Kullanıcı mesaj:Emperyan/Belgelik/2011/4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Bilgilendirme için teşekkürler Emperyan, halledildi. Zamanı yaklaşınca korumaya alıyorum. Sevgiler.--[ahzaryamed]₪.ileti 00:03, 30 Mart 2011 (UTC)
Bilgilendirme için teşekkürler, herşey kontrol altında. İyi çalışmalar.--[ahzaryamed]₪.ileti 18:42, 30 Mart 2011 (UTC)

Seçkin işlerinden sorumlu devlet bakanlığı[kaynağı değiştir]

Selam. Bilgisayar oyunları vs. fazla ilgimi çeken konular değil. Daha çok en.wikideki SM sayfasını tarayıp ilgimi çeken konular buluyorum. Adaylık da hayırlı olsun. --82 ~145 ileti 15:10, 31 Mart 2011 (UTC)

  • Beğenmene sevindim. Tasarım şu günlerde çok değişken. Sistemi de geliştirmeye çalışıyorum. Eğer belirtmek istediğin ayrıntı bir durum olursa bana ulaşırsan sevinirim. Mesajlarını bekliyorum :) n a z i f i l b e k 15:39, 31 Mart 2011 (UTC)

Tamamdır Empi, yaptım başvuruyu.

Vito Genovese 11:36, 1 Nisan 2011 (UTC)


Bir saatte de olabilir, üç ayda da. Epey bir sıra ve açık başvuru var Bugzilla'da.

Vito Genovese 11:47, 1 Nisan 2011 (UTC)


İşlem tamam, site adı değiştirildi.

Vito Genovese 17:09, 6 Nisan 2011 (UTC)


Örnek göstermen lazım, sana hep söylediğim şey, çok muğlak anlatıyorsun :)

Vito Genovese 18:56, 6 Nisan 2011 (UTC)


Düzelttim.

Vito Genovese 19:16, 6 Nisan 2011 (UTC)

  • Merhaba Kumul. Bilgi kutularının çevirileri ile yakından ilgilendiğin için sana başvurayım dedim. Şablon:Seçim bilgi kutusu'nun çevirilerini yapıp bot ile halledebilir misin? Ben pek analamıyorum da . E M P E R Y A N ileti 19:43, 1 Nisan 2011 (UTC)
  • Merhaba Emperyan, tabi yaparım da, şablonu çevirecek zamanım yok; eğer şablonu düzgün ve temiz cevirecek bi gönüllü bulursan ve bana mesaj atarsan ilk görüğüm zaman botlayacağım. Botu zaten çok çok önceden yazmıştım şimdi bir 10 dakika uyarlamak kalır, ama şablonu Türkçeleştirecek kadar zamanım yok ne yazıkki :( Kumul 20:09, 1 Nisan 2011 (UTC)

Bu oylamadaki oyumuzu lütfen gerekçelendirelim. Teşekkürler. ----GôkTR001 22:17, 1 Nisan 2011 (UTC)

E-posta listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Empi,

WM-TR ile ilgili Cary (Bastique) ile konuşurken "Sen al" demişti, "Kullanmıyoruz nasılsa, ihtiyaç olursa ses ederim" demiştim ben de. Olabilir, bir ses ederim yetkililere.

Vito Genovese 15:43, 2 Nisan 2011 (UTC)


Aynen reply ya da yanıtla tuşuyla?

Vito Genovese 16:38, 2 Nisan 2011 (UTC)

  • Slm Empi. Seçkin Adaylıklarının arşivlemesini Sİ-bot yapacağından arşivleme yapmana gerek kalmadı. Emeğin için teşekkürler. Bot ile ilgili bir aksilik olursa yine devreye girmeni rica edebilirim. Sevgiler.--[ahzaryamed]₪.ileti 06:49, 4 Nisan 2011 (UTC)

Kategori:Portaller[kaynağı değiştir]

Ne yaptım ki ben anlamadım? (= Ha gördüm anladım peki, ama çözelim o zaman.. böyle çözmüşler mesela.. --Stultiwikiabana yaz 22:24, 5 Nisan 2011 (UTC)

Portallerin sayısı ilerde çoğalırsa çirkin gözükür, şimdiden bir düzen oturtmak iyi. Zaten silmiyodum portal kategorisini, öyle sanmadın umarım.. =) Düzelttim şimdi, zaten yanlış sayıyomuş. --Stultiwikiabana yaz 14:06, 6 Nisan 2011 (UTC)

Aston Villa F.C. için...[kaynağı değiştir]

  • Rapsar büyük ihtimalle biliyorsundur ancak ben yine de söyleyeyim. İngilizce Vikipedi'de Aston Villa F.C. Seçkin Konu (sayfa bu). Aston Villa F.C. ile ilgili SM, SL ve KM maddeleri orada dizilmiş. Yani ilgilendiğin için bu konu ile daha kolaydan bulabilirsin diye . İyi vikiler. E M P E R Y A N ileti 12:54, 6 Nisan 2011 (UTC)
Selam Emperyan. Evet, biliyorum :) Aston Villa'ya karşı özel bir ilgim yok, sadece SM olsun diye oluşturmuştum. Şu an zaten bir projemiz var Sayginer ile birlikte (Avustralya 31-0 Amerikan Samoası). İstersen kızıllarda yardımcı olabilirsin ;) İyi günler...--Rapsar 12:56, 6 Nisan 2011 (UTC)
  • Ayrıca Burada Spor ile ilgili tüm Seçkin Konular mevcut. Buradanda rahatlıkla ilgili konuların SM, SL ve KM'lerine ulaşabilirsin. Maddeye gelince uğraşmaya çalışırım ancak spor ile ilgili pek bir şey bilmediğim için pek katkı yapabilirmiyim bilemiyorum :( İyi vikiler. E M P E R Y A N ileti 12:59, 6 Nisan 2011 (UTC)
Biliyorum ;) Kullanıcı sayfamın sağ üstündeki yoncalar sıradaki seçkin madde adayları. Neyse, yardımcı olmak istiyorsan ve spor hakkında fazla bilgin yoksa şurayı kendi deneme sayfana alıp, devam edebilirsin :)--Rapsar 13:01, 6 Nisan 2011 (UTC)
  • Senin alt sayfanda değişiklik yapsam bir şey olur mu? Yani izin veriyor musun? Kendi altsayfamda çok birikme falan oluyor birde unutuyorum bazen :) Yardım etmek istemesen bu kadar öneri sunarmıyım aaa :) E M P E R Y A N ileti 13:09, 6 Nisan 2011 (UTC)
Yapabilirsin o sayfada istersen. Hepsini çevirmem diyorsan giriş kısmını çevirip maddeyi de açabilirsin, sana kalmış...--Rapsar 13:14, 6 Nisan 2011 (UTC)
Eline sağlık, teşekkürler de keşke taşıma yapmasaydın. Geçmişinde bir sürü çalışma vardı onun :) Neyse hallederiz şimdi, sağ olasın...--Rapsar 13:44, 6 Nisan 2011 (UTC)

Sınav dileğim; SBS'yi kazan, liseyi oku ve büyü. Kocaman biri ol, asla üzülme ve hep şanslı bir birey olduğunu hatırla. Şükranlarını su hayata. Asla bir başkasını ailenden bile olsa tanımadan, tanışmadan ve en azından onunla konuşmadan yargılama; inandığın Tanrı yardımcın olsun sevgili çocuk. :) Kazamanamasanda mutlu olman yine kafi, hayat up uzun başka zaman denersin. Şimdi bir not; İslam girişi benim SPA sürecindede değindiğim bir noktaydı. Şimdi am dediğim gibi oldu. Sence nasıl? - Nebeviye 19:15, 7 Nisan 2011 (UTC)

Selamlar. Buradaki sayfaların hepsini kullanıyor musun?--Rapsar 18:58, 9 Nisan 2011 (UTC)


Selam Empi, Vito da tavsiye etti, Beta Türkçe Vikiversite için gönüllü kullanıcı arayışındayız. Beta Vikiversite için 6 - 7 gönüllü kullanıcı bulursak, çalışmalar başlayacak ve hayırlısıyla Vikiversite'miz açılacak. Zamanla da katılımı, görüntülemesi vs. artacaktır. Bize düşen, yeni fidanı dikmek. Katılım halinde Türkçe Dil Bilgisi, bilimsel konular vs. hakkında ders - kurs verebileceğini düşünüyorum. Umarım SBS maratonun başarıyla geçtikten sonra kabul edersin (Bak SBS'den sonra ama haaa! ). İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 00:05, 10 Nisan 2011 (UTC)

Anladım ne demek istediğini. 460'ı geçmezsen gözüme görünme Viki'de! . Biliyordum ana sayfada da çalışacağını, çok teşekkür ederim. Haziran'dan sonra çalışmaların artacağını düşünüyorum. Senle beraber 3 kişi olduk (Ben - Reality - Sen). Seksen ve Elma'dan da ümitliyim. Tekrar teşekkürler, şu 55 günü de iyi değerlendirmeye bak. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:38, 10 Nisan 2011 (UTC)

İşbirliği hakkında.[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Koc61. Nasılsın? Şu Vikipedi:İş birliği projesi'nde sağolasın sen ve berm güzel adımlar atarak yeni bir işbirliğinin temellerini attınız. Diyorum şu temelde kalmasakta birinci ikinci katları yapmaya başlasak? İlk önerim Arapça Vikipedi'yi örnek almak olacaktır. Projeler en etkin şekilde Arapça ve İnilizce'de işliyor (gözlemlerime bakarak). Bize İngilizce ağır gelebiliyor ya da bizim için henüz mümkün olmayan projeler var. Arapça'nın projelerinin etkinliğine hayranım. Hem bizim seviyemize yakın bir Vikipedi ve örnek alınabilecek çok ama çok şeyleri var. Buna Farsça Vikipedi'yi de katabiliriz bu vikiler arasına. Ben kullanıcı altsayfamda yeni bir tasarım ve yeni bir düzen hazırlayacağım. Bermanya ve senin önerine sunup diğer katlara başlayalım Allah'ın izniyle :) Ne dersin? İyi vikiler. E M P E R Y A N ileti 17:46, 11 Nisan 2011 (UTC)
Teşekkürler, Emperyan. Harikayım. Sen nasılsın, her şey yolunda mı=) Tavsiyelerin için teşekkürler. Arapça, İngilizce ve Farsça vikilerin iş birliği proje sayfalarının linklerini atabilir misin? Bir de çalışma sayfanın linkini lütfen. İyi vikilemeler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 18:16, 11 Nisan 2011 (UTC)
  • Arapça Vikipedi'nin Haftanın İŞP'si BU sayfa. Bu haftanın proje sayfası ise BU sayfa. Diğerlerine bakıyorum sayfaları unuttum Farsça'da :D Ama bakacağım bulamazsam hakkını helal et artık :) E M P E R Y A N ileti 18:23, 11 Nisan 2011 (UTC)
  • Bu haftanın proje sayfasında gördüğün gibi istatistikler, açılması gerekli olan maddeler, kategorisi, şablonu hepsi yazılı. Orada oranlar göreceksin. İşte ilerleme oranları yazıyor. Yani haftada bir konu seçiyorlar ve birden fazla madde geliştiriyorlar. Oranlar ile belirtiliyorda. Örneğin bizde bir hafta 2 SM için, 2 SL için falan seçelim ve oranlar moranlar, kırmızılar, şablonlar ne varsa artık ekleyelim. Daha eğlenceli olacak eminim :). E M P E R Y A N ileti 18:27, 11 Nisan 2011 (UTC)
Söylediğin linklere baktım şimdi Emperyan. Onlarda çok eksik olduğu için ana konulara odaklanmışlar. Giyim, matematik vb. gibi. Bizim proje ise daha özel konulara yoğunlaşıyor. Konu aday gösterme ile diğer kullanıcıların da ilgisini çekmeyi amaçlıyoruz. Dediğin gibi şablonlar, oranlar, kırmızılar ortamı renklendirebilir ve ilgi çekebilir. Çok fazla konu seçmeyi ise şahsen uygun görmüyorum. Bence birden fazla konuyu katılım gerçekten artığında verilen projeler bir haftadan kısa zamanda bittiğinde verebiliriz. Mesela bizim benzeri şekilde geniş yelpazede seçtiğimiz Kitap ve şarkı taslaklarının geliştirilmesi konusuna hiç katılım olmadı. Tavsiye ettiğin üzere bulduğumuz ilgi çekici ve eğlenceli olacak her uygulamayı iş birliği projesine katma taraftarayım ben de. Sevgiler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 20:01, 11 Nisan 2011 (UTC)
İngiliz vikiye baktım da şimdi. Dediğin şeyi daha iyi kavradım. en:Wikipedia:Collaborations sayfasında edebiyat, bilim teknoloji ile ilgili vs ile ilgili bir çok konu seçiliyor sonra da bunları için belli bi zaman süresi veriliyor. Sayfayı iyice incelemek lazım. Onların projesi daha geniş çaplı. Olayı iyice kavradıktan sonra artıları eksileri düşünüp bir karara varırız. Yine bi sürü sayfa hazırlanması gerekebilir. Bakalım yavaştan da bi. Teşekkürler bu arada hoş bi noktaya değindin. Güzel oldu, Emperyan. --Duke ϡ»» ileti ^^ 01:51, 17 Nisan 2011 (UTC)
  • Ben elimden geldiğinde tasarım ve sistem yapacağım. Benim aklımda bir şeyler daha var ama anlatsam anlamayacaksınız çünkü anlatamayacağım :). Benim bu aralar SBS maratonuma yaklaştığımdan derse biraz daha önem vermem gerekli. Herhalde günde 1 saat girme ile bu iş bir hafta gibi sürede biter :). Yalnız bazı yönergeleri kesinleştirmemz gerekli. Örneğin puan sistemi vb. E M P E R Y A N ileti 09:09, 17 Nisan 2011 (UTC)
Evet puan sistemini kesinleştirmek lazım. Bermanya'yla da konuştuk hafiften bunu. Sen SBS'ye yüklen şimdi hiç girmesende olur vikiye. SBS'den sonra halledersin diğer işlerini. Şimdi sbs vakti=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 13:30, 17 Nisan 2011 (UTC)

Belgesel hipotez[kaynağı değiştir]

Merhaba Iggydarsa. Nasılsın? Iggydarsa Belgesel hipotez maddesini KM göstermiştin ve seçilmişti. Bir şey sormak istiyorum bu madde neden SM olamasın? Yani ben bir şey bilmediğim için :) sana sorayım dedim. Kısacası neler eklenirse (neler gerekli) madde SM'liğe uygun hale gelir. Şu an bence SM olmayı hak ediyor :D İyi vikiler. E M P E R Y A N ileti 19:59, 12 Nisan 2011 (UTC)

Inan ikisi arasindaki farki bende bilmiyorum , birine danismak lazim. -- Iggydarsamesaj 22:50, 12 Nisan 2011 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Nazik ve samimi hediyen için teşekkür ederim Emperyan. Türk sporuyla ilgili çalışmalara başladım. Hakan Şükür ve Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı sezonları listesi hedefler arasında. Stadyum'daki yarışma neyin nesidir? Ne soruyorlar? Ne zaman yayınlanıyor?--Rapsar 13:32, 13 Nisan 2011 (UTC)

Selam Ahzar,
Bunun erbabi kimdir bilemiyorum ama katkilarindan dolayi ilk basta sana danismak aklima geldi. Emperyan'in burada bir sorusu var ve ben de acikcasi cevabini bilmiyorum. Eger bilgin varsa bizi aydinlatabilir misin lutfen? Tesekurler -- Iggydarsamesaj 23:00, 12 Nisan 2011 (UTC)

Slmlar. Geç yanıtım için özür dilerim. Zira 2 gündür çok yoğundum. VP:KMN ve şuradaki tartışmalardan bazıları ufuk açıcı olabilir. Bu biraz da teamüller ve wikihislerle ayırt edilebilecek birşey gibi :) Sevgiler.--ahzaryamedileti 16:24, 14 Nisan 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Emperyan,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:World Muslim Population Pew Forum tr.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

--GôkTR001 08:11, 15 Nisan 2011 (UTC)

Önemli değil. Bu aralar gerçekten yoğunum. Daha nice logolara artık :) İyi vikilemeler!! ----GôkTR001 20:37, 15 Nisan 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Emperyan,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Emperrbot.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

--GôkTR001 15:59, 16 Nisan 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Emperyan,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Katkılarım.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

--GôkTR001 16:02, 16 Nisan 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Emperyan,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Ödüllerim.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

--GôkTR001 16:06, 16 Nisan 2011 (UTC)

Farkında bile değildim. UyardığınRican için sağ ol.. ----GôkTR001 17:46, 16 Nisan 2011 (UTC)

Oldu sanırım :D ----GôkTR001 17:50, 16 Nisan 2011 (UTC)

Şu an elimde çoğu program bulunmuyor. Elimden gelenin en iyisi bu şimdilik. İyi vikilemeler!!! commons:File:Kıbrısportallogo.jpg


GôkTR001 18:12, 16 Nisan 2011 (UTC)

Yeni bot maddeleri?[kaynağı değiştir]

Önce NGC'lerde kalan eksikleri düzelteyim, ardından bulurum birşeyler :) 50-60 madde için o uzun oylama sürecinden geçmek zor geliyor yalnız :/ Elimde IC nesneleri var bir de, onları açabilirim yakında. Khutuckmsj 20:03, 17 Nisan 2011 (UTC)

ESC'de Lübnan[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Senin de maddeyle ilgilendiğini görmek güzel. Umarım bu adaylığında da ambargolara takılmaz. Bir şeyler yaparız, eğer mümkünse Arapça sitelere de bakabilirsin. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 13:20, 18 Nisan 2011 (UTC)
Sen misin SMA gösteren :) --82 ~145 ileti 18:21, 19 Nisan 2011 (UTC)
  • selam emperyan, biraz kısa yazcam içeri girip öye bir geçer zaman ki'yi izlemem gerek. açılan maddelerin alt başlıkları sm için yeterli içeriği içermemektedir. özellikle eleştiriler yok denecek kadar az. bu nedenle sm olması zor. artı simpsonlar portalı olabilir. ben portallarla pek ilgilenmiyorum. iyi akşamlar. ben kaçar. --Hedda Gabler 18:17, 19 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Empi,

İki dakikalık değişiklik bu istediğin normalde ama çok saçma sapan tepkiler veriyor sistem bu değişikliklere. Hedda ilk "Böyle bir durum var emmoğlu" diye kapımı çaldığında kanser etmişti bu değişiklikleri yansıtmak. Şimdi niye gitti tekrar hiç bilinmez, mantıksızlığı da burada zaten.

Birkaç gün içinde, yani daha geniş bir vakit bulduğum ilk anda halledeceğim bu istediğini.

Sevgiler

Vito Genovese 21:37, 19 Nisan 2011 (UTC)

Merhabalar e-iletini yeni gördüm. Biraz geçde olsa cevaplandırdım. merak ettiğin bende olan farklı şeyler mi? Yoksa sıradan şeyler mi sence? İletinin içeriği beni geçmişi tekrar hatırlamaya itti. Biraz yine üzüldüm ama biraz da mutlu oldum. - Nebeviye 13:35, 20 Nisan 2011 (UTC)

Aman Tanrım! Kompozisyon ve ben? Sanırım yanlış sulardasın genç. Türkçe'nin geleceğinden kaygılanmıyorum, birde birşeyler söyleyebilirim sadece kompozisyon deneyimim pek fazla değil. - Nebeviye 13:49, 20 Nisan 2011 (UTC)
Evet evet, aynen. :) Ancak yinede biraz yardımcı olabilir. Alışılageldik bir durum değil; aynı türden ödevleri orta eğitim ve lisede bende almıştım. Yazdığım pek birşey olmadı. Ama zayıfta almadım. Sanırım şanslı biriydim. Ödev teslimi gerçekleştirilmesi gereken 3 hafta da evden dışarı çıkmamıştım. Türk dilinde vezin di ödevim. Bak hala hatırlıyorum. Amanınn.. - Nebeviye 13:59, 20 Nisan 2011 (UTC)

Nebeviye Sanırım işe yaradığına sevindim demem gerek; sonuçta KA'm sayesinde nebeviyeden yola çıkmışsın. Ancak KA'mı kullanımı sadece Ermenice ve Türkçe'de olduğu için seçtim. Mescid-i Nebevi; kulağa hoş geliyor; Orta Doğu'nun güneyine açılabilirim belki ileride. Tabi eğitimim biter ve zengin bir sevgili bulursam. - Nebeviye 13:58, 24 Nisan 2011 (UTC)

VP:STT diyorum, meşguliyetler diyorum, ağlamak istiyorum. :(

Vito Genovese 21:13, 21 Nisan 2011 (UTC)

esintiler :)[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfanda Nazif İlbek sayfasından esintiler var gibi.. :) n a z i f i l b e k 08:50, 22 Nisan 2011 (UTC)

  • Evet eski sayfa tasarımım tamamen seninkinden kopyala-yapıştır yapmıştım . Bu Zaman (gazete) maddesi ne oldu? :) Biraz düzenleyelim diyorum hadi olmadı yazın mutlaka SM yapalım Nazif abi :) Ayrıca bugün öğrendim ki zaman bizim buraya taşınmıyor :D E M P E R Y A N ileti 16:49, 22 Nisan 2011 (UTC)
  • Şimdiye kadar bir KM deneyimim bile olmadı, o yüzden SM konusunda iddialı olamıyorum pek :) Ortada buluşuruz o zaman :) n a z i f i l b e k 20:36, 22 Nisan 2011 (UTC)