Kullanıcı mesaj:KirCicegi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin KirCicegi![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 06:45, 26 Aralık 2006 (UTC)


--Simon Bolivar 15:25, 24 Temmuz 2006 (UTC)

Hoşgeldiniz...[kaynağı değiştir]

  • Merhaba öncelikle hoşgeldiniz.
  • Katkıda bulunduğunuz Fethullah Gülen maddesi, daha önceden, kullanıcıların kişisel sempati veya antipati ile üzerinde kendi görüşlerine yönelik değişiklikler yapmak istediği bir maddedir. Daha önce bunun bir çok örnekleri yaşanmıştır. Hatta bu yüzden maddenin başına, tartışma sayfasında karar alınmadan önemli değişiklikler yapılmaması için uyarı konmuştur. Katkıda bulunmadan önce bu uyarıyı dikkate alırsanız katkılarınızın kalıcı olma şansı artar. Vikipedi ilke ve kurallarının bir parçası olan, Vikipedi:Üç revert kuralına aykırı hereket etmiş olmamak içinde sürekli maddeyi eski sürümüne çevirmemeniz daha sağlıklı olacaktır. Tşk.--renegademsj 10:23, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Türkçe biliyorum çünkü türküm :)Saygılarımla--Simon Bolivar 18:29, 26 Temmuz 2006 (UTC)

HOŞ GELDİNİZ[kaynağı değiştir]

Merhaba KirCicegi, Türkçe bir ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye hoş geldiniz!

Kolay gelsin.

Katkilariniz[kaynağı değiştir]

Tum katkilariniz ayni madde etrafinda dolaniyor; tartisma uslubunuz ve degisiklikleriniz daha once yasaklanan kullanicilarinkine cok benzer (bkz meat pupet). Eger ayni sekilde davranisinizi surdururseniz uzaklastirilabilirsiniz. Citrat 20:56, 30 Temmuz 2006 (UTC)

  • Lütfen Vikipedi'nin kişisel saldırı yapmayın politikasına göz atın. İçerik üzerine yorum yapın, katılımcı üzerine değil; kişisel saldırılar topluluğa zarar verdikleri gibi katılımcıları da caydırırlar. Unutmayınız ki devamlı kişisel saldırı oluşabilecek rahatsızlık sebebiyle engellenmeye yol açabilir. Lütfen soğuk kanlı kalınız ve değişiklik yaparken bunu aklınızdan çıkarmayınız. Teşekkürler. - Noumenon mesajkatkılar 23:13, 30 Temmuz 2006 (UTC)
Vandalizm'den oturu 24 engellendiniz. Citrat!

Şikayetinizle ilgili cevap Vikipedi:Şikâyet/Yönetici sayfasındadır. İyi çalışmalar. Tembelejderha 08:45, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Şikayetiniz ile ilgili cevap...[kaynağı değiştir]

Yoneticiler hakkinda bir sikayet sayfasinin bulunmasi guzel. Gerci buradaki arsiv, Koy cesmesi, ve hatta bu yoneticinin kendi sayfasi, kendisi ile ilgili bir sikayet ve uyari listesi gibi. Hala hakkinda bir islem yapilmadigina gore (eger kararlar icin ayri bir sayfa varsa benim ulasamadigim ve bilmedigim onu belirtirseniz memnun olurum) bu basvurudan ne cikar bilinmez. Ben yine de bu yonetici hakkinda bir sikayette bulunmak istiyorum.

  1. Yonetici taraf oldugu bir madde uzerinde (Fethullah Gulen) tasarrufta bulunuyor. Tartismalara katiliyor, ayni zamanda istedigi zaman kendi istedigi surumle maddeyi protect ediyor. Bu Wikipedi kurallarina aykiridir [1].
  2. Yonetici bana (ve daha pek coklarina) "kukla" anlamina gelen puppet tanimlamasi ile hakaret ediyor ve kisisel saldirilarda bulunuyor [2]. Kullanicilari bezdirmek ve kendi surumunu korumak icin bu yolu sectigi dusuncesindeyim. Kimin pupet olup olmadiginin tesbiti guc olmasa gerek.
  3. Makale uzerinde yaptigim degisiklikler ortada iken beni "vandalism" yapma ithamiyle, kurallari carpitarak, alakasiz kurallari hicbir dayanak tasimadan engellemesine alet etmek sureti ile gorevini suistimal etmektedir [3]. Yaptigim degisikliklerin vandalizmle uzaktan yakindan ilgisi yoktur. Engellenmem usulsuzdur.
  4. Yonetici makaleye baska katkilari engellemekte ve eklemeye calistigim, makale ile ilgili yeni gelismeleri baglantilar verilmesine ragmen geri almaktadir. Ozgur ansiklopedide bilgilerin, belgelerin gizlenmesi kabul edilemez.

Gereginin yapilmasini ve kararin tarafima iletilmesini (talk page'ime konabilir) rica ederim. KirCicegi 07:08, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Cevap:

Durumu inceledim, 25 Temmuzda Fethullah Gülen maddesinde taraflı değişikliklerde bulunmaya başlamışsınız. Konu ile ilgili tartışmaya ilk kez 30 Temmuzda "tartışmadan değiştirme" diyerek başlamışsınız ki kendinizle çelişiyorsunuz. Kısa sürede birkaç kullanıcıdan ve 3 farklı yöneticiden (Renegade, Noumenon ve Citrat) uyarı almanıza rağmen durmamışsınız. Bu uyarılar değişiklik savaşlarına, kişisel saldırılara ve tarafsızlık ilkesine dair yapılmışlar, konuya karışan dördüncü olarak ben de Vikipedi ilke ve kurallarına aykırı davrandığınızı görüyorum.

İlke ve kurallara uygun katkılarınızı her zaman memnuniyetle bekleriz fakat aynı zihniyetle devam edecekseniz engellemeniz çok kısa sürede süresiz olacaktır. Uyarıları demogoji ve anlamamazlıktan gelerek, safsatalarla savuşturamazsınız, eğer burada varlık göstermek istiyorsanız hızla anlamanızı tavsiye ediyorum. Herkesin işi gücü var.. Tembelejderha 08:36, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Evet burada safsata yapan birileri var oldugu muhakkak. Seslerinin cikisindan belli ki enseleri de kalin. Gulen makalesi hakkinda senin dusuncen baska nasil olabilirdi ki? Yaklasimin [bu http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Fethullah_G%C3%BClen#fena_olmam.C4.B1.C5.9F_:.29] olduktan sonra.
Cevap (ek):

Her ne kadar Tembelejderha cevap vermişse de bende madde bazında iddialarınıza cevap vermek istedim.

  1. Şikayet ettiğiniz Yönetici bu maddede taraf değildir. Daha önceden de zorunlu olarak madde üzerindeki yanlı değişiklikleri düzeltmek üzere madde ile ilgilenmiştir. Madde Vikipedi'de en çok değişikliğe uğrayan maddelerden biridir.
  2. Yönetici ısrarla sizin aynı madde üzerinde geri dönüş yapmanız üzerine, VP:Kukla sayfasında geçen [4] bu bölümü okumanızı ve bu tarz bir harekette bulunmamanız için uyarıda bulunmuş. Bu bölümü okursanız, yaptığınız değişikliklerin buradaki tarife uyduğunu ve yöneticinin uyarısının haklı olduğunu göreceksiniz.
  3. Uyarıya rağmen madde üzerindeki değişikliklerinizi sürdürmeniz, ısrarla kendi yaptığınız değişiklikleri geri getirmeniz üzerine yönetici size 24 saat engelleme vermiş. Bu noktada yöneticinin engellemesi VP:EP gereği haklıdır.
  4. Son olarak eğer Vikipediye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, Vikipedi ilke ve kurallarını okuyarak iyi niyetli bir şekilde katkıda bulunmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde bir maddeyi sahiplenip, taraflı değişiklerde ısrar etmek kurallara uygun olmayan ve topluluk tarafından da tasvip edilmeyen bir davranıştır. Devam etmeniz halinde gereği yapılacaktır. Bknz. eski şikayetler [5] --renegademsj 09:25, 1 Ağustos 2006 (UTC)
Sanki ne dedigimi okumadan bunlari yazmissin gibi. Yadigimi lutfen bir daha okurmusun? Eski sikayetlere, su anda koy cesmesindeki bazi mesajlara, bu sahsin (citrat) kendi mesaj sayfasina baksan ne kadar saibeli bir insan oldugunu gorurdun. Yani bu insanlarin tamami mi kusurlu da bir bu hakli. Icinizdeki curuk elmalari ayiklamamaniz size fayda saglar mi? Allah insaf izan versin, ne diyeyim. KirCicegi 00:10, 2 Ağustos 2006 (UTC)
  • Ben sizin yazdığınız şeyleri okuyorum, ama acaba siz benim ve diğer yöneticilerin size anlatmaya çalıştığını anlıyor ya da anlamak istiyor musunuz merak ediyorum. Size daha ilk mesajımda bu maddenin daha öncede spekülatif hareketlere maruz kaldığını belirtmiştim. (Hatta madde bu konuda Vikipedi'de 1 numara) Vikipedi'ye yeni başlayan bir kullanıcı olarak böyle tartışmalı bir maddeye bu tip değişikliklerle girmek yerine, ansiklopedik olarak anlatımı daha kolay olabilecek maddeleri tercih etmenizi öneririm. Şikayetinize konu olan yöneticinin Vikipedi için olan emeklerini göz ardı etmemenizi ve daha nazik bir üslup içinde olmanızı öneririm. Eski şikayet ve köy çeşmesi arşivlerine göz atarak bir kullanıcıyı şaibeli veya çürük elma olarak tanımlamak bana göre uygunsuz bir davranış. Ama sanırım yazdıklarımın sizin için pek bir anlamı yok, gördüğüm kadarı ile aynı şekilde devam ediyorsunuz.--renegademsj 10:51, 2 Ağustos 2006 (UTC)

sorunlar hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba kırçicegi eger bir sorun veya sorunun olursa yardım etmek için can atarım.Kullanıcılar ile aranda sorun olacaktır(her zaman kullanıcılar sorun yaşar) öyle durumlarda sana tavsiyem soguk kanlı ol.Ayrıca mesaj atmayı ögrenmişsin ne mutlu sana.--Che 10:12, 1 Ağustos 2006 (UTC)