Kullanıcı mesaj:Cosinus34

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Cosinus34!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Garbino ileti 15:46, 21 Aralık 2012 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Garbino ileti 22:36, 21 Aralık 2012 (UTC)


Kıbrıs harekatı[kaynağı değiştir]

sayın editör, kaynak belirtilmiş fakat taraflı bir yazı olabilir gerekçesi ile yazımı onaylamamışsınız, fakat yazının tümü yönlü olmamasına rağmen bunun tümünü engellemeniz doğrumu, dün bu konuda 2-3 saatimi harcayıp arkasından tüm eklemelerimin tümünün silindiğini görmek acı, insanları bilgi eklemeye değil bilgi eklememeye sevk eden tavrınız var, bunun yerine yazının bu bölümleri yüzünden kaldırıldı demeniz ve düzenleme istemeniz gerekmezmiydi, siz yazının başını okuyup tüm yazıyı çöpe atıyorsunuz bana göre, lütfen biraz daha emeğe saygı, insanlara bilgi eklemekden çekinmeyin deyip arkasından bilgide yazıda şu var deyip bütün hepsini çöpe atmanız işin kolayına kaçmakdır, editörlükden çok iş kaçırmadır. bilgi eklenmesinin teşvik edildiği bir yerde bilgi düşmanı gibi davranıyorsunuz. Bu imzasız yazı Cosinus34 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben, reddettiğim katkınızı daha sonra yanlış yapmamak adına geri getirerek başka bir editörün incelemesi için onaylamadan olduğu gibi bırakmıştım. Bunu yapmakla iyi etmişim çünkü sizin eklemiş olduğunuz içerik kopyala-yapıştır yöntemiyle aktarıldığı için başka bir kullanıcı tarafından geri alınmış. Buna dair mesaj sayfanızda bir uyarı yapıldığını görüyorum. Lütfen kendi cümlelerinizle ve mümkünse tek bir kaynağa bağlı kalmadan katkı sağlamaya devam ediniz. İyi çalışmalar. esc2003 (mesaj) 17:28, 22 Aralık 2012 (UTC)
Açıklamanız için teşekkürler ve özür dilerim, benim yazdıklarımı silen editör ismi K ile başlıyordu ismini silmiş, bu ayıptır, ben itiraz etme hakkımı kullanıyorum ama onun önünü kesen küçük bir oyun bu yakışmadı o kişiye, neyse ben size dert yanayım, bu konu veya başka konularda kendi öz bilgilerimmi vermem için konu hakkında derin araştırma yapmam gerekir, rastlantı eseri 63-64 olaylarına denk geldim onları okuyunca bu sitede varmı diye bakıp eksik olduğunu görünce bunları tamamlamak istedim, yani bilgimi kaynak göstererek ama sizin haklı tepkinizle yani tarafsızlığı tartışılır (bana görede tartşılır, fakat yabancı dilim olmadığı için rum kaynaklarına ulaşmam imkansız) bu konuyu siteye ekledim, fakat nicki K ile başlayan oparatörünüz bunu telif diyerek silmiş, ben bilginin adresini vermişim, ki eğerki eksik yalan varsa biri zaten düzeltir, bir örnek http://tr.wikipedia.org/wiki/Kürdistan sayfasına siz girin bakın burada Türkiye kürdistanı bölümünün sonunda şu ifade var "Kaynak belirtilmeli" bu yazılmasına rağmen onay alabiliyor ama ben site kaynağı göstermeme rağmen yazım siliniyor, (...) sizden ricam bu mesajı kendisine iletmeniz mümkünse, iyi çalışmalar. Bu imzasız yazı Cosinus34 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Hayır, kullanıcının yaptığı işlem doğrudur. Kopyala-yapıştır yöntemi ile maddelere katkı sağlanmamalı. esc2003 (mesaj) 21:49, 22 Aralık 2012 (UTC)
Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir politika ihlalidir ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- kibele 19:17, 23 Aralık 2012 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Lütfen Vikipedi'nin "kişisel saldırı yasaktır" politikasına bir göz atın. Bireyler, kurum-kuruluş ya da oluşumlar üzerine değil, içerik üzerine yorum yapın. Hakaret ve kişisel saldırılar sadece topluluğa zarar vermekle kalmaz katılımcıları da caydırır. Unutmayınız ki, kişisel saldırılar, toplulukta yaratabileceği rahatsızlık sebebiyle engellenmeye yol açabilir. Lütfen soğukkanlı olunuz ve değişiklik yaparken bunu aklınızdan çıkarmayınız. - Superyetkinileti 18:18, 24 Kasım 2014 (UTC)