Kullanıcı mesaj:Mustiist

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Mustiist![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiçbir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vikihaber
Özgür Haberler

Vikitür
Biyolojik tür dizini

Vikiversite
Özgür Üniversite

Merube 89msj 20:37, 16 Mart 2010 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı olmayan (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!
Merube 89msj 20:37, 16 Mart 2010 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Merube 89msj 21:01, 16 Mart 2010 (UTC)

Wikipedia talk[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablonlarınızı "Wikipedia talk" alan adı altında açtığınızı gördüm. Bu ingilizce vikide kullanılan bir alan adı olup türkçe vikideki karşılığı "vikipedi tartışma"dır. Velhasıl bu alan adını kullanarak açtığınız sayfalar "şablon" alan adında bulunması gereken bir içeriğe sahip. Wikipedia talk:Userboxes/Ideas adı altında açtığınız sayfa mesela. Birincisi yanlış alan adında, ikincisi Userboxes/Ideas adı uygunsuz. Burası Türkçe vikipedi lütfen türkçe adlandırma kullanınız. Ki aslında içeriğe bu da uymuyor, mesela "şablon:Kullanıcı Mac" veya "şablon:Kullanıcı mac" bu şablon için uygun bir adlandırma olacaktır. Şablon:Kullanıcı opera şablonunu inceleyebilirsiniz. Öncelikle vikipediyi tanımaya çalışın lütfen. Saygılarımla--Merube 89msj 18:35, 17 Mart 2010 (UTC)
Vikipedi'yi tanıyın..

"Özgür ansiklopedi" Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, çünkü bu ansiklopedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bugünkü haline geldi. Hemen, şu anda yüz binlerce sayfamızdan herhangi biri (çoğu) üstünde değişiklik yapmaya başlayabilirsiniz. Belki de eklediğiniz içerik silinmiş, ya da geri alınmış olabilir. Ancak bizim önerimiz; Vikipedi sayfaları içinde bol bol gezinmeniz, öncelikle üstte mavi bağlantıyla verilen hoş geldiniz ve Beş temel taş sayfalarımıza bir göz atmanız, işleyişi kavrayıp, nasıl sayfa yazılacağını ve değişiklik yapılacağını öğrendikten sonra yeni sayfa oluşturmaya başlamanız ya da değişiklikler yapmanızdır. Bu öneri size cesaretinizi kaybettirmesin. Aklınıza takılan herhangi bir soru ya da sorun olduğunda, herhangi bir vikipediste, ya da sayfanızın solunda Son değişiklikler sekmesinde göreceğiniz bir kullanıcıya çekinmeden ileti yazarak danışabilirsiniz. Tekrar hoş geldiniz der, güzel ve yararlı bir zaman geçirmenizi umarız. Merube 89msj 18:35, 17 Mart 2010 (UTC)


  • merhaba, şu eklemeler için kaynak belirtebilirseniz çok iyi olur. eğer çeviriyorsanız onu da görmekte yarar var. kolay gelsin. --ki bl 10:20, 18 Mart 2010 (UTC)
  • öncelikle mesajlarınızı buraya yollarsanız sevinirim. hem e-postanızdan, hem de buradaki değişikliklerinizden, içeriği siteden çevirdiğinizi anlıyorum. teşekkürler, kolay gelsin. --ki bl 14:01, 18 Mart 2010 (UTC)

kişinin resmi sitesinden aldığım bilgileri genelde çevirerek ilerlemekle birlikte, diğer sitelerden bulduğum bilgileri de ekliyorum... Örneğin 9 Temmuz 2004 tarihinde veridği İstanbul konseri gibi. Yöntem ve yanlışlıklar konusunda yönlendirmeye ihtiyacım olabilir. Kaynakçaları gösterdim.--M Çavuşoğlu 14:23, 18 Mart 2010 (UTC)

  • telifli içerik kullanmadıkça, yani bilgileri aynı cümlelerle aktarmadıkça problem yok. aktif vikipedistlerden her türlü yardımı alabilirsiniz. kolay gelsin. --ki bl 14:31, 18 Mart 2010 (UTC)
Elinize sağlık, ufak birkaç ekleme yaptım. İyi vikilemeler--Merube 89msj 17:45, 20 Mart 2010 (UTC)

Teşekkürler--Mustafa Çavuşoğlu 17:58, 20 Mart 2010 (UTC)

Güzel katkılarınızın artarak sürmesi dileğiyle. Bu arada mesajlarınızı ilgili kullanıcının mesaj sayfasına yazarsanız hem görülmesi hem de dolayısıyla hızlı cevap alabileceksinizdir. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 18:08, 20 Mart 2010 (UTC)
Selamlar. Titu Maiorescu ve yazdığınız diğer maddelerde, diğer vikileri kaynak gösterirken o anki sürümüne bağlantı verirseniz daha güzel olur. {{Kaynak viki}} şablonunu kullanabilirsiniz bunun için. Mesela {{kaynak wiki|madde=Titu Maiorescu|tarih=21 Mart 2010|dil=İngilizce|url= http://en.wikipedia....}} gibi. O anki sürümün bağlantısını da ingilizce vikideki "cite this page" linkine tıklarsanız görebilirsiniz, diğer tüm vikilerde de buna muadil linkler vardır. Sevgiler, saygılar, iyi çalışmalar--Merube 89msj 10:51, 21 Mart 2010 (UTC)

Elinize sağlık. Url adreslerini örnek teşkil etmesi için tamamladım [1]. Maddeler için ve katkılarınız için ellerinize sağlık ve çok teşekkürler. İyi vikiler --Merube 89msj 11:17, 21 Mart 2010 (UTC)

Tarihli Referanslar[kaynağı değiştir]

Madde sayfasındayken sol tarafta yer alan linklerden "cite this page" burası gibi, sayfasından alabilirsiniz. Tüm vikilerde buna benzer sayfalar var. Mesela bizde "bu sayfayı kaynak göster" adındaki link aynı işlevi görmekte. Örneğin bu gibi. O sayfaya girdiğinizde geçerli URL bölümündeki adres o maddenin o sürümünün oldidli kaynağıdır. İngilizcede ise "Permanent link" kısmında yazmakta. Umarım açıklayabilmişimdir. Sevgilerimle--Merube 89msj 11:28, 21 Mart 2010 (UTC)

Çeşmeci Parkı[kaynağı değiştir]

Çeşmeci Parkı maddesindeki resimler görüntülenemiyor. Yardımcı olabilir misiniz? --Mustafa Çavuşoğlu 10:51, 29 Mart 2010 (UTC)

Selamlar. Madde çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Bu arada maddeye, interwiki ve kategori ekledim naçizane. Resimlerin görülmemesinin sebebi ise, sadace romence vikiye yüklü olmaları. Tüm vikilerde ortak kullanıma açılması için, dosyaların commonsa yüklenmeleri gerekiyor. Aslında birkaçına baktığımda kamu malı olan bu dosyaların -hepsi öyle mi bilemiyorum, en azından KM olanların- commonsa aktarılması en iyi yol gibi gözüküyor. Böylece tüm vikilerde kullanılabilir bu görseller. commons:a gitmeniz, ve oradaki dosyaları aynı lisansla oraya aktarmanız kafidir. Yalnız adil kullanım olan dosyaları aktaramazsınız commonsa, sadace KM olan dosyalar aktarılabilir. Zaten commonstaki dosya yükleme sayfası çok yardımcı bir yapıya sahip, içiniz rahat olsun o nedenle. Olmadı, sıklıkla orijinal şablonlar kısaltmalar kullanılır bu telif işlerinde, o sebepten oradaki şablonları birebir alsanız da büyük ihtimalle işe yarayacaktır. Madde için tekrar ellerinize sağlık. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgilerimle--Merube 89msj 17:11, 29 Mart 2010 (UTC)

Casa Poporului, Casa Parlamentului.... bunları tıkladıktan sonra #R basıp başlık yazmanız yeterli. Takabeg ileti 08:33, 30 Mart 2010 (UTC)

böyle yapılıyor. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:35, 30 Mart 2010 (UTC)

"Parlamento Sarayı, Bükreş" maddesi yönlendirmeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar... "Parlamento Sarayı, Bükreş" maddesi ile ilgili bir kaç yönlendirme (forwarding) yapmamız mümkün mü. Türkçe'de de ayrıca "Casa Poporului", "Casa Parlamentului" gibi iki yönlendirmeye ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz?--Mustafa Çavuşoğlu 08:28, 30 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba Mustiist, yönlendirmelerinizi yaptım ama siz de çok basit olarak yapabilirsiniz. Takabeg anlatmış sanırım. Yine de takılırsanız sorun. İyi çalışmalar...Vikiçizer 08:36, 30 Mart 2010 (UTC)

Reality 22:37, 24 Eylül 2011 (UTC)

Selam,

Türkiye'deki yangın maddelerini geliştirmeyi amaçlayan Vikiproje Türkiye Yangınları'na davetlisiniz. Daveti kabul ederseniz kullanıcı adınızı Katılımcılar listesine eklemeyi ve kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Türkiye yangınları}} şablonunu eklemeyi unutmayın.

Daha fazla soru veya destek için Vikiproje Türkiye Yangınları Koordinasyon Merkezi'ne veya mesaj sayfama beklerim. Mustafa MVC

Selam,

Türkiye'deki yangın maddelerini geliştirmeyi amaçlayan Vikiproje Türkiye Yangınları'na davetlisiniz. Daveti kabul ederseniz kullanıcı adınızı Katılımcılar listesine eklemeyi ve kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Türkiye yangınları}} şablonunu eklemeyi unutmayın.

Daha fazla soru veya destek için Vikiproje Türkiye Yangınları Koordinasyon Merkezi'ne veya mesaj sayfama beklerim. Mustafa MVC