İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Hakanokay2013

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kullanıcı adımı nasıl değişritebilirim? Değiştiremezsem hsebımı nasıl silebilirim? Bana yardımcı olabilir misiniz? Tşk Hakan Okay Kullanıcı:Hakanokay2013

Selamlar, öncelikle Vikipedi'ye hoş geldiniz. Bildiğim kadarıyla hesabınızı silemezsiniz ancak kullanıcı adınızı değiştirmek istediğinizi bu listedeki Hizmetlilerden aktif olan birisine yazarsanız hemen yapacaklarını düşünüyorum. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 12:07, 20 Aralık 2012 (UTC)
Vikipedi'de hesap kapatma gibi bir uygulama bulunmamaktadır. Yeni bir kullanıcı hesabı edinerek katkılarınızı sürdürebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:14, 21 Aralık 2012 (UTC)

Kullanıcı sayfanıza yaptığınız ardısıra ufak değişikliklerle Özel:SonDeğişiklikler listesini bir hayli meşgul ediyorsonuz. Değişikliklerinizi kaydetmeden önce "Önizlemeyi göster" butonuna basıp emin olduktan sonra kaydetmenizi tavsiye ederim. — Pınar (mesaj) 10:27, 24 Aralık 2012 (UTC)

Yardımınız için teşekkür ederim Kullanıcı: Hakanokay2013

Merhaba sizden 2 konuda yardım rica edeceğim. Öncelikle kullanıcı adımın değişmesini nasıl sağlayabilirim. Oturumumda 200 den fazla değişiklik mevcut. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Adımın sadece Hakan Okay olarak görünmesini istiyorum (Kullanıcı: Hakan Okay olarak değil) Ek olarak yüklemiş olduğum kitap kapağımda kullanılan resmin benim sayfamda görünmesini istiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler Hakan Okay Kullanıcı:Hakanokay2013

  • kullanıcı sayfanızı VP:VND#Vikipedi internet sayfanız için bir alan değildir sayfasında belirtildiği üzere sildim. Sayfalara nasıl resim bağlantısı verilir için Yardım:Resim ekleme sayfasından yardım alabilirsiniz. Kullanıcı adı değişikliği için 200 değişikliğiniz olmalı. Kullanıcı sayfanızda yaptığınız değişikliklerle 200 değişikliği geçmişsiniz, ancak bu değişiklikleri sözettiğim nedenle sildim. Kullanıcı adı değiştirmek çok zor değil, kısa zaman içinde Vikipedi'ye olan katkılarınızla bu değişiklik sayısını aşacağınızı düşünüyorum. Vikipedi:Yardım sayfasından ve Vikipedi:Topluluk portali sayfasını incelerseniz nasıl katkı yapabileceğiniz hakkında daha geniş bilginiz olabilir. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 14:55, 24 Aralık 2012 (UTC)

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ancak değişikliğe benim kullanıcı adımın Hakan Okay olarak revize edilmesi ile başlamam gerekiyor. Ardından eklemelere devam ediyor olacağım. Lütfen bana bu konuda kullanıcı adımı değiştirmek konusunda öncelikli olarak yardımcı olabilir misiniz? Sonrasında katkıda bulunarak resim ekleme işlemini yapacağım. Teşekkürler Hakan Okay Kullanıcı:Hakanokay2013

  • isterseniz şöyle yapalım, siz değişiklik yapmaya başlayın 200'ü geçtikten sonra kullanıcı adınızı değiştirelim. --Mskyrider ileti 15:47, 24 Aralık 2012 (UTC)

Otobiyografi[kaynağı değiştir]

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Tam olarak neyi sürekli yanlış yapıyorum bilemiyorum ama çeşitli sayfaları inceledim. Yazarların bu şekilde otobiyografilerinin bulunduğu sayfalar mevcut görünüyor. Buna dayanarak hocam Hakan Okay adına bir sayfa oluşturmya çalışıyorum. Ben kendisinin öğrencisiyim. Bu şekilde açıkladıktan sonra bana nasıl yardımcı olabilir siniz? Teşekkürler.

  • merhaba, öncelikle başka birinin adı ile kullanıcı adı almaya çalışmanız, üstelik de yaşayan birinin adıyla, pek de tasvip edilecek bir davranış değil. Hatta yaşayan tanınmış kişilerin adlarını aldığınız durumda, o kişi siz değilseniz kullanıcı adınız da uygunsuz sayılır. Öte yandan sorduğunuz soruya referans verdiğim sayfadan buraya alıntı yaparak cevap vereyim. Biyografisini girmeye çalıştığınız hocanız aşağıdaki kriterlere uyuyor mu?
  • Söz konusu kişiden bağımsız olarak (Otobiyografi ve kişisel promosyon bir ansiklopedi maddesi elde etmek için kullanılacak yollar değildir. Kayda değerliğin ölçütü maddenin konusu olan kişiden bağımsız başkalarının, bu kişi hakkında sıradan sayılmayacak bir yayım yapmaya onu değer bulmalarıdır.), birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız (Bir özgün kaynağın türevi olan kaynaklar kaynakça olarak kullanılabilirler ama konunun kayda değerliğini ortaya koymak için kullanılamazlar. "Fikirsel bağımsızlık", kaynakların içeriğinin birbirinin aynı olmamasını gerektirmekten de öte, yayımlanmış bir eserin tamamının başka bir eserden türememiş (veya ona dayandırılmamış) olmasını da gerektirir (ama kısmî türetmeler kabul edilebilir). Örneğin, belli bir kişi hakkında bir politikacının verdiği nutuk, o kişinin kayda değerliğinin belirlenmesine katkıda bulunur, ama bu nutkun farklı haber ajansları tarafından yapılmış birden fazla iktibası bulunmaz. Bir kişi hakkında yazılmış bir biyografi o kişinin kayda değerliğinin belirlenmesini sağlar ama o biyografinin bir özeti, ek bir özgün bir fikirsel katkı içermiyorsa, sağlamaz.), yayımlanmış (Neyin "yayımlanmış eser" sayıldığı kasıtlı olarak geniş kapsamlı bırakılmıştır), güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması.
    • Eğer bu kaynak tarafından işleniş biçimi derinlemesine değilse, kayda değerliğin belirlenebilmesi için birden fazla bağımsız kaynak gösterilmelidir.
    • Kişi hakkında gösterilen ikincil kaynakların konuyu sıradan bir şekilde işlemiş olması kayda değerliği belirlemek için yeterli değildir. (Sıradan sayılmamak, yayımlanmış eserin derinliğinin bir ölçüsüdür. Basit bir rehber girdisi ve ayrıntıya girmeden laf arasında bir değinme sıradan sayılır. Bir kişinin hayatının ayrıntılı bir şekilde nakleden 200 sayfalık bir bağımsız biyografi sıradan değildir. Bir nüfus kaydı veya bir seçim pusulasında bir satırlık bir sıralama sıradandır. Bir kişinin anısına kurulmuş bir vakıf, onun adına adlandırılmış bir bina, vb., onun hakkında yazılmış eserlerin yerini alamaz.)
    • Kayda değerliğin belirlenmesinin ardından daha çok ayrıntı elde etmek için birincil kaynaklara başvurulabilir.
  • Kişinin, kendinden bağımsız olarak yazılmış, kabul görmüş bir biyografinin konusu olması.
  • Kişinin, önemli sayılan ödüller kazanmış olması.
  • Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması.
  • Kişinin kendi sahasındaki katkılarının kalıcı tarihî kayıtların bir parçası ("kalıcı tarihî kayıtların parçası olmuş" bir kişi, o saha hakkındaki birden fazla tarih kitabında bahsedilir. Önemli derecede basında çıkmış bir politikacı hakkında, gazete/dergi yazarları tarafından, birden çok dergi makalesi ayarında inceleme makalesi yazılmıştır.) haline gelmiş olması.
  • Kayda değerliği gösterilmiş ürün veya hizmetlerin savunuculuğunu yapmış olmak.
  • Yaratıcı meslekler: Bilim adamları, öğretim üyeleri, ekonomistler, profesörler, yazarlar, editörler, gazeteciler, film yapımcıları, fotoğrafçılar, artistler, mimarlar, mühendisler ve diğer yaratıcı meslek sahipleri.
    • Kişi meslektaşları veya ardından gelenlerce önemli bir kişilik sayılmakta veya ona sıkça atıfta bulunulmakta.
    • Kişi yeni bir kavram, teori veya teknik geliştirmesiyle tanınmakta.
    • Kişi başkası veya başkalarıyla ortak olarak önemli veya iyi bilinen bir eseri yaratmış veya yaratılmasında önemli bir rol oynamış, bu eser bağımsız bir kitap veya sinema filminin, veya birden çok dergi makalesinin konusu olmuş.
    • Kişinin eseri ya (a) önemli bir sergide sunulmuş ya da ondan bir abide yapılmış, veya (b) eleştirmenlerin önemli derecede dikkatini çekmiş veya (c) önemli (sadece mahalli sayılmayan) bir müze veya galerinin daimi koleksiyonunda yer almakta.

Yukarıdaki kriterlere sahip değilse girdiğiniz madde silinecektir.--Mskyrider ileti 13:40, 25 Aralık 2012 (UTC)

Tekrar merhaba, gönderimizi okudum. Hakan Okay Bahçeşehir Üniversitesi' nde öğretim görevlisi olup aynı zamanda pek çok eğitim kurumunda satış-pazarlama odaklı eğitimler vermektedir. Aynı zamanda pazarlama müdürü görevini yürütmekte ve yazarlık, editörlük yapmaktadır. Yayınlanmış 3 adet kitabı bulunmaktadır. Bu sayfayı Hakan Bey' in bilgisi dahilinde luşturmaktayım. Yğunluğu sebebiyle kendisine yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu bilgiler doğrultusunda oluşturduğum içeriğin silinmemesini rica ediyorum. Hatta çeşitli katkılarda bulunmak üzere ggüncelleyeceğimizi de belirtmek isterim. Teşekkürler

  • tekrar merhaba, Bir üniversitede yarı zamanla öğretim görevlisi olmak, pazarlama müdürlüğü yapmak ya da kitap bastırmak tek başlarına yeterli kriterler değildir. Yukarıda belirttiğim kriterlere uyup uymadığını görmek çok kolay aslında. Bu kriterlere uymadığını düşünüyorsanız hiç girmeyin silinecektir. Hızlı silmenin dışında bir de silinmeye aday gösterilerek ve kullanıcıların görüşleri alınarak da silinebilir. Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar sayfasında girdiğiniz içeriği silinmeye aday göstereceğim. Oradaki görüşlere göre hareket ederiz.--Mskyrider ileti 15:02, 25 Aralık 2012 (UTC)

Değişiklikleri takip ediyor olacağım, silinmemesini umuyorum. İçeriği değiştirebilirim biraz daha. Yönlendirmelerinize açığım. Teşekkürler

Telif hakları[kaynağı değiştir]

  • tekrar merhaba,madde buradan kopyalı olması ve telif hakları ihlâli sebebiyle hızlı silindi. Telif hakları saklı olan içeriği Vikipedi'ye ekleyemezsiniz. --Mskyrider
  • ayrıca maddenin yukarıda verilen kriterlere uyduğunu kanıtlamadığınız takdirde yine silinecektir.--Mskyrider ileti 16:25, 25 Aralık 2012 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Lütfen özgeçmişinizi eklemeyin, silinebilir. Kayda değerlik kriterlerini sağlaması halinde, maddeniz başka kullanıcılar tarafından eklenecektir. Vikipedi bir ansiklopedidir. Dilerseniz ücretsiz bir web alanı sağlayıcısını buradan bulabilirsiniz. Tekrar hoş geldiniz, teşekkürler.
Eldarion 13:00, 27 Aralık 2012 (UTC)