Kullanıcı mesaj:Chepny

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Chepny. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

вяí¢αи76ileti 21:31, 14 Haziran 2011 (UTC)

DİKKAT! Lütfen Vikipedi'ye küfür / hakaret / kişisel saldırı içeren sözler yazmayınız.
Bu davranış, uyarılmadan engellenmeniz için yeterli bir sebeptir. Unutmayın ki, bu sayfaları ailenizden ya da sevdiklerinizden birileri de okuyabilir. Katkılarınıza devam ederken lütfen bu uyarıyı göz önünde bulundurun. ki bl 08:12, 16 Haziran 2011 (UTC)


maddeye bu isim altında devam edebilirsiniz. Kullanıcı:Chepny/Dungan ayaklanması --ki bl 08:19, 16 Haziran 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Chepny,

Oluşturmuş olduğunuz Kafkas iberyası adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden m1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

xrazymesaj 18:00, 30 Haziran 2011 (UTC)

Lütfen uyarıları dikkate alınız.[kaynağı değiştir]

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Superyetkinileti 18:13, 30 Haziran 2011 (UTC)


Türkçe terimler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikipedi'de kullanılan şablonların büyük bölümü Türkçe olmasına karşın öteden beri İngilizce parametrelerle kullanılanlar da bulunmaktadır. Örneğin, Osmanlı İmparatorluğu maddesinde kullanılan {{tarihi ülke bilgi kutusu}} henüz Türkçeleştirilmemiştir. Şablonların nasıl kullanıldıklarına ilişkin bilgiye ilgili şablonun sayfasından erişebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 22:29, 30 Haziran 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Chepny,

Oluşturmuş olduğunuz Hindistan Kolonileri adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden g2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

N KOziİleti 13:44, 2 Kasım 2011 (UTC)

Kırım Tatarları[kaynağı değiştir]

Yaptığım değişiklikleri gördüysen konu ile alakalı ve kaynak gösterilerek yapılmış değişiklikler. Hem yapılan değişiklikler kopyala yapıştır veya çeviri değildir, orjinal kitaptan alıntıdır. Tatar olarak adlandırılan bir milletin kökenini bilmesi için yazılmış bir kitaptan alıntıdır.

Sen benim emeklerimi hiçe sayacağına yine aynı Kırım Tatarları sayfasında ingilizce wikipediadan verdiğim bağlantılar niye çalışmıyor onu incele. Bak orda vermiş olduğum bağlantıyı aynen buraya da yazıyorum, eğerki bağlantı burda da çalışırsa demekki o sayfa da bir sorun var. Tartariya bakalım çalışacak mı?Bu imzasız yazı Chepny (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evet bağlantı burda da çalıştı. Hadi benim yazdıklarımı inceleyebilecek kadar yetkili isen şimdi Kırım Tatarları sayfasındaki sorunu bul.Bu imzasız yazı Chepny (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yaptığınız değişikliklerin mutlak doğru olduğuna inanıp, burada beni sorgulamadan önce biraz tecrübe kazansanız ve nerede hata yaptım deseniz daha doğru olmaz mıydı? Bir kitaptan birebir kopyala-yapıştır yapamıyoruz telif haklarını ihlal ettiğimiz için. Vikipedi'yi bir kenara bırakın, yapılan yasal bir suçtur. Tekrarlamamanızı rica ederim.--RapsarEfendim? 12:44, 9 Şubat 2012 (UTC)
Telif haklarından dolayı sayfalardaki değişikliklerin silindiğine dair yazılarla çokça karşılaştım. Ama wikipediada yazan bilgilerin doğruluğu açısından konu hakkındaki yetkin insanların görüşlerini ve yazdıklarını dikkate almak gerekir. Bunu yapmak sayfalardan istifade edenlere de güven verir.
Şimdi bu tür güvenilir kaynaklardan telif hakkının ödenmesi gerekmeden yararlanabilmek için yazılanları birebir aktarmak yerine özetini çıkarmak yoluna gidilmesi fikri nasıldır? Yazılan her bilgide olduğu gibi bu özet için dahi gösterilen kaynaklar için telif ödemek gerekir mi? Bir başka soru kaynak gösterilmediği takdirde kitaplardan yapılan alıntıların telif hakkı ihlalinin önüne geçilemez mi?
Bu soruların abes olduğunu bende biliyorum ama sayfalarımızı güzelleştirmek adına hangi yola başvuralım? Kaynaklardan cebimizden para çıkmadan yararlanamıyorsak çeviri mi yapalım? Veyahut yazılan eserlerin sahibinden imzalı olmasa dahi bir mail yoluyla izin almakla teliften kurtulur muyuz? Çünki elimdeki kitapta anlatılan konular hakkında ingilizler bizim daha açmadığımız onlarca konu başlığı açmış ve altını doldurmuş. Kütüphanelerdeki binlerce kitap vasıtasıyla çeviriye lüzum kalmadan binlerce konu açar ve doldururuz.Bu imzasız yazı Chepny (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Tam da bunu yapmaya çalışıyoruz. Oradaki cümleleri aynen değil, farklı şekillerde aktarmalıyız (buradaki farklı şekilden kastım, virgülü kaldırmak veya fiil kipini değiştirmek falan değil :). Şu kaynaktan şu cümleyi uyarladık, ansiklopedik olmayan kısımları eledik, diğer cümleyi başka bir kaynaktan uyarladık falan. Eklemelerde telifin yanı sıra Vikipedi standartlarına uygun ve ansiklopedik olması gerekir. Seçkin maddelerin yazımını incelemenizi tavsiye ederim bu konuda. Sorular kesinlikle abes değil, sormadan öğrenmek biraz zaman alır :) Son olarak mesajınızı sonuna imza atabilirseniz daha iyi olacaktır. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:27, 10 Şubat 2012 (UTC)

Hoş geldiniz Chepny![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:21, 19 Aralık 2014 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:53, 6 Mayıs 2017 (UTC)

Türkiye Etnik Haritası hakkında[kaynağı değiştir]

Dayıoğlu, neden Sevan Nişanyan'a anonim olarak attığım haritayı sanki o yapmış gibi yayımlıyorsun? 81.215.234.35 19.11, 9 Aralık 2021 (UTC)Yanıtla

ToprakM  12.56, 27 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla

Kürt nüfusunu 28milyon gösteren akıl hangi belgeye dayaniyor[kaynağı değiştir]

Buradaki bilgiler tamamen uydurma. 88.236.77.120 08.01, 12 Ağustos 2022 (UTC)Yanıtla

ordaki 28 milyon Türk nüfusu kürt nüfusu değil. sen yanlış gördüysen senin hatan bu. senin aklın ile alakalı bir problem. 31 milyonun 28 milyonu Türk. gelmişsin bir de benim profilimin altına kendi hatanı yazıyorsun. 88.238.8.29 08.37, 20 Ağustos 2022 (UTC)Yanıtla

(...). Tam tersine ben il il kutuk nufus ve koy koy etnik yapi asimilasyonun en az oldugu 1927 nufus sayimi ve bokgede yasayanlarin yazdigi 10 binlerce yorum nisanyanmap uzerinden 15 milyon civarinda oldugunu 1.5 2 milyon civarinda da zaza olabilecegini iddia ediyorum ve yuzde 90 boyle. (...). Chepny (mesaj) 07.17, 17 Ağustos 2022 (UTC)Yanıtla

Ağustos 2022[kaynağı değiştir]

Saatli dur ikonu
Diğer kullanıcılara karşı kişisel saldırılar yapmanız nedeniyle değişiklik yapmanız 24 saat süreyle engellenmiştir. Engelin süresi bittiğinde yararlı katkılarda bulunabilirsiniz.
Engelinizin kaldırılması için geçerli nedenlerinizin olduğunu düşünüyorsanız, lütfen engel itiraz rehberini okuyun ve ardından aşağıdaki metni mesaj sayfanızdaki engelleme bildiriminin altına ekleyin: {{Engel kaldır|gerekçe=buraya gerekçenizi yazın ~~~~}}.  
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 07.36, 17 Ağustos 2022 (UTC)Yanıtla