Kullanıcı mesaj:Egemen/arşiv/2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Boşluklu imha hakkı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Boşluklu imha hakkı maddesine taslak kriterlerini sağlamayan kısa bir içeriğe sahip olması nedeniyle koyduğum sil şablonunu kaldırıp resim eklemişsiniz. Ancak resim de ekleseniz, içerik taslak kriterlerini sağlamıyorsa, madde silinir. Lütfen konulan sil şablonunu kaldırmayınız. Maddenin silinmemesi için içeriği taslak haline getirebilirsiniz. Teşekürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 14:54, 4 Şubat 2008 (UTC)

Bu durumda dilerseniz diğer kullanıcılar da sil şablonu koymasın diye, {{çeviri}} şablonunu maddeye ekleyebilirsiniz. --Yabancımsj 15:03, 4 Şubat 2008 (UTC)

Çıkmayan resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kusura bakmayın, bir kaç gün vikipediden uzak kaldığım için, mesajınızı yeni gördüm. Başka dillerdeki vikilerden çevirdiğiniz maddelerdekli resimler eğer Commons'ta yüklüyse, adını doğru şekilde yazdıktan sonra burada da çıkar. Ancak yüklü değilse, sizin buraya tekrar yüklemeniz gerekir. BTR-90 maddesindeki resim zaten adil kullanım resmi olduğundan, Commons'a uygun değil. Ancak buraya sol sütundaki "Dosya yükle" komutunu kullanarak resmin kaynağını ve uygun adil kullanım lisansını girerek yükleyebilirsiniz. Geç oldu ama, umarım yardımcı olabilmişimdir. Açıklayamadığım bir nokta olduysa, lütfen tekrar sormaktan çekinmeyin. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 11:05, 11 Şubat 2008 (UTC)

Açıkçası hiç şablon çevirmedim ve kodlardan da pek anlamıyorum. Dediğiniz gibi şablonu kopyalasak da, şablonun adını da yazsak yazılar da çıkıyor. Sorunsuz bir şablon örneği olarak örneğin şunu incelemenizi ya da kodlardan anlayan kullanıcılardan (Gökhan ve Homonihilis geliyor aklıma şu anda ama Vikipedide pek çok kullanıcı var koddan anlayan) yardım istemenizi öneririm. --Yabancımsj 12:01, 11 Şubat 2008 (UTC)

Şablondaki sorun[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Yukarıdaki yazışmanıza göz misafiri oldum. Şablonla uğraştım biraz. Sanırım şu anda düzgün çalışıyor. Yapılması gereken şuymuş: Şablonun formatıyla ilgili bölüm bittikten sonraki kısıma eklediğiniz açıklama bilgierinin başına <noinclude>, sonuna da </noinclude> yapmak gerekiyormuş. (Ben de başka bir şablondan kopya çektim. )
Sonuçta Şablon:Silah Tanımı sayfasını düzelttim, ama sadece deneme tahtasında deneyebildim. Hazırlamış olduğunuz sayfalardan birinde denerseniz doğru çalışıp çalışmadığını görebiliriz.
Şablon:Silah Tanımı/doc sayfasını da düzelttim ama Şablon:Silah Tanımı sayfası artık düzgün ise Şablon:Silah Tanımı/doc gereksiz oluyor. Sorun yoksa bunu da sildirebiliriz.
Kolay gelsin... homonihilis 22:05, 11 Şubat 2008 (UTC)

İngilizce Wikipediadan çevirdiğinize göre herhangi bir problem yok, oldukça güzel olmuş, elinize sağlık. Saygılar.--Machiavelli' msj 12:13, 19 Şubat 2008 (UTC)

Resim:M1114CLB5HMMWVPUSHOIF.JPG resmini siz mi çektiniz acaba? -- Dsmuratileti 13:34, 5 Mart 2008 (UTC)

Merhaba. Gördüğüm kadarıyla yalnızca İngilizce'ye olan bağlantı çalışmıyordu. Bu bağlantıları o dildeki vikide madde hangi adla açılmışsa ona vermek gerekiyor. Yani oradaki tam adı yazmak gerek. Kısaltmayı tam adıyla değiştirince sorun halloldu. Diğer bağlantılar da kontrol ettiğim kadarıyla çalışıyor. Düzelmeyen bir yer varsa tekrar bakıp söyleyin lütfen. Bu arada epey uzun bir çeviri yapmışsınız, elinize sağlık. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 13:46, 5 Mart 2008 (UTC)

Çok haklısın. Ben de mümkün olduğunca taslak madde açmaktan kaçınıyorum. Aslında bu maddeyi kırmızılarını giderdikten sonra VP:SMA ya da VP:KMA yapmayı düşünebilirsin. Gerçi belki düşünmüşsündür bile :) --Yabancımsj 13:53, 5 Mart 2008 (UTC)
Selamlar.Yüklemiş olduğunuz resimlere,resmin kaynağım tam link olarak verirseniz kaynaksızlık problemini çözmüş olursunuz.Örneğin bu resme kaynak olarak şu sayfayı tam link olarak eklemeniz yeterli olacaktır.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 14:43, 5 Mart 2008 (UTC)

Şablon:Silah Tanımı[kaynağı değiştir]

Şablon:Silah Tanımı ile ilgili bi probelm var galiba yada ben anlamadım bundan 15 cm sIG 33 sayfasında kullandım fakat bir çok özelliği ekranda gözükmüyor özellikle Menzilli silah özellikleri bölümü. bakabilirmisin. yanış bişimi yaptım acaba. y.erdem 16:26, 7 Mart 2008 (UTC)

Merhaba,
Herhangi bir kategoride olmayan sayfaları incelerken, başlatmış olduğunuz birkaç askeriye maddesinde (örn. 10.5 cm leFH 16, 7.5 cm Infanteriegeschütz 42, 7.5 cm FK 16 nA) kategorilerin unutulmuş olduğunu gördüm. Ben zaman buldukça kategorisiz sayfalara uygun kategoriler ekliyorum. Ancak silahlarla ilgili bu maddelerde kullanılması gereken kategorileri sizin belirleyip maddelere eklemeniz sanırım daha doğru olur. Zamanınız olduğunda, başlatmış olduğunuz maddeleri bu yönden gözden geçirir misiniz?
İyi çalışmalar. homonihilis ileti 09:41, 28 Mart 2008 (UTC)

resim yükleme ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba, yüklediğinizbu resimin kaynak olarak gösterdiğiniz resimdeki lisans bilgisi maalesef farklıdır. Sizden ricam bu tip yuklemeler yaparken kendimize ait olmayan resimlere mutlaka orjinal lisanslarını ve kaynaklarını belirterek yaklaşmanızdır. Telif ile ilgil bilgileri bu şablondaki bağlantılardan öğrenebilirsiniz. Teşekkürler --Manco Capac 18:56, 14 Nisan 2008 (UTC)

Termal kamera maddesinde hangi tarihli değişikliğin geri getirilmesini geçmiş sayfasından bakarak belirleyebilirsiniz. Eğer hangi tarihli sürümün geri getirilmesini bana gerekçesiyle iletilebilirseniz, daha iyi yardımcı olabilirim, açıkcası ben bu maddenin aynı zamanda askeriye taslağı olmasını da isterdim. Cevabınıza göre hareket edelim, iyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 20:45, 15 Nisan 2008 (UTC)

"Elektrik sektörü" diye başlayan ikinci paragraf eklenmiş, bu bilgileri mi yanlış buluyorsunuz?...Yoksa askeriye taslağı eklemek yeterli olabilir mi, askeri önemini de vurgulayabilmek için, askeri bir kategoriye de alınabilir, Hoşcakalın...Vikipedist 21:33, 15 Nisan 2008 (UTC)

Resim telif etiketleri[kaynağı değiştir]

Selamlar, Resim:M-80-A.2lfb.jpg resminde telif etiketi olarak KM-Kişisel kullanmışsınız. Eğer o resmi siz çekmediyseniz, oluşturmadıysanız asla ama asla kişisel etiketini kullanmayınız. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:34, 18 Nisan 2008 (UTC)

Bu şablona eklediğiniz link maalesef hata veriyor.--egemenileti 12:53, 6 Haziran 2008 (UTC)

  • İnternet Explorer,Opera ve Firefox tarayıcıları ile denememe rağmen bende hala çalışmıyor, diğer kullanıcılara da sormak lazım. Kolay gelsin.--egemenileti 13:01, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Mesaj sayfanız yakışmış yardıma ihiyaç duyarsanız lütfen çekinmeyin.--bora006ileti 13:18, 6 Haziran 2008 (UTC)

Teessüf hırsızlık ne demek, tabii ki kullanabilirsin, Vikipedi'nin amacı zaten paylaşım değil mi? İstersen Kullanıcı sayfan için birazdan sana önerilerde bulunabilirim. Tabii kabul edersen --bora006ileti 13:23, 6 Haziran 2008 (UTC)

  • Daha önce sevgili Levent Abim için tasarladığım ikonlar var, kendisi kullanmamıştı istersen sana vereyim.Olmasını istediğin başlıkları yazarsan birazdan sana yollarım.--bora006ileti 13:31, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Şu an senin sayfa tasarımını yapıyordum, istersen bitirdikten sonra bakayım.--bora006ileti 13:43, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Şimdilik şu şekilde birşey yaptım, tabii düzenlenmeside gerekiyor. Beğenirsen artık gerisini sen halledersin. Kolay gelsin.--bora006ileti 14:19, 6 Haziran 2008 (UTC)
    • Humvee maddesinde ilk bakışta kırmızı iç bağlantılar göze batıyor bunların mavi olması lazım, kaynakça bölümüne el attım bir bak olmuş mu--bora006ileti 14:30, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Evet aynen kullanıcı sayfana kopyalaman yeterli, güle güle kullan.--bora006ileti 14:55, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Sağ üst köşeye bir kısayol ekledim habern olsun.--bora006ileti 15:19, 6 Haziran 2008 (UTC)

Bağlantısı boş çıktığı için yanlışlıkla sildiğim şablonunuzu geri getirdim. Ancak ben Avant browser kullanmaktayım ve bende de aynı sonuç: bağlantı çıkmıyor. Levent Abi İleti 13:23, 6 Haziran 2008 (UTC)

Özgün Yıldız
Özellikle Askeri konulardaki başarılı çalışmalarından dolayı Egemen'e teşekkürlerimle. Yurekli74 13:32, 6 Haziran 2008 (UTC)

Tesadüfen mesajlaşmaları gördüm. Şablonun maddelerden yaptığı dış bağlantılar karşılıksız değil ve ORDATA sayfasına çıkıyor. Bende bir sorun yok, bilginiz olsun diye yazdım. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 13:45, 6 Haziran 2008 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

İnan ki bir tek onu çözemedim,kodlama da bir hata var ama nerde bulamıyorum. Üzgün Sanırım bu konuda daha bilgili kişilerden destek almamız lazım.--bora006ileti 15:26, 6 Haziran 2008 (UTC)

Rica ederim kolay gelsin.--bora006ileti 15:28, 6 Haziran 2008 (UTC)

Deniz Gezmiş[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bildirdiğiniz için teşekkürler ^_^ Maddeyi eski sürümüne geri alıp bir iki günlüğüne yarı korumaya aldım (yani anonim IP'ler değiştiremeyecek) - ilgili IP adresini de vandalizmden engelledim... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:04, 12 Haziran 2008 (UTC)

Erman Toroğlu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Sanırım siz düzeltmişsiniz? ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:20, 18 Haziran 2008 (UTC)

Geri dönüş[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bir maddeyi eski hâline çevirmeye geri dönüş veya geri alma diyoruz. Bunun biri otomatik diğeri manuel iki yöntemi var.
    • Otomatik olarak geri dönüş yapmak için: geri dönüş yapacağınız maddede geçmiş sekmesine tıklayın, çıkan listeden şu anki sürüm ile geçmişte dönmek istediğiniz sürümü işaretleyerek seçin ve seçilen sürümleri karşılaştır tuşuna tıklayın veya geri dönmek istediğiniz sürümün kenarındaki fark bağlantısına tıklayın. İki şekilde de geleceğiniz sayfa aynıdır: bu sayfada geri al ve eski haline getir bağlantılarını kullanarak geri dönüş yapabilirsiniz.
    • Manuel olarak geri dönüş yapmak için: yine maddenin geçmiş sekmesine tıklayın ve geri dönmek istediğiniz sürümün tarih belirten bağlantısına (atıyorum: 15:24, 13 Nisan 2008) tıklayın. Önünüze maddenin o tarihli hâli çıkacaktır; bu sürümde değiştir sekmesine tıklayıp daha sonra sayfayı hiçbir değişiklik yapmadan kaydederseniz eski sürümü şu anki sürümün üstüne kaydetmiş olursunuz ve dolayısıyla maddede geri dönüş yapılmış olur.
  • Umarım yardımcı olabilmişimdir ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:20, 18 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Maddeyi tamamen okumadım ama göz gezdirdim, birçok kısmını okudum... Şimdilik aklıma gelen ana eksik Özellikleri ve Tarihi başlıklarındaki kaynak azlığı; oralarda bazı yıllardan falan bahsediliyor, bunların en azından bir kısmını çeşitli kaynaklarla doğrulayıp referans şablonlarıyla belirtirseniz iyi olur kanısındayım.
  • Uzunluk konusunda önemli olan kaç karakter olduğu değil. Takdir edersiniz ki bu araç hakkında yazılabilecek şey sayısı sınırlı; örneğin İslam hakkında yazılabilecek kadar çok şey yok bu araç üzerine. Önemli olan sizin bu araçla ilgili tüm önemli başlıkları maddede barındırıyor olmanız. Bu başlıklar iyi derecede içerikle bulunuyorlarsa toplamda maddenin kaç KB olduğu pek de önemli değildir. Benim aklıma, şu anda maddede olmayan herhangi bir başlık gelmiyor... belki Tarihi kısmı biraz daha genişletilebilir? Bilmiyorum ^_^ İsterseniz seçkin madde adayı yapmadan önce başka deneyimli arkadaşlara da fikirlerini sorun; örneğin Kullanıcı:Mızrak seçkin içerik incelemelerinde cidden deneyimli ve başarılı. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:19, 20 Haziran 2008 (UTC)

Selamlar.Adınızı noumenon verdi. Ben uzun süredi askeri maddeler üzerinde çalışıyorum. Bunlardan bir taneside HMMWV maddesi.Bu maddeyi seçkin madde adayı göstermek istiyorum.Sizin bu konuda en bilgili yazar olduğunuzu öğrendim.İyi gözleri olan bir okuyucu olarak bu maddeyi daha nasıl geliştirebilirim?Saygılarımla--egemen 16:44, 20 Haziran 2008 (UTC)

Selam Egemen. Ben en bilgili yazar değilim sadece deneyimli yazarlardan biriyim. Askeri maddelerden biri olan HMMWV maddesini isteğiniz üzere inceleyeceğim. Az önce bir göz gezdirdim. İyi bir maddeye benziyor ancak ayrıntılı incelemem biraz zaman alabilir. Bu aralar özel nedenlerden ötürü Vikipedi'ye pek giremiyorum, ancak bu madde hakkındaki görüşlerimi en kısa zamanda size yazacağım. Görüşmek üzere hoşça kalın. Mızrakmsj 20:39, 22 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba Egemen. HMMWV maddesini inceledim. Madde genelde iyi ve akıcı bir dille yazılmış. Ancak bazı eksiklikler halen mevcut.

Bunları şöyle sıralayayım:

  • Tarihi başlığında çok sayıda tarih ve veri girilmiş, bu verilere kaynak eklemeniz istenebilir.
  • Sayısal bilgi verirken örneğin 39.000 ya da 10,000 diye iki sayı verilmiş. Birisinde nokta diğerinde virgül kullanılmış. Bu maddenin geneline de yayılmış. Düzeltilmesi halinde daha iyi olur.
  • Alternatifleri başlığında "Bazı kişiler..." şeklinde başlayan cümlede bu bazı kişiler kimlerdir? Daha net bilgi verilmesi gerekiyor.
  • Modelleri başlığındaki araçların kendi maddeleri olursa bence bu madde SMA esnasında daha çok dikkat çeker.
  • Sahte Humveeler başlığı bana öznel bir yorummuş gibi geldi. Kaynaklandırılması iyi olur.
  • Kullanıldığı ülkeler başlığındaki tüm ülke ve verilere kaynak şart.
  • HMMWV'ler bu kadar çok ülkede kullanılırken neden madde genelinde ABD'deki kullanımı diğerlerine oranla daha fazla anlatılmış, gibi bir soru aklımdan geçti.

Kaynak vermeniz Vikipedi:Doğrulanabilirlik politikası açısından çok önemli. Birde diğer ülke ordularındaki kullanımı hakkında daha fazla bilgi girilmesi durumunda VP:TBA gibi çok önemli bir politikaya büyük katkı yapabilirsiniz.

Teşekkürler ve iyi çalışmalar.

Mızrakmsj 16:21, 27 Haziran 2008 (UTC)