Kullanıcı mesaj:Firat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

--ormanbotanigi 15:11, 12 Mart 2006 (UTC)==Kurumcu Okul makalesi üzerine==

Merhaba,
Bu iletiyi Vikipedi'de sysop olan herkese atacağım. Bu iletiyi okuyan ancak sysop olmayan kullanıcılar da elbette görüşlerini belitebilirler.
Uygun bir zamanınızda User:Ato/Alperen sayfasına bakıp, fikirlerinizi belirtebilir misiniz? Bir karara varmanız lazım. Ben hem savcı, hem yargıç, hem de cellat durumunda olmak istemiyorum, ama elimi kolumu bağlayıp bir köşede oturmam da mümkün değil. Şu anda geldiğimiz noktada başkalarının katkıları olmadan bir sonuca varamayacağımız açık. Burada alacağımız kararlar ilerisi için de etkili olacak, dolayısıyla her ne yapacaksak, işi aceleye getirmeden düşünüp taşınarak yapmak istiyorum.
-- atakan 22:19, 5 Aug 2004 (UTC)

Merhaba Firat, nedensiz yere Zaza Dili sayfasını kilitlediğini gördüm. Vikipedi:Koruma politikası bir göz atabilirsen iyi olur. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 14:29, 2 Mart 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Fark etmişsinizdir, geçen aylarda tüm politikaları hazırladık. Bunların en önemlilerinden biri VP:KP yani Koruma politikası. Koruma politikasına göre, yöneticiler keyfi koruma işlemleri yapamaz. Yani kişisel olarak uygun görmeleri veya bir konunun potansiyel olarak sorun yaratabileceğini düşünmeleri bir maddeyi korumaya almalarına neden olamaz. Aynı gün içinde 3 geri dönüş kuralı ihlal edilmemiş, ciddi değişiklik savaşı yaşanmamış, ısrarla vandalizme uğramayan sayfaları, koruma altına alamayız. Ayrıca, herhangi bir madde 5 günden uzun süre koruma altında kalamaz. Bu nedenlerle koruma altına almış olduğunuz sayfalardaki korumalar kaldırılmıştır. Tekrarlayacak olursak, koruma politikasına tekrar göz atarsanız, hâli hazırda bir değişiklik savaşı yaşanmayan (ki bu tür bir savaş aynı gün hatta 2-3 saat içinde çeşitli taraflarca aynı veya benzer değişikliklerin 3-4 kez tekrarlanması demektir) veya aynı gün içinde 3 geri dönüş kuralı ihlal edilmemş sayfalarda, veya aynı gün içinde ısrarla vandalizme uğramayan (ki standart aynı günde 3 vandalizmdir, 3den fazla vandalizm yapıldığında aynı gün içinde ancak o zaman korumaya alınır) sayfaları koruma altına alamazsınız. Bu nedenlerle yaptığınız koruma işlemleri geri alınacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 09:26, 12 Mart 2006 (UTC)

Not: Genel olarak hoşgörü bağlarını kopartmamak ve ortamın özgürlük vasfını vurgulamak için yöneticiler koruma ve engellemeleri kaldırırken koyan kişiye istekte bulunabilirler, bu bir kural olmasa da etik açıdan tercihe dilen yoldur. Fakat, ısrarla sadece iki maddeyi kilitlemeniz, neredeyse başka hiçbir eylemde bulunmadan sadece bu tür hassas maddeleri, ortada devam eden bir edit-war yoksa kilitlemeniz, topluluk tarafından fazlasıyla taraflı kabul edilebilir. İşte bu nedenle yaptığınız değişiklikler kaldırılmıştır. Ayrıca koruma politikası gösterilerek işlemleriniz geri alınmışsa, tekrar aynı işlemi yapmaktansa niye geri alındığını tahlil etmeniz ve bu konuda yorumda bulunmanız daha iyi olur. Saygılar... - Noumenon 09:36, 12 Mart 2006 (UTC)

Firat, aslinda Noumenon cevabı vermiş, ayrıca neden kaldırıldığı sana yazdığım 14:29, 2 Mart 2006 tarihli mesajdaki Vikipedi:Koruma politikası içinde bulunuyor. Ayrıca neden gösterdiğin maddelere dikkat edersen 1. si 24 saat içerisinde 3 kez ileri-geri gitmesi diğeri ise durumunda en fazla 5 gün kilitli kalabileceğini, 4. madde ise bir kişi tarafından en az 3 kez vandalizme uğradığında kısa süreliğine diyor. İyi günler --Ugur Basakmesaj 11:08, 12 Mart 2006 (UTC)

Şimdimi yönetici olduğunu anladın daha önce nerdeydin şimdi gelip kafana göre iş yapamazsın yönetici olsan bile buradaki kurallara uyma zorunluluğun var --ormanbotanigi 15:11, 12 Mart 2006 (UTC)

Aybars Ak İlköğretim Okulu makalesinin silinmesi isteğinizle ilgili daha detaylı bilgi verebilir misiniz lütfen? --Arne Saknussemm 17:03, 18 Mart 2006 (UTC)

Resim:Ozal.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Ozal.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:09, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Vikipedi'ye katkılarınız için[kaynağı değiştir]

Vikipedi
Teşekkürler Plaketi!
4 Ekim 2006'da, Vikipedistler tarafından ilk halkaları oluşturan katılımlarınız için verilmiştir.

Merhaba, şu maddeye çok öncelerden {{taraflı}} olarak etiketlemişsiniz; uzun zamandır Vikipedi'de yoksunuz sanıyorum. Olurda bu mesajı görme fırsatınız olursa ilgili maddeyi tekrardan inceleyiniz lütfen. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 10:06, 7 Mart 2010 (UTC)

Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011