Kullanıcı mesaj:Krkzn/Belgelik4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Resim:Bulgaristan - Ayastefanos (1878).png[kaynağı değiştir]

Çok beğendim. Tebrikler. ---Vikiyazar 14:18, 7 Mart 2007 (UTC)

Tamam saol bir msn adresin varmı kaynaşmak amacıyla!!! ilk üye olduğumdan beri sayfana hep bakıyorum.. tanışmak istersen eğer tabiii :) Elmacenderesi 14:26, 7 Mart 2007 (UTC)

Burdayım abi sen nerdesin?

Vito Genovese 09:40, 8 Mart 2007 (UTC)


Biraz daha farklı bir şeydi benim kastığım. Şablon:Soyuz'dan görebilirsin son halini.

Onun dışında iyiyim, keyfim halim nicedir. Sağolasan, varolasan!

Vito Genovese 09:59, 8 Mart 2007 (UTC)

osmanlı devşirmelerinin türkiye sayfasında işi ne?[kaynağı değiştir]

osmanlı devşirmelerinin türkiye sayfasında işi ne?--Orijinnal 17:14, 8 Mart 2007 (UTC)

ortaklaşa yapılan türk ulusu yazısı şu kadar:

Ana madde: Türkiye'de yaşayan etnik gruplar Osmanlı İmparatorluğu'nun I. Dünya Savaşı ile dağılması ve ardından gelen Cumhuriyet idaresinin modern ve homojen bir toplum kurma çabaları sonucu ortaya çıkan Türk Ulusu, Batı Avrupa'nın Osmanlı İdaresine verdiği "Türk" ismini devralmıştır.

Tarihçiler, 1071'den sonra Bizans bölgesine gelen Selçuklu nüfusunun toplam 3 milyon olduğunu ve Anadolu'yu sürekli besleyen Türk göçleriyle (Harzemşahlar-Akkoyunlu-Karakoyunlu vb.) Türk varlığının tesis edildiğini belirtmektedir. Aynı dönemde Bizans İmparatorluğu toplam nüfusu 8 milyondu.

Türkiye, Anadolu ve Balkan yarımadalarının ve Boğazların, Mezopotamya'dan Orta Avrupa'ya geçişin tek coğrafi olanağını oluşturmasından dolayı, 10.000 senedir sayısız kavime köprü vazifesi görmüştür.

Farklı etnik grupların yaşadığı pek çok imparatorluğun (Roma, Doğu Roma İmparatorluğu/Bizans, Selçuklu, Osmanlı, Pers, Asur vb.) barındırdığı kültürel özellikler Türkiye Cumhuriyeti'nde varlığını korumuştur.

Paleolitik ve Kalkolitik dönemlerde, Ege Bölgesi'nde Luviler, Hurri'ler, tunç çağında ilk büyük devlet Hititler ve Miken'ler, dünyanin en eski medeniyet bölgesi olan Mezopotamya'da kurulan uygarlıklar, M.Ö.1250'de Truva Savaşından sonra gelen Yunan Kavimleri, M.Ö. 6-4. yüzyıllar arasında Perslerin Makedonya'ya kadar olan hakimiyetleri, Büyük İskenderin Doğu Seferleri ile gelen Makedonyalılar, M.Ö. 133'ten sonra 1453'e kadar süren Roma ve Doğu Roma İmparatorluğu hakimiyetleri, 12.yüzyıldan sonra Selçuklular ve Haçlı Orduları karşısında Bizans'ın yıkılması, 1453'ten sonra İstanbul'un Osmanlılarca fethi, Osmanlı Devletinin 1.Dünya Savaşına kadar hâkimiyeti ile çok kısa olarak özetlenebilecek olan Doğu ve Batı kavimlerin binlerce sene yanyana yaşaması kültürel bir zenginlik yaratmıştır. Bu kavim ve kültürlerin tümü aynı zamanda Türk Milleti'ni oluşturan unsurlarin başlıcalarıdır.

Irkçılık veya herhangi bir unsurun diğerlerine baskı yapması anayasanın kesin hükümleriyle yasaklanmış olduğu gibi, halkta da, pek çok Batı toplumunun aksine, ırkçılık eğilimi ve alışkanlığı bulunmaz.

I. Dünya Savaşı ve meydana getirdiği büyük yıkım sonucu, İstanbul'un son imparatorluğu olan Osmanlı İmparatorluğu yıkılmış ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan modern Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte bu çok etnikli imparatorluktan birçok ulusal devlet ortaya çıkmıştır.

İstanbul M.S. 395 senesinden günümüze 1500 seneden fazla bütün bu bölgenin tek hakimi ve imparatorluk başkenti olmuştur.

İstanbul'un Orta Avrupa'dan Mezopotamya'ya kadar olan yaklaşık 3 milyon km² coğrafyadaki tartışmasız etkisi ve hakimiyeti, olağandışı bir cazibe merkezi oluşturmasina yol açar. Bizans ve Osmanlı dönemlerinde var olan imparatorluk başkentine göç yasağının/kısıtlamasının kaldırılması ile bunun sonucu oluşan göç, İstanbul'un nüfusunun 1980-2005 arasında 2,5 milyondan 15 milyona çıkmasına yol açmıştır.

Türkiye'de yaşayan herkes etnik kimliğine bakılmaksızın Türk vatandaşıdır. Türk milleti ve devleti ayrılmaz bir bütündür. Herkesin etnik kimliğine saygı duyulur.

BUNUN DIŞINDAKİLER EKLENTİ. SİLİNDİ.......

Une fois de plus, j'ai besoin de ton éclairage. Qelle est la différence entre Kategori:Doğa bilimleri et Kategori:Fen bilimleri? Je sais que la première peut se traduire par Sciences naturelles. Qu'en est-il de la seconde? Ele semble contenir à peu près les mêmes sous-catégories. Est-ce un cas de dédoublement et doit-on fusionner? Merci. Robin des Bois ♘ 21:24, 8 Mart 2007 (UTC)

Thanks then. I'll wait for your info before I do anything. Robin des Bois ♘ 18:42, 9 Mart 2007 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Selam Erhan. Yaptığın yönlendirmelerin birçoğu anlam ayrımı gerektiren sayfalar.Aynı isimle 8-10 köy var.--Machiavelli' msj 18:23, 9 Mart 2007 (UTC)

Ama şu aşamada yanlış buluyorum örneğin kurudere diye aratan birisini direk olarak Kurudere, Milas'a yönlendirmiş olacaksın Kurudere, Pınarhisar Kurudere, Devrek de var. Öteki türlü en azından sayfa çıkmıyordu ama bulunan sonuçlardan seçilebiliyordu.Vikipediyi herkez iyi şekilde biliyor olarak kabul edemeyiz.--Machiavelli' msj 18:29, 9 Mart 2007 (UTC)

Hocam sen botu yaz oylamaya aç kabul edilsin ondan sonra ben açarım sayfaları fazladan iş çıkmaz merak etme.ama o zamana kadar kullanıcıların erişimlerini en kolay şekilde sunalım.İyi çalışmalar--Machiavelli' msj 18:41, 9 Mart 2007 (UTC)

Eline sağlık hocam.Birşey sorayım ama cevaplamazsanda darılmam :) bot?--Machiavelli' msj 21:43, 10 Mart 2007 (UTC)

Kaşgarlı Mahmut Türkçe Ödülü[kaynağı değiştir]

Türkçeye ve kelimelerine gösterdiğin özen nedeniyle Kaşgarlı Mahmut Türkçe Ödülü ile onurlandırıldınız. Çabaların için Krkzn sana teşekkür ediyoruz.--Etrüsk 20:24, 9 Mart 2007 (UTC)

En Güzel Köy Madde Ödülü[kaynağı değiştir]

İçimde köylerimize yönelmeye karşı dayanılmaz bir çekim oluşturan örnek Kumçelteği, Çorum madde yazımı nedeniyle çıktığım yolda beni yalnız bırakmadığınız için En Güzel Köy Madde Ödülü ile onurlandırıldınız. Çabaların için Krkzn sana teşekkür ediyoruz.--Etrüsk 20:47, 9 Mart 2007 (UTC)

Deneme tahtası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Deneme tahtasını tanıtım amaçlı kullanan kayıtsız bir arkadaş var. Uzunca bir süredir pes etmedi ve sanırım bot kullanıyor. Ben de karaBot'u ayarladım, sanırım bot savaşı veriyoruz. Zahmet olmazsa bir engel çek ki, ip sorunu yaşatalım bu uyanığa. - Erhan 18:18, 10 Mart 2007 (UTC)

Tamamdir. Citrat 18:22, 10 Mart 2007 (UTC)

Ozele yazayim dedim konudan uzaklasmamak icin. Vikipedi'nin tarafsizligi geregi (ust yazida belirtim) irk, din ve politik yaklasima yer verilmiyor. Bu yuzden kirmizi-beyaz ve ay-yildiz kullanamiyoruz. Citrat 20:49, 10 Mart 2007 (UTC)

Citrat, ciddiyim bu hayatımda duyduğum en saçma gerekçe. Tarafsızlık tabii ki birincil önceliktir, ancak burada madde içeriği değil, bu ortamı diğer vikilerden ayıran tek farktan söz ediyoruz: DİL. Burada bulunan herkes buraya dil bağından katkıda bulunuyor, yoksa neden Yunanca veya İngilizce vikiye gitmeyeyim? Ve o dilin simgesi yine onu konuşan insanların bayrağıdır. Cidden inanamıyorum bu biçimde düşünebildiğine. Tarafsızlık nere, Türkçenin simgesini kullanmak nere. Hani desen ki bu dil birkaç ulus tarafından konuşuluyor, eyvallah derim, ama burasının Türkçesi=Türkiye Türkçesi, ve bunun tek simgesi var. Neden kullanmayalım. Yani anlamıyorum, kim alınacak? - Erhan 20:56, 10 Mart 2007 (UTC)
Erhan, Bayrak ulkeyi ve milleti temsil eder, dili degil. Turkce konusan bir cok millet var; azinliklar da cabasi. Bu konuda (biliyorum klise oldu) daha once cok tartisildi. Mumkun oldugu kadar buranin tarafsiz kalmasi gerekiyor; zaten bunlar kurallar benim fikirlerim degil. Ancak bilginin tarafsizli ve evrenselligine katilirsin umarim. Citrat 21:02, 10 Mart 2007 (UTC)
Citrat, Türkçeyi ancak Azericeyi, Uygurcayı vb kapsayasak biçimde genişletirsen konuşan çok ulus olur. Ancak bu dillerin bildiğin üzere ayrı vikileri var. Buradaki ise, Türkiye Türkçesini temsil etmekte. Ve burada katkıda bulunan bir tek kişinin bile bu gerçeğin farkında olmadığına inanmıyorum. Dolayısı ile Türkçe ancak ve ancak Türkiye bayrağı ile simgelenebilir. Kullanıcılar destek veriyor, bir Yunan vatandaşı olarak ben de destek veriyorum. Sözünü ettiğin kuralların bu durumu kapsadıklarına katılmıyorum. Kim alınacak? Burada herkes Türk olmayabilir, ancak burada katkıda bulunuyorsak hepimizin ortak yanı olan Türkçe sevgimizden. - Erhan 21:14, 10 Mart 2007 (UTC)
Erhan, soylediklerin Wikipedia'nin temeline ters. Buranin dini, milliyeti ve politik bir gorusu yok. Nedenlerine aciklamaya girmeyecegim. Yunan vatandasi olmanin da pek konuyla alakasini gormuyorum; Yunan vatandasi "bile" olsan. Citrat 21:33, 10 Mart 2007 (UTC)
Citrat, ne din ne milliyet ne de siyasal görüşden söz ediyorum. Konumuz dil, ve buranın sahip olduğu tek şey bu. Yunan vatandaşı olmamın konu ile ilgisi Türkiye ile resmi bağım olmamasına rağmen diline olana bağlılığımdır. Saptırmayalım konuyu. - Erhan 21:35, 10 Mart 2007 (UTC)
Citrat, ne din ne milliyet ne de siyasal görüşden söz ediyorum. Konumuz dil, ve buranın sahip olduğu tek şey bu. Yunan vatandaşı olmamın konu ile ilgisi Türkiye ile resmi bağım olmamasına rağmen diline olana bağlılığımdır. Saptırmayalım konuyu. - Erhan 21:36, 10 Mart 2007 (UTC)
Erhan, dil konusunda hem fikiriz. Ancak temsili konusunda anlasmazlik var, bayrak sadece dili temsil etmiyor. Zaten dil konusundaki yaklasimimizi da biliyorsun. Eger konu milliyet degilse sorunun hala neden surdugunu anlamadim. Citrat 21:40, 10 Mart 2007 (UTC)
Temsili konusunda Citrat ben de soruyorum, neden bayrak olmasın? Dİl konusundaki yaklaşımınızı anladığımı sanıyordum, Türkiye Türkçesi diyordunuz, Türkiye'nin kullanıdığı Türkçe diyordunuzu, ancak şimdi de Türkiye Türkçesinin simgesi olan Türkiye bayrağını bu dili simgelemek için tarafsızlık adına kullanmaktan çekiniyorsunuz. Yani tarafsızlıksa, Türkiye bayrağı kullanmak hangi tarafa haksızlık yapıyor? Tarafsızlık ise, Türkçe konusunda Türkiye dışında bilmediğim hangi taraf var ? - Erhan 21:44, 10 Mart 2007 (UTC)
Tamam iste su konuda hem fikir degiliz: Turkce'nin simgesi Turk bayragi degildir. Turk bayragi, milleti, dili, kulturu ve vatani simgeler. Ancak Vikipedi'nin dili Tukiye Turkcesidir ve yasayan, gunluk dil kullanilmaktadir. Bu dili kullanan (yada kullanmayan) herkese aciktir; din, dil, sinif, milliyet farki olmaksizin. Vikipedi tum insanliga aittir ve bu yuzden tarafsiz olmak zorundadir. Citrat 21:52, 10 Mart 2007 (UTC)
Citrat, vikipedi tüm insanlığı kapsayacak bir tasarı değil, öyle olsaydı evrensel bir dil kullanılırdı. Ve öyle bir dil var olmadığından bu tür yerelleştirilmiş tasarılar söz konusu. Yani diyeceğim o ki ben de sana katılmıyorum, zira bu ortamdan faydalanacak ve/veya katkıda bulunacak tek ve cidden tek kişiler, Türkiye Türkçesini konuşanlar. Yani yine bizler. Yani tek taraf var, o da Türkiye Türkçesi konuşanlar, dolayısı ile tarafsızlık ilkesi söz konusu olamaz. Türkiye Türkçesine bağlı olanların (Türk vatandaşı olmaktan daha geniş bir kavram), bu dil için Türkiye bayrağından daha doğal bir simge seçmeleri de söz konusu olamaz. - Erhan 21:59, 10 Mart 2007 (UTC)
Erhan goruslerine saygim var ancak, Vikipedi Wikipedia Vakfinin bir alt kolu ve vakfin temel kurallari bunlar. Hala bayragin bir tek dili simge etmesi konusunda hem fikir degilim ancak dedigim gibi gorusune saygim var. Bu projenin kurulus temelleri 5 temel ilke seklinde belirtilmistir. Bu kaynaga baska dillerdeki, baska milliyeteki insanlarda katkida bulunabilir ve Turkce konusmalari ve bilmeleri sart degildir. Citrat 22:12, 10 Mart 2007 (UTC)
Benim de senin görüşlerine saygım var Citrat. Tek sorun, bu görüşlerin mantığını görememek. Vakfın kurallarından söz ettin, tarafsızlıktan söz ettin, ben de sana burada madde içeriği değil, bu tasarının mutlak temeltaşı olup tüm kullanıcıların ortak paydası olan dilin simgesinden söz ediyorum. Türkçe "konuşmamak" tabii ki "şart" değildir. Sanırım bir elin avucunun geçmeyen öyle üyelerimiz de var. Sayıları sonuçta önemli değil, önemli olan bu insanların burada bu dile gönül verdikleri için bulunuyor olmaları. Sadece can sıkıntısından, dur bakalım diğer vikilere katkım olsun diyen insan düşünebiliyor musun? Demek istediğim üyelerimiz ve okurlarımız (ve okurlarımız Türkçe bilmek zorundalar) ya Türkçeye gönül vermiş insanlar veya çok daha düşük oranda neye katkıda bulundaklarını umursamayacak düzeyde insanlar (bunun olasılığı bence sıfır ama yine de gelecek yerini bulsun) ve Türkiye Türkçesi tanımı itibarı ile bu ulusla bağdaşmıştır (Türkiye Türkçesi, Anadolu Türkçesi değil..) dolayısı ile Türkiye bayrağını her hangi bir kullanıcı veya okurumuzu rahatsız etmesi düşünülemez. Bana karşı örnek verebilir misin? - Erhan 22:23, 10 Mart 2007 (UTC)
Erhan, bunlar benim gorusum degil kurallar. Bayrak sadece dili simgelemez; ben bu sekilde bir kaniya sahibim. Olur diger vikipedistler farkli yorumluyor olabilir; danisabiliriz. Ancak "buraya katkida bulunmanin mantiginin altinda"; Turkce'ye gonul vermek yatmiyor. Bilginin evrenselligi ve paylasimi yatiyor; sadece dili Turkce' o kadar. Citrat 22:30, 10 Mart 2007 (UTC)
Citrat, ben de sana diyorum ki o kurallar bu durumu kapsamaz çünkü tek taraf söz konusu, O taraf da Türkiye Türkçesi. Tüm kullanıcıların ortak tarafı. Bilgi tabii evrenseldir. Ancak bu bulunakta sadece ve sadece Türkiye Türkçesi ile yazılı bilgiler bulunuyor. Dolayısı ile bu dilin simgesi de yine doğal olarak Türkiye ile ilgili olmak zorundadir. - Erhan 22:37, 10 Mart 2007 (UTC)
Dilin simgesi Turkiye ile ilgili olmak zorunda degildir; bayrak da dili simgeleyemez ancak tr ile simgelenmesine karsi degilm. Citrat 22:44, 10 Mart 2007 (UTC)
Valla zorunda olup olmamasına ikimizin de karar verecek durumda olduğumuzu sanmıyorum Citrat. Bence söz konusu dili Türkiye Türkçesi olan tanımlarsak (ve bu tanıma kuşku yok), o zaman Türkiye ile özleşmesi dışında bir olasılıktan daha mantıklı bir seçenek düşünemiyorum. Tr'ye ben de karşı değilim, ama tr demek Türkiye demek değil mi? Türkiye Türkçesi demek Türkiye demek değil mi? Neyse, bot işlemi tamamlamış, nur topu gibi anlam ayrım sayfalarımız oldu. Ve bu da kurallara göre bana güzel bir engelleme kazandırdı. Bana hafiften müsaade (sözde ara vermiştim), bu konu için ikimizin de karar yetkisi olmadığından köy çeşmesinde görüşülmesini öneriyorum. İyi geceler. - Erhan 22:56, 10 Mart 2007 (UTC)
Temel kurallari degil ama yorumunu tartisabiliriz. Bu tartismada sadece iki kisi oldugumuz icin objektiflik iddiasi biraz zor olacak ancak dedigim gibi diger kisilerle de gorus alisverisi yapmanda fayda var. Bu arada tr direk dili de simgeleyen bir kisaltmadir (bence); tartisilabilinir. Bot konusundaki goruslerimi biliyorsun; belki ben de ugrasmaya baslasam iyi olacak. Gorusuruz, Citrat 23:03, 10 Mart 2007 (UTC)
Erhan'ın görüşlerine katılıyorum. Keşke oylama yapılsaydı. O zaman anlardık hangi logonun olacağını Citrat tek başına mı karar verdin acaba bu son logoyu koymayı ben vikipedide yeniyim de belki oylama sayfasını kaçırmış falan olabilirim. Bu arada Erhan benim yazacağım her şeyi yazmış. Allah yolunu açık etsin. Saygılar. Bu arada o logo tekrar değişebilir tabi oylama açarsan Citrat.--TOBB ETÜ 00:10, 11 Mart 2007 (UTC)

Erhan, projenin temelini ve 5 ilkeyi biraz daha netlestirmeye calisayim sana; bu sekilde Wikipedia'nin genel bakisini daha net anlaman mumkun olur. Wikipedi'larin hic birinde dil temel degildir; yani eger bu gun tum dilleri birbirlerini arasinda aninda cevirebilecek bir bot olsa idi, tum dillerdeki icerik ayni olurdu (umarim ileride olur; coktan olmasi gerekirdi bence). Yani Almanca wikipedide yazilan bir madde sana ne Turkce'dekinden daha yakin ne de daha uzak olmak durumunda (Bu konuda bir cok hata oluyor ama genel mantik bu). Bu yuzden Turkce sadece bir dil olarak ele aliniyor; buraya katki yapan tum insanlik bilgisine katkida yapmis sayiliyor yoksa Turkiye'yi kurtarmak ana amac degil (ama arada en cok Turk halki Vikipedi'den yararlaniyor o baska). Bu yuzden Turkce'ye ulkeyi butunleyen bir oge gozu ile bakilmiyor projede; dolayisiyla Turkiye ile ozlestirilmiyor. Bunlar tamamen Vikipedi'nin konusunun disinda olan seyler ve tarafsizligi ciddi anlamda zedelemesi soz konusu (yukarida bahsettigim bilgi paylasimini).

Bu arada anlam ayrim oldukca basarili olmus; etkilendim! Tebrik ederim, Citrat 23:58, 10 Mart 2007 (UTC)

Açıklama için teşekkür ederim Citrat. Tasarının temelini oluşturan bu ilkeleri kesinlikle tartışmaya açmıyorum, daha önce değinildiği gibi tek sorun "tarafsızlığın" bu durumda yorumu. Örnek ile ele alalım:PKK. Türkiye dahil, bayağı bir ülke için terörist bir örgüt. Ancak tüm ülkeler için değil. Burası da sonuçta Türkiye veya Türk ansiklopedisi olmadığından tabii ki "PKK terörist örgüttür" yazılamaz ve yazılmamalı. Aynı biçimde "PKK terörist örgüt değildir" de yazılamaz. Yazılacak olan "Şu şu ülkelere göre PKK terörist örgüttür [ve işte kaynağı]."
Dil hiç birinde temel değildir demişsin, bunu da aynı bağlamda söylediğini anlıyorum, yani Türkiye Türkçesi ile yazılı bir Vikipedi olmakla Türkiyenin vikipedisi olmak arasından dağlar kadar fark var. Ancak benim zaten ikincide ısrar ettiğim yok. Altını çizmeye çalıştığım da Türkiye Türkçesinin simgesi olan Türkiye bayrağını kullanmanın birinciye dahil olduğu. Evet Türk bayrağı Türkiye ülkesinin de simgesidir. Ancak biz o bağlamda kullanmayacağız ki! Bu dilin simgesi budur, ve ayrıca ülkenin de. Zaten gel doğrudan Türk bayrağını yerleştirelim de demiyorum, diğer üyelerin de destek verdiği kırmızı yıldızlı 50.000 söz konusu. Bayrağın aynı zamanda hem ülkenin simgesi olduğu gerçeğini hesaba katan, hem de tr.wikipedia'yı diğerlerinden ayrıran mutlak özelliği de değerlendiren son derece şık bir tasarım. Bence bayrak Türkiye'nin simgesidir ile Türkiye Türkeçesinin simgesi bayraktır arasında mükemmel bir uzlaşım. Sen ise sadece birincidir diyorsun. Görüşün budur ve "saygı duyarım" (popzıtar bayhanı da böylece anmış olduk).
Sonuç olarak, tarafsız mı değil mi için kullanacağımız her hangi somut bir ölçüt yok. Bu tür öznel bir konuyu da en mantıklısı oylamaya açmak. Gerçi üyeler zaten desteklerini gösterdiler, ve endişe verici olan bir azınlığın çıkıp hayır siz ilkeleri bilmiyorsunuz deyip kendi kararını uygulaması ve bu da hiç hoş karşılanmadı.
Tebriklerin için teşekkür ederim, araba arkası yazısı olarak "botların ustası gözlerinin hastasıyım" 'ı kullanmayı düşünüyorum :) Bu arada senin uzmanlık alanın nedir? - Erhan 09:17, 11 Mart 2007 (UTC)
Erhan ortak payda bolumunu gecip sadete geliyorum; bu amblemler su anda benim tecrube ve bilgiyi yorumlayisimla Vikipedi'de yer almasi mumkun degil. Bu yuzden hic bir kutlama yazisi olmamasi yerine pratik davranip bir kac destekle tarafsiz gordugum surumu yukledim. Burada kotu kasit olmadigi gibi yoneticiligin verdigi yetkilerin pratik uygulanmasi soz konusu. Dikkatini cekerim bu konuda 2 yonetici disinda hic bir katilim yok ancak daha once dedigim gibi fikirlerine saygiliyim. Fikir alisverisi yaptigim bir kac diger buyuk dillerin adminleri kendilerinin bu tur bir yaklasima gitmediklerini; projenin uluslarasi oldugu uzerinde vurgu yaptilar. Tercihen bu sorunu Vikipedi icerinde halledilmesinden yanayim; dolayisilya tecrubeli vikipedistler ve diger yoneticilerle iletisime gecmeni oneririm. Bu konuda karar saglanamazsa Oscar'a konuyu gotururuz. Umarim bu yaklasim senin icin de uygundur.

Ototmatik dil cevirisi konusuna limon sikmissin :) Simdi seker katacak birini bulmak gerek bu sulu konuya. Teorik olarak konusmustum, katilimin icin tesekkurler. Citrat 18:27, 11 Mart 2007 (UTC)

Nerval'ın verdiği örneklerden geçmişte pekala mümkün olmuş olduğunu görüyoruz. Ancak tabii ki başkaları yaptı diye bizim de yapma zorunluluğumuz söz konusu olacak değil. Senin bu biçimde davranmanın doğruluğu hakkında ise yorum yapmak istemiyorum Citrat. Buradaki konu o değil (bu arada genç kullanıcılardan biri hakkında şikayette bulunmuş).
Konu ile ilgili 2 yönetici dışında katılım yok diyorsun ancak benim gördüğüm orada yazanların tamamının kırmızı yıldızlı 50binde hemfikir olduğu. Mis gibi bir uzlaşım. Ne Türkiye bayrağı ne de sade bir yazı. Ve inan ki eğer tartışmayı özelden yürütmeyi seçmeseydik şu anda çok daha şenlenmişti ortalık. İki defa köy çeşmesinde oylamaya açalım/tartışalım dedim.
Viki tasarısı tabii ki uluslararasıdır. Ancak tr.wikipedia yerelleştirilmiş koludur. Ve tek yerelleşen yanı dildir. Ve bu dil Türkiye Türkçesidir. Ve bu dili betimlemek için Türkiye bayrağı en doğal simgedir. Kaldı ki burada "haydi Citrat bayrak dalgalansın" demiyoruz. Topluluğun desteğini verdiği uzlaşımın kullanımından söz ediyoruz.
Diğerlerine danışmak tabii ki uygundur. Birkaç defadır haydi oylamaya açalım, tartışalım diye yazmıştım. Sonuçta bu zorunlu değil mi? Yani ikimiz de şu veya bu olsun desek de sonuçta bu ancak bizim ikimizi bağlar. Bu durumlarda karar sürecinin nasıl işlediğinden emin değilim. Ancak nereye başvuracak nerede açıklama yapmamız gerekiyorsa yapalım yoksa 75bine varacağız bu gidişle. - Erhan 19:00, 11 Mart 2007 (UTC)
Erhan, yanlis yapildigini dusundugun bir sey varsa sikayete katilabilirsin. Bu tur seyleri kisisel algilamiyorum; yukarida aciklamami yaptim; oylama soz konusu degildi. Kurallari bilgim dahilinde uyguladim ve Vikipedi icin iyi olacagini dusundugum bir secenegi Ana sayfaya tasidim. Bunu yaparken de "su an kullanilan resim" uzerinde toplulugun fikrini almak icin bir baslik actim (neden daha onceki orneklerin secilmedigi uzerine degil). Konun tartisma yerinin henuz Koy Cesmesi oldugunu dusunmuyorum.
Dedigim gibi bir kac vikipedist ile (tercihen tecrubeli ve/veya yonetici) konus; eger mutabik kalirsaniz diler Koy Cesmesine goturebilirsiniz, dilerse Oscar'a direk tasirsiniz. Bu arada sikayet konusu hakkimda olmasaydi, o arkadasi kullanci sayfasi icin uyaracaktim. Bu tur seylere Vikipedi'de izin vermiyoruz; benim bildigim kadariylaCitrat 19:27, 11 Mart 2007 (UTC)
Son yazımdakini bu defa kalın olarak tekrarlıyorum : "Senin bu biçimde davranmanın doğruluğu hakkında ise yorum yapmak istemiyorum Citrat. Buradaki konu o değil" Bunun anlamı, tartıştımamızın konusu o değil demek, seni ne suçluyorum ne de savunuyorum. Bana hesap vermek zorunda değilsin.
Konumuza dönersek, gördüğüm o ki önce konuyu özele taşıdın, şimdi de köy çeşmesinde tartışılması önerime katılmıyorsun. Buradan çıkardığım tek bir sonuç var, o da konunun kapanmasını ve/veya benim fikir değiştirmemi beklediğin. Burada Atina modeli ülküsel bir demokrasi bulmayı beklemiyordum, ancak işlerin bu biçimde yürüdüğü görmek yine de üzüyor insanı. Konu kapanmıştır. - Erhan 22:11, 11 Mart 2007 (UTC)
Konuyu uzatip canini sikmak amacim degil Erhan, daha net aciklamaya calisiyorum ama ben beceremedim belki baska arkadaslardan gorus alabilirsin diye dusundum. Koy Cesmesi'ne bu tartisma tasinabilir ancak bu kadar uzayacagini da tahmin edemedim; samimi olarak konunun dagilmasi olarak gordum. Bu benim sahsi fikrim idi; hala acabilirsin. Konun kendiliginden kapanmasini beklemedim; zaten bu sekilde de bir politika gutmus degilim ancak fikrini degistirebilmeyi ummustum. Demokrasi denemesi yapmiyoruz ancak samimiyetine inaniyorum ve uzulmeni de istemem. Rahatsiz oldugun konu uzerine gitmekten cekinme; iyi niyetle oldugun surece ki, ben bundan eminim; kesinlikle kisisel algilamam. Dogru bildigin gibi yap! Konuyu askiya da alabilirsin. Bu bir galibiyet tartismasi da degil. Denk gelirse tekrar konusuruz ama lutfen bu tartismayi ileride "kotu" refere etme; tek ricam bu. Onun disinda icin rahat olsun. Acik sozlulugun icin de tesekkurler, Citrat 05:57, 12 Mart 2007 (UTC)

Temizlik Timi[kaynağı değiştir]

Merhaba Deniz. "Tim" yerine "takım" kullanmamıza ne dersin? - Erhan 20:47, 10 Mart 2007 (UTC)

İngilizcede adı "taskforce", yani biraz askeri bir terim, o yüzden ben de tim dedim. Zaten amacım da seçkin vikipesitlerden disiplinli bir ekip kurmak. Ama eğer katılacaksan, adı takım olsun :) denisutku *:!? 20:53, 10 Mart 2007
  • Merhabalar, Kullanıcı:denisutku'ya yazdığınız son mesajda dediklerinize son derece katılıyorum, tam Köy Çeşmesi'ne bu fikirleri yazmayı düşünüyorken ana sayfaya 50.000'i geçtik diye belirtilmiş. Söyle bir şey de var ki Vikipedi Özgür Ansikopedi yazısının üzerindeki top/kürede Türkçede bulunan hiçbir harf yok ama sanırım değiştirilmesi mümkün değil. Neyse, iyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 21:11, 10 Mart 2007 (UTC)


Citrat ve Tartışmak[kaynağı değiştir]

Citrat ile neyi tartışıyorsun ki adam kaç defa ana sayfayı kendi kafasına göre düzenledi, kaç kullanıcıyı kural ihlali yaparak engelledi, kaç kullanıcıya hakaret etti, ceza veya uyarı almadı. Sen onla tartışarak neyi halletmeye çalışıyorsun? --88.254.194.252 21:17, 10 Mart 2007 (UTC)

Yöneticiler dahil her hangi bir kullanıcın hatalı davrandığını düşünüyorsan, Vikipedi:Şikâyet sayfasını kullanabilirsin. Gerçekten hatalı davranış olduğu halde birisi cezasını almıyorsa, zaten burasının işi bitmiş demektir, ve bir an önce uzaklaşmalıdır. - Erhan 21:24, 10 Mart 2007 (UTC)

Topluluk karar almadan ana sayfadaki logoyu değiştirdi bugün, yönetici şikayet sayfasının arşivlerine bakmnı tavsiye ederim. Bu arkadaşımız PKK için terör örgütü denilmemesini yansızlık adına savuna bir insan, bu kadarı yeter herhalde. --88.254.194.252 21:26, 10 Mart 2007 (UTC)

Israr edersen önce kafa ütülemekten, sonra vandallikten en son de trollük yapmaktan suçlanıp engelleneceksin, en iyisi mi bence sus ;) --85.99.23.161 21:46, 10 Mart 2007 (UTC)

Mantıklı sorulara mantıklı cevap alamazsam ve susturulmaya çalışırsam zaten ben giderim. - Erhan 21:49, 10 Mart 2007 (UTC)

Köy sayfa yapı biçemi inceleme istemi[kaynağı değiştir]

Değerli kardeşim; Günaşan, Çermik sayfası en son kullandığım köy sayfa biçemini içermektedir. Bu sayfa üzerinden eğer önerilerin varsa bundan sonrakilerde daha da gelişmiş bir biçeme dönüştürebiliriz. Aklıma takılan yerlerden birisi şu, nüfus kısmını Deniz ile tablo haline getirdik. Ancak daha da az 'table code' içerecek bir biçimi olabilir mi bu kodların. Çünkü ilerde bu sayfalara insanlar yenilenen bilgileri de ek olarak girecekler bende bazı şehir şablonları gibi 40 - 50 cm uzayan abuk bir kod altyapısı insanların karşısına çıkmasın istiyorum zaten bu yüzden de köy, belde ve mahalle için yeni daha az uzunlukta şablon yaptık. Bu sayfalara ben ayrıca Köy Muhtarlığı adında yeni bir bölüm daha açmak istemekteyim ilerde yerel tarih araştırmaları yapacak olan genç kuşaklara daha sağlıklı ve sağlam bir veri tabanını wikipedia üzerinde oluşturabilmiş olalım. Şimdi yukarıda örnek olarak verdiğim ve içerisine ek herhangi bir bilgi girlimemiş benim kullandığım sayfa biçemini inceleyip eğer varsa önerilerin yaparsan sevinebilirim. Bilindiği üzere ben wikipedia da sürekli olamadığım için kodları sürekli unutmaktayım ve aklıma gelen çoğu şeyi sizlerin katkı ve desteğiyle hayata geçirmekteyim. Saygılarımla--Etrüsk 09:33, 11 Mart 2007 (UTC)

Yazdıklarını okudum o zaman eğer zamanım olursa köy şablon yapısından yola çıkarak hem nüfus hemde muhtarlık ayrıca belediye başkanlık seçimleri içinde birer şablon yapmaya çalışayım bakalım eğer becerebilirsem. Ayrıca köy muhtarlık bilgileri o kadar sorun değil zaten 1920'lerden başlatma olanağım yok en fazla 1980 yada 1990 yılına kadar geriye dönük olabilir, bu bilgiler genelde ilçe kaymakamlık web sitelerinde ve yerelnet.org.tr de büyük oranda yer almaktadır... İlgine teşekkür ederim.--Etrüsk 09:50, 11 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Krkzn. Sence Tolon Tosun ansiklopedik bir madde mi? Ona göre uygun şablonu koyalım. --Dreamer 10:31, 11 Mart 2007 (UTC)

Merhaba. Google'dan gördüğüm kadarıyla maraton koşucusu yanı nedeniyle anılmış. Emin olmamakla birlikte kalsın derim, ancak SAM'a gitmesi gayet olası. Karar senin. - Erhan 10:34, 11 Mart 2007 (UTC)
Ben silinsin dedim. Ama yöneticiler isterlerse silmeden önce gereğini yaparlar :) --Dreamer 10:35, 11 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Etrüsk. YerelNet'i karıştırdım biraz ancak ilçe dökümüne ulaşamadım. Sen öyle bir şeye rastladın mı? - Erhan 13:12, 11 Mart 2007 (UTC)

İller İdaresinin 630 sayfalık bir kitapçığı var elimizde 2001 yılı verilerine göre... Saygılar.--Etrüsk 13:16, 11 Mart 2007 (UTC)


Not: Ayrıca bu iller idaresi sitesine de bakabilirsin.--Etrüsk 13:25, 11 Mart 2007 (UTC)


Aklımdayken kaç gündür soracağım ama şu ana ancak denk geldi Msn kullanıyorsan listene ekleyebilirsen sevinirim. Kullanıcı bilgim sayfamda vardır. Böylelikle bazı gereksiz yazışmları buradan yapmamış oluruz. Saygılarımla--Etrüsk 17:23, 11 Mart 2007 (UTC)

Dilden dile çeviren bot kurgusu[kaynağı değiştir]

bknz. OktayD ileti sayfası ya da Citrat ileti sayfası.

Kitlendi galiba ? :) sürekli aynı mesajı yolluyorsunuz, ama ilgili sayfada geçmişine bir göz atmanızı ve ona göre geri almanızı öneririm. (Birde arasıra dinlenmek gerek ;) Kolay gelsin. The cat 17:00, 11 Mart 2007 (UTC) Ne demek... Reca ederim... İyi çalışmalar tekrar... :) The cat 17:09, 11 Mart 2007 (UTC)

  • Teşekkür ederim. Zaten bir ara adımız Silici takımına çıkmıştı. Sen zaten işerin % 90 kolaylıyorsun. İyi geceler--Atacameñoileti 22:41, 11 Mart 2007 (UTC)

ufak bir yardım...[kaynağı değiştir]

merhaba... şu anda ingilizce wikipediden bir madde çevirmeye çalışıyorum da. "may not" "olmayabilir" mi demek "olamaz!" mı demek? makalenin gelişine bakılırsa kesinlik anlamı var, "can't" ve "mustn't" da olduğu gibi. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar...


Harmanlamak kelimesine Silinmesi Gerekenler Listesine alıyosun NEDEN; içeriği azmış.

  • Bu kelimenin bi anlamı var mı ki İçeriği Eksik Diyosun.
  • Ama Sözlük Etiketini Eklemişsin TAMAM bu olur işte...

Sıf değişiklk yapmak için değişiklik yapmayalım .. Değişiklik yapana kadar istenilen sayfalar bölümünden istekleri klarşılayalım WİKİ bu şekilde Gelişir.

--Comandox 13:09, 12 Mart 2007 (UTC)

Organik kimya[kaynağı değiştir]

Selam arkadaşım.. Ben Organik kimya maddesine literatür ve araştırma çeşitleriyle ilgili uzunca bi bilgi ekledim ama orda pek gereksiz oldu o bilgiler. Ama Vikipedi'de olması gerekli Napalım? Yeni bi madde mi açalım yoksa genel Kimya maddesi içine mi alalım? Bi el atarsan sevinirim..--Maderibeyza 13:48, 12 Mart 2007 (UTC)

Antalya ilçe köylerini bot mantığı ile...[kaynağı değiştir]

Merhaba kardeşim demin örneğini yaptığın iskelet şablonu bot mantığı ile Antalya ilçelerinin açılmamış olan köyleri için atarsan bana çok ama çok zaman kazandıracaksın şimdiden teşekkür ederim ilgine.--Etrüsk 14:21, 12 Mart 2007 (UTC)

Kardeşim bugünki deneme harikaydı, aklına ve eline sağlık. Anlaşılan o ki ilerde işbirliği içerisinde olabilirsek bu tarz yeni köy açımında en az 1 saatlik zamanı bana kazandırdın. Zaman, benim gibi insanalr için çok önemlidir. Arkamda, giderken bırakabileceğimin en fazlasını insanlara bırakmak istiyorum. Yaşadığım teknik sorunları ve wikipedia sayfa yüklenme hızımı bilen birisi olarak desteğin için teşekkür ederim. Elmalı köyleri ile uğraşırken hazırladığım ve hazırlamakta olduğum sayfalarını elektrik arızasına kurban verdim ve acaip moralim bozuldu. Şimdi tek tek herşeyi yeniden gireceğim. Test yaptık ve oldu, demem o ki ben şu benim iş ve sağlık durumum kesinlik kazanana kadar fazla zamanımın olacağını sanmıyorum. Öncelikle açılışını yaptığım tüm sayfaları elden geçireyim ve belli bir düzeye yükselteyim. Yoksa benden sonra onlarla orta vadede birielrinin uğraşacağını sanmıyorum. Yaklaşık 1000 kadar köyü elden geçirene kadar ortak bot iskelet önyükleme düşünümünü askıya alsak fena olmayacak. Anlayışın, desteğin, zaman ayırman ve katkıların için çok ama çok teşekkür ederim.--Etrüsk 18:16, 12 Mart 2007 (UTC)

Citrat ile ilgili[kaynağı değiştir]

Bence bir şeyler yapmalıyız. Ben de aynı senin gibi Türkçe yanlısıyım. Bir sözcüğün Türkçesi varken neden başkasını kullanalım ki? Bir toplumun dili onun her şeyidir. Senin yaptığın katkılardan anladığım kadarıyla seninle bu konuda tamamen aynı düşüncedeyiz. Bence bu Citrat meselesini de geçiştirmemeliyiz. Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Neden biz yönetici olmayalım? Hoşçakal. --TOBB ETÜ 18:30, 12 Mart 2007 (UTC)

Sakin ol. Mesele yönetici olmak değil. Citrat konusunu irdelemek istemiyorum çünkü her hangi bir şey olmayacağı gayet olası ve sana da önerim üstelememen. Yıldızlı 50.000 belirtkesinin kullanılmama nedenlerini ben de doğru bulmuyorum ancak şikâyet etmeye değer mi orası ayrı konu. Ya biz ilkeleri yanlış anlıyoruz, veya onlar işlerine geldiği gibi uyguluyorlar; hangi olasılığın gerçeği temsil ettiğinden emin değilim.
Türkçe konusuna gelince, eğer bir sözcük Türkçe sözlükte yer alıyorsa o zaman resmi olarak Türkçenin parçası sayılır. TDK'nin darbeden sonra devlet dairesine dönüşmesi ile ne yazık ki tüm ilkelerini unuttular, ancak nitelikli dil bilginleri hâlâ dil derneği'nin çatısı altında çalışmalarını sürdürüyorlar. Viki olarak TDK yerine onların yazım kılavuzunu kullanabiliriz, sonuçta ösym kitapçıkları da dahil olmak üzere bir çok kurum tarafından benimsendi. Gel görelim devlet bütçesinden faydalanmadıkları için çalışmaları gayet kısıtlı kalıyor. Yani uzman var, istek var, ama para yok. İnşallah yakında çevrimiçi sözlüklerini yayımlarlar.
Buraya gelince, eğer birisi sözlükte yer alan bir sözcüğü kullanmak istiyorsa kullanır. Daha uygun bir karşılık biliyorsan kullanıcıya önerirsin ve isterse değiştirir. Olmadı tartışmaya açarsın. Ancak kimseye her hangi bir şeyi dayatma hakkımız yoktur. Yönetici olsak bile. Bana kalırsa sorunun temeli yabancı dilde eğitim, ve umarım günün birinde bu ulus uyanır ve sömürge ülkeleri dışında yeri olmayan bu uygulamanın zararını anlayıp vazgeçer. Kolay gelsin. - Erhan 18:58, 12 Mart 2007 (UTC)
Takunya desem:-)Şaka bir yana Vikunya okunur. Ne diyeceğini biliyorum. İsmi değiştirebilirsin zira benimde pek içime sinmedi, her nekadar New York gibi bir özel isim olsada--Atacameñoileti 20:03, 12 Mart 2007 (UTC)
Şimdi onu düşünüyordum, acaba hangisi doğru diye. Vicuña olarak iki madde var. Bir tanesi yine benim yazdığım ve hayvan olan diğeri ise şehir. Vikunya hayvan olarak türkçeye girdiğinden dolayı o şekilde açmıştım. Ancak şehri şehir olarak özgün şekliyle yazmayı uygun gördüm. Kararsız kaldım şimdi???--Atacameñoileti 20:15, 12 Mart 2007 (UTC)
Bu konuda başkaları ne düşünür bilmiyorum sevgili Erhan ama ben latince harfli şehirlerin özel isimlerinden dolayı yazıldığı gibi ve standart olmasından yanayım. New York'a Ni york gibi bir standartın gelişmesini ise absürt buluyorum, Sevilla Sevilya diye okunur ama benim okuduğum her yerde bu şekilde yazar (Tabi benim gördüklerim beni bağlar) Okunuş standartına gidilecekse de her şehir için 10 farklı okunuş olabildiği için bu standartı tasvip etmem. Senin bu konudaki duyarlılığına saygı gösteririm ama bu bence dilimizden taviz vermek değildir. Sevgiler--Atacameñoileti 20:48, 12 Mart 2007 (UTC)
Bu konuda başkaları ne düşünür ben de bilmiyorum Baylan. Ancak bildiğim şu ki TDK, Atatürk'ün onu kurduğu tarihten taaaa darbe ile özerkliğini kaybedip hükümet oyuncağı haline gelinceye kadar, Türkçe olmayan adlar okundukları gibi yazılırdı (ankara'da komer'li, vaşington'lu günleri çok çabuk unuttuk)..sonradan bir ingilizce havası esmeye başladı ve fırtınaya dönüştü, bizi hâlâ uçuruyor, özellikle yabancı dilde eğitim aracılığı ile. Ki o da ekinsel olarak sömürülmeyi benimsediğimizin en baba kanıtı.
O yıllarda şimdinin tersine türkçe yazarken başka bir abece kullanmak gülünç sayılıyordu. O dönemin yazınsal eserlerine bakmak yeterli. Farklı okunuş sorunu bence yabancı bir sözcüğü asıl Türkçe yazmayınca ortaya çıkıyor. Örneğin Vikunya, bence Vikunya diye okunur başkası vaykunya diye okur, diğer vikuna. Halbuki, bir defa bir okunuş benimsenip aynı şekilde yazılmaya başlandı mı, tek harf ispanyolca bilmeyen bakkal mahmut bile doğru okur, ki Türkçe'nin sadelik gücü de bu değil midir?
Taviz konusuna gelince, görüşüne saygım var, ancak katılmıyorum. Çünkü, bu "küçük" tavizler aracılığı ile çok daha büyük yıkımlar ortaya çıkıyor. En basitinden, yarattığı okunuş kargaşası (ch,sh,q,x,tz,ts), diğer hatalı yazımların önünü açıyor (dönerchi) ve yabancı kökenli sözcüklerin kullanımını teşvik ediyor. Neyse, dediğim gibi, karar senin. Kolay gelsin. - Erhan 21:12, 12 Mart 2007 (UTC)

Ben hemen burnumu sokayım :)

Aslında Türkçede özel adların yazımı açıktır: Eğer özel ad Türkçe okunuşu ile biliniyorsa/yaygınsa ve görüş birliği varsa doğrudan Türkçe okunuşu yazılır, eğer görüş birliği yoksa (Ni York, Nev York, Niv York, Nü York okunuşlarında olduğu gibi) ya da bilinmiyorsa/yaygın değilse parantez içerisinde yabancı yazılışı da Türkçe okunuşunun yanında belirtilir. [1] (Altlara doğru Ali Püsküllüoğlu'nun özel adların yazımı konusundaki görüşleri yazıyor, altlara doğru da genellemesini yazmıştım.) --OktayD ileti katkı 23:31, 12 Mart 2007 (UTC)

Bu yukarıda yazdığım kural aslında gayet basit ve bütün özel ad yazımı için olan savları kapsayan (sentez) bir kural, sonuçta bir adın hem Türkçesini hem Yabancıcasını yazabiliriz. Acaba bu konuyu resmî bir karara çevirmek mümkün mü? Ayrıca TDK'yı yetke olarak düşünmek yanlış olur. Dilin yetkesi o dili kullananlardır, bunu TDK da biliyor. Bu yüzden vikipedi'nin bu konudaki resmî politikasını belirlemesi gerekir. Hangi başvurunun benimseneceğini belirlenmelidir. Bu başvuru; TDK, DD, Ali P. hatta yukarıdaki yazdığım olabilir... Hattâ terimler konusunda da bir başvuru belirlenebilir. Her bilim adlı için ayrı olabilir, vs. --OktayD ileti katkı 00:01, 13 Mart 2007 (UTC)
Bence gayet uygun. Ancak bu ortam anladığım kadarıyla mantığa göre değil, önyargılara göre işliyor. Çoğu kullanıcının aklında bu konuda somutlaşmış fikirler var, ve değiştirmeye yanaşılacağını hiç ama hiç sanmıyorum. İşlerine geldi mi TDK'nin resmi kurum olmasından, gelmedi mi de "hadi canım TDK ne bilir"'e getiriliyor. Uzuuun uzuuun laf anlatmaya sabrın varsa köy çeşmesinde aç konuyu. Verdiğim tartışma sayfasını incelersen bu konuda kural belirlememiz gerektiğini tekrar tekrar yazmış olduğumu göreceksin, ancak kimse "Michael Schumacher"'e dokunmak istemiyor. İyi geceler. - Erhan 00:08, 13 Mart 2007 (UTC)

Merhaba. Yakında botun oylama süresi tamamlanıyor. Verdiğin karşı oyuna getirdiğim açıklamalar üzerine görüşünü değiştirmeyi düşünüyor musun? - Erhan 22:51, 12 Mart 2007 (UTC)

Haklisin; botun etkinligi konusunda ikna oldum. Arada yaptigim elestirilere gore ayar yapabilirsen sevinirim. Oyumu degistirdim; basarilar. Citrat 03:22, 13 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 10:20, 13 Mart 2007 (UTC)

KaraBot geliştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Erhan, Kullanıcı mesaj:88.254.73.163 sayfasına ilgili IP'nin yaptığı deneme ile ilgili uyarı mesajını KaraBot otomatik olarak atmış. Ancak IP kullanıcının yaptığı deneme Kategori:Asashio sınıfı adlı kategori sayfasında olduğu için uyarı mesajında da kategorinin önüne iki nokta üst üste (:) belirtkesi konmadığı için kullanıcının mesaj sayfası kategorinin içinde görünüyor. Değişiklik yaparak, kategori, resim gibi özel sayfaların başına (:) koydurabilirsen daha iyi olabilecek. Mesajı okuyana kadar ilgili maddeleri silmiyorum, benden önce davranıp başkası silmezse tabii ki. Açık değilse sor lütfen. --Mskyrider ileti 18:11, 13 Mart 2007 (UTC)

Uyarı için teşekkür ederim. Bot oylaması sayfasında yazdığım gibi, henüz maddeler dışında kalan sayfalara müdahale etmiyorum. Ancak, yeşil ışığın yakılması üzerine, botun etki alanını bu sabah genişlettim ve malum, henüz olası hataları ayıklama zamanım olmadı. Tekrarlanmayacağından emin olabilirsin. - Erhan 18:16, 13 Mart 2007 (UTC)
Rica ederim böcek avcılığı yapabildiysem ne mutlu. (Türkçe ne denirse artık böcek mi böcük mü :))--Mskyrider ileti 18:18, 13 Mart 2007 (UTC)
Peki bogue olsun o zaman. Biliyorsundur, taksonomi için hâlâ iki şablon var. Doruk, Şablon:Taksonomi'yi hem Türkçe hem Latince alabilecek hâle getirdi. Örnek kullanımını Geyik maddesinde görebilirsin. Tembelden rica etmiştim ama vakti yokmuş. KaraBot onaylandıktan sonra, multitasking yaparak öncelikle Taksonomi şablonunun kullanıldığı maddelere bu Türkçe değişkenleri ekleyebilir ve üst kademedeki taksonların Türkçelerini otomatik ekleyebilirse fena olmaz doğrusu. Gerisini elle hâlletmek gerekebilir. --Mskyrider ileti 18:33, 13 Mart 2007 (UTC)

Sayın Kskzn eMaddeleri aynı anda değiştirmeye çalıştık sanırım. Bu arada ben Termopile maddesini Termopile Geçidi yapmak istedim. Ama anlayamadığım bir hata yaptım. Sadece yönlendirme oldu. Size zahmet bu maddeyi tamamen silmenin yolunu gösterebilirmisiniz? Çünkü artık içi boş ve zaten olması gerekn de Termopile Geçidi... Özgür

Kusura bakma, bot 5 harflik maddelerden hiç hoşlanmıyor. - Erhan 19:40, 13 Mart 2007 (UTC)

Estağfurullah, bot hayırlı olsun.--Erdem Şenol 19:43, 13 Mart 2007 (UTC)

Selamlar ERhan, telif sebebiyle sil şablonu koyduğun maddelere ilgili linki verebilirsen çok iyi olur. Tabii mümkünse senin için. --Atacameñoileti 20:13, 13 Mart 2007 (UTC)

G9 kullandığım her zaman söz konusu kaynağı değişiklik özetinde veririm. - Erhan 20:15, 13 Mart 2007 (UTC)
Kusuta bakma o zaman ben farketmemişim demek ki. Ben de ayrıca arayarak sildim hatta:-)--Atacameñoileti 20:19, 13 Mart 2007 (UTC)
Önemli değil, değişiklikleri takip ederken zaten göreceksin arada geçen g9+kaynakları. Gözünden kaçarsa da madde geçmişine bakman yeterli. Kolay gelsin. - Erhan 20:21, 13 Mart 2007 (UTC)
Zaten şablonu senin koyduğunu madde geçmişinden gördüm. Geçmişe bakmadan silmiyorum. Ama notun gözümden kaçmış. Neyse, sağol--Atacameñoileti 20:24, 13 Mart 2007 (UTC)
Oldu mu? Termopile Geçidi --Atacameñoileti 20:34, 13 Mart 2007 (UTC)

Baylan'a "Hızlı silme etiketi eklemede kullandığınız herhangi bir araç ya da eklenti var mı?" diye sormuştum, o da senin bu tür araçlar kullandığını söyledi. Acaba bu konuda yardım edebilir misin? Panelhurry 10:10, 14 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Erhan; ben de seninle aynı şekilde düşünüyorum ama literatürde böyle geçiyor. Zira isim değişikliği gerçekleştirerek borderline kişilik bozukluğuna yönlendirme yaptım. Fakat; aşağıya eklediğim kaynakta ve psikopatoloji kitaplarında da olduğu gibi; literatürde böyle geçiyor. Uyarın ve duyarlılığın için teşekkürler.

Biraz beklemek lazım[kaynağı değiştir]

Bu konuda karduelis ve etrüskle yapılan mesajlaşmalarıma bakarsan iyi olur. Biraz bbekleyelim lütfen. Nasılsa bir şekilde doğrusu bulunur. Google aramasını ben de yapmıştım ama herzaman en doğru sonucu vermiyor bu arada--Atacameñoileti 20:22, 14 Mart 2007 (UTC)

Selam. Bu şablonun sonundaki imza bir işe yaramıyor. Galiba etrafındaki "nowiki" vs. kodlarını kaldırmalıyız. O şablona bağlantı veren sayfalara bak. Hiçbirinde düzgün iş görmemiş. Panelhurry 13:31, 15 Mart 2007 (UTC)

Peki {{subst:test}} sadece bu şablonla mı sınırlı? Panelhurry 13:45, 15 Mart 2007 (UTC)

Batı Trakya Geçici Türk Hükümeti[kaynağı değiştir]

Aceleyle hata yapmışım. Şimdi istediğiniz gibi düzelttiğimi sanıyorum. Eğer gene de uygun bulmuyorsanız, siz uygun gördüğünüz değişikliği yapın. Selamlar. ---Vikiyazar 17:37, 15 Mart 2007 (UTC)

Olur öyle şeyler, çoğunluk ne yazık ki, bırakın tarihini, orada Türklerin var olduğundan bile habersiz. Kısmetse zaman bulduğumda geliştirmek istediğim öncelikli başlıklardan. Tarih konusundaki çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum. Kolay gelsin. - Erhan 17:43, 15 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Erhan, bu herhalde botta kaide duzeltmesi gerektirecek,[2]; commonstan kullanilan resimler de arasira vanfalizme ugruyorlar. Citrat 23:44, 15 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Citrat. Onu dun gordum ancak mudahale etmedim, cunku ben de emin degilim commons resimleri ile isin nasil yurudugunden. Resimin burada kendi sayfasi var mi sayiliyo, yoksa sadece odunc mu aliyoruz? Her hangi bir deneme saptandiginda geri almak kolay, ancak yeni yaratiliyorsa sayfa o zaman bosaltmamiz mi gerekiyor? Ayrintili olarak aciklarsan sevinirim. Kolay gelsin. - Erhan 08:33, 16 Mart 2007 (UTC)
Selam Erhan, gec cevap veriyorum kusura bakma. Deminden beri sana yaziyorum ama hep bisiler cikiyor.

O commons kaynakli resim degisikliklerine mudahele et (ama silme sablonu koymadan); yani o mesaj pek dogru olmuyo. Commons sayfasi otomatik cikiyor; silinmesi soz konusu degil. Hazir botlara deginmisken su Resim:Örnek.jpg ve Resim:Truite arc-en-ciel.jpg de takip edip degisiklikleri botla geri aldirirmak mumkun mu? Bu arada tartisma sayfalarindaki denemeleri silmek gerekmiyor; onlari da takip edip geri alabiliriz.

O zaman resimlere yapılan denemeleri geri alıyorum, yeni yaratılan resim sayfası ise, o zaman sadece boşaltıyorum. Sözünü ettiğin resimler zaten botun ilk sürümünden itibaren yakalanıyorlar, ancak henüz resmi oylama sonucu belirtilmediğinden ve benim de başında duracak zamanım olmadığından çalıştırmıyorum.

Vandalizm ve kullanicilari haber verirken, yaptiklari icin baglanti verirsen sevinirim; bir de "sunu ucurur musun" yazmak ters bir anlama cekilebilir. Gereksiz tartismaya yol acmak istemeyiz degil mi? :) Tesekkurler haber verdigin icin, Citrat 16:05, 21 Mart 2007 (UTC)

Tam da "engelle" yerine "uçur" düğmesi olsun önerisi getirecektim...şaka şaka. - Erhan 18:58, 21 Mart 2007 (UTC)

Hasan Kundakçi maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba! Ayasi2'nin sürümünü neden geri getirdin? Lice Baskını başlıklı kısmı çıkarırken gerekçeleri de belirttim. Herhalde o kısmın neden bu haliyle kalması gerektiği konusunda beni ikna edersin? Sevgiler...--mustafa 13:54, 17 Mart 2007 (UTC)

Geri alırken, sadece birisinin zarar vermek amacıyla sildiğini düşünmüştüm, çünkü değişiklik özeti yoktu. İletin üzerine inceledim söz konusu bölümü. Taraflı olduğunu düşünmüyorum, ancak dil konusunda ve doğrulanabilirlik açısından elden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısı ile silmek yerine gerekli kalıbı yerleştirmeyi daha doğru buluyorum. Kolay gelsin. - Erhan 14:00, 17 Mart 2007 (UTC)
  • Selamlar, Sıçkan diye bir madde açılmış; hiçbir şey anlamadım. Sil kutucuğu konması uygun mudur? --Bahar (yine ben!) 19:00, 17 Mart 2007 (UTC)

Hoşgeldin mesajları[kaynağı değiştir]

Yoruyorsun kendini Deniz. Şöyle düğmeye basıp şıkır şıkır yollamak var o iletileri. - Erhan 18:58, 17 Mart 2007 (UTC)

Aslında haklısın Erhan ama bence iyi oluyor. [3] sayfasından bakıyorum, katkısı olan ama mesaj almamış kişilerin hem katkılarını kontrol ediyorum, hem de mesaj ayıyorum. Otomatik atınca, bu kişilerin katkıları gözden kaçmış oluyor. denisutku *:!? 19:01, 17 Mart 2007

ölçünleştirme harika gidiyor![kaynağı değiştir]

Eğer var olan muhtar adlarını da alabilirsek çok harika olacak gerçekten. Geriye kullanıcılar olarak köy maddelerine oraya özel ek veri girmek kalacak. Gerçekten çok teşekkür ederim--Etrüsk 21:44, 17 Mart 2007 (UTC)

Ölçünleştirme[kaynağı değiştir]

Ölçünleştirme ne demek?Khutuck msj 22:50, 17 Mart 2007 (UTC)

"Ölçün":standart (tdk), "ölçünlendirme" veya "ölçünleştirme": standardizasyon - Erhan 22:52, 17 Mart 2007 (UTC)
Erhan abi senin bot manyadı, ilk sözcüğü koyulaştırdım diye bana vandal muamelesi yaptı, çok alındım haberin olsun :) Görüşememiştik ne zamandır, bu da bahane olsun :) İyi geceler --Danbury ileti 23:18, 17 Mart 2007 (UTC)

Saturday Night Fever[kaynağı değiştir]

Bir cumartesi gecesi daha bilgisayar başında. Ne olacak bu gençliğin hali Deniz? - Erhan 00:37, 18 Mart 2007 (UTC)

Yahu sorma Erhan. Ama hiç değilse wiki başındayız. Kötünün iyisi :) denisutku *:!? 00:42, 18 Mart 2007
Ya abi senin yüksekte ödev, ders falan yok mu, nasıl bunca boş zaman buluyorsun? - Erhan 00:46, 18 Mart 2007 (UTC)
Son zamanlarda sadece haftasonları giriyorum zaten vikiye. Ayrıca sen de benden az zaman geçirmiyorsun burada.
Bu arada MSN'im yazıyor kullanıcı sayfamda. Kullanıyorsan ekle de, meşgul etmeyelim wiki sunucularını. denisutku *:!? 00:57, 18 Mart 2007 (UTC)
  • Ben yönetimsel açıdan bir özellikleri olduğunu bilmiyordum, hatta periferi bana çok yabancı geldiğinden iletini almadan önce kaldırmayı da düşündüm ama tam bilmediğim için bıraktım. Ama madem ki yönetimsel bir sıfatları da var, oblast gibi, periferiler de bu biçimde kalsa daha doğru olur. --Danbury ileti 10:45, 18 Mart 2007 (UTC)

Bayrak - Yemen[kaynağı değiştir]

Merhaba, linkler varolmayan Misir ve Irak bayraklarina dogru yoneltilmisti, halbuki baglanti ulke icin secilmisti. Ayrica bahsi gecen Suriye bayraginin linki de dogrudan bayrak sayfasina, oradan da Suriye sayfasina yonlendirilmisti. sadece standardizasyon icgudusu bu degisikligi yapmama nedendir. --Ebru Barok 13:43, 18 Mart 2007 (UTC)

Sormamın nedeni, kullanıcının "Bu renkler Mısır, Suriye ve Irak bayraklarında da olduğu gibi" yazarken zaten bayraklarına bağlantı vermeye çalışmasıdır. Verdiği anda o sayfaların açılmamış olması sorun değil sonuçta, zira orada o ülkelerin bayraklarından söz ediyor. Tabi aynı cümleyi "Bu renkler Mısır bayrağında, Suriye bayrağında ve Irak bayraklarında da olduğu gibi" diye de yazabilirdi, ancak ilk hali bence daha zarif. - Erhan 13:51, 18 Mart 2007 (UTC)


Standard olacaksak eğer, üç linki de 'Bayraklar (liste)'ye yollamayı öneriyorum. Benim değişiklikten evvel Suriye linki bu sayfaya yöneltilmişti.--Ebru Barok 13:58, 18 Mart 2007 (UTC)

Demek istediğim yönlendirmeniz şart değil. Bağlantılar kırmızı kalsa da olur. Er geç o üç bayrak da girilecektir. Ve o gün geldiğinde geriye dönüp birilerinin bu listeye yönelik bağlantıları düzelteceğini de sanmıyorum. Kolay gelsin. - Erhan 14:01, 18 Mart 2007 (UTC)

Hızır gibi yetiştin. Ekle, ekle bitmiyor. İng vikide böyle şablonlar zaten botla ekleniyor. Bizde ben bir tek Özgür'ün botunu biliyordum bu tür işlemler yapan oda bu aralar buralarda görünmüyor. Neyse Kategori:Türk tarihi içindeki ve tüm alt kategorilerinin içindeki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirlmesi gerek. Ben büyük bir kısmına yerleştirdim. Zaten fakat hâlâ bir hayli bulunmakta. Yapasran çok iyi olu. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 15:38, 18 Mart 2007 (UTC)

Kategori:Türk tarihi'nin tamamı diyorsun..bu geceye yazarım botu. Sen geliştirmeye ayır zamanını, gece yarısından önce bitmiş olur. Kolay gelsin. - Erhan 15:41, 18 Mart 2007 (UTC)

Büyük hayra geçer derler ya. Ondan. Bu arada senide VP:TT bekleriz.--Absarileti 15:44, 18 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler. Bir şey soracağım normalde botla yapılan değişikliklerde değişikliği bot yaptı şekilnde geçmişde yer alıyordu, fakat bunlarda senin kullanıcı ismin yer alıyor. Bot statüsünden mi kaynaklanıyor?--Absarileti 14:12, 19 Mart 2007 (UTC)
Olagan sartlar altinda soyledigin gibi olmasi gerekir. Ancak bot sifatina sahip olmadigimi dusunursen yazip goze batmasini istemedim. Diger yandan, bot sifati olmadigi icin bu tur basit bir islemle zaman kaybetmek de gayet mantiksiz. O yuzden hizli bir oldu bitti ile halletmeye baktim. - Erhan 14:15, 19 Mart 2007 (UTC)

Merhaba.

Köy bilgilerini eklediğiniz için teşekkür ederim. Eğer bot kullanıyorsanız, bazı problemler var örneğin Pazarköy, Akyazı. isterseniz sizinle emekdaşlık yapabilirz. saygılar --Azeri 19:31, 18 Mart 2007 (UTC)

Merhaba. Bot kullanımı oldukça hassas bir konu vikide. Hatta oylama sonucu bot sıfatı edinmeden kullanımları yasak. Köylerle ilgili yaptığımız, önceden hazırlanmış taslakları girmek. Ancak ne gibi bir sorundan söz ettiğinizi anlayamadım..? Meslektaşımla tanışmak her zaman zevktir. - Erhan 19:43, 18 Mart 2007 (UTC)
Merhaba. mekalede Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur diyor ancak yerel.net te bazılarının olduğunu söylüyor. Eğer yeni girilecek olan köy sayısı fazla ise bir PHP programı hazırlıyalım (BOT olmasın) ve kalıplar hazırlasın. Eğer böyle bir program kullanıyorsanız biraz değiştirsek mükemmel olur.
saygılar --Azeri 19:51, 18 Mart 2007 (UTC)
Altyapı konusunda haklısınız. Bana kalsa yerelneti tamamen soyarım :) ancak bu taslaklar bu konuda çalışan diğer kullanıcılar tarafından belirlendi. Ben de sadece karara uyuyorum. Kolay gelsin. - Erhan 19:59, 18 Mart 2007 (UTC)
Ben işe koyuldum. yarin veribankam tamalanır. veri bankasını mı size göndereyim yoksa ben ekleyim? eğer ben ekleyeceksem taslakları bilmiyorum. benim veri bankam şöyle:
 TABLE `koybilgi` (
 `no` int(5) NOT NULL auto_increment,
 `link` varchar(256) default NULL,
 `il` varchar(256) default NULL,
 `ilce` varchar(256) default NULL,
 `koyad` varchar(256) default NULL,
 `muhtar` varchar(256) default NULL,
 `nufus2000` varchar(6) default NULL,
 `nufus1997` varchar(6) default NULL,
 `ileuzaklil` varchar(10) default NULL,
 `ilceyeuzaklik` varchar(10) default NULL,
 `saglikevi` varchar(10) default NULL,
 `saglikocagi` varchar(10) default NULL,
 `ilkogretim` varchar(10) default NULL,
 `susebekesi` varchar(10) default NULL,
 `kanal` varchar(10) default NULL,
 `pttsubesi` varchar(10) default NULL,
 `pttacenti` varchar(10) default NULL,
 PRIMARY KEY  (`no`)
 ) 
saygılar --Azeri 00:47, 19 Mart 2007 (UTC)
Azeri kardeşim, daha önce söylediğimi tekrarlıyorum, bot sıfatı olmadan bot çalıştırılması yasak. Vikipedi:Botlar sayfasına bakabilirsin. Engellenmeye yol açan bir süreç. Altyapı bilgilerini dün geceden beri zaten sorumlu arkadaşların isteği üzerine giriyoruz (Fatsa, Ünye). İklim vb ek bilgiler ekleyeceksen, köy tasarısından sorumlu arkadaşlarla görüş (Etrüsk, Erdall), gereksinimi belirle, botu yaz, sonra oylamaya aç, yoksa değmez bir bot için engellenmeye. İyi niyetinin farkındayım ancak olukça hassas bir konu. Kolay gelsin. - Erhan 07:29, 19 Mart 2007 (UTC)
Teşekkür ederim. Benim amacım bot çalıştırmak değil. Botum da yok, Sizin ve diğer arkadaşların emeğini gördüm ve size yardımcı olmak istedim. Sizin gibi wikipedia'ya hakim olanların zahmetini azaltmak için köylerin hepsini database hazırladım. bugün işlem bitti ve tam 33820 köy tüm bilgileriyle mysql'e aktarıldı. diğer gereken bilgileri isterseniz de tam olarak ne istendiğini bilsem Crawleri öyle yapılandırırım. Amaç wiki gelişmesi ve arkadaşların yorulmaması. Sorun şöyle; sayı çok fazla ve kimse bu kadarı bir ayda bile ekleyemez, ayrıca bunu bir bot sahibi (Bot bayrağına sahip olan herhangi bir kullanıcı) eklerse daha kolay olur, bizde diğer maddeler üzerinde çalışırız. teker teker bilgileri girdiğimizde dış bağlantı olduğundan dolayı (yerel.net) her defasında görsel kodu onaylamak lazım. Bu açıdan yardımcı olursanız sevinirim. eğer Mysql veribankasını isterseniz email atayım (1 Mb, gzipped).
saygılar --Azeri 19:19, 19 Mart 2007 (UTC)
emaille gönderdim aldınız mı? Diğer sitelerin taranması gerekiyorsa, hemen yapalım. neler eksik? coğrafik enlem ve boylam, hava durumu? alan kodu? posta kodu? hepsinin bilgileri hazır olduktan sonra tamamını değerlendirmemiz çok harika olur, aniden en az 20 000 mekale köylerler ilgili eklenmiş olur (üstelik geniş açıklamalarıyla). saygılar --Azeri 14:27, 20 Mart 2007 (UTC)
Aldım, teşekkür ederim. Eklenmesi gereken birimler konusunda yerleşim yerlerinden sorumlu arkadaşlarla görüşmeniz daha yerinde olur (Etrüsk, Erdall, Alperx, vb). Nitelikli de olsa, derinliği çok düşürdüğünden yüksek sayıda ve kısa sürede yeni baslam (madde, makale) girisi ne yazık ki hos karsilanmiyor. O yuzden simdilik var olanları düzenlemek ile uğraşılıyor. Ek bilgi tabii ki göz çıkarmaz, ancak şahsen bu tasarıya ayıracak zamanım, özellikle bu aralar son derece kısıtlı. Dolayısı ile iklim ve koordinat verilerinin girilmesini şu anda üstlenebilecek durumda değilim. İlerde umarım o da olur. Kolay gelsin. - Erhan 14:38, 20 Mart 2007 (UTC)


Richard Marcinko[kaynağı değiştir]

selam, bişiler yazdım ama olmuşmu? bide eğer kalırsa resim filan eklemeyi düşünüyorum daha sonra.valentine 20:56, 19 Mart 2007 (UTC)

Birde yeni olduğum şablon eklemeyi filan pek bilmiyorum.ingilizcesinden alıp yapıştırayım sonra çevireyim dedim,beceremedim.valentine 21:01, 19 Mart 2007 (UTC)

teşekkür ederim:) valentine 21:03, 19 Mart 2007 (UTC)

Buradan devam[kaynağı değiştir]

Bana genç şeklinde hitap etmesen iyi olacak.. Şikayet etmedim öneride bulundum. benim alınganlığım filan yok ama benimle konuşurken "genç" ile başlarsan bende "evlat" ile başlamak zorunda kalır, sonuçta hoş olmayan sohbetlerle karşılaşırız. önerim ya da senin anlayış tarzına göre "şikayetim" kişisel değildi.ayrıca kimi kime şikayet ediyoruz onu da anlamadım. hangi halet-i ruhiye ile bunu düşündüğünüzü merak etmedim desem yalan olur. Sevgilerle...--ddenkel 23:50, 19 Mart 2007 (UTC)

Emek yok.. bilgi hemen hemen sıfır. Bilgi veremeyen madde bana ters ya:)Bu taslakları açan arkadaşlar umarım köyün ilçe ya da bağlı bulunduğu merkeze kaç km uzaklıkta olduğunu ve ilgili fotoğrafları da ekleyebilirler. En azından açtıkları taslakların yüzde 10 unu...Kopyala yapıştır olayı basit.
Ben bunları okuyunca şikâyet görüyorum, eleştiri görüyorum, yanlış taslağa bakıp yanlış sonuçlara varma görüyorum. Dolayısı ile size de bunu açıkladım, doğru taslağı gösterdim. bana ters ya düzeyindeki samimiyet ile de yanıt verdim. Söz konusu seslenme biçimini ben de sevmem, ve rahatsız ediyorsa bir kez bildirmeniz yeterlidir. Ancak asıl sorulara kaç ileti oldu henüz yanıt alamadım. Önerdiğiniz düzeltme nedir? Taslağın nesi eksiktir? Ne kadarının köye özel ne kadarının sabit olduğunu incelediniz mi? - Erhan 07:57, 20 Mart 2007 (UTC)
ayrıca bana Lenin Barış Ödülü maddesi için yardım ederseniz sevinirim. Şöyleki referanslarda bazı kodlama hataları çıktı sanırım:s düzeltemedim. Kolay gelsin..--ddenkel 23:51, 19 Mart 2007 (UTC)
Lenin Barış Ödülü maddesini ayrıntılı olarak incelemedim, ancak gözüme çarpan, kitap belirt kalıbının ref içerisinde kullanımıydı ki bunu daha önce görmemiştim. Ondan kaynaklanıyor olabilir. Kolay gelsin. - Erhan 07:57, 20 Mart 2007 (UTC)

Gördüğüm birkaç madde öyle idi. Fakat daha sonra gördüğüm şu idi.. Birçok madde çok hızlı bir şekilde gelişmeye başlıyor. Hele hele bir köy maddesi gördüm ve resmen şok oldum. Çoğu ilçeden bile daha gelişmiş bir tarzda idi. Unutmayın kösteklemek değil desteklemektir amacım. sizinle bir alıp veremediğim yoktu. hitap şekliniz sadece beni geri. Yardımım olursa, banada ihtiyaç duyarsanız sonuna kadar yardım etmeye çalışırım.köstek değil desteğim... sakın bu konuda alınmayınız.Sevgilerle...--ddenkel 18:25, 20 Mart 2007 (UTC)

Amacınızın köstek olmak olmadığının farkındayım, ve benim de sizinle kişisel her hangi bir sorunum söz konusu değil. Ayrıca bu aralar vikiye fazla zaman ayıracak durumda olmadığımdan, köy tasarısı ne yazık ki bu hızını birkaç ilden öteye taşıyacak durumda değil. Diğer tasarılardan zamanınız artarsa Etrüsk, Erdall veya Alperx ile temasa geçebilirsiniz, eminim yapacak bir şeyler vardır elbet. Kolay gelsin. - Erhan 18:41, 20 Mart 2007 (UTC)

Doğu Makedonya ve Trakya[kaynağı değiştir]

Kopse tis malakies... Kseris oti i geografiki periohi iparhi kai legete etsi edo kai pola hronia...

Malakies?! mporeis na mou peis poia einai i logiki tou na grafeis oti i periohi anatolikis mekadonias kai thrakis periehei tin anatoliki makedonia kai tin thraki? - Erhan 14:09, 20 Mart 2007 (UTC)
Ti periehi diladi tin Albania kia tin Siria? --90.187.122.216 14:14, 20 Mart 2007 (UTC)
Perissotera apo 5 lekseis kai mia fotografia. - Erhan 14:15, 20 Mart 2007 (UTC)

Batı Trakya[kaynağı değiştir]

Sende Batı Trakyalı olduğun için soruyorum. Şu maddelere bakar mısın? Batı Trakya Geçici Türk Hükûmeti, Batı Trakya Türk Cumhuriyeti bunların anlattığı aynı devlet değil mi?--Absarileti 14:58, 20 Mart 2007 (UTC)

Tarihin ilk ve oldukça kısa süreli Türk Cumhuriyeti, dedemin babasının zamanı. Evet aynı olgudan söz ediyorlar. - Erhan 15:01, 20 Mart 2007 (UTC)

Hocam helal olsun, tek başına sırtladın götürüyorsun Viki'yi ilk 15'e doğru. Sırf köylerle değil, herşeyle uğraşıyorsun bir de! Depth fln çok kafaya takmamak lazım, her kullanıcıya selam versek depth 75'e gelir zaten :) Neyse, fazla oyalamayayım, iyi çalışmalar :)) Khutuck msj 19:47, 20 Mart 2007 (UTC)

:) az önce saçlarımı çekiyordum, bunca vandal varken neden devriye yok diye ortalıkta. Sözde moladayım şu an, ve yarından itibaren iyice yokum. Son değişiklikler sayfasına göz kulak olun. Köylere gelince, ben sadece aracıyım, tasarıları hazırlayanların kalıplarını doldurup yerleştiriyorum. Yaşlandık artık, sıra gençlerde ;). Kolay gelsin. - Erhan 19:50, 20 Mart 2007 (UTC)
Günaydın. İsim değişikliği yapıldı, ama maddenin de en azından birazcık elden geçmesi lazım. Kolay gelsin--Atacameñoileti 08:12, 21 Mart 2007 (UTC)