22:20, 11 Ağustos 2010 (UTC)

Eninde sonunda Niye olumlu oy veriyorsun ?, Olumlu oy vermemelisin. anlamı çıkarması da mümkün. Oy vermek isteyenlere itici etkisi yapar. Farkında mısınız ? Tartışmanın kalitesini arttığını hiç düşünemiyorum. Yorum kısımında yapsaydınız. Çok isterseniz geri getirin. Sorunun içinde bir hizmetli de var. Şimdi aktif bürokrata soralım. Takabeg ileti 22:28, 11 Ağustos 2010 (UTC)
Sormakta fayda olduğunu düşünüyorum, merak ediyoruma çıkçası. Oyla ilintili değil durum, böyle bir tartışmanın oylama sayfasında yapılmasının uygunluğu tartışılabilir. Siz herhalde ben Kibele'nin yorumuna yorum yapınca farkettiniz durumu, çünkü o yorum da size göre yanlıştı.--temaileti 22:32, 11 Ağustos 2010 (UTC)

Mesela bu kaldırmasını uygun buluyorum. Orası Sabri'nin hizmetli adaylık sayfası. Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Bermanya 2 gibi olmasın. Takabeg ileti 22:41, 11 Ağustos 2010 (UTC)

P.S. Ne zaman farkettiğim önemli değil. Yine de oraya yazdıklarınıza katılıyorum. Takabeg ileti 22:41, 11 Ağustos 2010 (UTC)

Afedersiniz tanık oluyorum da, acaba yukardaki yorumda, başka bir hizmetli adaylığı sayfası gösterilere, birinin oy avcılığı yaptığı mı ima ediliyor bana mı öyle geldi ? --Boyalikus 22:56, 11 Ağustos 2010 (UTC)

Tekrar selam, ben geri alınan tartışmada oy avcılığı ile ilgili bir durum görmedim. Zaten oy avcılığı da illa burada, vikipedide, yapılacak diye bir durum yok. Ayrıca X kullanıcının şunu uygun bulmadım kaldırın demesini, bizzat içinde bulunduğu tartışmalar hakkında (bermanyanın sayfası) kullanıcı sayfalarından defalarca beyanat vermesini VP:N'ye aykırı buluyorum. Ayrıca Sabrican76'nın oylamasında sadece madde adlandırması ile ilgili soru soran, hizmetliler genelde madde adlandırmasında sorun yaşamazlar, ve kendisi için yegane kullanıcı ünvanı verilen X kullanıcısının dışarıdan bu tür müdahalelerini de ben hoş karşılamıyorum. Bunu da bir biçimde oy avcılığı olarak algılayabilirim.. Hem de altını çizerek oylamanın sonucunu etkilemeye yönelik olduğunu düşünebilirim.. Kolay gelsin. --Boyalikus 23:12, 11 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba Tema. Sorunlar da Vikipedinin bir parçası, yapacak bir şey yok :) Söz konusu oyda "hizmetli olması Vikipedi'nin olumsuz imajını kesinlikle değiştirecektir" denilmiş. Sorulan sorunun amacı da bunun açıklanması. Ben de bu cümleyi görünce şaşırmış, hatta yadırgamıştım. (Bir kişinin hizmetli seçilmesiyle vikipedinin benim farkında olmadığım olumsuz imajı nasıl değişebilir diye düşünüştüm. Ayrıca olumsuz düşünenler sadece engellenen eski kullanıcılar ile Vikipedi hakkındaki bilgileri "herkesin girip değişiklik yaptığı ansiklopediye güven mi olur"dan ibaret olanlar değil mi?) Tam olarak neyi kastettiği açıkça anlaşılmıyor. Bunun açıklanmasını istemekte ve kibele'nin mesajında bir sorun görmüyorum. Siz de onun mesajıyla ilgili yorumunuzu yazmışsınız. Oylamayla tamamen ilgisiz ve kaldırılması gereken yorumlar olduğu kanısında değilim. Hele ki "distruptive behaviour" bu yorumlar açısından çok ağır bir ifade bence. (VP:İNOV politikasına uygun şekilde bakıldığında "Niye olumlu oy veriyorsun ?, Olumlu oy vermemelisin." anlamı nasıl çıkarılabilir, o da anlayamadığım bir nokta.) Olumlu-olumsuz her türlü oy vesilesiyle oylamaya ve Vikipediye katkıda bulunmaya yönelik olduktan sonra soru sorulmalı ve yorum yapılmalı. Bundan da ne o oyu veren, ne o yorumu yapan alınmalı. Açıklık belki de en çok oylamalarda gereklidir. Her bir oy başka kullanıcıların gözden kaçırdığı bazı noktalara dikkat çekebilir ve bu açıdan gerekçeler çok önemlidir. Gerekçenin açıklanmasını istemek de hem adaya, hem Vikipediye yarar sağlar. Ancak Takabeg geri aldıktan sonra kibele sorusunu değiştirmiş. Şimdi tekrar geri alınsa karışıklık olacak gibi. Ben bu haliyle bırakmaktan yanayım, geri almayı doğru bulmasam da. Teşekkürler. --yabancım 09:24, 12 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba Yabancı, sorunlar elbette Vikipedi'nin doğal bir parçası. Yapılabilecek olan, böylesine açık bir ortamda, sorunların ortaya çıkışına yönelik olamaz zaten; ancak sorunlara karşı alınacak tavır, gösterilen duruş, yaklaşımdaki adalet ve tutarlılık belirleyici rol oynayabilir. Bu nedenle sorunlar değil, bu sorunlara karşı gösterilen yaklaşımlardır Vikipedi iklimini, kültürünü oluşturan. Bir kullanıcı bir yorumu geri alıyor, konuyla ilgili iki hizmetlinin yorumu bu geri almanın doğru olmadığı üzerinde birleşiyor. Sonuç: o yorum artık orada değil. Böyle bir tabloya dıştan baktığınızda siz ne düşünürdünüz? Üstelik bu durum da, Vikipedi'deki bir olumsuzluğu dile getiren bir kullanıcının yorumu üzerine oluşuyor. Yine dıştan bakarsak, bu yaklaşım olumsuzlukları gidermek (konuşmak) bir yana besler (susturmak) özellikte. Açıklığın oylamalarda gerektiğine katılıyorum, ama bu şekilde sağlanabileceğini düşünmüyorum. Geri almak doğru olmaz evet, gitti gider Yabancı. Ben katkı koyabileceğim noktalarda bundan sonra daha da etkin olmayı ve fikirlerimi açıklıkla belirtmeyi düşünüyorum. Sevgi ve saygılarımla.--temaileti 17:39, 12 Ağustos 2010 (UTC)
Söylediklerinize katılıyorum. Ancak kimi zaman ortamın gerilmemesi adına doğru olduğunu düşündüğümüz şeyi söyleyip, çok büyük bir ihlale yol açmıyorsa bazı şeyleri olduğu gibi bırakabiliyoruz. Kendi adıma bunu burada çok yaptım. Aksi halde "hizmetliyim diye her şeyi ben bilirim mi diyorsun" benzeri yorumlar da gelebiliyor. Beni buradan soğutabilecek durumlara yol açmaktansa, tatsızlık çıkma olasılığı yüksek olan durumlarda mümkün olduğunca bir adım geride kalmayı tercih ediyorum. Bunu doğru bulmazsanız sizi anlarım, ancak üç yılı aşkın vikipedi sürecimin sonunda geldiğim nokta budur. Bir dokunup bin ah işittiniz, kusura bakmayın :) --yabancım 20:00, 12 Ağustos 2010 (UTC)

KD sayılır mı?[kaynağı değiştir]

Merhaba Tema. Power FM, Virgin Radio gibi radyo kanallarının yayın akışlarını eklesek Kayda Değer sayılır mı? -- [KereM 233] 14:14, 17 Ağustos 2010 (UTC)

DJ'leri eklenebilir mi? -- [KereM 233] 14:23, 17 Ağustos 2010 (UTC)

Teşekkürler. -- [KereM 233] 14:29, 17 Ağustos 2010 (UTC)

Ciconiidae ? Ciconiiformes ??[kaynağı değiştir]

Merhaba Kmoksy, yardımcı olabileceğinizi düşündüğümden şu video ve fotoğrafı görmenizi istedim. Çekimleri henüz bir gün önce yaptım ve sözkonusu kuşların leyleksilerden olduğunu düşündüm; ancak alanım olmadığından büyük bir yanılgı içinde de olabilirim :). Özellikle fotoğrafta kuşları görece daha yakından görmek mümkün. Teşekkürler, kolay gelsin. --temaileti 14:36, 21 Ağustos 2010 (UTC)

Video ve fotoğraftakiler Ciconia ciconia (ak leylek) türüdür. Bu görüntüyü çok iyi bilirim. Askerliğimi İstanbul Şile'de yaptım. Orada leyleklerin göçüne tanık oldum. Daha önce görmemiştim ve ömrümde gördüğün ilk ve tek leylek göçü idi. Bütün kışla ve kışlanın dışındaki yemyeşil ova, siyah beyaz renge bürünmüştü. Hem yerde, hem çatıda hem de gökyüzünde. Göktekiler dolana dolana süzülerek iniyorlar. Ortalık cümbür cemaat. Bir lakırtı, bir lakırtı. Çok hoş ve acaip bir duygu. Leyleklerin böyle olağanüstü olacaklarını bilmiyordum ve o gün öğrendim. Resim ve video o günlerimi hatırlattı. --Kmoksy 14:59, 21 Ağustos 2010 (UTC)
Bilgilendirmeniz ve paylaştığınız anınız için teşekkür ederim :). Gerçekten etkileyiciydi, güney/güney batı tarafından gelenlerin beklendiği bu "cümbür cemaat anın" daha iyi bir görüntüsünü alabilmek, hatta seslerini kaydedebilmek isterdim. Sevgiler, kolay gelsin.--temaileti 15:10, 21 Ağustos 2010 (UTC)
Benim rastladığım leylek göçü bahar başındaydı. Afrika'dan aç ve yorgun olarak gelen leylekler kurbağası bol Şile ovasına hem dinlenmek hem de beslenmek üzere inmişlerdi. Sizinkiler ise Afrika'ya gidecek olan Avrupa leylekleri. Seslerini kaydetmek istiyorsun. Sana bir atasözü ile cevap vereyim: Davulun sesi uzaktan tiz gelir. :-). Leylek lakırtısını tek yuvadaki iki leylekten dinle, belki melodik gelebilir. Fakat 1000 ya da 5000 (belki daha fazla) leyleğin aynı anda gaga takırtısını çıkardığını düşün bir de binlerce vuvuzela çalınan Beşiktaş maçını düşün .-) --Kmoksy 15:21, 21 Ağustos 2010 (UTC)
Leylekler değil ama ses konusu yıllardır ilgi alanım. Ve dediğiniz doğru, bir nevi white noise oluşabilir, olsun, biz de leylekleri maça götürürüz :). --temaileti 15:35, 21 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba. Hizmetlilik oylamasındaki desteğiniz için çok teşekkürler. Hep birlikte nice verimli katkılara. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 20:15, 29 Ağustos 2010 (UTC)

Sanat projesi işbirliği[kaynağı değiştir]

Selamlar, sanat projesi üyesi olarak görünmeseniz de sanat konularına ilginizden ötürü, proje üyelerine yolladığım mesajı size de yolluyorum. Ağustos-Ekim ayı işbirliği olarak Yaşayan Ölülerin Gecesi, Henry Moore ve John Mayer maddelerindeki bütün iç bağlantıları mavileştirmek seçilmişti. Proje kapsamında John Mayer maddesinin kırmızılıkları tamamlandı. Ancak ne yazık ki bundan sonra projeye ilgi azaldı ve neredeyse tamamen ilgisiz duruma geldi. Yine proje kapsamında bulunan Yaşayan Ölülerin Gecesi ve Henry Moore maddelerinin kırmızılıklarının giderilmesi için işbirliğine katılmanızı ümit ve rica ediyorum. İlgisiz kalan işbirliği projemizin tekrar canlanması için bu çağrı mesajını tüm sanat projesi üyelerine yolluyorum. Saygılarımla --Merube 89msj 21:20, 26 Eylül 2010 (UTC)

John Mayer maddesine kendi ölçülerimde katkı yapmaya çalıştım; ne yazık ki daha fazlasına şu an zaman ve enerjim yetmemekte. Çağrınız için teşekkürler, sanat için 24 saat açığım. Sevgiler :). --temaileti 00:59, 30 Eylül 2010 (UTC)

İlginiz ve katkılarınız için çok teşekkürler. Darısı Yaşayan Ölülerin Gecesi ve Henry Moore maddelerine :). İlginiz için tekrar çok teşekkürler, sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 21:17, 30 Eylül 2010 (UTC)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şablon gerekliliği[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim Vikiçizer, kolay gelsin.--temaileti 22:23, 28 Ekim 2010 (UTC)

  • Rica ederim, iyi çalışmalar...Vikiçizer 22:24, 28 Ekim 2010 (UTC)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube, maddedeki korumadan dolayı tartışma sayfasında belirttiğim gerekli değişikliği yapamıyorum. Değerlendirebilirseniz sevinirim. Kolay gelsin, sevgiler.--temaileti 22:20, 28 Ekim 2010 (UTC)

Geç kalmışım, sağolsun çizer halletmiş. Kusura bakmayın lütfen. Sevgilerimle, iyi vikilemeler--Merube 89msj 22:28, 28 Ekim 2010 (UTC)
İlk sizi aktif görmüştüm, kusur ne demek, teşekkür ederim. Maddde bugün Google'da epey tıklama alacak, şablonun esikliğini hissetmemek için Vikipedi'ye hiç katkı yapmamış olmak lazım. Kolay gelsin. --temaileti 22:33, 28 Ekim 2010 (UTC)
Madde -şablonsuz- çok büyük hayal kırıklığı yaratırdı bence de. İyi ki farkettiniz de eklendi. Dikkatiniz ve de anlayışınız için çok teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 22:36, 28 Ekim 2010 (UTC)
  • Geri almanıza gerek yoktu. Bir ay önce yazdım fakat hizmetliler yoğunluktan ilgilenemedi sanırım. Bende kendim yönlendirip geçmiş birleştir şablonu ekledim. İyi akşamlar.--Reality 21:24, 4 Kasım 2010 (UTC)

Petrol Ofisi Wikipedia sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Telif hakkı nedeniyle Petrol Ofisi'nin sayfasına yaptığımız değişiklikler kabul edilmiyor. Bunun Wikipedia'nın kuralları doğrultusunda yapıldığının farkındayız. Petrol Ofisi, önceden yaptığımız şekilde sayfanın düzenlenmesini kendileri talep etti. Gerekirse yazılı izin de sunabiliriz. Bu bilgileri silinmemek üzere nasıl yükleyeceğimiz konusunda yardımınızı istiyoruz. Bu imzasız yazı simril (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Doğan Holding maddesinde Vandalizm Var[kaynağı değiştir]

Selam adminim, Doğan Holding maddesinde gizli gizli vandalizm var kaynakçası olan maddeleri siliyorlar. saygılar.--camoka4 21:27, 3 Şubat 2011 (UTC)

İsim değişiklikleri için "sayfa" sekmesinin altındaki "taşı" fonksiyonu kullanırmısnız? Türk isimlerine değiştirin. Yardım ederseniz iyi olur.--

ne yaptım 2008 de Bu imzasız yazı 88.243.43.185 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.