Kullanıcı mesaj:Neselisina

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Neselisina. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Vikipedi ile tanışma[kaynağı değiştir]

Merhaba Neselisina. Ben Murat Güneş Altuntaşoğlu. Sana Vikipedi'de nasıl değişiklik yapılacağı konusunda yardımcı olacağım. 1 Haziran 2013'ten beridir Vikipedi kullanıcısıyım ama Vikipedi'yi kullanıcı hesabı açmadan önce de kullanmış, okumuş ve yazmışlığım vardır. Vikipedi'de anonim olarak değişiklik yapanlar olsa da kullanıcı hesabı açmanın en doğrusu olduğunu düşünmekteyim. Değişiklik yaparken gelişmiş, özel karakterler, yardım ve kaynak kısımlarından yararlanabilirsin. Bir sayfaya giriş yapmak için sağına ve soluna iki parantez konması gibi (Örn: Almanya, Almanya) bilgiler verilecektir. Bunun dışında Vikipedi'de yazacağın yazıların nasıl görüneceğine bakmak için Vikipedi:Deneme tahtası'nı kullanabilirsin. Bunun dışında sayfa düzeni, bazı sayfalar için gerektiğinde kaynakça, şablon, kategori, tablo, bilgi kutusu gibi şeylerin nasıl yapılacağını öğrenmen gerekir. Vikipedi'nin mevcut sayfalarını iyice inceleyerek sayfa düzeni kurallarını öğrenebilirsin. Eğer yabancı bir dilde yazabiliyorsan başka bir dil sürümünden çeviri yapabilirsin. Aklına ne zaman bir şey takılırsa bana veya diğer Vikipedi kullanıcılarına mesaj atabilirsin. Bir kullanıcı sayfası açmak zorunlu değildir ama önerilir. Bununla birlikte bilgilerin mutlaka güvenilir bir kaynağı olmalıdır. Aksi durumda çok sıkıntı olur. Yarışmaya gelince; o aslında bir yarışmadan ziyade bir projedir. Vikibahar 2020 (Wikimedia Orta ve Doğu Avrupa Bahar Projesi 2020) 21 Mart - 31 Mayıs aralığında belirli Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri hakkında yeni sayfa açmak veya mevcut sayfaları geliştirmek ile ilgili bir projedir. Projeye katılmak için "Katılımcılar" tablosuna kullanıcı adını yazman yeterli ama sadece 31 Mayıs'a kadar zamanın var. Projeyle ilgili detaylı bilgiler Vikipedi:Vikibahar 2020 sayfasında. Ayrıca bu proje dışında başka projeler ve Vikipedi'ye yardımcı olmak için birçok fırsatın var. Vikipedi konusunda konuşulacak çok fazla konu olduğundan hepsini anlatamayacağım ama sana yardımcı olabileceğini düşündüğüm Vikipedi hakkındaki bilgileri anlatan sayfalar var.

İnşallah sana yardımcı olabilmişimdir. Vikipedi'ye yeni kullanıcıların katılması, kullanıcıların iletişim, bilgi paylaşımı ve fikir alışverişi halinde olması gerçekten çok önemli bir şey. --Murat Güneş Altuntaşoğlu 16.41, 22 Nisan 2020 (UTC)