Kullanıcı mesaj:Sebinder

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Sebinder![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 07:16, 19 Aralık 2006 (UTC)


--Zeynepmsj 13:55, 6 Eylül 2006 (UTC)

sorun değil düzeltiriz[kaynağı değiştir]

takma kafanı bu kadar şablona, düzeltiriz ki düzelttik zaten :), hata yapmaktan çekinme, hata yaparsan "geçmiş"e tıklayıp bir önceki sürüme değiştir diyerek geri getirebilirsin Delamorenamesaj 08:03, 11 Aralık 2006 (UTC)

Sağol Delamorena, Bilgilendirdiğin İçin ve Yaklaşımından İçin Teşekkür Ederim --Sebindermesaj 09:33, 11 Aralık 2006 (UTC)
düzeltiriz dedik ama, aynı şablonu mıncıklamışsın yine :) sen onun içeriğini kopyala tartışma sayfana yapıştır bence daha kolay olacak :) bir de kullanıcılara mesaj atmak için kullanıcıların tartışma sayfasını kullan ( gelmesem görmeyeceğim emsajını ) :)Delamorenamesaj 09:47, 11 Aralık 2006 (UTC)
  • Eyvallah :) Bide Yapabilsem Sağolasın Ya Senide Uğraştırıyoruz --Sebindermesaj 10:56, 11 Aralık 2006 (UTC)

Merhabalar.Verdiğiniz kaynakta sitenin en altına bakarsanız telif hakları saklı olan işareti görebilirsiniz.Halbuki siz GÖBL telif etiketini koymuşsunuz.--Machiavelli' msj 11:20, 30 Mart 2007 (UTC)

Aslında bakarsanız bu resimlerin gerekli olan bir telif etiketi yok.Çünkü resimler telifli yani Vikipedide bulunmamalı.Vikipedi:Resim telif etiketleri ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarını incelerseniz daha geniş bir cevaop bulabilirsiniz.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:36, 30 Mart 2007 (UTC)
Anlayışınız için teşekkürler.Oradaki kontrol eksikliği tr.vikipediyi ilgilendirmiyor veya oradaki yanlışları bizimde yapabileceğimiz anlamına gelmiyor.en.Wikipedia'ya mutlak doğru bilgi veren bir kaynak olarak görmemeniz tr.vikipedinin gelişmesinde büyük bir kolaylık sağlayacaktır.Saygılar--Machiavelli' msj 12:08, 30 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Sebinder, Portal:Fenerbahçe açıldı. Katkılarınızı bekliyorum. Bilgine sunar, iyi çalışmalar dilerim--Sallapattias 10:19, 27 Ocak 2007 (UTC)

Fenerbahçeli kullanıcımız; Fenerbahçe Portalımız açılmıştır.Ziyaret edebilirsiniz. Kullanıcı FBH yi {{}} içine aşarak Fenerbahçe haberlerini takip edebilirsiniz.Ayrıca Fenerbahçe Ayın Projesine katkılarınızı bekliyoruz --Kızıl Şaman

Merhabalar. Ansiklopedik olmayan kişi veya grup nedeni ile Weblogtr.com sayfam silindi. Peki blogcu.com azbuz aynı kategoriye girmiş olmuyormu? --Sebinder 20:49, 15 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba, Vikipedi:Kayda değerlik ve Vikipedi:Kayda değerlik (internet) sayfaları size yardımcı olacaktır sanırım. Diğer sayfaları belirttiğiniz için teşekkürler. Azbuz sayfasını da kayda değerlik kriterleri nedeniyle sildim. blogcu.com ise Alexa listesinde ilk 12 ye girmiş. İsterseniz VP:SAM sayfasında belirtildiği gibi silinmeye aday gösterebilirsiniz. Teşekkürler. --Mskyrider ileti 21:01, 15 Ocak 2008 (UTC)
Gerekli bilgiyi bu sayfada bulabilirsiniz.Bahsettiğiniz diğer okulları da işaretlerseniz silinirler.Kolay gelsin.--Eldarion 11:01, 22 Eylül 2008 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Kullanıcı sayfanızda linkini verdiğiniz site, telif hakkı saklı olan şarkı sözlerini barındırmaktadır. Bu durumun çok ciddi bir telif ihlâli yaratmaması için bahsi geçen linki kullanıcı sayfanızdan çıkarmanızı rica ediyorum. Duruma anlayış göstermenizi ümit eder, iyi çalışmalar dilerim--78.188.4.146 06:16, 23 Eylül 2008 (UTC)
  • Merhabalar. İlk önce benden bir ricada bulunduğunuz için kendinizi tanıtırsanız sevinirim? Kimsiniz, nesiniz çözemedim. İkinci olarak Kullanıcı sayfamda ki sitenin telif hakkı saklı olan şarkı sözleri barındırdığını nereden çıkardınız, nereden biliyorsunuz? Kanıtı veya ispatı nedir. Üçüncü olarak kullanıcı sayfamla şarkı sözlerinin ne alakası var onuda çözemedim. Şebinkarahisar fotoğrafları barındırdığı için o siteyi eklemiştim ben. Telif Burada maddelerden bahsedilmiş kullanıcı sayfaları ile alakalı bir şey göremedim.--Sebinder 12:52, 23 Eylül 2008 (UTC)
Merhabalar, birincisi kimliğimizin önemi olmamalı. Sonuçta amacımız Vikipedi'yi geliştirmek değil mi? Sedece benim ismim rakamlardan sizin isminiz harflerden ibaret. ikincisi ise Tartışma:Feridun Düzağaç sayfasını okuyacak olursanız konuya vakıf olursunuz diye tahmin ediyorum. Bir diğer konu ise telif hususunun sadece maddelerle sınırlı kalamayacağı, Vikipedi'nin her sayfasında ihtimam gösterilmesi gerekliliğidir. Bu konuda bu ve bu sayfalara göz atmanız size yardımcı olacaktır. İyi çalışmalar diler, gereğini yapmanızı rica ederim--78.188.4.146 12:59, 23 Eylül 2008 (UTC)

Tekrar selam. Kimliklerin bir anlamı yoksa sizi de dikkate almamın bir anlamı olmamalı. Kişisel sayfa ile Vikipedi'nin gelişmesinin ne alakası var. Kişisel site eklenebilir denmiş orada. İngilizceden çevirilerilen kanunları bile kendimizce yorumlarız dediğiniz bariz. Kişisel sayfalarla uğraşmak yerine maddelerle uğraşsanız Vikipedi'ye daha iyi hizmet etmiş olursunuz. Sizin orada ki tartışmada savunduğunuz şeyleri kabul ettirebilmek için böyle bir tutumda olduğunuzu düşünüyorum. Ne yazarsam hazır bir kılıfınız mevcut galiba. Ek olarak önemli birşey sormak istiyorum Telif ihlali olduğunu halen ispatlayamadınız, tartışma sayfasına dayanarak burada böyle bir talepte bulunuyorsunuz. Tartışma sayfasında Kendinize göre telif ihalali var yorumu yapıyorsunuz.Telife konu olan iki taraftan yani Telif hakkı olan Sanatçı'dan yada telif ihlali yaptığını öne sürdüğünüz site yetkililerinden bir bilgi, doğrulama yada bir araştırma yaptınız mı? Çünkü o site sanatçı ile alakalı ilk ve en büyük fan sitesi, sanatçının orkestrasından yüz yüze görüştüğü kişilere kadar birçok insan orada üye, site yetkilileri ile sanatçı arasında bir irtibat olduğunu düşünüyorum, bir telif hakkı varsa sitenin böyle bir ihlal yapacağını yada kanunsuz bir durum barındıracağını sanmıyorum. Son olarak tartışma sayfasında belirttiğiniz gibi siteye bir takıntınız var galiba orada ki tartışmadan tatmin olamayıp site ile alakalı bir arayışa girmiş ve benim kullanıcı sayfamda ki linki bulmuşsunuz. Sayfalarca tartışma yapmaya meyillisiniz ama buna vakit harcayamam, linki değil üyeliğimide silerek gereğini yapacağımdan kuşkunuz olmasın.--Sebinder 14:45, 23 Eylül 2008 (UTC)

Üyelik Silme[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vikipedi üyeliğimi silmek istiyorum yardımcı olurmusunuz? İyi çalışmalar. --Sebinder 14:47, 23 Eylül 2008 (UTC)

merhaba, üyeliğin silinmesi diye bir işlem yok ancak artık bu kullanıcı adı ile katkıda bulunmak istemiyorsanız, isterseniz kullanıcı sayfalarınızı silebilirim. --Mskyrider ileti 16:46, 23 Eylül 2008 (UTC)
Cevap için teşekkürler. Nasıl yani üyelik silme işlemi yok? Üyeliğim süresiz devam mı edecek? İstediğim zaman kullanıcı adım ve şifremle yeniden işlem yapabilecekmiyim? Kullanıcı sayfalarının silinmesi derken bana ait kullanıcı sayfası tek zaten onu mu belirttiniz yoksa eklediğim maddeler de mi silinecek ? Kolay gelsin.--Sebinder 08:35, 24 Eylül 2008 (UTC)
Üyelik silme işlemi yok dolayısıyla kullanıcı adı ve şifresi ile istediğiniz zaman işlem yapabilirsiniz. Kullanıcı sayfaları derken kullanıcı sayfası ve mesaj sayfasını kastetmiştim. Eklediğiniz maddeler bu nedenle silinmez. --Mskyrider ileti 08:51, 24 Eylül 2008 (UTC)

Manco Capac 14:12, 8 Ekim 2008 (UTC)


üyeligimi silmek istiyoru ve katkılarımı ne yapmalıyım

Kullanıcı sayfanızdaki bağlantı.[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, kullanıcı sayfalarında neler olabileceği il ilgili bilgileri Vikipedi:Kullanıcı sayfası sayfasından edinebilirsiniz. Dolayısıyla yukarıdaki ricayı yapan IP'li arkadaşımızın ricasını yeniden değerlendirmenizi ben de rica ediyorum. Ayrıca unutmayın ki Vikipedi'de en temel öncelik yapılan uyarılarda iyi niyet olduğunu varsaymaktır. Saygılarımla, --Manco Capac 14:18, 8 Ekim 2008 (UTC)
Merhabalar... O ip numaralı arkadaşın takıntılı olduğunu ve iyi niyetli olmadığını düşünmeme neden olan şey, bir sanatçı sayfasında yaşanan tartışmada taraf olması ve bir arayışa girerek orada ki haklılığını kabul ettirebilmek için Şebinkarahisar fotoğrafları içerdiği için eklediğim linki bulup sitenin bir bölümünde sanatçının şarkı sözleri olduğu için telif ihlali olduğunu savunarak hiç bir ispat ve delil göstermeden kaldırmam gerektiğini bildiriyor. Sanatçıdan izin alınmadan eklendiğini nasıl bir araştırma yada bilgiye dayanarak dile getiriyor acaba ? Bazı tartışmaları takıntı yapmak yerine maddelerle uğraşmak herkese daha faydalı olacaktır.--78.167.2.189 11:25, 10 Ekim 2008 (UTC)

Şebinkarahisar[kaynağı değiştir]

Merhabalar.. Şebinkarahisar maddesine eklenen belediye logosu resmi [1] ile ilgili olarak adil kullanım gerekçesinin eklenmemiş olduğunu belirtmişsiniz. Adil kullanım gerekçesi eklendi fakat boyutu ile ilgili bir problem mevcut galiba daha küçük boyutlarda olması gerekiyormuş, var olan büyük boyulu logo ile daha küçük boyularda ki aynı logoyu yer değiştirme imkanım var mı? Ne yapmam gerekiyor? Kolay gelsin.--Sebinder 08:04, 9 Ekim 2008 (UTC)

  • Merhaba, adil kullnım etiketini yüklediğiniz için teşekkürler. Logoyu bu boyutta bırakabilirsiniz. Ancak yine de küçük boyutlusunu kullanmak istiyor iseniz resmin olduğu sayfanın en altndaki DDsyanın yenisini yükleyin bağlantısından resmin küçük boyutlu versiyonunu yükleyebilirsiniz. Anlayışınız ve uyumlu yaklaşımınız için tekrar teşekkürler dilerim, kolay gelsin. --Manco Capac 08:13, 9 Ekim 2008 (UTC)
Küçük boyutlu olarak tekrar yükledim logoyu, bilgilendirme ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar... --Sebinder 08:53, 9 Ekim 2008 (UTC)
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - > Théoden ileti 10:46, 10 Ekim 2013 (UTC)