Kullanıcı mesaj:Pinar/Ocak 2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba. Şablon bir haftalığına korumaya alındı. Dikkatiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 16:25, 10 Kasım 2010 (UTC)

Şablon:Amerikan İç Savaşı[kaynağı değiştir]

Şablon:Amerikan İç Savaşı çok güzel olmuş. Tebrik ederim. ---Vikiyazar 15:40, 24 Aralık 2010 (UTC)

  • Teşekkürler Vikiyazar. Çevirilerimde hata varsa, düzeltirseniz sevinirim. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 01:17, 25 Aralık 2010 (UTC)
  • Türkçe verilmiş bir ismi yok. İngilizceden türkçeye çevrilebilir ama bu ne kadar doğru olur tartışılır. O yüzden şimdilik latince ismiyle açın. --Fagusmsj 07:05, 31 Aralık 2010 (UTC)
  • Bir anlık dalgınlık, tarafımca ismi geçen başlıkta kullanılmak üzere yüklenen çalışma ismi geçen başlığa eklenilmemiş. Artık ismi geçen başlıkta kullanımda. Belirttğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar. - Nebe?viye mesaj 11:06, 2 Ocak 2011 (UTC)

Hurafe-Batıl inanç[kaynağı değiştir]

  • Kolay gelsin Ahzaryamed. Portal:Din'in etkin katılımcılarından biri olduğun için sana danışmak istedim. Hurafe ve batıl inanç maddeleri birleştirilmeli mi, yoksa ayrı mı kalmalı? Yardımcı olabilirsen sevinirim. Teşekkürler. — Pınar (mesaj) 13:03, 2 Ocak 2011 (UTC)
Merhaba Pınar. Estğ. sadece din portalına katkıda bulunmuşluğum var, uzman değilim :) Bildiğim kadarıyla Hurafe din ile bağlı iken boş/batıl inanç içeriğinde gelenek-görenek, gündelik yaşam vb. ögeleri de barındırmakta. Bu bakımdan birleştirilmelerinden ziyade bu farklılıkları öne çıkaran madde içeriği değişikliği faydalı olacak gibi.--[ahzaryamed]₪.ileti 15:17, 2 Ocak 2011 (UTC)
Evet, benim de düşüncem bu yöndeydi. Tekrar teşekkürler :) — Pınar (mesaj) 02:40, 3 Ocak 2011 (UTC)

Biliyor muydunuz?[kaynağı değiştir]

Merhaba Pinar. Biliyorsun ben bu günlerde "Biliyor muydunuz?" sütununun Ana Sayfa'ya eklenmesi için hazırlık çalışmaları yapmaktayım, başlamadan önce bir yıllık ilginç (ve kaynaklandırılmış) bir cümle deposu oluşturmak istiyorum. Adaylıklar şurda, şimdiye kadar birikenler şurda. Arada, diğer işlerin arasında ;-) eğer orada da yardımcı olabilirsen makbule geçer. Hoşça kal. --İnfoCan 14:51, 5 Ocak 2011 (UTC)

  • Evet, son değişikliklerden az biraz takip ediyorum BM çalışmalarını. Güzel ilerliyor görebildiğim kadarıyle, ellerine sağlık. Elbette katkıda bulunmaya çalışırım. İlk önce kuralları bir okuyayım :) — Pınar (mesaj) 23:18, 5 Ocak 2011 (UTC)

Şablon:Programlama dili bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Şuradaki katkınız için teşekkürler. Başka, listede bulunmayan gördüğünüz şablonlan varsa onları da ekleyin lütfen. Şablon:Programlama dili bilgi kutusu nda parametrelerin yazılımında arada boşluklar bırakmışsınız. Bunları maddelerin sayısı çoğalmadan şimdiden _ olarak değiştirsek nasıl olur? Kumul 16:05, 5 Ocak 2011 (UTC)

  • Rica ederim. Şablonu bire bir İngilizce'den çevirdim. Bazı parametreler hem boşluklu hem de _ olarak yazılabilir, yani alternatif kullanıma açık. Hepsini bu şekilde düzenleyebilirim. Böylece tercih kullanıcıya kalır. İlginiz için teşekkürler :) — Pınar (mesaj) 23:03, 5 Ocak 2011 (UTC)
  • Merhaba tekrar şöyle bir temizleme ve şöyle bir düzenleme yaptım. Ve tüm maddelerdekileri çevirdim. Sanırım böyle daha iyi oldu. Şablon için elinize sağlık. Kolay gelsin. Kumul 18:12, 7 Ocak 2011 (UTC)
  • Olur tabi. Önemli olan standart sağlamak. Size de teşekkürler, iyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 02:12, 8 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Phalacrocorax carbo Vic.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 20:26, 6 Ocak 2011 (UTC)

Madde büyüklüğü betiği[kaynağı değiştir]

Pinar, BM sayfasında aday gösterdiğin madde çok kısaydı. Madde büyüklüklerini hesaplamak için monobook.js sayfana bir ekleme yaptım. Sayfanın solundaki "araçlar" kutusunun içinde artık bir "Madde büyüklüğü" seçeneği görmen gerekir. Ona tıklayınca bulunduğun sayfadaki düz yazı (prose) metnin uzunluğunu gösterecek. --İnfoCan 14:48, 8 Ocak 2011 (UTC)

  • Sorun değil, genişletirim maddeyi :) Madde büyüklüğünün tam olarak nasıl hesaplandığından emin olamadım ama eklediğin araç çok yararlı oldu. — Pınar (mesaj) 01:25, 9 Ocak 2011 (UTC)
  • Madde şimdi olmuş, teşekkürler. Fırsat buldukça adaylıkların değerlendirmesinde görüş belirtmeye de yardımcı olabilirsen iyi olur. Katılım biraz az. --İnfoCan 16:44, 9 Ocak 2011 (UTC)

  • pınar selam nasılsın.. eğer buralardaysan şu biyografiye bir göz atabilir misin.. epeyce sorunlu görünüyor da.. sevgiler.. --ki bl 08:35, 10 Ocak 2011 (UTC)
  • Buralardayım. Madde dediğin gibi epeyce sorunlu. Etiketlesem mi yoksa sorunlu kısımları direkt çıkarsam mı diye soruyorum kendime. — Pınar (mesaj) 08:44, 10 Ocak 2011 (UTC)
  • etiketlik bir durum yok gibi.. teori kısmı tamamen çıkartılmalı. bir ara nihan bu maddeyle epeyce uğraşmıştı. benim derdim, o sürümdeki kaynaklı bilgilerin filan yerinde kalması.. vaktin varsa ellerinden öper, değilse ben de sonra bakarım. sevgiler. --ki bl 09:20, 10 Ocak 2011 (UTC)
  • Teori kısmı ve kaynaksız/güvenilir olmayan bir kısım çıktı. Madde geçmişinde Nihan'ın katkıda bulunduğu son sürüme baktım, kaynaklı bir kısmı ("Sınırlar Arasında") zamanla kaldırılmış. Daha fazla düzenlenebilir ama benim uykum geldi :) — Pınar (mesaj) 11:27, 10 Ocak 2011 (UTC)

Selam. Bu yazarın kendisinin ortaya çıkardığı çeşitli teorileri Vikipedi sayfasının altında göstermek istiyorum. Sizin sildiğiniz kısımları liste yerine düz yazı halinde gösterebilmek mümkün mü? Sorun sanırım listelenen teoriler ve kaynaklarında değil karşıt teorilerinin alakasız biçimde altında gösterilmesi doğrumudur? "Politik Görüşleri" şeklinde en yakın örneği Glenn Beck de olduğu gibi gösterebilirmiyiz?

Listelemek gerekirse, bu yazarın entelektüel ürünleri olan aşağıdaki kaynaklarıyla yazılmış listenin kendisinin sayfasında gösterilmesi taraftarıyım:

  • Erasmus: Erasmus'un yarım asırlık Türk aleyhtarı bir eğitim programı olduğu.[1]
  • Hrant Dink cinayetinin, halkın güvendiği devletin jandarma ve poliş teşkilatı gibi kurumlarını birbirine düşürmek ve cinayetin sonrasındaki günlerde meclisten geçtiğini söylediği petrol yasasının geçebilmesini sağlamak için ve halka aşağılık duygusu aşılamak için yapılmış olduğu. [2]
  • Demir-Çelik: Batılı ülkelerde demir çelik tesislerinin stratejik önemi olduğu için özelleşmediğini fakat Türkiye’de özelleştiği teorisi:[3]
  • İngilizce öğretmeni ajanlar: Karabük Üniversitesinde hazırlık sınıflarına İngilizce eğitimi veren 2 bayan öğretmenin, ve yurt genelinde 37 şehirdeki üniversitelere YÖK-Fulbright iş birliği ile atanan öğretmenlerin ajan olduğu iddası. [4]
  • Misyonerlik: Misyonerlik faaliyetlerini kullanarak Türkiye'nin parçalara bölünmek istendiği. AKP döneminde Hıristiyanlık propagandası ve Akdamar, Sümela gibi kiliselerde ayinler yapılarak hiçbir dönemde görülmeyen Hıristiyanlık propagandası yapıldığı.

[5]

  • İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti: 2010 senesinde İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olmasının ve kültür başkenti sözünün Masonik kuruluşlarının işi olduğu.[6]
  • İsveç'te soykırım: İsveç’te Sami ve Tater (Çingene) ırkının tamamıyla 13 yaşındaki genç kızların yumurtalıklarının bağlanması suretiyle 1980'li yıllara kadar biyolojik bir soykırıma uğraması. İsveç'te alkol ve uyuşturucu'nun gelişmiş ülkelerin standartlarının üstünde sorun olması,kadın haklarının sözde kaldığı,ve azınlık haklarının ihlal edildiği:[7]
  • Orhan Pamuk'un Iowa Üniversitesindeki International Writing Program IWP'ye katıldıktan sonra Nobel ödülü almasının kararlaştırıldığı. International Writing Program'ın İsrail, ABD İstihbaratı, ABD derin devleti'nin desteğini aldığı ve baş sponsorunun ABD Dış İşleri Bakanlığı olduğu. Orhan Pamuk'un milli kimliğini reddettiği için ödülü aldığı. IWP yazı programının internet sayfasında Amerika'nın ilk içişleri bakanı Madeleine Albright’ın “dünyanın her ülkesinden buraya gelen seçkin aydınlar, ülkelerine birer Amerikalı olarak dönecekler” sözlerinin yazdığı. Bu teoriler Banu Avar'ın sadece bu konuya ayırdığı "Sınırlar Arasında Banu AVAR - Pamuk'un Nobeli" programında sunulmuştur.
  • Nobel ve benzeri' uluslararası ödüller ABD eski başkanlarından Ronald Reagan'ın kurguladığı gizli bir planlamayla ve "ABD'nin küresel kültür emperyalizmine hizmet" amacıyla verilmekte, ödül alanlar bu amaçlarla kendi ülke ve bölgelerinde kullanılmaktadır.[8]
  • Venezüella': Venezüella'da kullanılan modelin halk arasındaki isminin "Atatürk modeli" olması ve Atatürk'ten alınıp uygulandığı.

[9]

  • Yemekteyiz' ve benzeri realite yemek programların formatının arkasında Amerika var ve bu programları toplumdaki psikolojik operasyonu olarak 68 ülkede birden oynatıyor.

[10]

  • Wikileaks' Wikileaks'in 2010'un sonlarında Cablegate ismi altında yayınladığı Ankara büyükelçiliğinden Amerika'ya gönderilen belgelerdeki ifadeler aslında Amerika istihbaratı tarafından yaratılmış ve Wikileaks e sunulmuştur. Ankara hükümetine ve Erdoğan'a "çok çalışkan" gibi stratejik övgüler içeren bu belgeleri Wikileaks'de sızıntı senaryosu altında yayınlamış ve Amerikan basını ile işbirliği içinde dünya basınının dikkatine sunmuştur.[11]
  1. ^ “Erbakan’dan bilinmeyen bir hikaye ve Banu Avar’ı dinlerken”, 25 OCAK 2009 tarihli Milli Gazete .
  2. ^ “BATI`NIN ASYA`DAKİ TRUVA ATI”, Şubat 2007 tarihli Milli Gazete'de Mustafa Canbey ile söyleşi .
  3. ^ “BANU AVAR KARABÜK'TE”, 25-Aralık-2010 tarihli Karabuk Haber sitesi.
  4. ^ “Ajan iddiası, şehri terk ettirdi”, 6 Ocak 2011 tarihli Doğan Haber Ajansı.
  5. ^ “Ajan iddiası, şehri terk ettirdi”, 11 Ocak 2011 tarihli Milli Gazete.
  6. ^ “Banu Avar’ı dinlerken”, 11 KASIM 2010 tarihli Milli Gazete * Şakir Tarım .
  7. ^ http://www.banuavar.com.tr/?pg=programs&id=61
  8. ^ Banu Avar'la Sınırlar Arasında - İsveç'in Nobel'i TV PROGRAMI
  9. ^ “ Milli Ekonomi Modeli Kullanan Venezüella Banu Avar'dan ”, Youtube.
  10. ^ “Rektör Eruslu'ya göre üç temel sorun”, Güncel Haber internet sitesi 09 Mart 2009 .
  11. ^ http://www.odatv.com/n.php?n=julian-assange-yeni-tuncay-guney-mi-3011101200

Bu imzasız yazı Meursaultcaulfield (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 22:20, 10 Ocak 2011

Merhaba. "Banu Avar'ın doğruluğu kanıtlanmayan teorileri" bölümü, Vikipedi'nin başlıca VP:ÖAY, VP:TBA, VP:VND#KÜRSÜ politikalarına aykırı olduğu için maddeden kaldırıldı. Detaya inmek gerekirse, biyografi maddelerini yazarken bazı hususlara özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Vikipedi:Yaşayan insanların biyografileri politikasında belirtildiği gibi, biz gazete değil ansiklopedi yazıyoruz. Konu olan kişinin ileri sürdüğü her (asılsız) iddiayı/spekülasyonu/görüşü çürütmek/yalanlamak/yanıtlamak biz katılımcıların görevi değil. Eğer bunu kendi özgün araştırmalarımıza dayanarak yapıyorsak, mesele daha da vahim bir hal alır. Listelediğiniz "teorilerde" çok çeşitli konulara değiniliyor ama bir tüm olarak bakıldığında genel bir siyasi görüş açıkça beyan edilmiyor (Glen Beck örneğinde olduğu gibi). Çok spesifik konular her biri. Bir kişinin politik görüşlerine bu şekilde yer veremeyiz. Glen Beck maddesine dikkatlice bakarsanız, genel konularda politik ve dini görüşlerine yer verilmiş, ayrı bir bölümde ise hakkında yapılan bazı eleştirilere yer verilmiş. Daha da önemlisi, maddenin tarafsızlığına gölge düşürecek ifadelerden kaçınmalıyız. Maddenin büyük bir kısmını sırf karşıt teorileri listelemeye ayırırsak buna tarafsızlık diyemeyiz. Yani sorun biçim sorunu değil, içerik sorunu. Bahsettiğim politikalara göz atarsanız eminim ne demek istediğimi daha da iyi anlayacaksınızdır. Size iyi çalışmalar dilerim. — Pınar (mesaj) 08:20, 11 Ocak 2011 (UTC)

Anladım, teşekkürler. Verdiğiniz bağlantıları bazılarını okumuş olmama rağmen detayıyla gözden geçireceğim. Benim yapmak istediğimin cevabı şöyle oluyor sanırım, pratikliğim için kusura bakmayın: Eğer ulusal ya da uluslararası basında yukarıdaki unsurların herhangi biri hakkında bir polemik yaşandıysa, şöyle ki bir yazar şahısı -public- olarak eleştirdi ise, bunları birer eleştiri olarak buraya aktarabiliyoruz... bu kafa karıştırıyor. Yani mesela Glenn Beck için teorileri "gross historical inaccuracies" içeriyor demek aslında kantitatif olarak doğru bir ifade olmasına rağmen bunu Vikipedi'ye aktarabilmek için "Historian Sean Wilentz has denounced Beck's progressive-themed conspiracy theories and "gross historical inaccuracies"" demek gerekiyor.... ben biraz daha okuyayım. Bu imzasız yazı Meursaultcaulfield (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23:18, 11 Ocak 2011

Kafa karıştırıyor, anlıyorum ama bir de şöyle düşünmek lazım. Diyelim X kişisi akıllı tasarıma inanıyor ve bu konuda bazı beyanlarda bulunuyor. Ben maddeye akıllı tasarım karşıtı, evrim kuramını destekleyen kanıtlar eklersem ne kadar doğru olur? Bir okuyucu olarak Banu Avar maddesinden şunu anlıyorum: bu şahıs belli bir dünya görüşüne sahip, bu görüşü desteklemek için bazı iddialarda bulunuyor, bu iddiaları da bazı olgulara dayandırıyor. Bu olguların bazıları tamemen yanlış ya da asılsız. Biliyoruz ki, güncel konularda yorum yapan insanlar hatalı beyanlarda bulunabiliyorlar. Her hata yapığında biyografi maddesini bu hatayı ifşa etmek için kullanırsak daha önce bahsettiğim politikaları ihlal ederiz. Kişi sürekli hata yapınca eleştirilir, güvenilirliği zedelenir. Bazen öyle yanlış şeyler ifade eder ki gündem yaratır, tartışmalara yol açar ve eleştirilir. Mesele, bunu maddeye nasıl yansıtabiliriz? Elbette kişiden bağımsız, güvenilir ve birden çok ikincil kaynaklar belirterek. Burada önemli olan kendi kişisel yorumlarımızı (her ne kadar doğru olsa) maddeye yansıtmamak. — Pınar (mesaj) 00:27, 12 Ocak 2011 (UTC)

Kullanıcı:130.88.172.97 vandalizmde ısrar ediyor[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:130.88.172.97 vandalizmde ısrar ediyor, bilginize. İyi çalışmalar.dYn$m 05:51, 18 Ocak 2011 (UTC)

  • Hizmetli değilim, o yüzden yardımcı olamayacağım. Vikipedi:Şikâyet sayfasını kullanabilirsiniz ya da hizmetlilerden birini haberdar edebirlisiniz (en son Kullanıcı:Superyetkin aktifti). Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 06:00, 18 Ocak 2011 (UTC)
    • Anladım, teşekkür ederim.dYn$m 07:12, 18 Ocak 2011 (UTC)

1364 2.jpg resmini silmemi istemişsiniz[kaynağı değiştir]

Sanırım kurallar gereği 1364 2.jpg resminin silinmesi gerekmektedir. Peki nasıl bi resim koyabilirim. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Sonuçta filmin içeriğindeki tüm resimlerin telif hakkı bulunmaktadır. Sadece başrol oyuncusunun magazin sayfalarında çekilmiş fotoğrafını koysam olur mu?

Sadece bilgi amaçlı soruyorum. Bu imzasız yazı MTanriverdi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18:04, 18 Ocak 2011

  • Merhaba. Resim, kaynak bilgisi ve lisans durumu belirtilmediği için silinmeye aday. Daha önceki iletimde yer alan bilgileri okursanız ve 7 gün içinde eksiklikleri tamamlarsanız resmin silinmesine gerek kalmaz. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 08:09, 18 Ocak 2011 (UTC)

Tamam resme aday eklerim. Sanırım burada yetkilisiniz. Ben uzun zamandır wikipedia içinde bulunmak istiyorum. Kahya seçimleri bunun için mi? Bu imzasız yazı MTanriverdi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18:11, 18 Ocak 2011

  • Resme aday eklemek derken? Tam anlayamadım. Ben yetkili değilim, sizin gibi bir katılımcıyım. Kahya seçimleri 7 Şubat'ta Meta'da gerçekleşecek. Türkçe Vikipedi'nin de ötesinde, genel olarak Wikimedia projelerinde söz ve yetki sahibi olmak isteyen kişiler, bazı adaylık kriterlerini sağladığı müddetçe aday olabilirler. — Pınar (mesaj) 08:24, 18 Ocak 2011 (UTC)

Silinecek sayfa[kaynağı değiştir]

Tamam silinebilir. Hiçbir sorun yok... ~--Berkay-Mesaj--~ 18 Ocak, 2011, Salı, 20:05 (UTC +3)

"Biliyor muydunuz?" adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Macaroni pengueni maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 14:55, 20 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Dilma Rousseff - foto oficial 2011-01-09.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 22:14, 25 Ocak 2011 (UTC)