Kullanıcı mesaj:Mefaşan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba Mefaşan, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katkıda bulunduğu Vikipedi'ye hoş geldiniz. Katkıda bulunmak için yapmanız gereken tek şey, üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik ve kişisel saldırıdan uzak olmasına, hakaret içerikli ve en önemlisi telif ihlali barındırıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst üçüncü sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portali'nde bulabilirsiniz. Sorularınızı Danışma Masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Deneyimli kullanıcılarımız yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Herhangi bir sorununuzda, diğer kullanıcılarla iletişime geçmekten çekinmeyin.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
Ελληνικά: Δεν ξέρεις Τουρκικά; Κάντε κλικ εδώ.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
日本語: トルコ語は難しいでしょうか。ここをクリックしてください。
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   他の言語   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Kolay gelsin.. --Veryaz bana 22:34, 12 Eylül 2014 (UTC)

Sayfa inceleme.[kaynağı değiştir]

Merhaba Mefaşan. Öncelikle Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'de aktif kullanıcıların eksikliği nedeniyle incelenmesi gereken sayfalar epey birikebiliyor. Bilmeniz gereken sayfanız incelenmese dahi diğer kullanıcılara gözükmektedir. Yani incelenip incelenmemesinin ilk aşamada çok büyük bir önemi yok. Sizden ricam sayfalara kategori eklemeniz. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız size yardımcı olabilirim. Kategoriler eklendikten sonra sayfaları onaylamam için pek bir engel kalmıyor. Kolay gelsin. --Veryaz bana 22:48, 12 Eylül 2014 (UTC)

Evet bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.Mefaşan
Kategorizasyon için uygun bilgi için tıklayın. İlgili kategorilendirme Ciğer Kebabı sayfasında yapılıp sayfa onaylandı. --Veryaz bana 22:56, 12 Eylül 2014 (UTC)
Sayfanın üst köşesinde hala kontrol edilmemiş yazıyor.Mefaşan
Gözümden kaçmış, halledildi. --Veryaz bana 23:03, 12 Eylül 2014 (UTC)
Beni beyaz listeye dahil edebilir misiniz? Mefaşan
Bu işlem ancak hizmetliler tarafından yapılmaktadır. İlgili koşulları tam olarak sağlamanız takdirinde tabii. --Veryaz bana 23:11, 12 Eylül 2014 (UTC)
Bir de bana göndereceğiniz mesajları benim kullanıcı sayfama göndermeniz gerekmekte. Aksi halde bana gönderildiğini bilemem sizin mesaj sayfanızı takip etmediğim sürece. --Veryaz bana 23:12, 12 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba. Ricanız halloldu. Beyaz listeye girmek için gerekenler size gönderdiğim linkte mevcut. --Veryaz bana 23:40, 12 Eylül 2014 (UTC)

Rica ederim. Yukarıda ilgili koşullar yazan kalın yazıya tıklayın. --Veryaz bana 23:55, 12 Eylül 2014 (UTC)

Bilgi Almak İçin[kaynağı değiştir]

Vikipediye 4 yeni sayfa ekledim ama hiçbiri onaylanmadı devriyemisiniz devriyeyseniz lütfen sayfalarını inceleyiniz cevabınızı bekliyorum.Mefaşan

Söylediğiniz maddeler, Veritas tarafından kontrol edilmiştir. Maddelere kaynak eklerseniz ve yanında bir kaç bilgi (kitap maddeleri için) eklerseniz iyi olacak. --Uğurkentmesaj 09:33, 13 Eylül 2014 (UTC)
Oluşturduğum yeni sayfalar tamamen kendi düşüncelerim bunlara kaynak nasıl oluşturabilirim?Mefaşan
Konuyla ilgili doğrulunabilir ve güvenilir kaynaklar varsa ekleyebilirsiniz. Düşüncenizin güvenilirliğini kanıtlamak için. Ben madde yazarken konuyla ilgili kaynaklara göz gezdiriyorum ve bunları tekrardan kendi cümlelerimle oluşturmaya çalışıyorum. Böylece telif hakkı ihlali de olmamış oluyor. Telif hakkı başka bir siteden veya kitaplardan kopyala-yapıştır yapmaktır. Bazı kullanıcılar 1-2 harfini değiştirerek madde yazıyor. 1-2 harfini değiştirmekle telif hakkı ihlali olmaz diye düşünüyorlar. Fakat öyle değil. Kolay gelsin. --Uğurkentmesaj 09:43, 13 Eylül 2014 (UTC)

Köy maddeleri[kaynağı değiştir]

Açtığınız köy maddelerini görmüştüm. Vikipedi'de en zor maddeler köy maddeleri. On binlerce sayfa var. Bazıları vandalizm içerikli, bu arada muhtarlık başlığını kullanmıyoruz. --Uğurkentmesaj 12:56, 13 Eylül 2014 (UTC)

İncelemek uzun sürüyor. Ne yazık ki inceleyemeyeciğim. Boş vakit bulunca hallederim. Köy maddeleri çok zahmet ve emek gerektiren maddeler oluyor. --Uğurkentmesaj 12:57, 13 Eylül 2014 (UTC)
Zaten siz kaynağı eklemişsiniz. Ben sadece ref etiketi ekledim. Kaynakça olarak gözüküyor. --Uğurkentmesaj 13:25, 13 Eylül 2014 (UTC)
Topluluk kararıyla muhtarlık başlığının kaldırılması kararı alındı. Karar gereğince bilgi kutusunda da muhtarlık başlığını kullanmıyoruz. Bilgi kutusuna yazsanız bile gözükmez. Çünkü çoğu köy maddelerinde muhtarlık başlığı vandalizme sebep oluyor. Bir köyün nüfusuna 10.000 yazan kullanıcılar var. Vikipedi'yi daha ileriye götürmek amacıyla alınmış kararlar olduğunu söylemek isterim. --Uğurkentmesaj 13:35, 13 Eylül 2014 (UTC)
<ref>İnternet sayfası ismi</ref> kullanarak ve kaynakça başlığına {{Kaynakça}} şablonunu ekleyerek rahatça kaynaklarınız gözükebilir. --Uğurkentmesaj 13:49, 13 Eylül 2014 (UTC)
Şuradan rahatlıkla nasıl yapıldığını görebilirsiniz. --Uğurkentmesaj 13:53, 13 Eylül 2014 (UTC)

Yazdığım şeylerin sonuna imza ve mesaj bölümünü yapabiliyorum ama yazdığım tarih ve saat yok bu otomatik olur mu yoksa yazmam mı gerekir?MefaşanMesaj

Devriyelik başvurunuzda yaptığınızı yapın. Oradaki ilk mesajınızda böyle bir sorun yoktu. Yine de söylemiş olayım: Mesaj sonuna dört tilde giriyorsunuz. Esenlikler. Hannahannah (mesaj) 08:27, 14 Eylül 2014 (UTC)
İmzalarınızı ~~~~ bu şekilde atabilirsiniz. Böylece hem imzanız gözükecektir hem de saat gözükecektir. Fakat saat Türkiye saati değil eşgüdümlü saat yani (UTC). Kolay gelsin. --Uğurkentmesaj 08:40, 14 Eylül 2014 (UTC)

Selamlar, beyaz listeye alınma koşullarına uygun olduğumu düşünüyorum. Beni beyaz listeye alır mısınız?--Mefaşan (mesaj) 14:50, 12 Mart 2015 (UTC)

Koşulları sağlıyorsunuz, birkaç kere vandalizm değişiklikleri geri almışsınız. Beyaz listeye ekledim sizi. --Uğurkentmesaj 16:51, 12 Mart 2015 (UTC)

Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Pragdonmesaj 00:47, 21 Kasım 2016 (UTC)