Kullanıcı mesaj:SuiGeneris

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba SuiGeneris, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Kemal K.ileti 16:48, 28 Haziran 2009 (UTC)

  • merhaba, Tek hücreli organizma gibi maddelerde, bu şekilde bakınız demek yerine bunları doğrudan yönlendirmek gerekmektedir. daha fazla bilgi için yardım:yönlendirme sayfasına bakabilirsiniz. iyi çalışmalar. -- fcn (m) 20:18, 30 Ağustos 2009 (UTC)

Statik IP ile yapılan katkının kullanıcı hesabına aktarılması[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Yukarıda dinamik IP ile ilgili yazdıklarınıza bakarak bu konu için uygun kişinin siz olduğunuzu düşünerek size yazıyorum sayın Metal Militia.

Wilhelm Reich maddesinde "09:56, 31 Ağustos 2009 92.45.219.154 (Mesaj) (87.577 bayt) (Geri al)" tarihli değişiklikteki IP adresi aslında ben SuiGeneris'e aittir. (IP adresim statik olduğu için şu an da bu IP'den yazmaktayım, kayıtlara erişim hakkınız varsa sanırım bunu tespit etmeniz kolay olacaktır.)

Sanıyorum Wikipedia'daki bir hatadan dolayı bu katkı kullandığım rumuza değil IP adresine eklendi. Tarayıcıdan iki pencere açıp birinden login olduğum halde, login olmadığım pencereden yaptığım yükleme SuiGeneris kullanıcısının (yani benim) katkıları arasında görünmemiştir. Ki aslında olması gereken, diğer pencereden login olduğum için, login olmadığım pencereden yaptığım yüklemenin SuiGeneris olarak tanınması gerektiğiydi.

Sözkonusu maddenin benim değişikliğimden önceki haline göz atarsanız harcanan emeğin ne kadar büyük olduğunu takdir edeceğinizi umuyorum.

Bahsi geçen IP adresinden yapılan değişikliğin silinerek, SuiGeneris'in katkılarına eklenmesi mümkün müdür acaba? SuiGeneris 16:29, 1 Eylül 2009 (UTC)

  • Merhabalar, maddenin geçmişinde istediğiniz şekilde bir değişiklik yapmak maalesef mümkün değil. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 22:56, 3 Eylül 2009 (UTC)

Resmi Bill Hicks Diskografisi başlığına tekrar yükledim, son değişiklikler sayfasında yanlışlıkla sildiğinizi belirmişsiniz, umarım yanlış bir şey yapmamışımdır?Bu imzasız yazı SuiGeneris (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 15/9/9

  • Merhaba, haklısınız yanlışlıkla silip maddeden çıkardım. Ancak geri eklemeyi unutmuşum. ilginiz için teşkkürler, --Manco Capac 08:16, 15 Eylül 2009 (UTC)
Vandalizm yapılmış sayfa silindi. İyi çalışmalar. --Eldarion 11:06, 15 Eylül 2009 (UTC)
Geri alındı.Teşekkürler.--Eldarion 11:54, 15 Eylül 2009 (UTC)

İstiklal mahkemeleri[kaynağı değiştir]

İstiklal Mahkemeleri'nin aslında Devrim Mahkemesi olduğu sizi neden rahatsız etti? Bunu söyleyen ben değilim, Cemil Meriç.

Ayrıca İstiklal Mahkemeleri'nin bir "hak arama" yeri değil "hesap verme" yeri olduğu da bir gerçektir. Dünyanın neresinde bir istiklal mahkemesinde "hak" kavramının tartışıldığı görülmüş?

Neden rahatsız olduğunuzu açıklar mısınız? SuiGeneris | ileti 12:51, 19 Eylül 2009 (UTC)

  • Yerleşmemiş tabirleri yazamıyoruz. politika yönergeler gereği öyle olmalı. Aksi halde yazılanlar sizin görüşünüzmüş gibi anlaşılır. Ona da müsade edilmiyor. Saygılar-,--Bruno ileti 13:05, 19 Eylül 2009 (UTC)

Açıklamanız için teşekkür ederim. Konuyla ilgili bir kaynak ekledim. Kolay gelsin. SuiGeneris | ileti 13:16, 19 Eylül 2009 (UTC)

  • Tşkler. Ama bir problem var. Kaynak genel olarak istiklal mahkemelerini anlatıyor. Yani şu cümle: İstiklal Mahkemeleri "mahkeme" sayılmazlar. Bunlar, savaş ve ihtilal dönemlerinde rastlanan anti-demokratşk "infaz kurulları"dır. Bizim istiklal mahkemesini değil genel olarak bütün istiklal mahkemelerinin vasfına değiniyor. Fransız devriminde sadece Pariste 2800 kişi idam edildi toplamda 17 bin kişi diyor. Bizdekinde toplam 1000 küsur kişi %90 asker kaçağı, asi, ,syancıydı diyor. Giriş cümlesinde istiklal mahkemeleri hakkında bilgi verirken genellemeleri Türk İstiklal Mahkemesine yaftalamış oluruz bu şekilde veremeyiz. Yani biber acıdır hayat acıdır hayat biberdir mantığı:)--Bruno ileti 13:23, 19 Eylül 2009 (UTC)

Anladığım kadarıyla kavramlara takılıyoruz. Uğur Mumcu da "istiklal mahkemeleri" deyimiyle aslında devrim mahkemelerini tanımlamış, ama aslında istiklal mahkemesi devrim mahkemesi değildir mi demek istiyorsunuz? Yapmayın, etmeyin :)

Peki, bu iki mahkemeyi ayrı düşünelim ve soralım: İstiklal mahkemeleri, hiç mi bir devrim mahkemesi gibi davranmamıştır? Örneğin şeyh said isyanı sonrasında istiklal mahkemelerindeki yargılama devrim mahkemelerinin tanımına uymaz mı? Karşı devrimcilerin yok edilmesi.

Bunu normal mahkeme de yapar diyorsanız, o zaman da atıf hoca olayına bakınız. cemiyeti müderrisin imzasıyla milli mücadele aleyhinde bir bildiri yayınlanıyor mesela, fransız üçaklarından anadoluya atılıyor.. atıf hoca belgeyi kendisinin yazmadığını söylüyor ama... sonucu biliyorsunuzdur "idam".

istiklal mahkemeleri hak arama yeri midir? Yoksa Mumcu'nun dediği gibi "anti demokratik" kurullar mıdır? Her şey açık değil mi? SuiGeneris | ileti 13:35, 19 Eylül 2009 (UTC)

  • Devrim mahkemeleri diye bir madde başlatıp orada genellemeleri istediğiniz gibi yazabilirsiniz. Bu madde Türk İstiklal Mahkemelerini anlatıyor. Ona özgü bilgilere yer verilmeli. Bütün devrim mahkemelerine özgü genellemeler yanlış anlaşılmalara neden olur. Yani Uğur Mumcu biber acıdır demiş ise onu hayat maddesinde hayat acıdır ifadesinin kaynağı olarak gösteremeyiz.--Bruno ileti 13:45, 19 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Tartışma:İstiklal Mahkemeleri sayfasında görüşünüzü açıklarsanız iyi olur. Vikipedi evrensel ve tarafsız bir ansiklopedi olduğu için maddeler sadece resmî tarih tezi, ders kitaplarında anlatılan tezler ile yazılmamalıdır, bence. Ancak taraflı üslupla yazılması gerekir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:51, 19 Eylül 2009 (UTC)

Sayın kibele, Said Nursi maddesini, vandalizm içeren hali ile koruma altına almışsınız sanırım. meslek kısmında sahte peygamber sahte mehdi yazıyor da. Kolay gelsin. SuiGeneris | ileti 20:49, 19 Eylül 2009 (UTC)

  • hay bin kunduz.. :( gerçi yarı koruma olduğu için siz de değiştirebilirdiniz ama.. :) teşekkürler, kolay gelsin. --ki bl 08:26, 20 Eylül 2009 (UTC)
  • selam, ateizm maddesinin tartışmasındaki konuşmaların bir kısmını temizledim. sizden ricam, forumvari içeriklere cevap vermek yerine onları kaldırmanız ya da bir hizmetliyi haberdar etmeniz. cevap oldukça gerisi geliyor. biliyorsunuz ki bu konudaki konuşmalar bitmez.. :) kolay gelsin. --ki bl 15:37, 27 Eylül 2009 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selamlar. Adil kullanım politikasının ilk maddesine göre Eğer fotoğrafın konusu halen mevcudiyetini koruyorsa, özgür lisanslı bir fotoğrafı çekilebilir. Bu nedenle örneğin yaşayan kişilerin, mevcut otomobil ve uçak modellerinin ya da binaların telif hakkı saklı resimleri veya fotoğrafı çekilebilecek yerleşim yerleri ya da coğrafî nesnelerin telif hakkı saklı yazılımlar tarafından üretilmiş fotoğrafları adil kullanım kapsamına girmez. Yani yüklemiş olduğunuz resim adil kullanım kapsamında kullanılamaz. Dolayısıyla resim silindi. Bilginize. --Eldarion 20:37, 24 Ekim 2009 (UTC)

Sitenin alt kısmında copyright ibaresi açıkça görülüyor. Yani bu durumda telif hakkı belirsiz. Telif hakkı şüphesi olan durumlarda telif hakkı varmış gibi davranmak Vikipedi açısından daha faydalı olacaktır. --Eldarion 21:42, 24 Ekim 2009 (UTC)

Tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Maddenin değil de konunun tartışıldığı mesajlar mevcuttu sayfada, bu nedenle silindi. Elbette ki maddeye yönelik bir konu tartışması her zaman mümkün olabilir. Ancak burada madde ekseninden çıkılması söz konusuydu, olay biraz Vikipedi:Bilge formatına kaymıştı hatta.

Vito Genovese 05:40, 25 Ekim 2009 (UTC)


Yok hayır, sizinkine soru demedim zaten. Şimdi ilk olarak anonim bir kullanıcı Türkiye'de oligarşi ile ilgili bir soru soruyor. Ardından kayıtlı bir kullanıcı "Bu yazıyı yazanlar iki kez düşünsün, hoşuma gitmedi" ana fikirli bir yorum yazıyor (ki buna da maddeyi geliştirmeye yönelik diyemeyiz. Son olarak sizin ilk soruya verilmiş cevabınız var. Sayfanın içeriği bu şekilde.

Şimdi birinci soru maddeyi geliştirme amacından ziyade şahsen öğrenme amacı taşıyor, bu kısma sanırım katılırsınız. İkinci kayıtlı kullanıcı yorumu spesifik bir soruna yönelik olmayan muğlak bir eleştiri yöneltiyor, ki zaten bunları çok uzun bir zamandır siliyoruz. Son olarak sizin ilk soruya verdiğiniz bilgilendirici cevap var. Bu da soruyu soranın merakını çok büyük bir ihtimalle gidermiştir, ancak maddenin içeriğine yönelik bir yorum değil.

Bu noktada mesajınız ile maddenin konusu aynı olduğu için alakasız bulunamayacağını düşünebilirsiniz. Ancak burada tartışma sayfasının işlevi büyük bir ayrım yaratıyor. Yıllardır tartışma sayfalarına maddenin konusuyla ilgili bilgilendirici birçok metin girildi/kopyalandı ve bunlar görülmeleri halinde silindi. Tartışma sayfasında "maddede şöyle geçmiş, ancak şöyle olmalıdır" ya da "öyle olması gerektiğini söylüyorsunuz, ancak aslı budur" gibisinden tartışmalara her zaman kapı açık. Ancak dediğim gibi burada şahsi merak ürünü olan bir mesaj söz konusu ve bu nedenle maddenin tartışma sayfası, niyet itibariyle bu tür bir mesajlaşma için uygun değil.

Ancak emek vererek harcadığınız belli olan bu mesajı da içeren karşılıklı diyaloğu Bilge sayfasına taşımaktan mutluluk duyacağım.

Kolay gelsin

Vito Genovese 06:12, 25 Ekim 2009 (UTC)

Reality 22:57, 24 Eylül 2011 (UTC)

  • Merhaba, ben de başka bir editör olarak size cevap yazma ihtiyacı duydum. Maddedeki değişikliğiniz reddedilmemiş, Khutuck tarafından onaylanmış. Değişikliğinizi görmeme sebebiniz önbellekten dolayı olabilir, önbelleğinizi boşaltmanızı ve mümkünse yarın bir daha bakmanızı tavsiye ederim. Bununla beraber editörler, iyi niyetli kullanıcılardır ve haklı gerekçelerle değişiklik reddederler, editörlere bu tür suçlayıcı mesajlar atmamanızı önemle rica ediyorum. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 00:11, 13 Mart 2012 (UTC)
  • Merhaba, ben editör değilim ancak kötü niyetli davrandığımı kimse iddia edemez sanıyorum. Suçlamak değil "anlamak" amaçlı yazmıştım. Yani böyle bir problem var ve sizin tavsiyelerinize rağmen bu problem halen sürüyor. 2 bilgisayarım var, 3 farklı IP adresine erişimim var, üstelik windows ve linux olmak üzere iki farklı işletim sistemi kullanıyorum. ve problem halen devam ediyor. Şimdi, bu durumda "Böyle bir durum var. Kabul edilmemiş görünüyor. Kabul edecek misiniz?" diye sorulmasında kötü niyet aranması bana pek uzak bir ihtimal olarak görüniyor. Cevabınız için teşekkür ederim, size de iyi çalışmalar. SuiGeneris | ileti 00:35, 13 Mart 2012 (UTC)
Olur böyle şeyler, bi ara bende de vardı aynı problem. Zamanla geçti. Teknik konuları fazla bilmem. Khutuck'e attığınız mesajda "...ancak reddedilmesine rağmen bunun "sadece bana", "sanki kabul edilmiş gibi görünmesi" wikipedia açısından "dürüst" bir yaklaşım mıdır?" demeniz beni şüpheye düşürmüştü, neyse. Bir sorunuz olursa mutlaka sorun, ben ve diğer editörler severek yardımcı olacaktır. İyi çalışmalar, sevgiler. --Berm@nyaİleti 00:44, 13 Mart 2012 (UTC)
Şüpheli ifadeyi düzelttim. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. SuiGeneris | ileti 00:51, 13 Mart 2012 (UTC)

Bekleyen Değişiklik[kaynağı değiştir]

1982 anayasası maddesine eklediğim "kaynaklı" cümle maddeye kendi hesabımdan giriş yaptığımda onaylanmış görünüyor ancak çerezleri silerek sayfayı yenilediğimde kabul edilmemiş görünüyor. Değişikliği onaylayan / reddeden kişi siz görünüdüğünüz için size yazıyorum. Öyle görünüyor ki yaptığım ekleme "aslında" reddedilmiş ancak reddedilmesine rağmen bunun "sadece bana", "sanki kabul edilmiş gibi görünmesi" wikipedia açısından "dürüst" bir yaklaşım mıdır? Kaynak belirterek yaptığım değişikliği "gerçekten" onaylacak mısınız? Onaylamayacaksanız, kaynaklı cümleyi reddederken wikipedia'da belirlenmiş kurallardan dayandığınız bir gerekçeniz var mı? SuiGeneris | ileti 00:06, 13 Mart 2012 (UTC)

Onaylamışım zaten. --Khutuckmsj 15:35, 13 Mart 2012 (UTC)
  • Tekrar merhaba, "Madde açmak yerine mesaj sayfana yazılmış olunca almıştım." bu ifade benim açımdan pek anlaşılır değil. Problem ne yazık ki halen devam ediyor. Bunun olması normal midir? Sanırım ortada teknik bir problem var. Teknik konularla ilgili kimle irtibat kuracağımı bilmediğim için bu sorunu gerekli yerlere siz rapor ederseniz veya bana kimle irtibat kuracağımı bildirirseniz mutlu olurum. Problem şu:
* 1) Maddeye ilk girdiğimde maddeye yaptığım ekleme maddede yok.
* 2) Oturum açtığımda, maddede benim yaptığım değişiklik görünür oluyor.
* 3) Oturumu kapattığımda, maddede benim yaptığım değişiklik "hala" görünüyor, (çünkü çerezler hala aktif.)
* 4) Ancak, çerezleri sildiğimde yaptığım değişiklik yine görünmüyor veya başka IP, başka bilgisayar, başka işletim sisteminden girdiğimde de yine görünmüyor.
Sonuç: Kabul edilen değişikliği sadece ben görüyorum. Bu konuda yapılacak bir şey var mı? SuiGeneris | ileti 12:11, 14 Mart 2012 (UTC)
Utku'nun mesajı başka bir konuyla alakalı, sizinle ilgisiz. Şu an bende bu değişiklik son sürüm olarak gözüküyor, başka bilgisayardan baktığımda da sizin son değişikliğiniz gözüküyor; yani bende bir sorun yok. Sanırım sizin bilgisayarınızla alakalı bir problem söz konusu, farklı bir bilgisayardan bakmayı denediniz mi? --Khutuckmsj 12:47, 14 Mart 2012 (UTC)
  • Farklı bilgisayardan da baktım sonuç aynı, sadece oturum açtığımda görünür oluyor. Siz de kendi oturumunuzu kapatıp tarayıcınızdaki çerezleri silerek maddeye bakarsanız, maddede benim değişikliğimin olmadığını görebilirsiniz sanıyorum. İngilizce sayfada:
"Pending-changes protection means edits are not visible to readers who are not logged in, until the edits are checked by a reviewer." deniyor ancak onaylandığına göre değişikliğin herkese görünür olması gerekiyor.
Neyse, sanırım yapabileceğimiz bir şey yok. SuiGeneris | ileti 12:59, 14 Mart 2012 (UTC)
  • Şimdi nasıl oldu? --Khutuckmsj 20:49, 15 Mart 2012 (UTC)
  • Şimdi oldu. (: Sayın Khutuck, çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. SuiGeneris | ileti 17:18, 12 Nisan 2012 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 05:53, 20 Mayıs 2016 (UTC)