Kullanıcı mesaj:Suleyman47

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Suleyman47!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --i.e.msj 13:10, 22 Ocak 2013 (UTC)

Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz!
Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --i.e.msj 13:10, 22 Ocak 2013 (UTC)

EMSA Yeditepe ve EMSA Türkiye nin silinmesi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Malum profil den anlayacagınız üzere yeni bir kullanıcıyım. Kurulusunda katkıda bulundugum iki uluslararası örgütün vikipedia sayfasını olurşturdum ve bunlar sizin tarafınızdan silinmiş,amenna. Zannedersem kendi çapınızda bazı kurallara uymadıgıma binaen silmişsinizdir. Ancak hiç mi şu aklınızdan, öncesinde bir uyarı göndermek ve gereken düzenlemeyi yapmam için fırsat tanımanız geçmez! Kendinizi hangi çepere sıgdırdıgınızı bilmem ama şurası muhakkak ki universal bir bilgi akışına mani oldunuz. Ha bu hiç mi umurunuzda olmaz o ayrı mesele ama bizler içinde vikipedia içerisinde birşeyler ifade etmenin bir manası yok artık ki bu sizler gibi bazı normları idrak edemeyenlerden olsa gerek. Keske ülkemiz tıp öğrencilerine vikipedia aracılıgı ile bir iletişim sağlayabilmiş olsa idik. Herneyse EMSA uluslararası platformda wikipedia nın katkısını zaten yeterince almakta. Varsın gelsin Vikipedia "sizin gibiler" dolayısı ile haksızlık etsin. Bu imzasız yazı Suleyman47 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

merhaba, "EMSA Yeditepe" ve "EMSA Türkiye" maddelerinin Vikipedi:Kayda değerlik ve Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) bölümlerinde bulunan kriterlere uyması gerekmektedir. Özellikle
  1. Eğer kayda değerlikleri güvenilir kaynaklarla gösterilmemişse, ulusal veya uluslararası bir örgütün şubeleri genelde haklarında ayrı bir madde açılmasını gerektirecek düzeyde kayda değer değildir. Ancak bilgiler doğrulanabilir olduğu sürece şubeler hakkında bilgiler Vikipedi'de liste madde olarak verilebilir.

kısmına dikkat çekmek isterim. EMSA'nın kaydadeğer olması EMSA Yeditepe'nin kaydadeğer olması anlamına gelmemektedir. Kaydadeğerlik için birincil kriter şudur:

Bir şirket, grup, örgüt vb. eğer ikincil kaynaklar tarafından konu edilmişse kayda değerdir. Bu kaynaklar güvenilir ve söz konusu örgütten bağımsız olmalıdır. Konunun yeterince derinlemesine işlenmemişse kayda değerliğin ortaya konabilmesi için birden fazla bağımsız kaynak gösterilmelidir. Konunun ikincil kaynaklar tarafından işlenişi sudan veya tesadüfi nitelikte ise bu kayda değerliği belirlemek için yeterli değildir. Kayda değerlik bir kere belirlendikten sonra, maddenin içeriğini zenginleştirmek için birincil kaynaklara başvurulabilir. Nihaî ve en önemli şart, madde içeriğinin atfedilebileceği güvenilir yayımlanmış kaynakların olmasıdır.

Yukarıda belirtilen "ikincil kaynaklar" her türlü güvenilir yayımlanmış eseri kapsar, örneğin gazete makaleleri, kitaplar, televizyon belgeselleri, ve tüketici haklarını savunan örgütlerin yayımladığı raporlar olabilir[1], ama aşağıdakiler olamaz:

  • Basın duyuruları; otobiyografiler; şirket, grup veya organizasyonun reklamları; ve örgütün kendinden bahsettiği diğer eserler. Bunlar örgütün kendisi tarafından yayımlanmış veya başkaları tarafından yeniden yayımlanmış olması farketmez.[2] Maddesinin konusu olan örgütün tarafından veya onun talimatı ile yayımlanmış materyal birincil kaynak sayılır ve diğer bir Vikipedi politikasının konusudur.
  • Sıradan içerikli eserler, örneğin sadece toplantı saatlerini veya iş saatlerini belirten gazete makaleleri, veya iş rehberlerinde telefon numarası ve adreslerin yayımı.

Dolayısıyla, kendinden bağımsız, yani EMSA Yeditepe ya da EMSA Türkiye siteleri dışında güvenilir kaynaklar tarafından destekleniyorsa ve bu kaynakları gösterebilecekseniz maddeleri geri getireyim. Kaydadeğerlik normlarına uymuyorsa geri getirmenin bir anlamı yok çünkü tekrar silinebilirler. Ayrıca içeriğin de VP:TELİF kıstaslarına uygun olması gerekmektedir. Haber verirseniz sevinirim.--Mskyrider ileti 06:58, 28 Ocak 2013 (UTC)

  1. ^ Dört örnek:
    • Microsoft Word bu kriteri sağlar çünkü Microsoft'tan tamamen bağımsız kişiler bu program hakkında kitaplar yazdılar
    • Oxford Union bu kriteri sağlıyor çünkü hakkıda iki kitap yazılmıştır.
    • Hakkında Haynes Kılavuzu yazılmış tüm arabalar bu kriteri sağlar.
    • Hewlett-Packard bu kriteri sağlar çünkü hakkında çeşitli inceleme makaleleri yazılmıştır.
  2. ^ Reklam ve promosyon bir ansiklopedi maddesi elde etmek için kullanılacak yollar değildir. Yayımlanan eser , maddenin konusu olan şirket, kurum vs. hakkında bir başkası tarafından yazılmış olmalıdır. (Maddenin konusu ve yazarının aynı kişi olması durumunda ortaya çıkacak doğrulanabilirlik ve tarafsızlık sorunları için Vikipedi:Otobiyografi'ye bakınız.) Kayda değerliğin ölçütü konudan (veya onun imlatçısı, yaratıcısı, satıcısından) bağımsız kişilerin, bu şirket, hizmet veya ürün hakkında sıradan sayılmayacak bir yayım yapmaya onu değer bulmalarıdır.