Kullanıcı mesaj:Silikonvadisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Silikonvadisi![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

TOBB ETÜ'lü geri döndü. 10:24, 19 Mart 2008 (UTC)

Selamlar, özet kutusunu kullanırken biraz hassas olmalıyız, yorum vb. ifadeler, suçlayıcı, tahrik edici ifadelerden kaçınmalısınız. İyi çalışmalar.--Boyalikus 02:10, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Selamlar Lütfen maddelerde telefon numaralıarnı kullanmayınız. Ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Vikipedi ne değildir?: Vikipedi gelişigüzel bilginin toplandığı bir yer değildir, Soy kütüğü, veya telefon defteri olamazlar. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 11:34, 25 Mayıs 2008 (UTC)

uyarı için teşekkürler Silikonvadisi 11:56, 25 Mayıs 2008 (UTC)
Rica edrim, kullanıcılara mesaj atmak için: mesaj atmak istediğiniz kullanıcının kullanıcı sayfasına gidip o sayfanın tartışma sayfasına mesaj bırakmalısınız ki o kullanıcının haberi olsun. Sadece kendi mesaj sayfanıza yazarsanız cevap alamayabilirsiniz. Örneğin bana mesaj atmak için imzamda bulunan "msj" bağlantısını tıklayarak kullanıcı mesaj sayfama ulaşabilirsiniz. Saygılar.--Machiavelli' msj 12:02, 25 Mayıs 2008 (UTC)
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi maddesindeki bazı bilgileri neye dayanarak çıkardığınızı açıklar mısınız?Levent Abi ileti 19:47, 13 Eylül 2008 (UTC)
  • Elbette Son değişiklikler denetiminde hızlı ve seri bir şekilde çalışma gerekliliği olmasaydı, gerekli yardımcı programlar ya da en azından google kullanarak alıntı kaynağını görebilir, ona göre davranabilirdim. Ama bu gibi durumlarda ne yazık ki zamanla yarışıyoruz. "Makaleler için özet kısımları oluşturmanın ansiklopedik bütünlüğü bozduğu" konusundaki düşüncenizde haklısınız. NE amaçla değişiklik yaptığınızı bilemezdim, bu nedenle değişikliğinizi geri almıştım, tekrar değiştiriyorum, teşekkürler, kolay gelsin. Levent Abi ileti 20:24, 14 Eylül 2008 (UTC)
Vikipedi'ye sessiz sedasız güzel katkılarda bulunduğunuz için ben teşekkür ederim. İyi geceler. Levent Abi ileti 21:09, 14 Eylül 2008 (UTC)

Silinen Maddeler?[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu maddelerin neden silindiğini öğrenebilir miyim?
Ansiklopedik olmayan kurum ne demek? Ajdar'ın bile ansiklopedik içerik kabul ediliği vikipedi'de, üniversite fakültelerinin ve bölümlerinin ansiklopedik olmadığına dair bir karar mı vardı? Şu anda var olan maddelerden size tonlarca örnek gösterebilirim, buyrun: 1, 2, 3, 4, 5, 6 vb... Silinen maddelerin hepsi vikipedi standartlarına göre hazırlanmış, kaynakçası tam olan sayfalardı.
İngilizce vikipedi'de değil bölümler, araştırma merkezleri ve laboratuarlar bile ayrı maddelere sahipken, bu sorgusuz sualsiz bir haftasonu tatilinde tamamlanan operasyon açıkçası beni üzdü. Silikonvadisi 08:34, 17 Kasım 2008 (UTC)

  • konunun nedeni kayda değerlik.. bu konuda köy çeşmesinda konuşulanlara ve verilen bağlantılara göz atarsanız sanırım açıklayıcı olur. bu maddelere sil etiketi yerleştirilmişti, silindi. bununla birlikte başka bir üniversitenin de bölümlerinin çoğu silindi, gördükçe temizlenmesi gerekir, yani 'operasyon' tamamlanmış değil.. bir zorunluluk olmasa da size haber vermek aklımdan geçti, ancak pek aktif olmadığınızı gördüğüm için ertelemiş, ihmal etmiş olabilirim. bu rutin bir silme işlemi, elbette gizli bir operasyon değil. günün ve haftanın değişik zamanlarında fırsat buldukça üzerine düşeni yapmaya çalışan biri olarak biraz iyiniyet göstermenizi beklerdim. selamlar. --kibelemesaj 17:11, 17 Kasım 2008 (UTC)

Yıkık hamam fotoğrafı[kaynağı değiştir]

Selam Silikon! Klazomenai maddesinde küçük bir değişiklik yaptım. Gerekçesini de "edit summary" de (Türkçe'de katkı özeti mi oluyor?:) açıkladım. Mutabıksan devam edebilirim. O imajı İYTE maddesine koymak herhalde biraz tuhaf kaçar ama, istersen Urla maddesine ekleyebiliriz, veya Urla'nın hangi köyünün sınırları içindeyse oraya...Hangi döneme ait olduğunu belirtmekte yarar var ama bence...Tekrar selam. cretanforever 08:58, 30 Aralık 2008 (UTC)