Kullanıcı mesaj:Makedon/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Makedon/Arşiv1![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 07:11, 19 Aralık 2006 (UTC)



Satranç maddesine yaptığınız ekleri konuya yeni bir şey eklemediği ve maddenin genel ifadesine uymadığı için geri aldım. Yazdığınız ilk cümle gereksizdi, daha önceki ifade sizin söylediğinizi içeriyordu zaten. Satranç maddesi şu andaki haliyle tamama yakın, fazla bilgiye gerek yok diye düşünüyorum. Öte yandan başka maddelere olan katkılarınızı takdir ediyorum, selamlar Eşref 12:32, 18 Mart 2006 (UTC)

Uyarınızda haklısınız, küçük bir değişiklikle ifadeyi düzelttim. Size karşı kişisel tavır almadığımı bilmenizi isterim. Saygılar Eşref 13:21, 18 Mart 2006 (UTC)

e-mail onaylama[kaynağı değiştir]

e-mail onaylama ilgili tam olarak ne olduğunu bilmiyorum fakat son denediğimde çalışıyordu. İstersen tercihlerden farklı bir e-mail adresi ile dene olmazsa tekrar haberleşiriz. Telif konusunu tam anlamadım, sizin yazmış olduğunuz bir yazıyımı Buzkıran isimli kullancı buraya ekledi. Şayet telif sorunu yoksa, şekilsel ufak düzenlemeler yapabilirseniz (özgünlük açısından 1-2 cümledede oynama yapabilirseniz) çok güzel olur. Farklı bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. --Ugur Basakmesaj 21:53, 18 Mart 2006 (UTC)

Önce genel fikir olarak söylemem gerekirse genel olarak düzenle şablonu kalkabilir fakat.Kendi fikirlerimi söylemem gerekirse; güzel bir giriş paragrafı yazılabilir, paragraflar genel olarak elden geçirilebilir. Bu şekilde, genel olarak düzenle şablonunu kullanıcı okurken okuduğu metni akıcı bir şekilde okuyabilsin vs. bu nedenlerden koyuyoruz. Ek olarak bir iki resim ekleyebilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:19, 18 Mart 2006 (UTC)
Vikinin genel mantığı bu şekilde zaten çok insanın katkısı ile güzel bir şeyler ortaya çıkıyor. İngilizce wikide ciddi güzelliğe ulaşmış maddeler binlerce değişikliğe uğramış maddeler. İyi geceler--Ugur Basakmesaj 22:40, 18 Mart 2006 (UTC)

Merhaba, mesajınız için ve düzenlemeleri anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim. Bir sayfayı herhangi bir kategoriye yerleştirmek için sayfanın herhangi bir yerine (en altına koyulması tercih edilir), [[Kategori:Kategori-ismi]] şeklinde bir ifade yerleştirmeniz yeterli. İyi çalışmalar :) --Alperen 15:17, 23 Mart 2006 (UTC)

tebrik için teşekkür ederim :) evet, beraber 25000 de yakındır. kolay gelsin.. Tembelejderha 21:04, 29 Mart 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Eskiden mitoloji maddeleri çok olmadığından daha genel kategorilere koyuyorduk, şimdi daha çok tanrı-tanrıça eklenmeye başlayınca daha spesifikleştirmeye başladık. Haliyle eski maddelerin bir kısmına o kategoriler yerleştirilmedi, fakat yerleştirilecek, zamanla. Örnek vermek gerekirse Ares için uygun kategoriler şunlardır: [[Kategori:Yunan tanrıları]] ve [[Kategori:Savaş tanrıları]]. Gördüğünüz zaman siz de değiştirebilirsiniz kategorileri, iyi olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 19:47, 1 Nisan 2006 (UTC)

Şablon:Yanlış[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Feodalizm maddesine yanlış şablonu eklemişsiniz. Teşekkür ederiz, zira ne yazık ki pek kullanılmayan bu şablon çok önemli; Vikipedi'deki içeriğin doğruluğu çok önemli olduğu için bu şablonu gördüğümüz yanlış içeriklerde mutlaka kullanmalıyız. Fakat yanlış kısımlara dair bir not bırakmadığınız için, sorunun çözülmesi zor olacak. Şablonu koyma nedeniniz olan içerik kısımlarını tartışma sayfasında belirtirseniz, siz ve diğer vikipedistler madde üzerinde çalışıp yanlış yerleri düzeltmeyi deniyebilir. Bu şablonları koyarken neden belirtmek veya açıklama yapmak, zorunlu olmasa da her daim faydalı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 10:12, 13 Nisan 2006 (UTC)

Est. bunu bir hatanızı belirtmek olarak değilde, bir rica olarak görürseniz daha doğru olur. Sadece genel olarak daha faydalı olacağı için dikkat edersek bu tür ufak detaylara iyi olur. Niye koymadığınızı anlıyorum, ama işte belirli bir düzeltme/düzenleme veya tartışma yaşanabilmesi için belirtmek gerekiyor... iyi niyetli cevabınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. - Noumenon 12:32, 13 Nisan 2006 (UTC)

Sık karşılaşılan bir durum. Bunun nedenlerinden biri hayvanlar tarafından özellikle toprakta yaşayan böceklerin saldırılara uğramaları çüremelere neden oluyor. Sağlık olmayan bu tohumların çimlenmesini bekleyemeyiz. Bunu önlemek için ekmeden önce mazota batırın. Ya da buzdalabında ilkbahara kadar nemli kumlu toprakta bir kutu içerisinde bekletebilirsiniz. Diğer yandan topladığınız meşe tohumlarının sağlıklı olduğuna dikkar edin. üzerinde herhangi bir delik veya yara izi olmamalıdır. Yere düşün ilk meşe tohumları genelde hastalıklı olur. Şahsen Eylül ayında ağaçtan yeşilken toplamış olduğum saçlı meşe tohumlarını hemen mazota batırarak ektim %90'nın çimlendiğini gördüm. Yılmayın bir daha seferde başaracağınıza inanıyorum teşekkürler --ormanbotanigi 13:47, 17 Nisan 2006 (UTC)

Anladığım kadarıyla Uğur Başak, II. D.S. maddesinde elimi çabuk tutmam gerektiğini hatırlatıyorsun. Kaptırdım galiba, haklısın :) Makedon 14:40, 9 Mayıs 2006

Makedon maddeleri yeniden yazmanın zor olduğunu bildiğim için, sanki çok fazla emek harcıyormuşsun gibi geldi. Zaman bulabilirsem bende yardım etmek isterim aslında ama:)Uzun lafın kısası kendini çok zorlamana gerek yok yapabildiğin kadarını yap fazlasıyla yeter. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 13:09, 9 Mayıs 2006 (UTC)
Uğur Başak, "Savaşın nedenleri" başlığını bir türlü kaldıramadım. İzleyen başlıklar da onun alt başlığı gibi görünüyor. O başlığı ve içeriğini tümüyle kaldırmak istiyorum. Yardımını diliyorum. Saygılarımla. Makedon 18 Mayıs 2006, 23:26 (UTC)
Yanlış bir yeri kaldırmamak için bir sormak istedim, 3 Savaşın nedenleri ile 3.1 Kuzey Afrika Seferi arasındaki bölümü kaldırayım. Cevabıza göre hareket edecem.--Ugur Basakmesaj 21:30, 18 Mayıs 2006 (UTC)
Evet. 3.1 Kuzey Afrika Seferi başlığı ve içeriği kalsın, 3 Savaşın nedenleri başlığı ve içeriği çıksın istiyorum.
Böylece sanıyorum 3.1 Kuzey Afrika Seferi, 3 Kuzey Afrika Seferi olacak ve daha sonraki başlıklar 4,5... diye devam edecek. Böylesi daha uygun olur sanırım.
Bunca işlerinizin arasında zamanınızı aldığım için özür dilerim. Madedon 19 Mayıs 2006, 17:32
Merhaba Makedon ilgili yeri çıkarttım, umarım doğrudur bir yanlış anlaşılma olmuşsa düzeltmeye çalışırım. Bu arada özre gerek yok, o kadarda bir şey yaptım sayılma. İyi niyetli olan her yaklaşıma sonuna kadar destek olmak beni mutlu ediyor. Şu anda tam durum nedir bilmiyorum ama önemli derecede telifden arınmış bir yazı durumuna gelmiş sanırım. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 15:39, 19 Mayıs 2006 (UTC)

Katana/Teknik[kaynağı değiştir]

Makedon, Katkın için teşekkürler. Tutuş şeklini gösteren bir-iki resim ekleme imkanı var mı?--Burçin SARIHAN 07:00, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Bakır Taş Çağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Ugur Basak. Bakır Taş Çağı maddesinin içeriği, Kalkolitik maddesiyle aynı. Fazladan bir tek dış bağlantılar var, onu da Kalkolitik maddesine aldım. Bakır Taş Çağı maddesinin içeriğini kaldırıp redirectKalkolitik şablonu eklemek istedim ama bir türlü olmadı. Ne yapmam gerek. Makedon 27 Mayıs 2006, 23:12

Merhaba Makedon, gerekli düzenlemeleri yaptım, yapmış olduğum değişiklikleri görebilirsin. Bu şekilde kısa ve doğrudan ilgili maddelerin birleştirilmesi daha iyi oluyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:13, 29 Mayıs 2006 (UTC)
Eline sağlık Ugur Basak. Ben de aynı ifadeyi yazdım ama, olmadı. Belki kaydetmediğim için görünmemiştir. Ya da benim win de bir sorun var. İmza da atamıyorum zaten -imza tuşuyla, kullanıcı adı mavi çıkmıyor-, yazmam gerekiyor. Kolay gelsin. Makedon 29 Mayıs 2006, 14:58

"Çelebi" olduğu doğru ama beyefendiliği nereden çıktı? :-) --İnfoCan 19:29, 10 Haziran 2006 (UTC)

Ya hoca bi mesajımızda bayan olarak bahsettik, kaldıki eski kullanıcı adı Kübra idi, yanlışmı biliyorum? (kendisiyle limoniyim) soramıyorum.--Erdemsenol 16:02, 10 Haziran 2006 (UTC)

TDK: Çelebi: sıfat Görgülü, terbiyeli, olgun (kimse) "Yeleği gümüş köstekli, fesi kalıpsız, orta yaşlı bir adamdı. Son derece Osmanlı ve çelebi."- A. İlhan.

Sevgili Makedon, merhaba bildiğim gibiymiş, bayan. Benim limoniliğim kendisinin aşırı kuralcılığı; daha doğrusu her seferinde en iyi kendisi biliyor tavrı ile davranması. Bayan olduğu için yüklenemiyorumda buda sinir katsayımı artırıyor.--Erdemsenol 07:25, 11 Haziran 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Söz konusu maddeyi sözlüğe taşıdım daha sonra da yazar talebi gerekçesiyle buradan sildim. Hassasiyetiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:18, 12 Haziran 2006 (UTC)

  • Evet silinebilir, ama isterseniz içeriği (taşındığını belirten bir özet yazarak) çıkarıp, yerine yönlendirme koyalım; bir yönlendirme sayfası olarak kalması daha kullanışlı olabilir? - Noumenon mesajkatkılar 16:26, 14 Haziran 2006 (UTC)

Feodalizm maddesini bitirdim sayılır. Ancak araya uzun bir zaman dilimi girdiğinden maddedeki ifadelerin bütünlüğü nasıl olmuş bilemiyorum. Hem içeriğin hemde ifadelerin düzgün olmasını sağlamak amacıyla maddeyi okuyup fikrinizi söylerseniz çok sevinirim. Çok teşekkürler, iyi çalışmalar. --DenizRC 08:18, 15 Haziran 2006 (UTC)

kafa karışıklığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Makedon, aynı durum bende de var. Ortada 2 fikir var, google bir sonuç vermiyor:) Konu hakkında bilgisi olan 1-2 kişinin yorumunu beklemekten başka çaremiz yok. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:24, 16 Haziran 2006 (UTC)


Adım Neandertal[kaynağı değiştir]

Dalgınlığınız hk.[kaynağı değiştir]

  • Sayın Makedon, oylamalarınızdan birinde mükerrerlik var.. Kabul edin ki benim gibi siz de biraz dalgınsınız herhalde. --Hasan Sami 20:43, 19 Haziran 2006 (UTC)

DalgınlığıM ve ..... hk.[kaynağı değiştir]

  • Sayın Makedon, İki ayrı adaya verdiğiniz oyları süratli tarama yapmam sonucu tek kişiye verilmiş gibi algılamışım. Demek ki asıl ve yegane dalgın benmişim.. Rezil oldum. Özür dilerim. Kusura bakmayın, affedin lütfen..(Ben bu gece nasıl uyuyacağım yahu?) --Hasan Sami 21:14, 19 Haziran 2006 (UTC)


Haklıymışım yahu[kaynağı değiştir]

Sayın Noumenon'a ait oylamada 15 ve 21. sıralarda 9 ve 10 haziran tarihlerinde iki kere oy kullanmışsınız. Gece yorgunluktan yanlış gördüğümü sanıp özür dilemiştim. Özürüm özür de, sabaha kadar bu yanlışlığı niye yaptım diye uykumdan oldum. Bu gece de siz uyumayın dalgınlığınızdan dolayı.. (Şaka tabii, hepimizin başına sık sık gelir böyle dalgınlıklar.) İyi sabahlar. --Hasan Sami 06:00, 20 Haziran 2006 (UTC)

Sizin oralarda Usturumca diye bir yer var mı. Kimse bilmiyor. Adı değişmiş galiba. Benim baba tarafım oradan. Makedon 17:00, 20 Haziran 2006

Strumca nehri vardır Eski Cuma tarafında, Yunanistan sınırlarında. Makedonların sık bulunduğu bir yerdir. :) Herhalde orası olacak. Ben Deliormanlıyım, Bulgaristan'ın tam ters köşesinden. Göçmen 17:21, 20 Haziran 2006 (UTC)
Balkanfeldzug 1941

Selam Makedon gardas, "birde kroki bulsak" yazmissin anlamadim, kroki ne demek? :-) Bak senin balkan cephesi maddenin almancasini buldum: de:Balkanfeldzug (1941). Belki burdan isine yariyan birseyler kullanabilirsin. Kolay gelsin --Erdall 04:30, 22 Haziran 2006 (UTC)

Ermeni Dönmeler hk.[kaynağı değiştir]

Sayın Uğur Başak. Dikkatimi çeken bir konuyu bilginize sunarım.

  • Ermeni Dönmeler maddesini, oylama sonuçlarına bağlı olarak 20 Haziran 2006 tarihinde sildiğinizi gördüm.
  • 21 Haziran 2006 tarihinde, Gizli Ermeniler adında bir madde açılmış.
Bir göz atabilirseniz iyi olur sanırım. İyi çalışmalar dilerim. Makedon 14:00, 22 Haziran 2006
Makedon silinmiş içerikle karşılaştırdım ve içerik aynı olduğu için sildim, ilgin için teşekkür ederim. Ara sıra bazı kullanıcılar bu şekilde ısrarcı davranıyorlar, kontrolü bu şekilde hepizin yapması gerekiyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:09, 22 Haziran 2006 (UTC)
İnanılmaz hızlısın. Saniyeler içinde :) Makedon 14:07, 22 Haziran 2006
Birazda şans, son değişiklikleri kontrol ettiğim ana rastaldı mesaj:)--Ugur Basakmesaj 12:20, 22 Haziran 2006 (UTC)

Heinz Guderian md. hk.[kaynağı değiştir]

Sayın Tembelejderha, Heinz Guderian maddesindeki taslak şablonunu kaldırmak uygun olur mu bu haliyle bir bakabilir misiniz. Ayrıca http://en.wikipedia.org/wiki/Heinz_Guderian sayfasındaki ilk resmi de eklemeye çalıştım ama başarılı olmadı. İlginize şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Makedon 01:08, 22 Haziran 2006

Selam Makedon, maddeye baktım, sanırım taslak şablonu şu halinde pek gerekli değil, madde oldukça gelişmiş. Resmi yükledim, herhangi bir sorun çıkmadı, fakat alt yazısını tam olarak çevirmedim uygun birşey yazarsanız güzel olur. Ben teşekkür ederim, kolay gelsin. Tembelejderha 12:56, 22 Haziran 2006 (UTC)

Askeriye Portalı[kaynağı değiştir]

Aslında dediğinizi şu an uygulamak mümkün çünkü çok az katılımcımız ve askeri maddemiz var. İlerde madde ve kullanıcı sayısı çoğalırsa belki portalda tartışmayı durdurabiliriz ancak şu an bunu uygulamanın bir sakıncası yok. Saygılar --Ruzgarmesaj 11:49, 24 Haziran 2006 (UTC)

Klinik Depresyon[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Klinik depresyonu bir tıp terimi olarak kullandım. Türkçe tıp terminolojisine aşinalığım fazla olmasa da bir tıp sözlüğü ve google araması klinik depresyonun Türkçe tıp terminolojisinde kullanıldığını doğrulamakta. Google bizim dışımızda 422 kullanım saptıyor - tıp terimleri için çok iyi bir sayı zira normalde 200lerin üstünde sonuç nadiren çıkar tıp terimleri için (çok yaygın kullanılanlar hariç). Doğrudan depresyon/bunalım ismi uygun değil zira bir tıp terimi değil. Ayrıca tıbbi depresyon ile kişinin depresif olma hali arasında da fark olduğu unutmamalı, hastalıklı depresyon ile hastalıklı olmayan depresyon vardır - herkes belirli dönemlerde depresiftir, ama hastalıklı depresif olmak başkadır. Sonuçta uygun başlık olduğunu düşünüyorum, isterseniz tartışmaya açabiliriz tartışma kısmında, sorun değil. Diğer madde yakında silinir büyük ihtimalle - içeriği telifli; bu nedenle elimizdeki taslağın içeriği önemli, ad değişse de o içerik kalmalı. Bu nedenle sil şablonunu kaldırıp çift madde koydum. Bu tip durumlarda sil şablonu yerine başlığa dair düşüncenizi tartışma kısmına yazarsanız çok daha faydalı olabilir kanısındayım - zira silinecekler kategorisini boşaltırken sorun çıkarabiliyor bu tip şablonlar. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 12:41, 24 Haziran 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Başlık kaygınızı anlıyorum ama yönlendirmelerle o sorun çözülecektir. Ayrıca depresyon ve bunalım farklı anlamlara da sahip. Birkaç şey yazdım bu hususta tartışma kısmına göz atabilirseniz sevinirim: Tartışma:Klinik depresyon. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:27, 24 Haziran 2006 (UTC)


Merhaba Tembelejderha. Maddeye koyduğun telif hakkı ihlali sablonlarından ilki, sanırım bir forum sitesi. "Alıntı" diye bir ibare konmuş yazının başına. Bu bir. İkincisi, hah işte burada ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Senin yardımcı olmanı isteyeceğim. Söz konusu madde ve II. Dünya Savaşı hakkındaki benim girmiş olduğum diğer maddeler, bir yıldır üzerinde çalıştığım bir kitap taslağının bazı bölümlerinin özeti. Tümüyle bana ait. Zaten bu maddelere şöyle bir göz atarsan, aynı kalemden çıktığını fark edersin. Ama yayımlanmış değil. İyi çalışmalar. Makedon 14:27, 24 Haziran 2006

Selam Makedon, eğer madde senin elinden çıktıysa ve telif problemi içermiyorsa lütfen ilgili maddelerden telif etiketini çıkar, ve tartışma sayfasına kısa bir not düş ki insanlar yanlış anlamasın. Ancak hatırlatmak isterim ki ileride bir kitap bastırman durumunda bu metinler Vikipedi'de de yer alacaklar, ve geri alamazsın GFDL gereği. Yayınevi bu işe bozulacaktır, bu yüzden kitabı yayınlamaktan vazgeçmediysen bir daha düşün. Kolay gelsin. Tembelejderha 10:33, 25 Haziran 2006 (UTC)
Dostça uyarın için çok teşekkür ederim Tembelejderha. İlerde, evet yayımlamak belki düşünülebilir. Ozamana kadar içerikde çok şey değişir fakat. Zaten, bu metin bendeki çalışmanın beşte bir özeti. Yine de bazen geri çekmeyi ya da yeni bölümleri viki ye girmeme kararı almayı düşünüyorum ama ozaman da kendimi bencillikle suçluyorum. Boşver, bu emeğimden de para kazanmayıvereyim, aç mezerı yok :) İyi çalışmalar dilerim, kolay gelsin. Makedon 14:01, 25 Haziran 2006
Böyle davranmayı seçmen çok hoş, tebrik ederim. "Yine de bazen geri çekmeyi ya da yeni bölümleri viki ye girmeme kararı almayı düşünüyorum ama ozaman da kendimi bencillikle suçluyorum." demişsin, fakat tekrar hatırlatıyorum, geri çekemezsin. Bir defa Vikipedi'ye koyduğunda özgür lisans altına giriyor. Başka kimse değişiklik yapmadan önce silinmesini isteyebilirsin fakat ileride madde birden fazla kullanıcı tarafından değiştirildiğinde kendi yazını dahi çıkaramıyorsun. Telif hakkı ve lisans ile ilgili çok tartışma olmuştu eskiden, o yüzden epey araştırdım. :) Kolay gelsin.. Tembelejderha 12:34, 25 Haziran 2006 (UTC)

Sovyet tankları şablonu[kaynağı değiştir]

Tanklar üzerine yaptığı çalışmalarda destek olmak için
Mskyrider tarafından 26 Haziran 2006 tarihinde verilmiştir.

Şablon:Sovyet tankları üstünde gerekli gördüğünüz değişiklikleri yapabilirsiniz. --Ruzgarmesaj 12:15, 25 Haziran 2006 (UTC)

Mitoloji Portalı hk.[kaynağı değiştir]

Mskyrider, Mitoloji Portalı açısından Akhilleus maddesine bir bakar mısın. Uygun olabilir. İyi çalışmalar dilerim. --Makedon 12:35, 27 Haziran 2006 (UTC)

Madde aynen kaynak diye belirtilen adresten kopyalanmış. [1]. Telifli mi değil mi belirsiz. MAddenin adını da Aşil'e çevirmeyi düşünüyorum. Tartışma sayfasına tartışma açacağım. Mskyrider 12:45, 27 Haziran 2006 (UTC)
Hımmm. Alttaki URL gözümden kaçmış. İyi bir site. Neyse, sen bir bak da, muhtemelen telif sorunu olacak. Olmazsa, bir el atarız. Makedon 15:06, 27 Haziran 2006
Tabii, şu anda kategorileri oluşturmaya çalışmak ve ana mitoloji maddesini düzenlemek istiyorum. Bu maddedin telifli olup olmadığını daha çok iyi ayıredemediğimden bir yöneticiye sorsak iyi olur. Daha sonra bu ve bunun gibi maddelere bie el atsak fena olmaz doğrusu. Mskyrider 13:10, 27 Haziran 2006 (UTC)


Yazım kurallarına uygun olarak yazdıklarımın düzeltilmesine elbette ki gereksinimim var. Gerektiğinde yardım etmene sevinirim. Mskyrider 06:33, 29 Haziran 2006 (UTC)

II. Dünya Savaşı tankları maddesine bir bakar mısın, düzeltmeye gereksinimi mi var. :)) Mskyrider 16:19, 30 Haziran 2006 (UTC)

Taslak Şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur Basak, Erken Tunç Çağı maddesine, 15 Şubat 2006 tarihinde "taslak" şablonu koymuşsun. Madde içeriğinde düzenlemeler yapıp şablonu kaldırdım. Maddenin son halinin uygun olup olmadığına bir göz atabilirsen... İyi çalışmalar dilerim. Makedon 14:57, 28 Haziran 2006

Merhaba Makedon, aslında bana hiç sormana veya bir şekilde fikrimi almana gerek yok:) Şayet sayfada telif sorunu yoksa, sayfa güzel görünüyor. Ufak 1-2 değişiklik yaptım. Bu arada Vikipedi:Taslak sayfamız genel anlamda bir taslağı tanımlıyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:14, 28 Haziran 2006 (UTC)

Çok sağol; enaz bilgi (referans) tarih (baş-bitiş olarak), yer, kimler arasında, sonuç. Mükemmel bilgi en:Battle of Ctesiphon (1915) haritalar, büyüklükler, kayıplar, askeri analizi ve en son politik sonucu. Ata nın hiç olmassa kariyerini doğru bir şekilde dökümleyebilsek. Bunları düz birşekilde oluşursa ben grafiklerini ve organizasyonunu yaparım. --GraphicDesigner 21:32, 30 Haziran 2006 (UTC)

  • merhaba, imla konusunda tartışmalı konulara girmiyorum, yazanın üslubuna ve seçimlerine uymayı tercih ediyorum genellikle. ama ısrarla bir şeyi değiştirirken kaynaklara yeniden bakmakta fayda var diye düşünüyorum.
1.) 'arttırmak' sadece artırmak fiilinin ettirgen çekimi olarak kullanılır.
2.) harekât, yine tüm kaynaklarda şapkalıdır. başlıklarda şapka kullanılmadığı için metin içindeki iç bağlantıları bozmamak üzere bunların da şapkasız yazılması doğru mu sizce? yanlışı düzeltmek gerekmiyor mu?
3.) en genel yaklaşıma göre, özne gizli olmadıkça, (dilde ekonomi kuralı gereği) fiil çoğul eki almaz.
iyi çalışmalar. --kibele 10:33, 1 Temmuz 2006 (UTC)
  • merhaba, mesajınız gelmeden önce Mskyrider'a bişeyler yazmıştım, onu da okursanız sevinirim. ısrarla lafının kaynağı oradan anlaşılabilir. bir de, bütün değişikliklerde 'yapanın bir bildiği var elbet' diye düşünüyorum. çünkü gözlemlerim bana özellikle yazım konusunda (bazı ideolojik tercihler dışında) konuya hakim olmayanların değişiklik yapmadığını söylüyor. uğraştığım sayfalarda benden sonra yapılan değişikliklere bakarak yanlışlarımı, ya da genel eğilim dışı alışkanlıklarımı farkediyorum. ben böyle biliyorum demeyip bazı durumlarda iki üç kaynağa bakıyorum. tdk'nın bazı tercihlerine katılmasam da vikipedi'de buna dikkat ediyorum. neyse, bunlar genel konular, geçelim.
iç bağlantı konusunda söylediğim açık. ben farketmemiş, bozmuşum, ama doğrusu şapkayı kaldırmak değil de gidip başlığı düzeltmek olmalı sanırım.
fiilin çoğul olması konusunda farklı eğilimler var, şöyle olunca tekil, böyle olunca çoğul gibi.. ama hiçbir kaynak her durumda çoğul olur demiyor.
ekonomi konusunda farklı düşünüyoruz. bence 'tekrar', ifadeyi güçlendirmez, zayıflatır. kaldı ki burada kendimizi ifade etmiyoruz, ansiklopedik bilgi giriyoruz. ama burada tartışılacak bir konu değil, gerekli de değil galiba. selamlar, iyi çalışmalar.--kibele 12:02, 1 Temmuz 2006 (UTC)
  • cevabı maddede değişiklik yaparak vermişsiniz. anlaşıldığıma, anlaştığımıza sevindim. iyi çalışmalar. --kibele 23:23, 1 Temmuz 2006 (UTC)
  • farkındayım, kinayeyi fazla mı kaçırmışım? Mskyrider 21:30, 9 Temmuz 2006 (UTC)
  • hassas düşündüğün için seni takdir ediyorum doğrusu, keşke herkes senin gibi düşünse burada bu kadar çok tartışma olmaz. Mskyrider 06:09, 10 Temmuz 2006 (UTC)
    • dikkatiniz ve anlayışınız için teşekkürler.. --kibele 08:47, 10 Temmuz 2006 (UTC)

haha, çok güzel bir mesajdı sevgili makedon, okurken gerçekten eğlendim. :) hem de nasıl; bunca yüzyıl yaşadıktan sonra bir ejderha ağzından alevler fışkırtarak gülüyorsa gerçekten eğlenceli birşeyler olmuş demektir.. uzun zamandır inimde tembel tembel, sanki şiga teliyle bağlanmış gibi oturmaktan zaten canım sıkılmıştı ve seni bu koşullar altında yemeyi hiç mi hiç düşünmüyorum.

ancak sanma ki tantolardan korkarım, aksine biraz kılçık güzel bile gelirdi.. benim annem ramoth'tur ve ne bir sardokar başarının kıncalından korkarım ne bir fremen'in hançer-i figan'ından, ne de glamdring'den... hmmm, derimin üzerindeki büyüyü raistlin'in bile bozamadığını söylemiş miydim acaba?

neyse, yazmak istediğin mesaj bence sorun yaratmaz ancak küçük bir tavsiye: biraz fazla edebi kaçmış ve bu haliyle ölümlülerin çoğu tarafından anlaşılmasını bekleme, yani biraz daha açık anlatırsan güzel olur. sen maddeye sahip çık ama sahiplenme, öyle yaparsan sorun olmaz. yolun açık olsun makedonyalı.. Tembelejderha 20:38, 14 Temmuz 2006 (UTC)

tarih portalı[kaynağı değiştir]

dostum dogru söylüyorsun ama göreceksin sayımız fazlasacak--Che 17:14, 17 Temmuz 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Lütfen siz de soruları yanıtlarsanız bu ihtiyar sevinecek--Che 17:24, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Skyrider'dan[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider. Senden bir ricam olacak. Kanatlardan kuşatma maddesiyle http://en.wikipedia.org/wiki/Pincer_movement sayfasını, vaktin olduğunda karşılaştırabilir misin. Son paragrafı çeviremedim. Bir de, İngilizcem seninki kadar iyi değil, hatam varsa, eti senin kemiği benim :) Kısa bir madde, bu tür çevirilerde bundan böyle yardımını isteyebilir miyim. İyi çalışmalar dilerim. --Makedon 13:47, 22 Temmuz 2006 (UTC)

Elbette, bir miktar değişiklik yaptım, yaparken çakışma oldu ama sanırım düzenleyebildim. Yazım kuralları konusunda da ben pek iyi sayılmam doğrusu. Her zaman için çeviri konusunda yardımcı olurum. Bir de "strateji" yerine "taktik" kullandım. Bu manevra, hareket tarzı konular aslında askerî taktik içine giriyor. Strateji'nin anlamı daha başka. Size de iyi çalışmalar. Ben mümkün oldukça "dönemlere göre savaş" ile ilgili maddelerin çavirisini tamamlamaya çalışacağım, Bir de Ernesto Che Guevara maddesini genişletiyorum. Mskyrider 14:25, 22 Temmuz 2006 (UTC)
Teşekür ederim Mskyrider. Yazım kuralları konusunu hiç düşünme. Nasılsa ortamada bir Vikiperi var :) Gördüğüm kadarıyla harekete geçmesi için bir rica mesajı yetiyor... Orijinal maddede Strateji olarak belirtildiği için ben de öyle geçtim. Daha sonra bunu konuşuruz diye düşünmüştüm. Sen benden hızlı çıktın. Bence de taktik bir manevra. İyi yapmışsın... Maddeye daha yeni göz atabileceğim, hatların sık kesilmesinden ve http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Y%C3%B6neticilik_ba%C5%9Fvurusu sayfasındaki tatsızlığın canımı fazlasıyla sıkmasından. Yardımların için teşekkür ederim. İyi calışmalar. --Makedon 19:36, 22 Temmuz 2006 (UTC)
Evet Mskyrider, çok iyi olmuş. Eline sağlık. --Makedon 19:54, 22 Temmuz 2006 (UTC)
Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Mskyrider 20:05, 22 Temmuz 2006 (UTC)

Çok teşekkür ederim Makedon :)) Bu arada yöneticilik tebrik mesajını da şimdi farkettim, onun için de teşşekkürlerimi sunuyorum. (yukarı yazdığın için gözden kaçmış.) Kolay gelsin ve iyi çalışmalar Sevgili Makedon Efendi.. :) Tembelejderha 14:56, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Babamın babası Köprülü'den. Mskyrider 17:52, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Üsküp'e 60 km. Şimdi Veles(Велес) adını kullanıyorlar. Mskyrider 05:10, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Benim de tek bildiğim dedemin ve kardeşinin Makedonya'dan geldiği ve Köprülü'den oluşları. Ben doğmadan kendisi vefat ettiği için hiç tanışamadım. Dedeme benzediğimi söylerdi babaannem hep. İnşallah bir gün kısmet olursa Makedonya'ya gidip görmek istiyorum. Mskyrider 10:41, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Stalingrad Savaşı[kaynağı değiştir]

Yine bir şey sormak istiyorum Efendi Ejderha. Stalingrad Savaşı maddesinin içeriğinin büyük bir bölümü, esaslı bölümü, 7 Nisan 2006 tarihinde, telif sorunu içerdiğinden çıkarılmıştı. Maddeyi yeniden düzenliyorum. Ve fakat, maddenin tartışma sayfası, eski sürümle ilgili. Sormak istediğim, tartışma sayfasında, arşivleme yapılabilir mi. Bu konuya, bir yerlerde rastlamıştım ama, bulmaya çalışmak, hiç kolay olmayacak. Bilge Ejderha acaba beni bu dertten kurtarır mı. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Makedon 13:57, 28 Temmuz 2006 (UTC)

Selamlar Makedon, arşivleme yapılabilir tabii. yapman gereken Tartışma:Stalingrad Savaşı/arşiv adlı yeni bir sayfa oluşturmak ve buna eski tartışmaları kopyalamak. sonra tartışma sayfsını temizleyip "Eski mesajlara [[Tartışma:Stalingrad Savaşı/arşiv|arşivden]] ulaşabilirsiniz." yazarak işlemi tamamlıyorsun. Ama arşivleme yapmadan en alta bir not düşerek bu tartışmaların eski sürüme dair olduğunu belirtebilirsin. Sana kalmış, dilediğin gibi yap. Eğer yardıma ihtiyacın olursa çekinme. Kolay gelsin. Tembelejderha 14:08, 28 Temmuz 2006 (UTC)

kızıl ordu hakkinda[kaynağı değiştir]

çok teşekkürler. Nasıl yapıldığını da söylersen bir daha ki sefere yardım kısmını altüst etmeme gerek kalmaz :)cunku kızıl ordu, kızıl donanma falan ne varsa alt konuları ile ingilizce vikiden cevireceğim. ama artık o da yarına kaldı.:)birde hemşehrilik nerden , üsküdar mı balıkesir mi :)Delamorena 21:20, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Hocam bence bu fikirkerini gel proje sayfasının altına ekleyelim. Çünki bu fikirler benim sayfamda kalırsa diğer kullanıcıların erişiminden uzak kalacak. --GraphicDesigner 22:40, 29 Temmuz 2006 (UTC)

1) kategoriler hakkında haklısın. Bence daha önce bir arkadaş kategorizasyona başlamışdı. Bu konudaki fikirler dağınık sayfalarda toplanmış dudurmda. Gel bu şemayı proje Vikiproje:Askeri Tarih sayfasının anltında kategorizasyon diye başlık atıp içine alalım. bu fikirlerini önce bir liste halinde getirsen eyer uymuyan veya bu sayade başka kullanıcılara okuyarak öğrenecekleri bir bilgi birikimi sistemi oluşturmuş olursun. --GraphicDesigner 22:40, 29 Temmuz 2006 (UTC)

2)Askeri tarih Savaşlar Çalışmasını çıkardığın zaman çok cılız kalıyor. Bunu öyle ayarlamak lazım ki hem Türk tarihi projesinin içinde hemde askeri tarih projesi içinde olmalı gibi geliyor. sanki ortak çalışma.--GraphicDesigner 22:40, 29 Temmuz 2006 (UTC)

3)ben türkiyede olmadığım için atatürk le ilgili kaynaklara uzağım.. --GraphicDesigner 22:40, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Şu sayfaya bakarsan kategorizasyon için bilgiler bayağı derli toplu. en:Wikipedia:WikiProject Military history Ben bizim proje sayfasınında bu sayfa gibi içinin gerçekden kullanışlı bilgi ve tartışmalarla dolmasını çok isterim. --GraphicDesigner 22:48, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Selam Makedon, buraya bir göz atip fikirini yazarsan sevinirim. Selamlar --Erdall 05:35, 30 Temmuz 2006 (UTC)

Bence iki temel kategori olmalı. Askeri (savaş dışında hersey) ve savaş (çalışmalar). Düşüncelerini kategorin altinda (veya) içine eklersen bende mutlulukla orada tartisirim. Unutmadan bir kategori yaratınca genel tanımını yapmak lazım cunki turkce kelimeler (cok manalı) herkese değişik mana veriyor türkçede. --GraphicDesigner 22:47, 30 Temmuz 2006 (UTC)

bakarmisin: Vikipedi tartışma:VikiProje Askeri Tarih--GraphicDesigner 03:04, 31 Temmuz 2006 (UTC)

Önemli değil Makedon, her zaman yardımcı olmaya çalışırım. Derdini anlıyorum, yazlıkçılar :))). Sana kolay gelsin. Mskyrider 03:12, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba makedon.Ceviriyi icin vaktim yok kusura bakma.Ayrıca kullanıcı sayfama belirtigim gibi ingilizcem 2.Ben ceviri istek programını kürtce icin acmıstın.Benim anket sayfama oy atmamıssın.Hade hemen at bekliyorum--Che 21:53, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Dur daha fotoğrafını da koyacağım:) Cretanforever

  • ben de üzgünüm, ama sanırım şu anda niye olduğunu anlatamayacağım. başka zaman umarım. iyi çalışmalar. --kibele 22:26, 6 Ağustos 2006 (UTC)
  • dert etmeyin. şimdi biraz yorgunum. sözü edilen değişikliği yaparken de öyleydim. bu yüzden yazmak istemedim. yarın yazarım sanırım. iyi geceler. --kibele 22:43, 6 Ağustos 2006 (UTC)

Satürn operasyonu[kaynağı değiştir]

Üzerinde değişiklik yapılan tümcelerin anlamının değiştiği konusunda görüşüne katılıyorum ama Filanca, ifaden, alınma, gücenme ama, biraz sert olmuş. Ben de, yazarın anlatım biçimine dokunmayı, -eğer çok belirgin bir anlatım bozukluğu yok ise- uygun bulmuyorum. Ve fakat, eleştiri, bir parça da olsa sert olduğunda, karşı taraf ister istemez savunmaya geçecektir. Standart insan psikolojisi bu, hepimiz için aynı, neticede, insanız. Bu durumda da eleştiri objektif olarak yıkıcı hale geliveriyor. Kuşkusuz subjektif anlamda yıkıcılık amaçlanmıyor ama, sonucu böyle oluyor ve eleştiri de boşa gidiyor. Eleştiri için harcanan emek ve zaman, hiç bir işe yaramamış oluyor neticede. Aslında biz bir ekibiz, vikipedi için bir şeyler yapmaya çalışan bir ekip. Birbirimize omuz verirsek daha iyi şeyler yapmış oluruz. Lütfen beni yanlış anlama, bir eleştiri olarak alma. Daha çok bir, rica. İyi çalışmalar dilerim. Bu arada kullanıcı sayfana baktım da, yön bulma konusunda çalıştığını yazmışsın. Belki benim de bir katkım olur, karınca kararınca. Ama tam olarak çalışma alanını bilemiyorum. --Makedon 01:20, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Akıllıca yönlendirmelerinizden ötürü teşekkür ederim. Kullanıcı Kibele'ye bugün yazdığım gibi, henüz yeniyim burada. İyi bir maddenin bir işgüzar tarafından bozulduğunu sandım ve yanıldım. Yön bulma konusuna ilgiliyim, evet. Bir yerden bir yere kaybolmadan gitme, seyir anlamında. Oryantiring, dağ maratonu, seyir, eşyükselti eğrisi, kerteriz maddelerine bakabilirsiniz. Katkınız olursa sevinirim. Sovyet tarihine de ilgi duyuyorum ama sanırım siz daha çok harp tarihiyle ilgilisiniz? Filanca 17:28, 7 Ağustos 2006 (UTC)

  • gördüğünüz gibi herşey yolunda. ama her araya giren gibi sizin başınıza bir iki taş gelecek ister istemez :)
aslında ben sessizce anlaşmayı tercih eden biriyim, ama sizinle dilde ekonomi konusunda da aynı fikirde olmadığımızı hatırlayarak biraz kelimelere dökeyim dedim. tek tek detaylar üzerine değil de genel konuşmak daha yararlı galiba.
kişiselleşme - savunmaya geçmek - yazanın üslubuna müdahale - bilmediği konularda değişiklik yapmak.
bana ve filanca'ya yazdığınız mesajlardaki bu tanımları gerçekten benim için düşündüğünüzü sanmıyorum. sözü geçen değişikliğin, imla düzelteyim derken yanlışlıkla ifadeyi bozduğu çok açık değil mi? bilmediğim bir konuda tartışmaya girdiğimi, ya da sürdürdüğümü gördünüz mü? sizin inceliğinizin farkındayım, ama ben kabalığın ve düşüncesizliğin karşıtının nezaket olduğunu düşünmüyorum. yazdıklarım net ve keskin ve kestirmeden olursa bunu benim tarzıma verin, aldırmayın. savunmaya geçmek istemem, sessiz kalırım, bunu da nezaketsizlik olarak almayın. bütün bu konuşmalar kişiselleşme oluyorsa ben biraz da kişiselleşmekten yanayım. 'farkındalık' ve 'anlayış' kelimeleri rastgele seçilmiş değil inanın. teşekkürler. iyi çalışmalar. --kibele 18:19, 7 Ağustos 2006 (UTC)
  • ya şu yazı ne acayip bişey, yanlış anlaşılmaların sonu gelmiyor. zaten ben de 'bunları benim için düşündüğünüzü sanmıyorum' demiştim. hele ki kaba ve düşüncesizliğin sizinle hiç ilgisi yok. neyse biraz sohbet ettik diyelim. ortada özür dileyecek hiç bir şey yok. kendinize iyi bakın. --kibele 21:09, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Buraya sayfaya Şablon tartışma:Yapılacaklar bakarsan... İkinci söylediğin sınıfların düzenlenmesi için çalışmak gerekli. Ama bence önce şu Askeriye sınıfını oluşturan sayfaları bir belirliyelim (kategori) sonra bu sayfaların tartışma bölümklerine proje şablonumuzu ekleyelim. Böylece kaçtane çevirimiz kaç tane taslağımız kaç tane geliştirilmeye ihtiyacı duyan maddemiz var ortaya cıksın. Neden dersen bazı konular Tarihle ilgilenen yazarlarıda ilgilendiriyor. Tarih çok büyük bir alan. Bu konuda benim söyleyeceğim yok ama Askeri alanını belirtisek geri kalanını tarih ve diğer (olursa) projeler düşünsün.--GraphicDesigner 22:09, 7 Ağustos 2006 (UTC)

  • Önemli değil, Ardennes'i görmüştüm, bir ara çevirmeyi düşünüyordum, iç bağlantıyı görünce işe yarasın diye hemen çevirdim. Mesaj atarak zamanımı almazsın, istediğin zaman yaz. Uygun değilsem zaten söylerim. İyi geceler --Mskyrider 23:09, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Kızıl Donanma maddesi[kaynağı değiştir]

umarım tatilde de bizi yalnız bırakmamışındır.Kızıl Donanma maddesinin çevirisi bitti, fakat doğal olraka artık taslak değil :) bu maddeyi taslaklardan çıkarıp, normal madde haline getirmek için ne yapmak gerekiyor? Delamorena 13:14, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Dediklerinize katılamıyorum.[kaynağı değiştir]

Birileri kızacak diye, bilimsel olandan, doğru olandan vazgeçemeyiz. Ödün, ancak aksi kanıtlanırsa, verilir. Herhangi bir ayetin ya da surenin "inmiş" olduğu dinsel bir inançtır. "İnmiştir" yerine "Müslümanlara göre inmiştir" demek değildir yanlış olan. Yanlış olan, "Müslümanlara göre inmiştir" sözünü dine saldırı olarak algılayıp saldırganlaşmaktır. "Müslümanlara göre inmiştir" sözünden samimi bir müslüman rahatsız olmaz. Bu sözün neresi İslam'a hakarettir? Olsa olsa bunu anlamayanlar ya da "dinci"ler rahatsız olur. Kimse kızmasın diye doğru bildiğimden vazgeçemem. Bana göre bir ansiklopedi, inananı incitmez, ama inananların bakış açısıyla da yazmaz. Saygılar... Muhammedcimci 23:13, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Ben, birileri kızacak, rahatsız olacak diye doğru bildiğinden vazgeç demedim ki. Böyle demedim. İnananların bakış açısıyla yazmak gerekir de demedim. Bu sözcükleri kullanmadım, ya da yakın uzak bu anlama gelecek sözcükleri. --Makedon 23:21, 10 Ağustos 2006 (UTC)
Şu sözler size ait değil mi?
"... Sen ona, "bu inançtır" dersen, "kesin doğru değildir" demişsindir."
Niye o anlama gelsin? "Müslümanlara göre böyledir" demek, yanlıştır, anlamına gelmez ki. Söylenen, mevcut durumu nesnel biçimde tanımlamadır.
"... Şimdi, tarafsızlık adına olsa dahi bu, kişinin inançlarına karşı bir saygısızlık olmuyor mu."
Oluyor mu? "Müslümanlara göre sure inmiştir," demek, "Müslümanlara göre sure inmiştir" demektir. Başkaca bir şey değildir. Bu tümcede bir ima yok. "Sure inmemiştir," demiyoruz ki. Benzer bir örnek üretmek gerekirse, "Bana göre sen çok iyi bir insansın," dersem, bu "Sen iyi bir insan değilsin," ya da "Senin iyi bir insan olduğun tartışma götürür" anlamına mı gelir?
"...Üstelik bu tutum, inananlarla aramızda, gerçekten hiç de gerekli olmayan bir sürtüşmeye neden olacaksa... Tarafsızlık meselesi, çetrefilli bir konu. Sınırları belirsizdir. Bir noktada, tarafsızlıktan çok farklı bir şey haline gelebilir. Özellikle ulusal duygular, din gibi insanların son derece hassas oldukları konularda, tarafsızlık ilkesinin biraz esnek yorumlanması iyi olur diye düşünüyorum."
Doğrudan söylememiş olsanız da, bu dedikleriniz, "Siz de öyle demeyiverin, canım. Yoksa sürtüşme çıkıyor," anlamına gelmiyor mu? Ben mi yanlış anlıyorum? Ya da somutlaştırmak gerekirse, "Müslümanlara göre inmiştir"den vazgeçelim de, "İnmiştir" mi diyelim? Nesnel olan bu mu? Saygılarımla... Muhammedcimci 23:34, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Merhaba Makedon, konumum geregi ilkelerden taraf olmam gerekiyor. Yeni bir IP saldirisina ugradigi icin destek vermek istedim; yoksa kimsenin kisisel goruselerine karismak istemem. Benim sahsen kisisel goruslerim cok daha kisitlayici ancak uygulamaya gelince bugunku kurallara uymam gerekiyor; hepimiz gibi. Vikipedi disinda tarafli olabilir kullanicilar ancak katilimda tarafsiz olmak sart. Esnek yaklasim fikrinizi anlayabiliyoruml, dedigim gibi daha once bu konu tartisildi ve hicte hos olmayan bir dogrultuya yoneldi. Tarafsizlik konusunda esnek olunsaydi bilginin anlami olmazdi. Iyi geceler efendim, Citrat 00:19, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Merak etmeyin sayin Makedon, yanlis anlamis degil ne de sizi elestiriyorum. Sizin yaklasim acinizi anliyorum; tartismalari onlemek amaci ile orta ilimli bir yol oneriyorsunuz. Benim de ifade ettigim konu da o zaten. Sinir konusunda cizgileri net tutmaktan yanayim ki bir sorun cikmasin; yoksa kimseye hakaret soz konusu degil. Toleransi az olan kisiler her zaman itiraz etmistir; bu tur yaklasan birini taktir edersinizki referans alamayiz. Bunun disinda herkesin fikrinine saygim sonuruzdur ve eger goruslerinize saldiri olursa bildirmekten cekinmeyin. Burada saygili bir ortami korumak icin beraber calismaliyiz. Hepimize kolay gelsin, 01:09, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Telif etiketleri[kaynağı değiştir]

  • Telif etiketiyle etiketlenmemisse resim otomatik olarak belirsiz diye isaretlenebilir, ne olursa olsun kaynak belirtmenin yani sira telif de belirtmemiz onemli - kim bilir belki gunun birinde o resim asil kaynaktan silinebilir vs. Ingilizce viki'de GFDL idi telifi ve cizer kullaniciya atif vardi, ben onlari buradaki resme de aldim, isterseniz krokiye bir aciklama da ekleyebilrisiz, ben simdilik orijinalin modifiye edilmis versiyonu oldugunu belirttim ve telif etiketi yapistirdim. Zaman ayirip krokiyi Turkcelestirme nezaketinde bulunmaniz hos, tebrikler ve kolay gelsin. Tesekkurler, iyi calismalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:02, 11 Ağustos 2006 (UTC)

kızıl ordu opersayonlari[kaynağı değiştir]

selam, yatay sablon fena fikir degil, ilk firsatta hazirlarım. peki sadece ikinci dunya savasi mi olacak yoksa tum kızıl ordu harekatlarını icerecekmi?Delamorena 15:04, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Tüm. Yapmışken tüm operasyonları kapsayacak şekilde yapalım. Öyle değil mi. Açıkçası ben şablon yapamıyorum. Sen kabaca bir şablon yaparsan, ben ilgili maddeleri bulur girerim. Kolay gelsin. --Makedon 19:00, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Uyarında haklısın Efendi Ejderha. Kusura bakma. Bir daha olmaz. konu-yahudi soykırımı... --Makedon 20:40, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Anlayışın için teşekkür ederim Makedon, biliyorum insan bazen saçma sapan şeyler görünce sinirlerini dizginlemekte zorlanıyor, tepki göstermek istiyor. :) İyi geceler diliyorum.. Tembelejderha 20:45, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Polonya yahudileri[kaynağı değiştir]

Okey sagol, isime yarar. Senin maddeye bir resim ekledim, umarim uygundur. Selamlar --Erdall 23:41, 14 Ağustos 2006 (UTC)

  • Interwiki

Selam Makedon. Eger bir maddenin türkce adi örnegin Örnekbaligi'ysa almanca ismi Beispielsfisch'se, ozaman türkce maddeye girip en altina de : Beispielsfisch (interwiki olmasin diye burda aralikli yazdim). En kolayi, herhangi diger bir dilde ismini biliyorsan, o yabanci dilli maddeye girip sayfanin en altindan tüm interwikileri kopya edip türkce sayfaya tasiman olur. Sonra oraya baska birsey yazmana gerek yok. Selamlar --Erdall 19:29, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Cannae Savaşı[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider. Çeviri işi, benim işim değilmiş, anlaşıldı. http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Cannae maddesinin çevirisinde takıldım kaldım. http://tr.wikipedia.org/wiki/Cannae_Sava%C5%9F%C4%B1 maddesi epey ilerledi ama... Aslında bire bir çeviri yapmak istememiştim, ekleyeceğim bazı bilgiler var. Vaktin olursa, elindeki projelerden zamanın kalırsa, bir göz atabilir misin. Sonra ben, elimdeki malzemeyi eklerim. --Makedon 19:41, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Zevkle, yarın bir ara çevirmeye çalışırım. Sen istediğin gibi değiştirirsin. İyi çalışmalar. --Mskyrider 19:51, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Kusura bakma, maddeyi çevirmek için bir girişimde bulunamadım henüz. Pek iç açıcı gelmedi, uygun bir zaman bekliyorum. İyi çalışmalar. --Mskyrider 18:32, 1 Eylül 2006 (UTC)

Biraz Saygı!!![kaynağı değiştir]

Öncelikle belirtmek isterim ki; benimle ilgili olan bir konuyu başka bir kullanıcının mesaj panosunda değil de benim mesaj panomda eleştirmek daha ahlaklı olacaktır. Sınırlı vaktim müsade ettiği sürece Vikipedi'de yapmış olduğum editler incelenirse; çalışmalarımın %94'ü ana (main) konular üzerinde olduğu ve kullanıcı mesajı panoları veya tartışma sayfalarındaki polemiklerden epey uzak olduğum anlaşılır. 76 farklı madde üzerinde yapmış olduğum değişikliklerden 7 tanesini çıkarıp eleştirmeye kalkmak reel bir yaklaşım olmadığı gibi etik de değildir. Kaldı ki bu maddeler son bir kaç gün içinde açılmış olup, maddeler üzerinde hala çalıştığım aşikardır. Bu bağlamda kendi istatistiklerinizi bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Vikipedi'nin felsefesini "damlaya damlaya göl olur" sözümüzle ifade etmek zannedersem yanlış olmaz. Benim eleştirim Vikipedi'de boş sayfa açanlara idi, yoksa sayfaları doldurmaya çalışanlara değil. Burada sınırlı sayıdaki Vikipedistler olarak elimizden geldiğince çalışıyoruz. Lütfen konu dışı, özden uzak polemikler ile enerjimizi harcamayalım, üzüm yiyelim, üzüm üreten bağcılara saygı gösterelim. --BullsEye 01:41, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Attığınız mesajı gördüm ancak önceden cevap verememiştim internet bağlantımda problem olduğu için. Neyse sonunda alman bürokrasisini yendim, internetim açıldı :) Askeriye portalıyla uğraşmaya çalışacağı m gerçi yeni hali biraz karışık olmuş çözmeye çalışıyorum. --Ruzgarmesaj 20:55, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Komşuymuşuz!Bizim Yalıkavak'ta yazlığımız var:).--Simon Bolivar 10:19, 31 Ağustos 2006 (UTC)

Nasil olmus? :-) Bu beni cok sikan, hic sevmedigim bir konu ama bukadar yanlis fikirleri görünce, kendimi mecbur hissettim, iki saat ugrastim. Benden bukadar. Selamlar --Erdall 02:52, 1 Eylül 2006 (UTC)

Askeriye portalının eski haline dönmesi daha iyi olur gibime geliyor. Heralde tasarımı değiştiren arkadaş İngilizce Vikipedi'yi örnek almış ancak bizim Vikipedi'de askeriye portalı o kadar gelişmiş değil. Kendi ihtiyaçlarımıza uygun bir tasarım yapmamız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bu arada bu yeni tasarımı hangi arkadaş tasarladı onla temasa geçeyim. --Ruzgarmesaj 18:32, 1 Eylül 2006 (UTC)

Arkadaşla temasa geçip bir şeyler yapmaya çalışacağım. Sonra da kategorilere bir el atmak lazım sanırım. Ancak bu kategori meselesi çok karışık Almanca Vikipedi'de bile bazen kategoriler eksik olduğu için yeniden düzenlenmek gerekiyor. Bu arada teknik bir sorunuz olursa bana sorabilirsiniz bildiğim kadar cevaplamaya çalışırım. --Ruzgarmesaj 18:54, 1 Eylül 2006 (UTC)

Vallahi söylemeliyim bana göre Yalıkavak ve Gümüşlük cennet!Öyle yerde yaşadığınız için şanslısınız.Sizin de yolunuz Kapadokya'ya düşerse haber verin.:) Saygılarımla--Simon Bolivar 08:12, 2 Eylül 2006 (UTC)

Selam Makedon. Ejderden yardım istediğini görünce bir el atayım dedim.:-) Can sıkıntısndan sağda solda dolaşıyodumişe yaramak istedim. Soruna gelince en kısa yol Kullanıcı mesaj:Makedon/Arşiv1 diye bir sayfa açıp, şu andaki mesajlarını kes-yapıştır ile oraya taşıyabilirsin. Daha sonra mesaj sayfanı silip temiz mesaj sayfanda bu arşivi iç bağlantı olarak verirsin. Dilersen ilkini ben yaparım.--Baylanileti 22:06, 4 Eylül 2006 (UTC)

  • Benden de sana iyi geceler. Yalıkavağ'a selamlar--Baylanileti 22:13, 4 Eylül 2006 (UTC)