Kullanıcı mesaj:Penceredos

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Penceredos. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Utku Tanrıveremesaj 13:43, 18 Mart 2014 (UTC)

Madde silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba efendim, yazdığım bir madde Kahyaoğlu katliamı Kullanıcı:kibele tarafından tek başına verdiği (Madde 6: Kayda değer olmayan konuya sahip madde) gerekçesiyle silinmiştir.[1] Konusu Fransız işgali altında Adana bölgesinde yaşanan en büyük Türk katliamlardan birisidir, bir sürü kaynağı ve müzesi bile bulunmaktadır. Sonrada önceden kontrol edilen ve kabul edilmiş olan Bilecik katliamı[2] maddesini aynı gerekçe ile tartışmadan apar topar silmiştir. Bunun konusuda Bilecik çevresinde Yunan işgali altında Müslüman halkın yaşadığı yağma, yakma ve katliamlardır, 4-5 kasaba yakılmıştır. Üzülerek belirtmeliyim ki beni bilgilendirmemiştir ve kaynaklar ve bilgilerin başka maddeye aktarılmasına'da imkan vermemiştir. Nedense Yalova Katliamı maddesini silmemiş.

Sizin bu konuda fikriniz nedir? Eğer madde yeterince geliştirilmediyse, kaynaklar çoktur ve düzeltilebilir. Bu kadar emekten sonra böyle bir şekilde ikisininde tek bir kişinin kendi aldığı kararla birden tartışmasızca silmesi beni hayal kırıklığına uğratmıştır. Ben birkaç madde kurtuluş savaşı esnasında Türklere karşı yapılan unutulmuş bazı kanlı olayları tarafsız bir şekilde yazma gayretindeydim. Milliyetçilik propagandası felan yapmıyorum. Başka vikilerde Türklerin zalim barbar bir millet olarak algılanmasının tartışılmaz bir gerçek olmasına bir şey demiyorum ama Türk vikisinde bile bir takım bahanelerle bu konuların yazılması yasaksa lütfen beni bilgilendirin veya hatamı ögreneyimde bir daha da yapmıyayım. Yoksa bu bana daha çok kibele'nin (hizmetli) haklarını suistimal edip kendi taraflılık fikrine göre davranması gibi geliyor. Cevabınızı merakla bekliyorum. Ben hata etmiş olabilirim. Yardımcı olmanız dileğiyle teşekkür ederim saygılarımla. Penceredos (mesaj) 13:42, 2 Nisan 2014 (UTC)

Bu konuyla ilgili olarak görüşmeniz gereken kişi, sayfayı silen hizmetlimizdir. Vikipedi'de her gün kabul edilmesi mümkün olmayan birçok madde yaratılıyor ve her birini sildikten sonra veya silmeden önce kullanıcılara mesaj yollayamıyoruz. Açıkçası bunu ben de yapamıyorum. Vikipedi'nin temel politikalarından birisi, iyi niyet varsaymaktır. Ama burada yapmış olduğunuz gibi bir yaklaşım ile hareket etmeniz hem nezaket, hem de diğer kullanıcılara değil, maddelere odaklanmamızı öğütleyen politikalarımıza uygun düşmemektedir. Kendisine bu soruyu uygun bir üslupla sormanız durumunda, cevaplamaması için hiçbir neden bulunmamaktadır. Lütfen ön yargılarınızdan sıyrılın. İyi günler.. --Théoden ileti 14:03, 2 Nisan 2014 (UTC)
Af edersiniz, duygusal olacak ama bu bir cevap değil baştan savmadır. Sorularıma cevap vermediniz. Benimkisi önyargı değil böyle gizli taraflılık içinde olan bir sürü kişi var, kibele'nin alaycı tavrından dolayı cevap vereceğini tahmin etmem ve ben muhatab olmak istemem. Siz bir defa olsun o silinen maddelere göz attınızmı? Vikipedi'ye yaptığım katkılardan dolayı pişmanım daha fazla katkıda bulunmayı düşünmekteydim fakat böyle keyfi sansürden sonra vazgeçtim. Türklerin kanlı kötü imajından rahatsızlık duyuyorsanız bunu düzeltmeye çalışan, Türklerinde katliama uğradığını, göstermek için uğraşan birisini engellediğiniz ve yardımcı olmadığınız için artık kendinizinde rolü var. Eğer rahatsızlık duymuyorsanız beğeniyorsanız zaten problem yok, ne mutlu size. Güle güle, saygılar sevgiler. Penceredos (mesaj) 14:51, 2 Nisan 2014 (UTC)
Mesajımın hiçbir yerinde sorunuza cevap verdiğim ya da vereceğime dair bir konu geçmemektedir zaten. Bu sorunun sorulması gereken kişi, öncelikle sayfayı silen kişidir. Ondan gelen cevap sizi tatmin etmezse, sorunuzu başka kullanıcılara sormanız normaldir. Ayrıca üslubunuz noktasında sizi ikinci kez uyarmak zorundayım. Bu açıklamalar, 2 haftalık yeni bir kullanıcının açıklamalarından ziyade; daha önce kibele ile sorun yaşamış kullanıcılarımızdan birisi olduğunuzu çağrıştırmaktadır. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için, politikaların yolunu izleyin. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:02, 2 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba efendim, önce ayırdığınız vakit için teşekkür ederim. Yeni kullanıcıyım fakat önceden ip olarak da katkıda bulunmuştum onun için az tecrübeliyim. Önceden Kibele ile hiç bir tartışma veya görüşmem olmadı ona karşı veya herhangi bir kullanıcıyla bir problemim yok. Benim gayem vikipedi'de ihmal edilen ve öyle gözüküyor ki her zaman ihmal edilecek bir konuda katkı sağlamaktı. Fakat bunun engellediğini görünce üzüldüm ve sadece kibele'den başka kullanıcıların görüşünü almak istedim. Çünkü her şeye tek bir kişinin karar vermesi vikipedi ruhuna aykırıdır sanırım. Bir konuda madde eklenmesine yasaklar konulması'da aykırıdır. Tartışmaya, düzeltmeye aktarmaya fırsat vermeden kayda değer bir konuyu silmek de aykırıdır.

Söylemek isterim ki maddelerim öyle bir basit copy-paste değildir. Araştırma yapılmış ve çeşitli kaynakları olan maddelerdir. Her kasabanın ayrı maddesini açmadım, Bilecik çevresinde yasanmış onlarca olayların hepsini bir maddeye topladım. Eleştiriye açığım, mesela madde başlığı veya içeriği değiştirilebilir veya başka bir konuya aktarılabilir, Müslüman-Türk katliamları vesaire. Mesela Kurtuluş savaşında Müslümanlar tarafından yaşanan bir sürü katliamın vikipedi'de sadece bir kaç maddesi var ve çoğu eksik. Olaylar Türk tarihi ile alakadar olduğu için, kaynakların çoğunun Türkçe olduğu için bu konuda en en az yerine en fazla madde'nin Türkçe vikipe'de bulunması gerek sanırım. Olan maddelerden mesela Menemen katliamı çok eksiktir, basittir ve sadece bir olay hakkındadır. Sonrada sormak isterim kim katliam maddelerini eklenmesini yasaklamıştır? Akademik kaynakları olan tarihi etnik temizlik vakalarını yazmak ne zaman vikipedi'de yasaklanmıştır? Başka vikilerde bu tür konular hakkında durmadan yeni maddeler oluşturulmaktadır. Tabi kayda değer ve kaynakları olma şartıyla. Vikipedi'nin amacı zaten değişik insanlarin bir araya gelip yardımlaşarak yeni madde'lerin geliştirilmesi değilmidir? İnsan haklarının evrensel olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrım yapılmasını ve belirli gruplara karşı işlenen insan suçlarının madde haline getirilmesinin yasaklanmasını doğru bulmuyorum. Bir kişiye kendi taraflılık duygusuyla buna apar topar karar verme yetkisi verilmesi doğru değildir.

Maddelerimin kayda değer olduğuna inanıyorum ve sanırım tartışılsa silinmesine çoğunlukla karsı çıkılırdı. Silinmiş maddeleri kendi sayfamda tekrar yazdım, merak eden kontrol edebilsin diye. Sn. Kibele siz de burada yazılanı kendi sayfanıza yazılmış olarak kabul edin lütfen. Maddelerimin (Kahyaoğlu katliamı ve Bilecik katliamı) geliştirilmelerine ve düzeltilmelerine her zaman razıyım. Keşke bu durum yaşanmasaydı vaktinizi almasaydım. Herkese iyi çalışmalar dilerim, saygılar, sevgiler. Penceredos (mesaj) 12:38, 3 Nisan 2014 (UTC)

Af edersiniz efendim ben sn. kibele ile hiçbir işim olmadı ve hakkında bir şey bilmezdim fakat şimdi biraz geçmişine baktım ve kibele'nin 2 Haziran 2012'de ‎Zini Gediği Katliamı maddesinin tartışmasında yazdığı[3] ile burada yazdığı arasında (ne yazık ki) açık bir çelişki görüyorum. Bu madde'nin oy çokluğu ile silinmesine karşın sayın kibele karşı çıkmıştır ve madde silinmemiştir.
2 haziran 2012, kibele:
" (‎Zini Gediği Katliamı) kalsın, ansiklopedi, sadece tarihçilerin söylediklerini yazan yer değildir. sadece, savcıların ya da tarihçilerin ciddiye aldıkları şeyleri kayda da geçirmez. ansiklopedik bilgi, ansiklopedik bilgidir. 'zini gediği'nde olup bitenler onlarca tanıklık var, bizzat babaları öldürülmüş insanlar tarafından.. savcılığın kabul etmediği 'katliam' meselesidir ki bu tür kararların devlet açısından anlamı bellidir. orada onlarca insanın öldüğü bir vakıadır, kimse 'sizin babanız ölmedi, hayal görüyorsunuz' demiyor, bu ölümlerin asayişin konusu olduğunu söylüyor. küçük bir empati denemesi, 'olup olmadığı dahi soru işareti' gibi ifadelerin önüne geçebilir. bir tek kişiden değil, onlarca tanıklıktan söz ediliyor. özgün araştırma yakıştırması ise hiç uygun olmamış, tamamen ilgisiz. 'iddialar' da ansiklopedik olabilir elbette. ki adının iddia olması çokca talep gören birçok maddenin burada olmasını tartışmıyoruz sanırım. ne yazık ki, 'maddenin' değil 'olayın' tartışması yapılarak, 'devleti yıpratma' filan gibi hiç konumuz olmayan yerlere dağılarak tarafsız bakışı tümüyle göz ardı ediyoruz. ve de son olarak, gazete haberlerini günübirlik, ansiklopedik bilgi olarak buraya taşımakla, gazete haberlerini tamamen hiçe saymanın bir çelişki olduğunu da söylemeliyim."
Benim fikrimi sorarsanız kibele'nin bana yakıştırdığı görüş ve amaçların hiçbiri bende bulunmamaktadır. Hiç bir viki kuralına karşı gelmedim. Bana kalsa her türlü etnik temizlik, katliam maddesi eklenebilir, Türklerin işlediği, Ermenilerin işlediği vesaire. Ben hep tarafsız olmak isterim ve kendi milletimden veya kişisel görüşümden dolayı kimse(lerin)nin suçunu savunacak değilim. Viki kurallarını kendi şahsi tarafgirliğime suistimal etmem ve kendi çıkarlarım için her beğenmediğim konuda "tarafsızlık" bahanesini alet etmem. Ne yazık ki, bunu fazlasıyla gördüm, en çok tarafsızlık isteyenlerin kendileri tarafsız olmuyor. Saygılar efendim. Penceredos (mesaj) 14:56, 4 Nisan 2014 (UTC)
Sn Eğitmen, birde benim yüzümden sn. kibele'nin size artık "kolay gelsin" dilemediğine sebeb olduğum için sizden özür dilerim. Penceredos (mesaj) 15:05, 4 Nisan 2014 (UTC)
  • Merhaba Sn. Penceredos. Silinen maddelerinizi tekrar açıp, üzerine {{Çalışma var}} şablonu ekleyebilirsiniz. Maddelerin içeriklerini destekleyici, kabul edilebilir kaynaklar/referanslar eklemeyi de unutmamalısınız bu arada. Şu ana kadar olup bitenleri de lütfen iyi niyet varsayımı perspektifinden değerlendiriniz. Eğer çok fazla kasıt ve rahatsızlık hissediyorsanız şikayet sayfasına konuyu aktarabilirsiniz. Benim şahsen pek önermediğim ve hoşlanmadığım bir yol olsa da. Ama istenmeyen ve hoş olmayan durumların yaşanmaması için rahatsızlık duyulan konuların, topluluğun dikkatine sunulmasında da yarar var.

Bilgilerinize sunar, yararlı katkılarınızın devamı temennisiyle iyi çalışmalar dilerim..-Eğitmenmahmut msj 11:02, 5 Nisan 2014 (UTC)

Teşekkür ederim efendim, sizin de zamanınızı aldım, iyi çalısmalar dilerim. Saygılar. Penceredos (mesaj) 18:51, 5 Nisan 2014 (UTC)