Kullanıcı mesaj:Lokal Anestezi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldiniz

Katkıda bulunurken cesur olun! Kolay gelsin.

ki bl 15:44, 7 Mayıs 2010 (UTC)



Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Merube 89msj 16:18, 7 Mayıs 2010 (UTC)

kayda değer içerik[kaynağı değiştir]

selamlar. girmek istediğim içeriğin kayda değer olup olmadığını nasıl ayırt etmeliyim? örneğin son makale taslağım kayda değer içerik olmadığı için, ansiklopedik bilgi girmem ricasıyla tarafınızdan silindi. teşekkürler, kolaylıklar.Bu imzasız yazı Lokal Anestezi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Öncelikle vikipediye hoşgeldiniz. Ayrıca güzel yaklaşımızdan ötürü teşekkür etmek isterim. Maddelerin kayda değerlik kriterleri net bir şekilde yönergelerimizde belirtilmiştir. İlgili yönergeler ile bilgiyi kayda değerlik ölçütleri, Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) sayfalarında bulabilirsiniz. Mavi olarak görünen yazılar içbağlantı olduğu anlamına gelmekte olup, bu yazıların üstüne tıkladığınızda ilgili sayfalara ulaşabilme imkanı sağlamaktadır. Ayrıca kayda değer olmanın en önemli koşullarından biri ynerge sayfalarında da belirtildiği üzere, kaynak göstermektir. Güvenilir ve doğrulanabilir kaynaklarla maddenin kayda değer olduğunun kanıtlanması gerekmektedir. Şayet kaynak gösterildiği halde ciddi şüphe oluşursa, sayfa yine hızlı silme veya bekletmeli sil yöntemiyle silebilir. O nedenle KD kriterlerini dikkatle incelemenizi salık veririm. Kaynak gösterme ile ilgili ayrıntılı bilgiye Vikipedi:Kaynak gösterme, Vikipedi:Güvenilir kaynaklar ve Vikipedi:Doğrulanabilirlik sayfalarından ulaşabilirsiniz. Umarım açıklayabilmişimdir mevcut durumu, sorularınız olduğun lütfen hiç çekinmeden sorunuz. Seve seve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, her vikipedist gibi. Saygılarımla.--Merube 89msj 16:41, 7 Mayıs 2010 (UTC)

kayda değer içerik - 2[kaynağı değiştir]

Selam tekrar. Yanıtınızı aldım, teşekkür ederim. Yanıtınıza yanıt vermek için doğru yol bu mudur bilmemekle birlikte, -vikipedi'nin haberleşme sisteminin şimdilik pek de içinden çıkamadığımdan- buradan devam etmek istiyorum. Yardım talebinizi seve seve kabul ediyorum!

KD sayfasını etraflıca okudum; eklediğim maddenin ilk kez denenen, yaratıcı ve başarılı bir fikre ait olması nedeniyle kriterleri sağladığını düşünüyorum. Ayrıca maddeyi henüz oluşturmaya başladım, o kadar kısa sürüyor ki silinmesi, devam edip içeriği zenginleştirmeme fırsat kalmıyor. Galiba "sayfayı kaydet" pek de beklediğim biçimde çalışmıyor!

Sayfanın kaydedilmesi ancak yayınlanmaması için Wikipedia'da (İngilizce) bir yöntem var anlayabildiğim kadarıyla ama bunun karşılığını Vikipedi'de bulamadım; var mı böyle bir şansım?

Ben yardım sayfalarını okumaya devam ediyorum sizden yanıt beklerken. Tekrar teşekkürler.Bu imzasız yazı Lokal Anestezi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sizin yaptığınız gibi mesajlaşılıyor. Konuştuğunuz kişinin mesaj sayfasına bırakıyorsunuz mesajınızı, böylece hem ilgili kullanıcı daha hızlı bir şekilde cevabınızı görebilir hem de bu sayede daha hızlı bir şekilde cevap alabilirsiniz. Kaydet tuşuna bastığın anda vikipedide yayınlamaya başlar sayfa. O nedenle sayfayı kaydetmeden önce önizleme ile son haline bakmanız, viki kurallarına uyduğunu düşünüğünüz zaman kaydetme yoluna gitmeniz uygun olmaktadır. Hızlı silme kriterlerini karşılayan maddeler, aktif hizmetli olması halinde, hızlıca silineceklerdir. Bir maddenin kayda değer olduğunun kaynaklarla kanıtlanması gerekmektedir. Yani KD kriterlerinin karşıladığı doğrulanabilir olmalıdır. Bunu yapmak sayfa yazarından beklenir, aksi takdirde sayfa hızlı silme ile silinebilir. Maddeyi kaydetmeden önce deneme sayfasında denemeler yapabilirsiniz, böylece vikikodunu daha iyi şekilde deneme yanılma yöntemiyle kavramış olacaksınızdır. İlgili maddeyi eklemeden önce, üslup ve düzen konusuna da özen göstermenizi rica ediyorum. Aksi takdirde o nedenle de sayfa silinebilir. Vikipedi:Biçem el kitabı ve Yardım:Sayfa nasıl yazılır sayfaları bu konuda yardımcı olabilir sanıyorum. İyi vikiler--Merube 89msj 17:26, 7 Mayıs 2010 (UTC)

Tekrar selamlar. Erim Özşen adlı bir sayfa oluşturduğunuzu fark ettim. Maddenin bu haliyle vikide muhafaza edilmesi mümkün değil ne yazık ki. Ne kaynak var KD olduğunu kanıtlayan ne de taslak kriterlerini karşılıyor. Vikipedi:Taslak kriterleri sayfasına da bakın lütfen. Sayfa bu haliyle silinecektir, çalışmanız devam ediyor mu? Sayfalardaki çalışmanız devam ediyorsa bunu {{çalışma}} şablonu ekleyerek belirtebilirsiniz. Bu sayede diğer kullanıcılar da sayfada devam eden bir çalışma olduğundan haberdar olmuş olur. Lütfen KD olduğunu kanıtlayın maddenin. Aksi takdirde ilgili madde hem M1, M6 HS kriterleri doğrultusunda silinecektir. Burası ansiklopedi olarak kendini adlandıran bir platform olduğu için kaynaksız bilgi kabul edilmemektedir. Çalışmalarınızı kendinize bir deneme sayfası oluşturarak yahut deneme tahtasını kullanarak devam ederseniz daha iyi olur, madde hazır hale geldiğinde kaydedersiniz. İyi vikiler--Merube 89msj 17:36, 7 Mayıs 2010 (UTC)

Erim Özşen adlı maddeye bekletmeli sil şablonu ekledim. Beş gün içinde geliştirmelerinizi yapabilirsiniz, aksi takdirde sayfa silinecektir. Haber vermek istedim. Saygılar--Merube 89msj 18:54, 7 Mayıs 2010 (UTC)

selam tekrar. benimle kisisel egitmen gibi ilgileniyorsunuz, cok tesekkurler. ben galiba soylediginiz gibi once biraz sintaks, bicem vs calismak icin deneme sayfasinda zaman gecirecegim galiba.

Iyi vikiler!Bu imzasız yazı Lokal Anestezi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu. Sorularınız oldukça lütfen sorun, elimden geldiğince severek yardımcı olmaya çalışırım. Saygılar, iyi vikiler--Merube 89msj 20:00, 7 Mayıs 2010 (UTC)