Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Şubat 2007-Mart 2007

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Değişiklik Savaşı (Edit War)[kaynağı değiştir]

Selahaddin Eyyubi üzerinde değişiklik savaşı yapılıyor. --Ruzgarmesaj 00:31, 1 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Ozgurgerilla yeni kullanıcı adıyla bir kullanıcı bugün birçok maddeyi "Kürtler" konusuna ağırlık vererek değiştirmeye çalıştı, eski bir kullanıcı olduğunu söyleyerek yalan söyledi, çünkü katkılarına tıkladığımda öyle gözükmüyor. Ayrıca Rüzgar adlı kullanıcı , ben vandalizmi engellemeye çalışırken 5-6 yöneticiye "değişiklik savaşı var" diye mesaj attı, bu yetmiyormuş gibi vandalla ilişkiye geçti ve kürtlerle ilgili maddelerde değişiklikler yaptı. Lütfen yöneticiler geceleyin olan kayıtları ayrıntılı bir şekilde incelesin. Aksi takdirde vandalizmla uğraşma işini bırakacağım. Bunları köy çeşmesi yerine size ve Vito Genovese'ye yazmayı uygun gördüm.Sevgiler ve saygılar--Düşünenadam 01:16, 1 Şubat 2007 (UTC)

ÖNEMLİ: kardeş , ingilizce wikipedyadaki "list of turkic states" başlığı habie değiştiriliyor. onu türklerin yaptığı gibi yapıp kilit koyalım. iranlılar değiştiriyor. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Turkic_states_and_empires wikipedi türkçe yöneticilerine ilet. ben kimler bilmiyorum. --Orijinnal 18:15, 1 Şubat 2007 (UTC)

Taziye mesajınızla acımı paylaştığınız için çok teşekkürler. Saygılar, sevgiler. --Metal Militia 12:27, 4 Şubat 2007 (UTC)

turkic states[kaynağı değiştir]

İngilizce wikipedideki "turkic states" başlığı vandalizm'e uyruyor. daha nice türkler ile ilgili sayfalar...Bir yönetici olarak yardım edin ve o başlığa kilit koyalım.saygılarımla--Orijinnal 21:34, 5 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Mskyrider. Madde gerçekten başarılı, tebrik ederim. Yarına kadar bekleyip, yarın ilk SM'miz olarak ilan etmeyi planlıyorum. --Süleyman Habib 16:30, 6 Şubat 2007 (UTC)

ITIS dış bağlantısı...[kaynağı değiştir]

Fırsat buduğunda: Şablon tartışma:ITIS.

--Doruk Salancıileti 12:04, 7 Şubat 2007 (UTC)


Şu anda Şablon:Wikispecies - Kaynak üzerinde uğraşıyorum. Sonra da NCBI Taxonomy Browser'a geçeceğim. Taxonomicon vb. taksonomi sitelerine de vakit bulunca birer kaynak şablonu oluşturmayı düşünüyorum.

Selamlar...

--Doruk Salancıileti 13:22, 7 Şubat 2007 (UTC)

Nasıl görmem[kaynağı değiştir]

Sevgili Mskyrider, nasıl görmem And kondoru'nu girmiş adama sorulur mu bu:-)Havada ne güzel süzülüyor değil mi? Dünya'nın en büyük ve en görkemli uçan kuşu. Resmi seçkin resim için aday olarak koyayım dedim ama Vito'nun Veto'sundan korkuyorum. --Atacameñoileti 21:24, 7 Şubat 2007 (UTC)

Selam üstadım madem buralardasın 85.101.245.144'ü artık engellesen.--Mach 20:12, 9 Şubat 2007 (UTC)

Açtığım maddelere eklediğin şablonlar için teşekkürler--Atacameñoileti 20:32, 11 Şubat 2007 (UTC)

bir ip sayfaları boşaltıyo uyardık ama devam ediyor, yardımc olurmusun Delamorenamesaj 20:15, 9 Şubat 2007 (UTC)

Matematik tarihi[kaynağı değiştir]

Günaydın. Burada 31 ekim 2004 tarihli bir sürümü var maddenin. Dolayısıyla telif ihlali olması gerekir. Ancak bizdeki sürümü de bayağı eski olması ve bayağı kişinin emği geçmiş olması nedeniyle hızlı sil kalıbını yerleştirmekten çekiniyorum. Ne yapsak? SAM mı yoksa ben mi yanılıyorum? - Erhan 09:41, 10 Şubat 2007 (UTC)

Bu sayfayı niye sileceksiniz? Bilimsel bilgi. İşinize mi gelmiyor. Hani ÖZGÜR Ansiklopediydi bu... tarafsız bir bilgiyi yayınlayamıyorum.[kaynağı değiştir]

Bu sayfayı niye sileceksiniz? Bilimsel bilgi. İşinize mi gelmiyor. Hani ÖZGÜR Ansiklopediydi bu... tarafsız bir bilgiyi yayınlayamıyorum. Bunun adı özgürlük değil...

ben bunu ansiklopedik dile çeviriyorum. Hala neden siliyorsunuz?[kaynağı değiştir]

ben bunu ansiklopedik dile çeviriyorum. Hala neden siliyorsunuz?

Peki yayınlananlar kimin araştırmaları?[kaynağı değiştir]

Burası sizin araştırmalarımın yayınlanacağı yer değil diyorsunuz. Peki onca bilgi var. Bunlar araştırma değilse, vahiy olarak mı indi? Mutlaka ki birilerinin araştırmaları. Roma İmparatorluğu diye bir bölüm var. Bu bir araştırmaya dayanmıyor mu? Sizin bilimle ilginiz yok eminim ki. Bir bilgi mutlaka araştırmaya dayanır.

Merhabalar, Köy Çeşmesi sayfasında Gregory the Illuminator başlıklı tartışmaları okudum. Tezhipçi Aziz Gregor diye çevirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum zira aydınlatıcı ve nakkaş bana pek doğru gelmedi. Ama tabii birçok kişi tezhipçinin anlamını bilir mi bir de o var. --Bahar (yine ben!) 18:56, 13 Şubat 2007 (UTC)

Alibey Adası[kaynağı değiştir]

Merhaba, Türkiye'nin ilk köprüsü ifadesini kaldırmışsınız; haklısnız. Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü demeliydim, sizin için OK ise bu şekilde değiştireceğim. Bu ibare köprünün giriş ve çıkışında yer almaktadır.--Ebru Barok 21:18, 14 Şubat 2007 (UTC)

Selam ve literatür[kaynağı değiştir]

Merhaba,kullanıcı kutlularmı okuduysan beni biraz tanımışsındır.Evet,literatür diye bir maddeyi tercüme ediyorum ve edebiyat=literature olduğunu da gayet iyi biliyorum.Benim bunu çevirmekteki amacım English Literature'sini siteye kazandırmak.Belki biliyorsundur edebiyat ve literature aynı anlamda olsa da kullanım ve değer farklılığı vardır.Mesela Türk edebiyatında İslamiyet öncesi ve sonrası, sözlü ve yazılı...gibi katergorilere ayrılan bir sınıflanma varsa bu İngiliz edebiyatında da farklıdır.Bizde koşuk,sagu,sav...vb varken onlar da daha farklıdır.Umarım soruna bir cevap verebilmişimdir.Sevgiler...--edebiyataşığı 11:25, 15 Şubat 2007 (UTC) --edebiyataşığı 18:59, 15 Şubat 2007 (UTC)==Algı== Pek zat-ı muhterem,ben nasıl aktarılacağını bilmiyorum lakin sen belki biliyorsundur,bir noktada birleşelim;literatür maddesini sen İngiliz edebiyatı maddesine aktarırsan ben kalan yerden çeviririm.--edebiyataşığı 18:53, 15 Şubat 2007 (UTC)

Bir kişi literatürü edebiyat sayfasına yönlendirmiş ve tercüme kayblolmuş.Geri getirir misin?

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Olayın başından beri kararım zaten litaratür ü İngilizce Viki'den tercüme etmekti.Velhasıl Türkçe Viki'deki Edebiyat maddesine eklemek gibi bir niyetim yoktu.İngiliz edebiyatı da sadece bir literatür maddesi incelenemez kanaatimce.Ben sadece literatür 'ün İngiliz Edebiyatındaki biçemini tercüme etmeyi amaçlamaktayım.Lakin yine bir sorun var:Literatür maddesini buldum ama dış bağlantılardan dolayı aynı sayfaya çıkıyor.Siz bu mevzuyu aktardınız ama anlayamadım.Bu maddeyi ayrıca bir sayfa içine koyabilir misiniz?Mesela sayfa adı şu olabilir: İngiliz Literatürü gibi bir şey olabilir eğer siz de uygun görürseniz.Yaptığınız da haber verirseniz güzel olur.Sevgilerle...--edebiyataşığı 19:59, 15 Şubat 2007 (UTC)

  • Teşekkür. Ben de yöneticiliğini kutlarım. --İnfoCan 20:09, 15 Şubat 2007 (UTC)

B.s maddesine bakarmısın petrol müş eski adı değiştirilmiş, sanırım eski isimdeki yönlendirmeyi silmen gerekiyor. bir de küfür eden bi eleman var.Delamorenamesaj 13:48, 17 Şubat 2007 (UTC)

Hasan Şadoğlu.jpg[kaynağı değiştir]

Aklıma iki ihtimal geliyor. Birincisi G3, yani vandalizm. Kişisel reklam sonuçta vandalizm çeşitleri arasında listelenmiş. İkincisi de RM6, yani ansiklopedik olmamak. Kocaman puntolarla kullanıcı adı yapıştırılan bir resim bana göre ansiklopedik değerini kaybetmiş demektir. Üçüncüsü de G9, yani telif. 7 gün bekliyor olsak da, aslında bu bir mecburiyet değil. Telif açısından sorunluysa G9 G9'dur.

Şimdi silmezsen de çok büyük ihtimalle 7 gün sonra silinecek zaten.

Vito Genovese 14:13, 17 Şubat 2007 (UTC)


O bizim dışımızda olan bir şey maalesef. Orijinal dosya olan en:User:Lupin/popups.js ile oynuyorlar muhtemelen. O yüzden böyle sorunlar yaşayabiliyoruz arada. Alıcının ayarıyla oynamaya gerek yok yani.

Vito Genovese 14:21, 17 Şubat 2007 (UTC)


Evet, bak şikayet etmiş millet orada da. Halleder Lupin muhtemelen bir iki güne.

Vito Genovese 14:22, 17 Şubat 2007 (UTC)

Portal:Zooloji[kaynağı değiştir]

Selam Mskyrider.Portal:Zoolojiye sana sormadan kaydını yaptım. Umarım sen de katkıda bulunursun. Mesela soru-moru hazırlamak ya da haftanın maddesi için aday göstermek gibi şeyler. Kolay gelsin--Atacameñoileti 14:26, 18 Şubat 2007 (UTC)

Sorun bence de çıkmaz ama o kadar güzel madde arasından hangisini seçsek diye kararsız kalmamak adına aday gösterirsen memnun olurum. Bir de sorular ve özellikle bunları biliyor musunuz var mesela. Eminim senden epeyce bunları biliyor musunuz köşesine katkı olur.--Atacameñoileti 14:31, 18 Şubat 2007 (UTC)

Complément de nom/adjectif[kaynağı değiştir]

Bonjour,

Merci d'avoir pris l'initiative de répondre à ma question. Alors si je comprenda bien, ces deux catégories sont correctes. et il s'agit simplement de particularités grammaticales turques. J'avais déjà conscience de certaines règles concernant le pluriel, mais je n'étais pas encore familier avec les déclinaisons d'appartenance. Merci, j'apprends toujours ici :-)

Robin des Bois ♘ 08:13, 21 Şubat 2007 (UTC)

ya pardon ben onu koyacağım maddeye yazacağıma yanlışlık lı şablona yazıp kaydetmişim özür.--Graywolf 19:36, 23 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba. Champagne-Ardenne uyarınız için teşekkürler. Fazla ama kırmızı link mi daha iyi, az link ve yeni sayfalar açtıkça geriye dönüp bağlantı yapmak mı tercih edilmeli, fikriniz alabilir miyim? Teşekkürler,--Ebru Barok 20:52, 23 Şubat 2007 (UTC)

Mskyrider, tesekkürler aciklama icin.vardir bir hikmeti adam ne diye ugrassin diye düsünüyordum ben de, ama bi aciklama bulamamistim.böylece caktim köfteyi.iyi calismalar.sevgiler.--alibazmesaj 14:04, 24 Şubat 2007 (UTC)

Astrolojide evler[kaynağı değiştir]

Merhaba Deniz, Astrolojide evler maddesine VP:HS M6 ya da VP:HS M8 nedeniyle sil etiketi koymuşsun. Madde herhangi bir kişi ya da grup hakkında olmadığı için M6'ya göre silinemiyor. İçinde iç bağlantılar ve diğer wiki kullanımı olması bâbından M8 ile de silinemiyor. Telif var ise G9'dan silinebilir. Eğer yoksa bunun için SAM yapmaktan başka bir çare yok gibi. Bilgine. --Mskyrider ileti 18:42, 24 Şubat 2007 (UTC)

Ben M6'yı düşünmüştüm, ama madem kişi veya kurum olması gerekiyor, SAM koyalım. İçinde "...kişinin yaşamındaki hedefleri belirleyecektir..." tarzında tamamen ansiklopediklik dışı ifadeler içeren bir maddeyi bile silemiyoruz şu kurallarla, üzülüyorum. denisutku *:!? 18:49, 24 Şubat 2007
.Teşekkür ederim sevgili Mskyrider. Zaten ilk oyu senden bekliyordum Sürekli birbirmizi takip etmekten olsa gerek:-)--Atacameñoileti 18:17, 25 Şubat 2007 (UTC)

SİS şeysi :)[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider :) Süleyman Habib yok gerçekten epeydir. SM ve SR ler de epeyce bir yığıldılar. Şöyle Che'den başlayıp bir el atsak mı acaba diye düşünüyorum ben de. Vakit sorun değil gibi şimdilik, de benim asıl derdim, bu işin teknik detayları; oraya şablon koy, buraya şunu taşı, oradan sil, buraya kopyala, vs vs türünden ve bana epeyce bir karmaşık gelen prosedürü var sanki bu işin. Yanlış bir iş yapacam diye çekiniyorum. (Laf aramızda (!) sevgili Vito'cum bir rehber yollıycaktı bana güya, bu işin kolaycasını anlatan. Üç vakte kadar gelmezse kolları sıvayayım bari, napiym.) Sevgiler. --Metal Militia 18:36, 25 Şubat 2007 (UTC)

Amigo,

Senin monobook'unda benimkinden farklı bir şey gözükmüyo. Hata düzeltildiğinden beri önbellek temizliği yapmadığın için hala dolar işaretleri üretiyor olabilir misin?

Vito Genovese 21:10, 26 Şubat 2007 (UTC)

Uyarı için sağol; düzelttim...

Değişikliği yaparken, tablo başlığı ve "Bilimsel sınıflandırma" başlıklarında da benzer sıkıntı daha şablonun kendi sayfasındaki görünümde çıkmıştı ama "Ek başlık" ve "Dağılım haritası"ndada problem olduğu gözükmüyordu.

Aslında, uzun vadede silinecek bir değişkenin yanına bir başka değişkeni eklemekten ve benim yazım sırasında yaptığım bir hatadan kaynaklanmış.

Şablonun koduna bakarsan, "/tr" eklemelerini "Alem" değil de "Âlem"e eklediğimi fark edeceksin. Belki çok da gerekli değildi ama "Değişkenin canı patlıcan mı?" gibi bir düşünceyle, normalde "şapkalı a" içeren kelimelerden oluşan değişkenlerin de "şapkalı a" içermesinin iyi olacağını düşündüm ve hem şablon koduna bunları ek değişkenler olarak ekledim (a'sı şapkasız kalmış olan değişkenleri birden silersem bugüne kadarki uygulamalar bozulmasın ve bir anda çok sayıda maddede düzeltme yapmak zorunda kalınmasın diye) hem de uygulama kılavuzunda "şapkalı a" olması gereken yerlere bunları koydum, bundan sonrakiler doğru olsun diye.

Demek istediğim, uygulamalarda güncel kılavuzu kullanmanın yanında, elin değdikçe önceden uyguladıklarında da Alem > Âlem ve Alt/Üst alem > Alt/Üst âlem değişikliklerini yaparsan iyi olur. Bu şekilde, peyderpey, şapkasızlar şapkalılara döner ve sonunda da şapkasız değişkenleri şablondan çıkarırız.

Dediğim gibi, belki gereksiz bir ayrıntıydı ama uğraşmadan edemedim.

--Doruk Salancıileti 21:54, 26 Şubat 2007 (UTC)


Pardon söylemeyi unutmuşum: şu anda sadece birincil basamaklar olarak âlem, bölüm/şube, sınıf, takım, familya, cins ve tür için "/tr"li değişkenler var; ikincil öneme sahip olanlar (oymak filan gibi) ve ara basamaklar için zaman sıkışıklığı nedeniyle giriş yapmamıştım ve sonra da unuttum.

"İlgili takson" ise şu şekilde halledilebilir:

  • İlgili takson'a aslında hep Bilimsel ad'a girilen canlı grubu ya da canlının sınıflandırma basmağı giriliyor (ve bu bahisten de görüldüğü üzere, aslında burada terminolojik bir hata yapmışım, bu değişkenleri oluştururken: örneğin, Cervidae taksona, familya ise sınıflama basamağına (rank > rütbe, basamak) denk).
  • Bilimsel ad/tr değişkeni açılır ve örneğin Cervidae için, bu değişken "geyikgiller" diye girilir; İlgili takson da "Familya" olur.

Bu dediğim değişikliği yaptım; ara basamaklarla ilgilileri de yarın tamamlarım. Buna mukabil, tablonun içerdiği veriler birden ciddi oranda arttı ve şablonun genel tasarımında da bazı değişiklikler gerekecek galiba. Bir de şu "İlgili takson" yerine basitçe "Basamak", "İlgili otorite" yerine de basitçe "Otorite/Yazar" mı dense acaba?

--Doruk Salancıileti 23:53, 26 Şubat 2007 (UTC)


Selamlar...

  • İlgili otorite > Otorite oldu.
  • İlgili takson > Basamak oldu.
  • /tr'li değişkenler şablon kodunda var olan tüm ana (birincil) ve ara (üst/alt) basamaklar için var; gerektiği halde ek değişkenler de rahatlıkla eklenebilir.
  • Şablonun genel tasarımında azıcık değişiklik oldu çünkü tablo içindeki veri yükü arttı:
  • Sınıflandırma basamakları ve taksonlar için font-size:95% oldu.
  • Başlıkların 1px kenarla çevrilmesi sanki çok sırıttığı ve ön plana çıktığı için, onları kaldırdım (zaten, ilk yaptığımda da çok da içime sinmeyen bir biçim denemesiydi) ve tablonun ana çerçevesini de koyumtrak bir gri yaptım. Sanki bu haliyle çok daha sade gözüküyor.
  • Yalnızca maddeye konu takson ve onun basamağı kalın harflerle vurgulanıyor; geri kalanlar normal harf (gerçi, bundan emin olamadım; basamakların hepsi eskisi gibi kalın harfli olabilir ama sanki göz yoruyormuş).
  • Bana kalırsa, Bilimsel ad/tr değişkenine gerek olmayabilir:
  • Tablo zaten taksonomi tablosu olduğu için, azımsanmayacak bir çoğunlukla net bir taksondan bahsetmek için kullanılıyor.
  • O noktada, tablonun başlığında zaten, eğer varsa, o taksonun Türkçe karşılığı yer alıyor (örn., Yunusgiller) ve kendisi ile ilgili sınıflama basamağında gereksiz bir tekrar oluyor gibi. Bir iki yerde denedim, özellikle bilimsel ve TR adı uzun olanlarda bayağı göz yoruyor. Bir de takson adını ilk kullanan otoritenin adıyla filan çok kalabalık bir satır oluyor.

Şimdilik bu kadar. Peyderpey düzeltir, şablon kodu içindeki fazlalıkları da sonunda atarız.

--Doruk Salancıileti 17:58, 27 Şubat 2007 (UTC)


Ya, "Bişey eksik kaldı..." diyodum ki, o da âlemden familyalara kadar olan taksonları içeren bir başvuru sayfası fikri...

...Tabii ki olur; elimden geldiğince destek veririm:

  • Tek oturumda hepsini halletmek zor olur ama sanki bir haftalık bir süre içinde, en azından bitki, hayvan, protist, mantar, öbakteri ve arkebakteri âlemleri için familyalara kadar olan taksonları içeren birer sayfa yapabiliriz.
  • Türkçeleri bulundukça, ekleriz.
  • Bana kalırsa, ara basamakları ilk etapta dahil etmeyebiliriz; önce yalnızca âlem, bölüm/şube, sınıf, takım, familyaları hallederiz.......ya da böyle birşeyler işte.

Biçem olarak, maddelerde kullanmaya çok alıştığım için ve bir de bu konuda Latincenin önceliğine inandığım için, şablondakine benzer bir yapının iyi olacağını düşünüyorum; tartışılabilir:

  • Âlem: Animalia - Hayvanlar
  • Şube: Chordata - Kordalılar
  • Sınıf: Mammalia - Memeliler
  • Takım: Artiodactyla - Çift toynaklılar
  • Familya: Cervidae - Geyikgiller
  • Sınıf: Sauropsida
  • Takım: Testudines - Kaplumbağalar

. . . .

--Doruk Salancıileti 18:22, 27 Şubat 2007 (UTC)

Memelilerin sınıflandırılması[kaynağı değiştir]

Selam Myskrider. Almanca Vikipedi deki hayvanların sınıflandırmaları, ingilizce Vikipedi dekinden çok daha bilimin en son durumuna ayak uydurmuş şekilde. Bu yüzden şu an üzerinde çalıştığın memelilerin sınıflandırması da almanca Vikipedide biraz farklı ve bence daha doğru: de:Systematik der Säugetiere . İlk gözüme çarpan fark Filler ve Su inekleri takımlarının almanca sınıflandırmada 'Afrotheria' taksonuna ait oldukları, ve ingilizcesinde böyle olmadığı. Bundan başka farklarda olabilir, hepsini gözden geçirmedim. Bizim sınıflandırmanın temeli olarak almancasını örnek alsak daha doğru olur diye düşünüyorum?! selamlar --Erdall 20:36, 27 Şubat 2007 (UTC)

Sorun değil, almanca sınıflandırmanın tümünü zevkle çeviririm geceleyin eve dönünce, ama şu an çıkmam lazım. kolay gelsin --Erdall 20:45, 27 Şubat 2007 (UTC)

Selam, Mskyrider üzülerek bot konusunda yardımcı olamayacağım, Kişisel işlerimden ötürü. Şu yöneticilik seçimlerinde bir tartışma içine girmiş bulundum, bu yüzden onu arada takip ediyorum ancak internete ve Vikipedi'ye pek girmiyorum, vakit ayırmıyorum. Tekrar kusura bakma, Sevgiler. -Tembelejderha 20:42, 27 Şubat 2007 (UTC)

  • Merhabalar, Futbolcuların maddelerinde farkettiğim bir konu var ki Fenerbahçe Ülker Kadrosu, Beşiktaş JK Kadrosu, Türk Milli Takımı ve Galatasaray SK Kadrosu adı altında kaydedilmiş olan şablonlar kullanıcılarca hatalar yapılmış, uzun süredir de böyle duruyormuş gibi gözüküyor. Nasıl düzeltirim bilemiyorum. Sadece haberiniz olsun istedim. İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 19:25, 28 Şubat 2007 (UTC)
Okey, kuşlara geceleyin bir bakarım. selamlar --Erdall 19:26, 28 Şubat 2007 (UTC)

Selam Mskyrider[kaynağı değiştir]

Cihan ŞENÖZ‎ sayfasına bir bakar mısın? Kolay gelsin--Atacameñoileti 21:11, 28 Şubat 2007 (UTC)

Abi kusura bakma gecikme için, Erhan halletmiş sizin mesajlaşmaları görüp zaten.

Vito Genovese 17:48, 2 Mart 2007 (UTC)

Yazılım eğitim şirketleri![kaynağı değiştir]

Maddeyi sanırım ilgili siteden birileri ekledi ama maddeye ben el atabilseydim ansiklopedik olabilirdi ve M6'ya girmezdi o zaman, yine de bilgi verdiğin için sağol! Kısa zamanda elden geçirme imkanım olamayacaktı bu köyler yüzünden. İyi çalışmalar.--Etrüsk 06:52, 3 Mart 2007 (UTC)

Sürüngenler[kaynağı değiştir]

Ozaman sürüngenlerin sayfasına öyle bir uyarı koymayalım en iyisi. Aslında diğerlerinden de tekrar çıkarabiliriz, çünkü az önce kuşların sınıflandırılmasının 1990 tarihli kaynaklara dayandığını gördüm. Bu uyarıları koymamın nedeni, TDK sözlüğünde isimlerin sadece ufak bir kısmı bulunmasıydı. Bu yüzden Türkiyede yaygın olan sınıflandırmaların eskimiş olabileceğini ve her an birisi çıkıp bildiği hale getirmeye çalışabilir diye düşünmemdendi. Onları bırakıp bırakmıyacağımıza sen karar ver.

Ben bu arada, isimler için diğer güzel bir kaynak buldum: Bu sayfanın en altında omugalılar/ omurgasızlar 'a basarak peşpeşe tüm sınıflara takımlara ve sonunda familyalara, alt familyalara ve türlere ulaşabiliyorsun. Günün birinde kesin onlardan daha iyi olacağız.. ama şimdilik Türkçe isimlerden faydalanabiliriz:-) Sürüngenlerin eksik isimlerine buradan takviye yapıyorum. selamlar --Erdall 07:25, 3 Mart 2007 (UTC)
  • Erhan, şu az önceki Grup Hepsi maddesinde denemeyi geri alıp uyarmayı yapan Karabot ise gerçekten teşekkürler, son değişiklikler devriyesi olarak çok faydalı. --Mskyrider ileti 09:24, 4 Mart 2007 (UTC)
Onun yaptığı değişiklikleri yolladığı ileti türünden (sonuna hangi madde ile ilgii olduğunu yazıyor), tepki hızından, ve geri alınca değişiklik özetinin bağlantı bulundurmamasından anlayabilirsin. Denemeleri saptamada gayet sorunsuz çalışıyor. Bugünden itibaren vandallıkla ilgili birkaç kural eklemeye başladım, ancak hâlâ çok deneysel, dolayısı ile aniden herkese anonvandal dağıtmasından tırstığımdan başındayım sürekli. - Erhan 09:28, 4 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Metal, jaguar maddesinde şöyle ya da böyle kırmızı bağlantı bırakmadım. Oylamada fena değil. Gerekli kriterleri sağlıyorsa eğer ilgilenebilir misin? Teşekkürler. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 10:57, 4 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Mskyrider, zevkle !... (O senin beyaz Kanada kurtlarını da SMA görmek isterim yakın bi gelecekte :)), sevgiler. --Metal Militia 11:10, 4 Mart 2007 (UTC)
Panter-Panthera konusunda böyle kalmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Panthera belli bir cins, ama Panter halk ağzında farklı ülkelerde farklı türler için kullanılan bir isim. Panthera maddesi, Puma'ya da 'Panter' denildiğini açıklıyor olsa okuyucuların kafası karışabilir. Çünkü Puma Panthera cinsine ait değil. Hem kara kedilere de hangi türe ait oldukları dikkate alınmadan daima panter deniliyor. Bence böyle kalsın, ama iki maddede de birbirlerine bağlantı ve açıklamalar bulunduralım?! selamlar --Erdall 03:55, 5 Mart 2007 (UTC)


Günün Maddesi Teklifi[kaynağı değiştir]

Kaşık bükme maddesi ilginç bir madde. Ben de daha önce açılmış olan maddeye bazı katkılar yaptım ama galiba öneri getiremiyorum. Sizce günün maddesine önerilebilir mi?Manyeto 07:58, 6 Mart 2007 (UTC)


Sayın Mskyrider, şu madde konusundaki ricam yerine getirilmedi, neden acaba. Selamlar. Bu imzasız yazı Malkocogluso2 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Abi kusura bakma geç cevap için yine.

Değişikliği ben yaptım içine resim sokuşturulan dolaşım şablonu üretebilmek için ama şimdi sen böyle sorunca hata nerde bilemiyorum, göremiyorum. Bir örneği gözüme sokabilirsen bakayım nerde ne halt eylemişim.

Sevgiler

Vito Genovese 09:43, 8 Mart 2007 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

sen Denizzzzz i aç ben de bi daha hiç size saldırmıyım.Bak lütfen diyorum ve iş birliği istiyorum diğer üç arkadaşımıda engellerim eğer Denizzzzz in banını açarsan

açtın mı mesaj at

Kolay gelsin.Nesneler maddesine göz atabilir misin? Vikipedi özgür ansiklopedi'de, içindekiler gibi kelimeler kullanılmış ve yazılış şekli garip geldi.9-10 cümleyi telif ihlali var mı diye arattım ama çıkmadı.--Machiavelli' msj 20:37, 11 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim. Negatif oylardaki görüşleri de dikkate alacağım. Siz vikipediyi sevenlerin bu işte bana yardımcı olacağına da eminim. Bu güzel projeye içinde sizlerle beraber olmak benim için mutluluk--Atacameñoileti 20:51, 11 Mart 2007 (UTC)

dakika bir soru bir. Silme işini yaparken Mavi bağlantılı (mesela Genel-2 gibi) özeti nasıl yazıyoruz?--Atacameñoileti 21:17, 11 Mart 2007 (UTC)
Çok mersi, oldu galiba. Sabah temizliğini ben yaparım artık:-) Görüşmeyeli iyisindir umarım--Atacameñoileti 21:27, 11 Mart 2007 (UTC)
Vallaha kalp kalbe karşıymış.Ben de aynı şeyi düşündüm bugün. Aklıma Bahar geldi. Hem çok aklı başında yorumlar yapıyor (Mesela bugunkü Köy çeşmesindeki yorumu). Hem Vikipedi ruhunu biliyor. Hem genç bir Vikipedist olarak herkese örnek teşkil edecek katkıları var. konulara vakıf. Kendisine yönetcilik için teklifte bulunmayı düşünüyorum. Diğer Vikipedilerde çok genç yöneticilerin de olduğunu biliyorum. Sen ne dersin? Bu arada yurt dışında neredeydin??--Atacameñoileti 21:36, 11 Mart 2007 (UTC)

Ben teklif edeceğim. Bakalım ne diyecek[kaynağı değiştir]

  • Ben teklif edeceğim. Bakalım ne diyecek. Bu arada ne mutlu sana, çok uzakta değilmişsin hakikaten. Uzakta olunca Antarktika'da olurdun herhalde:-) İyi geceler--Atacameñoileti 21:47, 11 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler ama...[kaynağı değiştir]

...ben o işe hiç girmeyeyim:

  • Mesleksel okumalar yapmak, çocuk, SCUBA vb. öncelikler, Vikipedi'ye adam akıllı madde yazmak konusunda bile yeterli vakti ayıramama neden oluyor ve yaptığım her katkının olabildiğince tam olamamasından sürekli yakınıyorum.
  • Bu ay içinde bunlara bir de bir özel tıp merkezinde yarı zamanlı çalışmaya başlamam eklenecek.
  • Yöneticilik ise Vikipedi'nin yönetsel konularına aktif katılım gerektiren birşey.

Yöneticilikle ilgili olarak bana olan güvenine ve ilgine teşekkür ederim :-) ...

...Ama şu an için, Vikipedi'ye azar azar yaptığım madde, şablon vb. katkılar dışında katkıda bulunmaya ayırabilecek vaktim ne yazık ki pek yok...

...Belki daha ileriki bir zamanda.

--Doruk Salancıileti 07:59, 12 Mart 2007 (UTC)


Ek: Yoğunluğu nedeniyle Aralık'tan beri kullanıcı sayfasına bu konuda bir not koymuş olan İnfoCan ne der, bilemem. Lakin, hem ansiklopedik katkıları hem de tartışmalara kaynağa dayalı ve akılcı yaklaşımlarla katılışı ile dikkat çeken biri olan kendisine yöneticilik teklifi götürebilirsin. Eğer bu işe girerse, deyim yerindeyse, yakışır.

--Doruk Salancıileti 08:06, 12 Mart 2007 (UTC)

Doruksal iyi düşünmüş. İnfocan iyi olur. Bir de tarasızlık konusunda örnek bir kullanıcı olan Filanca var. Onu da ben hatırlatayım: Hariçten gazel oldu ama neyse:-)--Atacameñoileti 08:10, 12 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler Mskyrider (ve Doruksal ve Baylan). Vikipedi çok değer verdiğim bir uğraşı ama ben de şimdilik pas diyeceğim. Her ne kadar son haftalarda boş zamanım biraz arttıysa da şimdilik Vikipedi'ye olan katkılarımı düzensiz ve keyfi bir şekilde yapmaya devam etmek istiyorum. Özel hayatımla ilgili sorumluklarımın üzerine bir de yöneticilik nöbeti eklemeye kendimi hazır hissetmiyorum henüz. Belki bundan 5-6 ay sonra durumum değişebilir diyerek bir açık kapı bırakayım şimdilik. --İnfoCan 19:16, 12 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 10:20, 13 Mart 2007 (UTC)

Mal Hatun maddesini silmişsiniz. Gerekçe olarak da Yönlendirme 1'i göstermişsiniz. Oysa o yönlenirme sayfası değil, içerekli bir maddeydi. Gerçi içinde fazla bir malzeme yoktu ama taslak olarak geliştirileceğini umuyordum. Belki başka birisi yönlendirmeye çevirmişti ve ben farketmedim. Mal Hatun bir Osmanlı Valide Sultanı olarak gerekli bir madde. Ben bütün Osmanlı padişahlarının anneleri için tek tek madde açtım. Sildiğiniz için şimdi bir tek Mal Hatun eksik. Lütfen o maddeyi geri getirin. Eğer birisi yanlış bir iş yapıp bu maddeyi yönlendirmeye çevirmişse bu hata yüzünden o madde silinmesin. Teşekkürler. İyi günler. ---Vikiyazar 17:28, 13 Mart 2007 (UTC)

Bildiğim kadarıyla başka yok. Bazan benim dalgınlıkla bazı maddeleri başlattıktan sonra izleme listeme eklemediğim oluyor. Belki o yüzden o maddede yapılan vandallığı farketmedim. Benim de hatam olabilir. Çok teşekkürler. ---Vikiyazar 17:57, 13 Mart 2007 (UTC)

KaraBot geliştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Erhan, Kullanıcı mesaj:88.254.73.163 sayfasına ilgili IP'nin yaptığı deneme ile ilgili uyarı mesajını KaraBot otomatik olarak atmış. Ancak IP kullanıcının yaptığı deneme Kategori:Asashio sınıfı adlı kategori sayfasında olduğu için uyarı mesajında da kategorinin önüne iki nokta üst üste (:) belirtkesi konmadığı için kullanıcının mesaj sayfası kategorinin içinde görünüyor. Değişiklik yaparak, kategori, resim gibi özel sayfaların başına (:) koydurabilirsen daha iyi olabilecek. Mesajı okuyana kadar ilgili maddeleri silmiyorum, benden önce davranıp başkası silmezse tabii ki. Açık değilse sor lütfen. --Mskyrider ileti 18:11, 13 Mart 2007 (UTC)

Uyarı için teşekkür ederim. Bot oylaması sayfasında yazdığım gibi, henüz maddeler dışında kalan sayfalara müdahale etmiyorum. Ancak, yeşil ışığın yakılması üzerine, botun etki alanını bu sabah genişlettim ve malum, henüz olası hataları ayıklama zamanım olmadı. Tekrarlanmayacağından emin olabilirsin. - Erhan 18:16, 13 Mart 2007 (UTC)
Rica ederim böcek avcılığı yapabildiysem ne mutlu. (Türkçe ne denirse artık böcek mi böcük mü :))--Mskyrider ileti 18:18, 13 Mart 2007 (UTC)
Valla bizim üniversitede deboggage deniyordu :) Sanırım en doğrusu hata ayıklama olur. Hazır hayvanlar (veya animalia) alemine dalmışken, şablonların türkçeleştirilmesi konusundan bir karar var mı? - Erhan 18:22, 13 Mart 2007 (UTC)
Peki bogue olsun o zaman. Biliyorsundur, taksonomi için hâlâ iki şablon var. Doruk, Şablon:Taksonomi'yi hem Türkçe hem Latince alabilecek hâle getirdi. Örnek kullanımını Geyik maddesinde görebilirsin. Tembelden rica etmiştim ama vakti yokmuş. KaraBot onaylandıktan sonra, multitasking yaparak öncelikle Taksonomi şablonunun kullanıldığı maddelere bu Türkçe değişkenleri ekleyebilir ve üst kademedeki taksonların Türkçelerini otomatik ekleyebilirse fena olmaz doğrusu. Gerisini elle hâlletmek gerekebilir. --Mskyrider ileti 18:33, 13 Mart 2007 (UTC)
Bogue deme, adamı Dijkstra çarpar. Doruk'un yaptıklarını az buçuk inceledim. Yaygın olarak uygulanması zor bir şey değil, sadece gerekli ayarlamaları yapmak için, özellikle bu aralar zaman bulmam biraz güç. Sırası gelince ayrıntıları tartışırız. Kolay gelsin. - Erhan 19:05, 13 Mart 2007 (UTC)

Merhaba.Size bir sorum olacaktı.Mevlit.com adlı kullanıcı 24 saat engellenmişti bi sonraki aşama tamamen engellenme değil mi? O kullanıcının dağıttıklarını toplamaktan sıkıldım biraz engellensede kurtulsak:DDDD --'''UANNİS(Ailenizin müstakbel türkoloğu)''' 19:17, 14 Mart 2007 (UTC)

merhaba, küfürlü değişikliği ve madde içini boşaltması nedeniyle 24 saat engelledim. Kademeli olarak 48 saat, 1 hafta, 1 ay ve süresiz. Ancak vereceği zararın durumuna ve engelleme politikasının hangi maddesi nedeniyle engellendiğine göre değişiklik gösterebiliyor. Size kolay gelsin. --Mskyrider ileti 19:19, 14 Mart 2007 (UTC)

Tekrar merhaba.bir sorum daha olacak.Arkadaşım vikipedi'ye kayıt olmuştu ama şiifresini unuttu bu tür durumlarda neler yapılır acaba???--'''UANNİS(Ailenizin müstakbel türkoloğu)''' 19:50, 14 Mart 2007 (UTC) _______________________________________________________________________________________________

Merhaba[kaynağı değiştir]

Bana telif hakkı ile ilgili genel bir uyarı mesajı yazmışsınız. Bunu özellikle bir konu için mi, yoksa genel anlamda mı yazdınız? Teşekkürler. Levent Abi 18:51, 15 Mart 2007 (UTC)

Hızlı cevabınız için teşekkürler. denisutku kullanıcısına sorduğum bir soruyu size sorayım o zaman: (kopyalıyorum)

1. Merhaba; Yeni bir kullanıcıyım; iki küçük sorum olacak; 1- kısa adı ALS olan bir hastalık var; "Amyotrophic Lateral Sclerosis" vikipedi'de böyle bir madde var, ancak als ya da ALS olarak arama yapıldığında, hem çok alakasız maddeler çıkıyor, hem de ben madde adına kısa ismi yerleştirdiğim halde, madde, sıralamada ilk başta çıkması gerekirken, 8. sayfada çıkıyor. Arama kriterlerini nasıl değiştirmeli ki bu madde ilk sırada, olması gereken doğru yerde çıksın?

2- bir resim yüklediğimde resmin iki yanında büyük boşluklar oluşarak tüm sayfayı kaplıyor. oysa resmin orjinali böyle değil. o boşlukları nasıl ortadan kaldırabilirim? örnek Halit Çelenk sayfası.

Hayvanlar >>> Hayvan...[kaynağı değiştir]

Selamlar...

Şu genel ansiklopedik madde başlığı kaidesi doğrultusunda, Hayvanlar maddesinin giriş paragrafını düzenledim ama Hayvan sayfası yalnızca Hayvanlar'a yönlendirme sayfası olmasına rağmen, Hayvanlar'ın adını Hayvan'a değiştiremedim; "...öyle bir madde zaten var..." uyarısı aldım.

Salt yönlendirme sayfalarına ad değiştirmede bulunmanın mümkün olduğunu zannediyordum.

Kısası, Hayvan sayfasının silinmesine ihtiyacımız var...

Kolay gelsin.

--Doruk Salancıileti 08:59, 16 Mart 2007 (UTC)

Eline sağlık, teşekkürler... --Doruk Salancıileti 14:36, 16 Mart 2007 (UTC)

VP:HS Madde 8 şablonu[kaynağı değiştir]

Selam Mskyrider, VP:HS Madde 8 ile maddesi silinen kayıtlı kullanıcılara gönderebileceğimiz, standart bir açıklama şablonumuz var mı? Bu kişilere tek tek yazmak çok zor zira--Atacameñoileti 14:39, 16 Mart 2007 (UTC)

Merhabalar,

Vikipedi'ye eklemiş olduğunuz, [[:{{{1}}}]] maddesi VP:HS Madde 8 (Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz maddeler, belirtilen kriterlere uyuyorsa silinebilir.) nedeni ile silinmiştir. İlgili sayfayı ve Yardım sayfalarını inceleyip bundan sonraki katkılarınızı Vikipedi düzenine uygun şekilde yapmanızı rica ederiz. İyi çalışmalar...

Ben zatn akılda da tutmayacağım. Kullanıcı sayfama koydum, kesip yapıştıracağım. Bu arada Vito'da umarım fazla uzak kalmaz. İyi akşamlar--Atacameñoileti 16:43, 16 Mart 2007 (UTC)
  • Verdiğiniz bilgiler ve maddeyi düzeltebildiğinizden dolayı teşekkür ederim, --Bahar (yine ben!) 19:35, 16 Mart 2007 (UTC)

Eline sağlık Math34, sayende madde masmavi oldu çıktı, Metal kırmızı gördümü ııh ııh diyor. Sayende üçüncü yıldızlı maddeye de kavuşacağız yakında galiba. Ha gayret. --Mskyrider ileti 20:29, 16 Mart 2007 (UTC)

Son maddeyi (George Halas) az sonra açacağım. :) Sana çok teşekkür etmem lazım. Zaten süper olmuş madde. Dediğin gibi çok titiz bir seçkin madde üstadımız var ve kırmızıya zaafı var. :) Senin de hiç acıman yok vermişsin linkleri :) Bu arada tüm maddeleri açmak için biraz bazı maddeler aceleye geldi. Yani gözümün kaldığı maddeler var. İnşallah bir ara döner de geliştiririm onları. --Math34 20:49, 16 Mart 2007 (UTC)
Hediyen için çok teşekkürler:) Hemen kullanıcı sayfama alacağım. Ama bu maddedin seçkin madde olmasında herkesten çok senin payın var. Sen yemeği pişirdin önümüze koydun, biz de yedik afiyetle :) Tekrar teşekkürler...--Math34 11:39, 17 Mart 2007 (UTC)

Sevgili Mskyrider haklısın bunları beslememek lazım ama napim yemci olduğum için dayanamıyorum:) gerçi şuan işin ilaç kısmındayım artık iyi bi antitrol bulup ondan verecem.--Erdem Şenol 11:32, 17 Mart 2007 (UTC)

IP'yi uyarmıştım. Engellemişsin. Sanırım geç kaldım.--Atacameñoileti 11:57, 17 Mart 2007 (UTC)

Çanakkale Zaferi[kaynağı değiştir]

Bugün 18 mart lütfen ana sayfaya çanakkkale zaferi sayfasını ekler misiniz. Farkındamısınız ana sayfada yunanistan var.Az duyarlılık lütfen. Bu ülke hepimizin. --Sürmene 23:24, 17 Mart 2007 (UTC)

Selam Mskyrider, Tartışma:Ana Sayfa'ya bir göz atarmısın. En doğrusunu bulmak adına görüş vermen iyi olur--Atacameñoileti 11:05, 18 Mart 2007 (UTC)

Defne ağacı - Ana sayfa[kaynağı değiştir]

Düzeltmeyi çabucak yaptığınız için teşekkürler ) -- tema 11:37, 18 Mart 2007 (UTC)

Tamen aynı olduğunu söyleyebilirim. Silmek gerekecek o zaman ya da oturup çeviri yapacağız http://www.conifers.org/cu/ju/index.htm adresinden bütün iğne yapraklı türlerin çevirisini yapmayı düşünüyordum: Zamanım olursa ekleyeceğim. --Karduelismsj 12:19, 18 Mart 2007 (UTC)

Karate Sayfasındaki Resim[kaynağı değiştir]

Sayın Yönetici Karate maddesindeki resim Yann tarafından silinmiş. Kullanıcının tartışma sayfasından anladığım karadı ile bir sürü resimi sürekli silip durduğu için bir çok kişi ile tartışıyor. Ama bun yapma yetkisi oluğ olmadığını anlamadım. Resmi ise daha önce İngilizde Wikipediden almıştım. Bunu yapmak için yönetici yetkisine mi sahip olduğunu anlayamadım. Resimin kaldırılma nedeni telif hakları sorunu mu bunu da anlaymadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Özgür ERÇELİK 19:24, 18 Mart 2007 (UTC)

Sorunum var :s[kaynağı değiştir]

Merhaba.Bir sorun var.KurdistanEmpire2015 isimli kullanıcının nickinden dolayı engellenmesini istiyorum bunun için bir link vardı şikayet için ama nerden ulaşabileceğimi bilemiyorum.Linkin adresini vererek yada herhangi bir şekilde yardım ederseniz sevinirim.--''Uannis'' 17:45, 20 Mart 2007 (UTC)

Virüs (biyoloji) > Virüs[kaynağı değiştir]

Selamlar...

"Virüs" (biyolojik olan) o kadar temel bir ifade ki, bu ifadeyi taşıyan diğer ne varsa, neredeyse hepsinin kaynağı o. Onun için, herhangi bir etiketi olmadan, kendi başına bir isimle Vikipedi'deki biyolojik virüs maddesini temsil etmelidir diye düşünüyorum.

Bu doğrultuda, bir Virüs (anlam ayrımı) sayfası oluşturdum ve "Virüs" ifadesini de Virüs (biyoloji)'ye yönlendirdim ama Virüs (biyoloji)'ün Virüs'e yeniden adlandırmasını yapamadım. Yani, Virüs'ün silinmesine ihtiyaç var.

Bu düzenlemeyle diğer Wikipedialar'la da daha uyumlu bir interwikileşme sağlanabilecek gibi duruyor.

--Doruk Salancıileti 08:23, 21 Mart 2007 (UTC)


Virüs kavramının çok temel olması mantığına göre ana maddenin Virüs olması, Virüs (biyoloji)'nin silinmesi gerekir. Diğer dillerde de öyle yapılmış. --İnfoCan 10:32, 21 Mart 2007 (UTC).


Tabii...

... Ben konuyu Mskyrider'a daha önce yazdığım şu mesaj gibi yazdığım için biraz karışık gözükmüş olabilir: Virüs önce silinecek ki, Virüs (biyoloji) "Virüs" diye yeniden adlandırılabilsin (sonra da "Virüs (biyoloji)" silinebilir).

--Doruk Salancıileti 10:44, 21 Mart 2007 (UTC)

merhaba Msky; 88.241.185.93 no lu ip ile ilgilenir misin Fabl sayfasinda surekli degisiklik yapiyor. iyi calismalareuthygenes 15:31, 22 Mart 2007 (UTC)

Selam Myskrider, birisi Tengricilik maddesinin adı ile oynamış, eski halıne getirirmisin lütfen? Değiştiren kişi ilk önce tartışmada derdini anlatması gerekirdi. Göktanrı dini adı, yanlış. Çünkü eski Türkçede ki 'Kök tengri' Mavi Gök anlamına geliyor. Ayrıca Tengricilik adı çok daha yaygın olan Tengrism ve orta Asyada ki Tengirçilik adının Türkçesi, ve Tengricilik kelimesi ile de artık 1000 den fazla sonuç bulunuyor. selamlar --Erdall 17:46, 23 Mart 2007 (UTC)
Okey teşekkürler. Zamanında bütün aklıma gelen olası isimleri bağlamışdım, nasıl olmuş da Göktanrı dini adı yine boşta kalmış anlamıyorum. Neyse, kolay gelsin --Erdall 17:53, 23 Mart 2007 (UTC)

Gelir Beyanı[kaynağı değiştir]

Gelirimi sana beyan mı edeceğim? Böyle bir yükümlülüğüm mü var? --213.178.224.163 11:48, 24 Mart 2007 (UTC)

Telif Hakkı benimdir!Yakın dostumuzun yazdığı biyografiyidemi yayınlamayacağız!böyle işide ilk defa görüyorum! Bu imzasız yazı Yunus Emre44 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Biyografide Telif hakkı yoktur![kaynağı değiştir]

Sevgili yönetici arkadaşım Biyografilerde telif hakkı diye birşey yoktur!Sonucta bir derginin bir gazetenin makalesi deyildir!İntetnet sayfalarında yayınlana bir biyografi yazısı.neden bukadar cok abartıyorsunuz.insanın yazma hevesinide önlüyorsunuz:)Yunus EmreBu imzasız yazı Yunus Emre44 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


telif hakkı konusunda[kaynağı değiştir]

En kısa zamanda o biyografinin bir benzerini ben kaleme alıp yayınlayacam uamrım o zamanda kendi yazdığım biyografidende telif hakkı istemessiniz saygılar.!Bu imzasız yazı Yunus Emre44 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Erhan, henüz botluk statüsü onaylanmadığı için Karabot'un tüm değişiklikleri son değişikliklerde gözüküyor. Tartışma sayfalarının eklenmesi ile ilgili bir tartışma da şu anda sürmekte olduğundan Karabot'un tartışma eklemesiyle ilgili kısmının etkinliğini durdurabilir misin lütfen. Teşekkürler. --Mskyrider ileti 10:17, 25 Mart 2007 (UTC)

Durdururum, ancak tekrar başlamamak için geçerli bir neden görmek istiyorum. "Ama kırmızı değil" gibi bir savı kabul edemem. - Erhan 10:34, 25 Mart 2007 (UTC)

Şu anda bu konuda bazı kullanıcılar rahatsız olduklarını belirtmiş, bir tartışma açılmış, topluluk olarak belli bir görüşe varılmamış. Bunlar yeterli neden olarak düşünüyorum. Zaten bot statüsü almadan botların da çalıştırılmaması gerekiyor. --Mskyrider ileti 10:41, 25 Mart 2007 (UTC)

Duraklatmak için evet yeterli neden. Katılmasam zaten durdurmazdım. Benim sorum "ancak tekrar başlamamak için"di. Bot sıfatı evet yok, ancak oylama süresi tamamlandı, ve deneme yapma hakkımı kullanıyorum. Bot sd ile uğraşırken bu açıdan tepki gelmememsi de ilginç. - Erhan 10:44, 25 Mart 2007 (UTC)

Selamlar az önce silinen madde köy çeşmesine eklendi.Israrcı davranışın devamı gelirse: telif ihlali. Saygılar.[1] --Machiavelli' msj 19:35, 25 Mart 2007 (UTC)

Selamlar hocam biraz resimlerle ilgilenir misin.eğer ilgilenmezsen Tartışma sayfana bu resmi yerleştireceğim.Bu bir tehdittir.Resim:DSCN19611115.JPG

Ahaha silmişsin.

--Machiavelli' msj 17:48, 26 Mart 2007 (UTC)

Şaka maka vito uğramadığından beri yüklenen resimlerin birçoğu sorunlu olarak duruyor vikide.Ben 13 Marta kadar sorunlu olanları etiketledim ama mutlaka gözümden kaçmış olanlarda vardır.yaklaşık 300 kadar resim daha da incelenmesi gereken 700 civarı resim var.Birde tam bilmediğimden es geçtiklerim oluyor.Şunlara zamanın varsa bir el atsan.Yada en azından zamanı gelenleri silsen nasıl olur?--Machiavelli' msj 18:01, 26 Mart 2007 (UTC)

Benim işaretlediklerim mutlaka kaynaksız yada lisanssız oluyor yanlış lisans etiketi konulanlara dokunmuyorum.Şu fazlalıklar bir gitse Resim listesinden lisans etiketlerinin doğruluğu için uğraşıcam.--Machiavelli' msj 18:57, 26 Mart 2007 (UTC)

Ben şunları da kastetmiştim ama vaktin varsa tabi: Kategori:Durumu belirsiz resimler, Kategori:Kaynağı belirsiz resimler.Teşekkürler ilgilendiğin için.--Machiavelli' msj 19:37, 26 Mart 2007 (UTC)

  • iyi geceler, şu maddeyi sildim, yeniden açıldı. pek oturaklı duruyor ama google'da hiç bir şey yok. kendimden kuşkulandım, bir de sen bakar mısın? kolay gelsin. --kibelemesaj 20:43, 27 Mart 2007 (UTC)

Selamlar Gürcüce, Gürcü alfabesi, Kart alfabesi, Acaralar, Acarlar kısmen değişikilk savaşı yaşanıyor.İlgilenir misin?.Kolay gelsin.--Machiavelli' msj 12:20, 28 Mart 2007 (UTC)

Asıl ben sana teşekkür ederim sözcük seçimin için. İnan, özdecik yerine molekül olsaydı, o taslakların açılımı büyük olasılıkla henüz bitmemiş olurdu. Artık yıldız tekniğin türkçe ders kitaplarını kaynak olarak alıyor, ve sunduğun örnekten devam ederek diğer temel bilim başlamlarına atılıyorum...ancak önce biraz teze odaklanma zamanı. Arada bota bakmak için, bir de hayvan bilgi kutularının türkçeleştirilmesi için uğrarım. Bana müsaade, sizlere kolay gelsin. - Erhan 18:29, 29 Mart 2007 (UTC)

Mskyrider selam! Cava Adası maddesini telifli diye silmişsin ama çok bağlantı alan bir maddeydi. Geri getirirsen hiç değilse taslak haline getirerek kurtarmak istiyorum o maddeyi. denisutku *:!? 22:55, 30 Mart 2007


Bir küçük soru[kaynağı değiştir]

Sevgili Mskyrider,

Diyelim ki sana, buraya bir mesaj yazdım ve sonra da yazılmaması gerektiğini düşündüm.. O mesajımı silebilir miyim? Selâm.--Hasan Sami 04:30, 31 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Msky; Tarihi truva atı ile ilgili bu madde ayrım biçimi oldukça yanlış görünüyor, Zira Mitoloji dogmalar, tasvirleri ve etkileri ile ilgilenmekle birlikte Truva atı tarihi bir gerçektir. Bana kalırsa maddenin ayrımı değişmeli (Truva atı(tarih) gibi). Teşekkürler, iyi çalışmalar euthygenes 07:57, 31 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Güzel hediyen için çok teşekkür ederim :) --Math34 11:11, 31 Mart 2007 (UTC)

Ana sayfadaki sorun hakkında.[kaynağı değiştir]

Merhaba ana sayfadaki hoş geldiniz yazısının alt kısmı ne zamandır tam olarak gözükmüyor. Düzeltebilirseniz sevinirim.--TOBB ETÜ 17:00, 31 Mart 2007 (UTC)