Kullanıcı mesaj:Erdemsenol/Arşiv 4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam Erdemsenol. Iyi dileklerin için teşekkürler. Bewaix 18:52, 20 Temmuz 2006 (UTC) bewaix


Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Herkezden dürüstçe mesaj bekliyorum.Saygılarımla--Simon Bolivar 19:08, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Soruya cevap:Yönetici olmak istiyorum ve bunun için bir denemedir anket.Zaten Eğer kazanırsam genç bir yönetici olurum bu da harika olur.Saygılarımla.--Simon Bolivar 15:21, 23 Temmuz 2006 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Y%C3%B6neticilik_ba%C5%9Fvurusu --Alperen 16:13, 22 Temmuz 2006 (UTC)

Maddeleriniz ve uslubunuz[kaynağı değiştir]

Yazim uslubunuzu gozden gecirmenizi rica edecegim. Tartisma sayfalarinda kisileri degil fikirleri tartisiyoruz; konuya odaklanirsaniz sevinirim. Yazdiginiz maddelere genel bir goz attim, yorum iceriyorlar; tarafli sablonu koymdum birkacina. Tartisma sayfasindaki uyariya ragman Büyük Ortadoğu Projesi maddesini on sayfaya aday almaniz da dogru degil. Bunu bu sekilde ileri surmenizi hos karsilamiyorum. Daha once benzer sorunlari icin engellenmistiniz; lutfen maddelere ve tarafsizliga odaklanin. Citrat 16:44, 23 Temmuz 2006 (UTC)

Sayin Erdem, degerlendirme projesi portal uyeleri arasinda ic elestiri icin; yani kimsenin degerlendirme yapmasi icin ekstradan bir yere uye olmasi gerekmiyor. Ayrica cevabiniz benim elestrilerime direk bir cevap degil. Dilerseniz maddeyi simdilik adayliktan cekip duzenleyin. Tarafsiz oldugunu teyid ettiginiz zaman tekrar onerebilirsiniz. Diger 150 maddeniz ile de bir an once ilgilenirseniz sevinirim. Ivedi cebainiz icin tesekkurler, Citrat 02:50, 24 Temmuz 2006 (UTC)

Numan hazretlerince her nedense alperenin engellenmesine karşı çıkınca engelendiğimden emaili şimdi veriyorum: eculum@gmail.com

bu arda oğlum oldu. onun telaşıda geciktirdi.

selamlar--3210mesaj 20:59, 28 Temmuz 2006 (UTC)

Askeriye Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Erdemsenol. Askeriye Portalının katılımcılarından birisin. Şu sayfaya bir göz atıp görüşünü bildirirsen, Portala yararı olacaktır. Askeri konulardaki kategorileşmede, görüşlerine ihtiyaç var. Şimdiden teşekkür ederim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi_tart%C4%B1%C5%9Fma:VikiProje_Askeri_Tarih --Makedon 21:49, 30 Temmuz 2006 (UTC)

Vikipedi ana ilkeleri üzerine uyarı[kaynağı değiştir]

Erdemsenol, Vikipedi'nin üç ana ilkesi var. Tarafsızlık, doğrulanabilirlik, ve özgün çalışmaların yasak olması. Bazı yazdıklarınızda, maalesef bu üç kuralında ihlal edildiğini ve bunu tekrarladığınızı gözlemlemekteyim. Bunlar basit madde içinde geçen bir satır cümleler değil. Komple maddelerden bahsediyorum. Örnekler:

  • Büyük Ortadoğu Projesi Yorumlara yazılmış, "olduğu düşünülmektedir" "olduğu görüşüdür" gibi havadan ifadeler, ansiklopedik doğrulanabilirlikten uzak yorumlar. Tartışma sayfasında yazılmış. Burası olayları alıp, harmanlayıp, sonuç üretme yeri değil. Belitrilen kaynaklarda aynı şeyi yapıyor. Mesele bu görüşlerin mantıklı ya da mantıksız oluşu değil, ispatlanabilir olması. Buradada doğrulanabilirlik ve özgün çalışma yasak ihalleri var.
  • Şükrü Balcı. Hayatına neredeyse hiç değinmediğiniz gibi, iddialar üzerine yazılı, polemik yaratacak nüfus bilgileri ve nerden çıktığı belli olmayan halkın düşüncesi adı altında aleviliğini kamufle etmesi gibi bariz bir, taraflı, doğrulanabilirlik dışı bir madde. Hayatı toplam yazının onda biri bile olmaması maksatlı bir yazı olduğunun göstergesi.
  • Kadir Sarmusak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından beraat etmiş. Vikipedi yorumlar üzerine değil net gerçekler üzerine çalışır. Ortada net gerçek olsaydı mahkeme herhalde suçsuz bulmazdı. Başka dolap varsa bu Vikipedi'yi zaten hiç ilgilendirmez. Açıkca bir yanlış bilgilendirme.

Daha detaylı bakamadım başka değişikliklerinize. Başka çıkmaz umut ediyorum.

Vikipedi'nin üstte bahsettiğim 3 ilkesi Vikipedi'nin güvenilir bir kaynak olması için var. Şüpheli bir şey yazılamaz. Yanlış olma riski varsa, onu barındırmaz. Sizin burada yaptığınız ise, Vikipedi'nin imkanlarını kullanarak, ve ilkeleri hiçe sayarak, Vikipedi'de yanlış ya da yanlış olma ihtimali olan içerik yazmanız. Ben bir yönetici olarak, Vikipedi'nin bu ana, değiştirilemez ilkelerini çeşitli defalar ihlal etmenizden dolayı uyarıyorum. Buna benzer bir durum tekrarlandığında, ısrarla Vikipedi ilkelerine karşıtlıktan cezai yaptırıma gitmek zorunda kalacağım. Bilginize. --Özgür 03:30, 31 Temmuz 2006 (UTC)

Bu maddenin gelistirebilicegini sanmiyorum; en azindan bu hali ile. Bence silinip ilgili ve bilgili bir kisi tarafindan bastan ve tarafsiz yazilmali. Bu hali tam anlami ile bir kose yazisi ve oldukca da tarafli. Tanim bir ongoru ile baslaniyor oysa cok ciddi referans gosterilmesi gerek her ciddi iddia icin. Boyle "gazete" seneryosu halinde teoriler ansiklopediye yakismadigi gibi tarafli. Tugce yukarida detayi ile aciklamis; herhalde anlasilmayan bir konu kalmamistir. Bu tur yazilimlari Vikipedi'de tutmak dogru olmaz. Benzer yazilari da bu acidan gozden gecirmek gerek. Citrat 04:31, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Sevgili yeni yöneticim online olduğun için vede yönetici bu cümle kişisel saldırımıdır değilmidir vede bu arkadaşın beni engellemek için fırsat kolladığı hissine neden kapılıyorum? İlginize. Saygılarımla--Erdemsenol 23:10, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Selamlar Erdemsenol, öyle "yöneticim" deyince komik oluyor, ben kendimi hala bir "kullanıcı" olarak görüyorum, özellikle eski müdavimler yanında. :)
Burada kişisel saldırı varlığına dair hiçbir kanıt ya da gösterge yok, Citrat tamamen maddeyi eleştirmiş, ve bir açıklamasına referans vermek amacıyla Tuğçe dışında kimsenin adını anmamış. Maddeyle en çok sen ilgilendiğin ve en çok senin katkın olduğu için tabii ki bir yerde sen eleştiriliyorsun, ama burada senin kişiliğin değil yazdığın bu madde eleştirilmekte, aradaki farka dikkat çekmek isterim. Sonuçta eleştiri doğrudan maddeye yönelik. (Zaten aksi halde maddeleri insanlar yazdığı için her eleştirilen madde bir kişi eleştirisi olarak görülüp kişisel saldırı olarak yorumlanabilirdi.)
Benim kişisel görüşüm de maddenin taraflı olduğu yönünde. Kimi iddialar ya da "göndermeler" ispatlanamaz durumda diye düşünüyorum. Kişisel siyasi görüşümü açıklamayı pek sevmem ama kısaca şöyle belirteyim: Bölge ve ülkemiz üzerinde kimi oyunlar oynandığını biliyorum ve bundan çok rahatsızım, ancak ansiklopedi ile bu farklı işler. Öte yandan bazı ispatlanmış gerçekler var ki bunları da sırf birileri gücenecek diye yazmamazlık etmeyeceğiz tabii ki. Bence sen kanıtları kesin ve sabit olan içerik dışında kalanları çıkar, duygularını pek yansıtmamaya çalış derim.
Citrat'ın seni engellemek için fırsat kollayıp kollamadığını ise Citrat'tan başka kimse kesin olarak bilemez, ancak senin ona bir fırsat sunman VP:EP kurallarından birini çiğnemiş olman demek, ve eğer fırsat sunmazsan, yani VP:EP'ye uygun davranırsan seni kesinlikle engelleyemez, bu konuda rahat ol. Son olarak Citrat'ın kötü niyetli olmadığını zannediyorum, sen de iyi niyetli olduğunu varsay. Saygılar benden efendim. Tembelejderha 23:28, 1 Ağustos 2006 (UTC)

yapilacaklar[kaynağı değiştir]

Buraya sayfaya Şablon tartışma:Yapılacaklar bakarsan... Senin istediğin gibi. Sınıflar ihtiyaç duydukça görünüyor. Eğer anlamadıysam biraz daha açıkla. --GraphicDesigner 22:13, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Uğur Başak bu maddeyi (Olof Palme)bana kaydedebilirmisin? Yanlışlıkla oturum açmadığım sekmeden kaydettim.--Erdemsenol 18:49, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Erdemsenol, doğru söylediğini biliyorum fakat teknik açıdan bir sorun olmaması için maddenin tartışma sayfasına oturum kapatım ben erdemsenol gibi bir imza atabilirmisin. Ben diğer durumu halletmeye çalışırım. Umarım modemini resetlemeden bu mesaj sana ulaşır:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:42, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • Uğur teşekkür ederim mesajı yeni gördüm, daha öncede birçok maddeyi yanlış sekmeden kaydetmiştim ama bu önemliydi benim açımdan. Tekrar teşekkürler.--Erdemsenol 15:45, 12 Ağustos 2006 (UTC)
{{Ulusal Solculuk}} ile aynı anda madde açıldığı için düzenleme yaptım. Ek olarak böyle bir istek olacağı zaman ip ile tartışma sayfasına bir bilgi imzası atarsan daha iyi olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 16:02, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Yerle;'m b'r'mler'[kaynağı değiştir]

Hocam söylediğin kadar bile zor değil. Asıl zor olanı karar almak. Bu tartışmalar neredeyse aylardır sürüyor. Ben zamam ım oldukça (sıkıldıkça) şu iki amaç için çalışıyorum. 1) eldekilerin en azından düzenlenmesi 2) Sonrakiler gelişmeler için yazarların okuyabilecekleri kaynakların oluşması. MESAJINA katılıyorum. Ama hala temel işleri otomatikleştirecek bir bot üzerinde bile anlaşılamadı. --GraphicDesigner 21:11, 19 Ağustos 2006 (UTC)

Bakiniz: Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Kategori --GraphicDesigner 21:15, 19 Ağustos 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resimlerden birinin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 16:02, 6 Eylül 2006 (UTC)

Askeriye portalı hakkında[kaynağı değiştir]

Portal tartışma:Askeriye#Eski Tasarıma Dönüş bakarsanız sevinirim. --Ruzgarmesaj 21:31, 6 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:30, 12 Eylül 2006 (UTC)

Merhabalar Erdemsenol, teşekkürler. Epey oldu sizi görmeyeli buralarda. Katkılarınızı esirgemeyin. Saygılar, sevgiler. Metal Militia 18:27, 12 Eylül 2006 (UTC)

Edit counter[kaynağı değiştir]

Artık editler gizleniyor ancak istersen açabilirsin. Bunun için sayfanda boş bir değişiklik yap ve yorum bölümünede şunu yaz

I agree to the edit counter opt-in terms

1-2 dakka sonra edit counter çalışır. --Ruzgarmesaj 18:50, 12 Eylül 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Yukarıda belirttiğim madde Vikipedi:Telif sorunları/2006 Eylül 4/Maddeler sayfasında listelenmiş ve telif etiketi konmuş. Maddeyi siz başlatmışsınız. Bir bakabilir misiniz? Telif problemli kısımları çıkartılıp en azından bir taslak haline dönüştürülebilirse, madde kurtulur silmek zorunda kalmayız. Syg.--renegademsj 06:57, 16 Eylül 2006 (UTC)

Terörist ibaresi[kaynağı değiştir]

Merhaba Erdem,

Tabi açıklarım elimden geldiğince. Öncelikle NPOV'dan başlayalım. NPOV, "Neutral Point of View" yani "Tarafsız bakış açısı"'nın kısaltması ve bir nevi terim haline geldiği için kullanıyorum son zamanlarda. TBA desem pek anlaşılmayacak zira.

İkinci olarak terör kelimesi çıkartılmadı, ona parmak basayım. Terör; bir kavram ve konuyla ilgili maddeleri barındırmak amacını taşıyan bir kategori olarak varlığını sürdürüyor. Çıkartılan herhangi bir kişi, grup, örgüt, organizasyon, halk veya devlet hakkında yapılan "terörist" tanımları.

Bunun sebebi de başta bahsettiğim "tarafsız bakış açısı" ilkesi. Bir ansiklopedi projesi olarak insanlara bilgi vermek birincil amacımız, onları itham etmek değil. Çünkü hep söylediğim gibi; bana ve sana göre terörist olan, başkasına göre özgürlük savaşçısı.

Söz konusu örgütlerin terörist örgüt oldukları fikrini ben de paylaşıyorum ve kendilerine en ufağından bile sempati duyuyor değilim. Lakin bu bana onlara "terörist" deme hakkını vermiyor.

Yapılması gereken; bu örgütlerin tanımını "silahlı örgüt" veya "ayrılıkçı örgüt" gibi seçeneklerle yapmak ve eğer kanıtlanmış bir veriyse, madde içinde "Falanca kuruma/devlete/rapora göre terörist ilan edilmişlerdir" demek. Çünkü söylediğim gibi, amacımız bilgi vermek.

Bu konuda benden farklı düşünenlerin hassasiyetlerini çok iyi anlıyorum. Ancak kişisel hassasiyetlerimizi ne olursa olsun projenin önüne geçiremeyiz, sen de hak verirsin sanıyorum. Ansiklopedinin temel hedeflerinden şaşmamamız projenin sağlıklı işlemesi için en doğru olan.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sevgiler

Vito Genovese 18:08, 17 Eylül 2006 (UTC)


Tekrar merhaba,

O cümle gerçekten de olayı çok güzel açıklamış aslına bakarsan.

"Tarafsız bakış" adı altında diğer görüşlerin yazıdan çıkarılması tarafsız bakışı sağlamamaktadır. "Tarafsız bakış" diğer bakışların çıkarılması veya çarpıtılması değildir.

denmiş. Terörist dersek kesin bir yargıya varmış ve kesin saptamada bulunmuş oluruz. Ama tabi ki madde içinde şunlar terörist kabul etmiştir, şu şu eylemleri yapmışlardır diyerek herşeyi yazabiliriz. Ama tekrarlıyorum, kesin yargıya varamayız. Ben de kendi adıma bir sürü devletin terörist olduğunu düşünüyorum işin aslında, onlara küfür üstüne küfür yağdırmak istediğim de olmuyor mu? Oluyor. Olayın özü şudur ki; bu söylediklerimi bu çatı altında yapamam.

"Tarafsız bakış" bir konunun işlenişinde zıt kavramlardan birisini tutmak veya karşı olmamayı gerektirir

denmiş. İşte önüne geçilmesi gereken de bu. "Terörist oldukları görüşü" zıt kavramlardan biri ve bunu tutamayız. Karşısında da olamayız aynı şekilde.

Fazla karışık bir mantık değil aslında.

Sevgiler

Vito Genovese 18:32, 17 Eylül 2006 (UTC)


Bu durumdan rahatsız oluyorsan Köy Çeşmesi'ne yazabilirsin. Bir kaç kullanıcı daha bu durumdan rahatsız oluyor. --Ruzgarmesaj 18:18, 17 Eylül 2006 (UTC)

Mcimci'ye biraktiginiz mesaj[kaynağı değiştir]

Merhaba, acikcasi duygusal bir ortami kullanarak kisisel goruslerinize mal etmenizi kiniyorum. Vikipedi'de boyle bir yaklasima izin vermiyoruz; daha agirbaslik bir yaklasim gerek sorunun cozumlenmesi gerekse tartismada "iyi niyet" kullanimi acisindan tercih sebebidir. Bu konuda hasas olmanizi rica ediyorum. Citrat 20:05, 17 Eylül 2006 (UTC)

Adana Üzerine[kaynağı değiştir]

Adana buluşmasına katılmak isterdim; ama ulaşım ve eğitim sorunları yüzünden katılamayağım. Herkese iyi eğlenceler.

Sevgiler

KIZILSUNGURiletikatkılar 07:13, 29 Eylül 2006 (UTC)

PS Adana'nın her geçen gün güzelleştiğini düşünüyorum. Bi' bakıma memleketim sayılır. Olursa yazın gezmeye gidebilirim.

"Deniz Erkut" maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki linkte Deniz Erkut adlı şairimizin şiirlerinden kimi örnekler bulacaksınız. Bu şairimiz hakkında kimi kaynaklardan da yararlanarak bir ansiklopedi maddesi hazırlamak istiyorum. Bu konuda fikrinizi almak istedim. Örneğin sizin eliizde Deniz Erkut hakkında hazır bilgiler var mı? Bana kaynak önerebilir misiniz? Yardımlarınız, Deniz Erkut maddesi üzerine çalışmamı daha da kolaylaştırabilir kanısındayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Deniz Erkut'tan şiir örnekleri için aşağıdaki linke bakınız: http://www.angelfire.com/ut2/kde22/kde.htm

Teşekkürler..[kaynağı değiştir]

  • Köy çeşmesinde yazdığım "Hiçbir şey Türk Devleti'nin bekâsından daha önemli değildir" başlıklı görüşlerime katıldığınız için teşekkür ediyorum.. Birilerine kızmak veya ortalığı karıştırmak yerine Vikipedi Türkçe Bunalım Tarihçesi sayfasına gidip orada gönlümdem geçenleri rast gele ve tamamen "saçma" bir üslupla dile getirdiğim "sesli serzenişlerimden" birinde sizden "portakal gönderilsin" şeklinde bulunduğum imayı sakın ciddiye almayın..(O yazıyı bir gün tesadüfen okur da ciddiye alırsınız ve arkasından da "Kayseri'den de bir sandık pastırma gelsin" demeye hak kazanıp başıma iş açarsınız, diye bu notu düşüyorum. ) Sevgiler, saygılar..--Hasan Sami 04:27, 18 Ekim 2006 (UTC)

Erdem bey bize dedüşer mi o sandıktan birşeyler acaba:) Benden de elma çalışır.--BeterBöcek 17:30, 19 Ekim 2006 (UTC)

Ayıpsın Beter ne demek tabi düşer. Ayrıca projenede destek olurum, eline sağlık--Erdemsenol 17:43, 19 Ekim 2006 (UTC)
Ohhh maşallah, afiyet olsun, hehhe hepsinden bizede düşer herhalde, gerçi pastırmayı pek sevmem ama...--Alp Er Tunga 17:48, 19 Ekim 2006 (UTC)

Sevgili Tembelejderha yukarıda yazdıklarından dolayı; özelliklede Yani bir kullanıcı elde kanıt olmadığı halde kukla diye engellenebilir cümlesinden dolayı tebrik ediyorum.

1. Öncelikle insanların tepesinde Demoklesin kılıcı gibi duracağının farkındamısın? Hımmm, sen Erdemle aynı sayfalara ilgi gösteriyorsun sen kuklasın

2. Bu durumda Vito Genovesenin de senin kuklan olduğu iddaası ortaya atılırsa nasıl bir savunma yaparsın?

3. Vikipedi:Kukla daki engelleme sebepleri çok açık iken tamamen tartışmalı bir şekilde süresiz engellemişsin ki DesrtStorm gerektiğinde açıklayabilirim diyor. Birşeyler açıklar ve haklı çıkarsa ne olacak?

4. Elinde Çok net teknik bilgi var mı? Ki olamaz Denetçi değilsin. sadece ŞÜPHE, bunun doğuracağı sonuçları hiç düşündünmü? Ben cevap vereyim; KAOS. Yarın yöneticilerin hoşlanmadığı herkes kukla şüphesiyle idama mahkum edilebilir, aynı konulara ilgi gösteren herkes kukla şüphesiyle engellenebilir, ne yapıcaz edit yaparken sizden izinmi isteyeceğiz?

5. Bu durumda dahi ben, Rüzgar, Alperen, MetalMilittia, Cansız, 3210 kukla olabilir denilebilir çünkü çoğunlıkla sizinle aynı fikirleri paylaşmıyoruz. Yarın canın sıkıldığında bunu yapmayacağının garantisi nedir?

6. Adamla dalga geçiyorsun başlangıç kelimen Eveeet..., adam kukla değil ise diyorki internetten giriyorum yarın birgün onungirdiği internetten sen girersen ve denetçi takibine takılırsan ne olur. Alp Er Tunga Kullanıcı Kubranın erkek arkadaşı olduğunu söylüyor Zeynebe v.s, hiç dikkate almadan yeniden engelliyorsun. Katkılarında bir benzerlik var diyorsun bence tam tersi, kaldıki sana birsürü eski kullanıcıyı kukla durumuna düşürecek örnek verebilirim, sen dahil. Portallara katkı yapanlar yada GraphicDesigner gibi kullanıcılar biranda kukla durumuna düşebilir, Yeni katılan ve Haftanın işbirliği projelerine katkı yapanlarda kukla durumuna düşebilir.

7. Neden bu kukla şüpheleri Vitonun 2. yönetici seçimlerinde ortaya çıktı? Vitonun senin için ehemmiyeti nedir? Senin mantığın ile bakacak olursan Vito Genovese daha ilk andan itibaren kuklayım diye basbas bağırıyor. Belki de bu kullanıcılar bunu kefettikleri için hayır oyu verdiler, olamazmı?

8. Bazı kullanıcıların bazı kullanıcıların isimlerini Tiye alan isimler alması kukla olmalarına bir kanıt mıdır? Yarın ben adımı Çalışkanejderha yaparsam bendemi kukla olacağım?

9. Zeynebin bir biyografi tartışmasında A şahsı xxxx tarihinde c şehrinde doğmuştur cümlesi genelde heryerde aynıdır her kaynak hemen hemen aynı cümleleri kurar alıntıya girmez dediği gibi kukla olarak aynı fikirleri paylaştıkları için insanların ilerde kukla olmakla suçlanma ihtimali var mıdır? Varsa hemen ideolojimi değiştireyim yeni bir ideoloji satın alayım.

10. Bu insanlar sadece nokta virgül düzeltiyor O zaman hemen kullanıcı adı Vikiperi, Vikicüce ve benzeri olan tüm kullanıcıları süresiz engelle ve Vikipedi:VikiPeri ve Vikipedi:Vikicüce sayfalarını sil.

11. Lütfen sen, Noumenon, Özgür ve Citrat geçmişte kurallar ile ilgili dilegetirdiğiniz cümleleri hatırlayın ve onlara uygun davranın, bugün böyle dün öyle uygulanmaz kurallar, Cansızın tartışma sayfasında belirttiği üzre.

12.Cansızın Citrat ve Özgür için belirttiği size güvenmiyorum düşüncesine bende sahiptim ancak şu saatten sonra buna sende dahilsin. Çünkü kendi güvenilirliğini onarılamayacak şekilde zedeledin yaptığın haksız ve kuraldışı uygulamalar ile. Zeynebin belirttiği gibi kurallar açık.--Erdemsenol 21:08, 20 Ekim 2006 (UTC)

ne hikmetse Vikipedi'nin ayrıntı özelliklerini biliyor, hiç zorluk çekmiyor, 150 değişiklik yapana kadar ara ara gelip hoşgeldin mesajı atıyor, kimseyle bir kelime konuşma ya da soru sorma ihtiyacı hissetmiyor, hiçbir tartışmaya girmiyor, yeni kullanıcıların hemen hiçbirinin yapmadığını yapıp özet kutusu kullanıyor, haftalarca gelmedikten sonra nasılsa birden oylamalarda çıkıp oy kullanıyor ya da can alıcı bir yerde girip görüş belirtebiliyor. Vikipedi'yi tanıdıkları her hallerinden belli oluyor bu cümle sana ait maalesef.

Peki Tembelejderha anonim olarak uzun süre katkı sağlayıp kullanıcı ismi alanlar var mesela yanlış hatırlamıyorsam Noumenon gibi. Bu durumda insanlar takır takır girmeye başlayıp kuklalar yaratıp ben anonim olarak katkı sağlayıp zaten deneyim kazanmıştım derse ne diyeceksin? Vikiye ısınıp kullanıcı adı alanlar ne yapacak senin gazabından korunmak için, acemi rolü mü? Bunu da yatmadan önce soruvereyim dedim.--Erdemsenol 21:55, 20 Ekim 2006 (UTC)

Sayın Erdemsenol, öncelikle amacım Vikipedi'nin özgürlüğünü kısıtlamak falan değil, buranın iyiliği için çalışmaktayım. Bilmem farkında mısınız ama Vikipedi'de kuklalar türedi ve uzun süredir takip edip araştırıyorum. Uygulamalarım Vikipedi tarihinde görülmedi ve size biraz sert gelebilir, ancak emin olun düşünülmeden yapılmış ve fevri değiller. Bu tip bir sorunla ilk kez karşılaşıyoruz, ve bir takım tedbirler alınması gerekiyor. Özetle, dikkatli kukla kullanıcıları denetçi ile yakalamamız mümkün değil ve farkettiğimizde engelliyoruz. İngilizce Vikipedi ve bazı diğerleri üzerinde yaptığım araştırmalar sonucunda bu sorunlarla onların önceden karşılaştığını gördüm, ve yaptıkları tam olarak bu. Maalesef hoş olmayan işler bunlar ancak kuklalara göz yumulması olanaksızdır.

Vikipedi'de kimin kukla olduğunu, kimin olabileceğini ve kimin olmadığını az çok anlayabilecek tecrübe ve bilgiye sahibim. Tereddüt içinde olduğum durumda insanları engellemem, şimdiye kadar engellediklerimin kukla olduklarını biliyorum. Hatalı bir karar vermediğimi düşünüyorum ve bu kararı vermek zorundayım. görev ve yetkilerimi kötüye kullanmaya çalışmıyorum, dikkatli ve bilinçli davranmaya gayret ettiğimi bilmenizi isterim.

Bir sorunuz ile ilgili olarak, kuklalar belirli davranışlar sergiliyorlar ve evet, ben bu davranışları gözlemleyerek karar veriyorum. Ancak bir davranış tipini sergileyen her kullanıcı tabii ki kukla değildir. Dikkatinizi çekerim, bahsettiğim davranışların hepsi bu kuklalarda görülmekte, yani normalde şüphe uyandıracak fakat emin olmamızı sağlamayacak davranışların 8-10 tanesini bir arada gördüğüm için kukla olduklarından emin olabiliyorum. Kukla olmayan bir kullanıcının endişe duymasını gerektirecek bir durum söz konusu değildir.

Yaptığınız abartılı benzetmeler ve eleştiriler karşısında üzüldüğümü belirtmeliyim, zira kuklalara hiçbir tepki göstermemekle birlikte benim onları engellememe gayet sert çıkıyorsunuz ve bence bu adil değil. Kurduğunuz senaryolar ile benim hareketlerim arasında bir bağ kuramadığımdan bunların üzerinde durmuyorum, olayı abarttığınızı düşünüyorum. Güven meselesi ise sizin takdirinizdir, saygı duyarım. Benim endişem kuklaların oy kullanarak oylamaları haksız şekilde yönlendirmeye çalışmalarıdır, ve bunun olmaması için elimden geleni yapacağım. Şu sıralar Vikipedi'ye az vakit ayırabiliyorum, bu yüzden cevap vermem gecikebilir, kusura bakmayın. -Tembelejderha 17:18, 22 Ekim 2006 (UTC)

Hocam merhaba, bişey soracağım vaktiniz varsa. Bu IP'nin Nice yakınlarında olduğunu bulabilen bi program mı var? --Erdemsenol 17:24, 22 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Erdem, http://www.dnsstuff.com/ adresine gir, IP yi yaz. Hepsi bu :) İyi çalışmalar, mutlu bayramlar. Metal Militia 17:28, 22 Ekim 2006 (UTC)
Elbetteki kuklalar zararlı kukla ise engellenmeli. Ancak bu uygulama özellikle Citrat gibi insanları süresiz engellemek için fırsat kolladığına inanılanlar açısından Nükleer silah gibi. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli. Davranışlara bakarak kukla veya kuklacılıkla suçlamak mantıkdışı Tembelejderha, bunu Gelişim Psikolojisi ve diğer bazı Psikoloji dallarını iyi bilen biri olarak ve aynı zamanda bir siyasetçi vede mühendisliğin yanında öğretmenlik sıfatı da olan biri olarak tekrarlıyorum, burası bir bilgi paylaşım ortamı ve ikisinide iyice inceledim, bunlar kukla olabilecek bir davranış göstermemekle beraber gösterse dahi bu onların kukla olduğunu göstermez.

Bu durumda ben mesela Cansız!ın kuklası olabilirim yada Metal'in, 3210 benim kuklam olabilir yada son zamanlarda giriş yapan Alp Er Tunga (özellikle Alp benim sevdiğim konulara dalıyor, Cansız benimle pekçok davranışı sergiliyor, iki Metal'de benle aynı tepkileri verebiliyor). Bu durumda herkes herkesi kuklacılıkla rahatlıkla suçlayabilir ve engelleyebilir. Buda içinden çıkılmaz bir hal alır.

Kaldıki DesertStorm ve Kubranın davranış profilleri birbirine benzedi diyelim Alp Er Tunga diyorki o benim kız arkadaşım

Şimdi çelişki içinde olduğun burdan belli. Kubra kukla ise Alp Er Tunga'da kukla, yok Alp Er Tunga gerçekse o zaman Kubra gerçek değilse, Kubra Alp Er Tunganın kuklası, bu durumda DesertStorm güme gitmiş oluyor. Eğer bunlar gerçek ise hepsi gerçek. Eğer sadece Desert kukla ise Kubra güme giden olmakta. Ve ortada hala bir kuklacı dolaşıyor demektir. (vay cinayet romanı gibi oldu)

Kaldıki Citrat tarafından kuraldışı ve sebepsiz, keyfi olarak engellendiğim için biliyorum bu insanlar nasıl savunma yapacak.

Birileri (nasıl olsa siz kukla olduğunu düşünüyorsunuz diye) küfürlü değişiklik yaparak o insanı zor durumda bırakabilir, yada mademki kimse kimseye güvenmek zorunda değil, kimse de benim açımdan babamın oğlu değil herhangi bir kullanıcıya gıcığı olan yönetici (örnek Citrat beni attırmak için fırsat kolluyor, Allah'ın bir olduna nasıl inanıyorsam, ve doğru ise bu da doğru, bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz) böyle yaparsa ne olacak Tembelejderha?

Ve arkasından hemen ekliyorum bu yaptığın hatadan dönmelisin çünkü bu Vikipedinin güvenilirlik çizgisini kırdığının farkında olmadığını düşünüyorum.

Dipnot: Tekrar soruyorum bu ikisi kukla olmadıklarını kanıtlarsa ne olacak?--Erdemsenol 17:59, 22 Ekim 2006 (UTC)

Citrat ya da diğer bir yönetici kimseyi sebepsiz yere ya da haksızca engelleyemez. Rahat olunuz, ben bu kullanıcıların kukla olduklarından ne kadar eminsem sizin, Metal Militia'nın, Cansız'ın vs. kukla olmadıklarından da o kadar eminim. Tekrar ediyorum, çizmekte olduğunuz senaryolar ve kurduğunuz benzetmeler son derece abartılı ve gerçeklikten uzak. Kimsenin bu tip bir davranışı kişisel çıkarlarına ulaşmak için sergileyeceğini sanmıyorum, eğer öyle birşey görürsem bizzat ben muhalif olurum.

Bu kullanıcıların katkılarını ne kadar incelediniz bilmiyorum ama benzetmelerinize bakılırsa ya pek iyi incelemediniz, ya da iyi yorumlayamıyorsunuz. Affınıza sığınarak, bu konuda uzun süre kafa yordum ve oldukça tecrübeliyim, sizin olayı benim kadar iyi analiz edemediğinizi düşünüyorum.

Alp Er Tunga hakkında kimi şüphelerim var, ama bunları şimdi sizinle tartışmam doğru olmaz. Ayrıca şu sıralar Vikipedi için fazla vakit ayıramıyorum, durumu derinlemesine incelemeden ve düşünmeden bir karar vermiyorum. Yanlış bir karar verdiğimin ortaya çıkması durumunda özür diler düzeltirim, sonuçlarını ve olası bir cezayı üstlenirim. Ama bunun olacağını hiç snmıyorum, zira bu kullanıcıların kukla olduklarını da olmadıklarını da kanıtlamak imkansıza yakın.

Neyse, sanırım asıl mesele şu: Bir kullanıcının salt katkılarına bakılarak kukla olarak engellenmesi çok sert bir hareket ve korkutucu. Bunun yapılmamasını savunuyorsunuz. Şikayetinizi anlıyorum. Ancak burada görmeniz gereken bir takım gerçekler var:

  • İnternet protokolünden anlayan bir kullanıcının denetçiye yakalanmadan kuklacılık yapması zor birşey değil. Bizdekiler üzerinde yapılan denetlemeler hakkında aldığım bilgilere göre, sık sık IP değiştirdiklerini ve IP kayıtlarının silinmesi için uzun aralıklar bıraktıklarını söyleyebilirim. Akıllı ve bilgili bir internet kullanıcısı maalesef yakalanmadan onlarca kuklayı oynatabilir.
  • Durum böyleyken, eğer bu kullanıcıları denetçi kanıtı olmadan veya itiraf, imza gibi bir delil elde etmeden engellemeyeceksek, varlıklarına katlanmamız gibi bir sonuçla karşılaşırız. Böyle bir seçenek tabii ki mümkün değildir.
  • Yani katkılarına bakarak saptamak ve engellemek, bizim tek alternatifimiz. Diğer vikilerde de böyle yapılıyor. Bu kullanıcıların kukla olduklarına dair şüphem yok ve engelledim, böyle yapmak zorundayım. İnsanlar internet kafeye giderek 150 tane hoşgeldin mesajı atmakla, yahut kız arkadaşına veya annesine bilgisayarı verip "hadi şimdi 150 tane hoşgeldin mesajı at, sonra şurada oy kullan" demekle, sizin gibi uzun süre katkıda bulunmuş kullanıcıların kazandığı bir hak olan oy hakkını ceplerine kolayca indiremeyeceklerini, insanların oylarını etkisiz hale getirerek oylamaları haksızca saptıramayacaklarını öğrenmeleri lazım.

Aksi bir uygulama mağduriyete yol açacak, daha önemlisi Vikipedi'ye zarar verecektir. Çekincenizi anlamakla birlikte durumun başka bir çözümünü görmüyorum. İyi akşamlar. -Tembelejderha 18:39, 22 Ekim 2006 (UTC)

  • Yeniden düzenlenmiş BOP maddesini bekliyoruz. Selamlar.----M. Kemal Selanikli 11:55, 30 Kasım 2006 (UTC)

Düzeltme notu hakkında[kaynağı değiştir]

Erdem bey merhabalar, Öncelikle ben vikipedi oluşumuna yazılarımla yeni katkıda bulunmaya niyetlenmiş biriyim. Bunu söyleme nedenim ikinci katkı maddem olan "menşe şahadetnamesi" yazısına "düzeltme" notu bırakmanız. Benim dikkat etmeme rağmen anladığım kadarıyla gözden kaçırdığım vikipedi standartları olduğunu gösteriyor. İlgili maddede ki benim gözden kaçırdığım standartları ya da yaptığım hataları bana iletebilirsiniz mesleğim dış ticaretle alakalı olarak eklemeyi, içeriğini geliştirmeyi düşündüğüm yeni maddelerde bunlar yinelenmemiş olacaklardır. İç haberleşme kurallarına tam olarak haiz olamadığımdan belki bu yazdıklarımı madde başlığı altında tartışmak gerekiyodu ama anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum. insangibibisey 16:29, 10 Aralık 2006 (UTC)

İsmizi Osmanlıca viki için müracaat listesine dahil ettiğiniz için teşekkür eder, az çek büyük küçük demeden katkılarınızı da beklerim. İyi çalışmalar.--Tarih 03:59, 11 Aralık 2006 (UTC)

BOP'a verdiğiniz emekten dolayı teşekkür etmek istedim. Çok istifade ettim, sağolun.(Bir virgülünü değiştirdim, bir yerde de espas kullandım, katkım olsun diye!)--Hasan Sami 06:12, 11 Aralık 2006 (UTC)

Selam; aktif hale getirmemişim sanırım.Şimdi deneyebilirsiniz..--Nihan 21:08, 12 Aralık 2006 (UTC)

Bütün ayarları düzelttim ama sanırım başka birşey yapmam gerekiyor.Çok fazla kullanmadığım bir maili şimdilik verebilirim nihanoksuz@gmail.com--Nihan 21:21, 12 Aralık 2006 (UTC)

Sevgili Tembel birisi Dsmanlı Askeri Teşkilatı- Acemi Ocağı altbaşlığına acaip uzun bi ek yapmış [1], şu copileri yakalayan bi site vardı hem şunu bi kontrol eysen hemde adresi bana bi tekrar yazsan sana zahmet.--Erdem Şenol 21:42, 13 Aralık 2006 (UTC)

Selam Erdemsenol, eklemeler tahmin ettiğin gibi telifli, www.theottomans.org/turkce/osmanli_ordu/index4.asp sitesinden kaynaklı gibi duruyor ancak diğer pek çok sitede de bulunuyor. Eskiden kullandığım site copyscape idi ama bir süre çalışmadı ve vazgeçmiştim, Google kullanıyordum, baktım tekrar baktım çalışıyor. (http://www.copyscape.com/) Şimdi görüyorum ki Google daha başarılı, tavsiye ederim. -Tembelejderha 21:55, 13 Aralık 2006 (UTC)
Teşekkür ettim, eline sağlık.--Erdem Şenol 21:57, 13 Aralık 2006 (UTC)

Aslantaş Barajı[kaynağı değiştir]

Merhaba Erdem,

Baraj için yarattığın kutuyu bir şablon haline uyarlamaya çalışıcam, onun için biraz vakit alabilir, haberin olsun istedim.

10-15 dakika içinde hazır...

Sevgiler

Vito Genovese 21:30, 14 Aralık 2006 (UTC)


Tekrar merhaba Erdem,

Sorun dolaşım şablonundan kaynaklanıyor ve yarım saattir alık alık bakınmama rağmen tamir edebilmiş değilim. Dolaşım şablonu sınıfında (Div class sorunu) olmadığı için bilgi kutusu şablonunun içine geçiyor, çözüm olarak ben de mümkün olduğunca aşağıya çektim dolaşım şablonunu.

Vakit bulabilir de dolaşım şablonunu Şablon:Dolaşım'ı baz alarak tekrar bir şekillendirebilirsen sorun çözülecek anladığım kadarıyla.

Kusuruma bakma, bu kadarını becerebildim şimdilik.

Sevgiler

Vito Genovese 22:14, 14 Aralık 2006 (UTC)

cvp: küçük sorun[kaynağı değiştir]

Sayın nöbetçi yöneticim bi sorunum var yine. Aslantaş Barajı ve bazılarında Sayın Ozyureklinin ve benim eskiden yaptığım baraj şablonları biraz önce yapyığım Şablon:Türkiye'nin Barajları ile üst üste biniyor, bir bakarsan sevinecem.--Erdem Şenol 21:05, 14 Aralık 2006 (UTC)

Bende bir çakışma yok, düzgün duruyor. Sanırım hallettiniz.. -Tembelejderha 14:31, 16 Aralık 2006 (UTC)

Osmanlıca viki konusunda ilk desteği sizden almıştım. Bunun için size çok teşekkür ederim. Bu [2] sayfadaki oylamada da destek oyunuzu kullanırsanız çok mennun olurum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. --Tarih 19:38, 16 Aralık 2006 (UTC)