Kullanıcı mesaj:Bypeacer

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Bypeacer!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Garbino ileti 23:46, 31 Mart 2013 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Garbino ileti 23:46, 31 Mart 2013 (UTC)


Bafra Pidesi Sayfası[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bafra_Pidesi Sayfayı Silinecek Konulara attınız site sahibi ile görüştüm ve sitesine

© 2013 Bafra Online Esnaf Platformu Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapılamaz.

ibaresini ekledi artık sorun kalmadığına göre sayfayı onaylar mısınız ?Bu imzasız yazı Bypeacer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, Vikipedi Amerikan Telif Yasaları'na tabiidir. Bu sebeple, telif hakkını saklayan-her ne sebep ya da kullanım şartı altında, izin veriyor olursa olsun- web sitesi ya da yazılı materyalden kopyalanan içerikleri Vikipedi'ye ekleyememekteyiz. Site sizin de belirttiğiniz gibi; (© 2013) lisansıyla telif haklarını korumaktadır. Bu sebeple içeriğinin Vikipedi'ye kopyalanması mümkün değildir. İçeriğin kabulü için, ilgili site sahibinin site lisansını değiştirmesi gerekmektedir. Bunun dışında bir alternatifimiz bulunmamaktadır. Bu sayfamıza lütfen göz gezdiriniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 00:46, 1 Nisan 2013 (UTC)
Peki Tekrar Kontrol eder misiniz sorun var mı diye ? Teşekkürler! Bypeacer (mesaj) 01:00, 1 Nisan 2013 (UTC)
Web sitesinden (© 2013) ibaresini kaldırmakta çözüm değil. Telif hakkını saklayan bir web sitesi içeriğinin Vikipedi'de yer alabilmesi için, ilgili sitenin hem Creative Commons (yalnızca BY veya BY-SA türü) hem de GÖBL ile lisanslanmış olması ve/veya gönüllü VP:OTRS ekibimizle iletişime geçilerek, lisanslanması gerekmektedir. Bu durumda, site üzerinde ki birçok hakkınızdan feragat edeceğiniz için, iyi düşünmenizi önermek durumundayım. Lisans değişikliğini kendi başınıza gerçekleştiriseniz, VP:OTRS ekibimiz e-posta onayı isteyecektir. Ancak, herhangi bir işlem gerçekleştirmeden, OTRS ekibimizle iletişime geçerseniz, en kısa sürede geri dönerek gerekli lisans değişikliğinde size yardımcı olacaklardır. Bu işlemden sonra maddelerin tartışma sayfalarına gerekli OTRS şablonu koyulduğu müddetçe site içeriği kopyalanabilmektedir. Bu sayfayı inceleyin isterseniz. İyi geceler.. --Garbino ileti 01:13, 1 Nisan 2013 (UTC)
Şaka olsa gerek kendi memleketimde kendi yazdığım makaleyi kendi sitemi kaynak göstererek yayınlayamıyorum o zaman nerede wikipedia'nın özgürlük kelimesi ile bağdaşması... Ne acı burada özgürlük değil işkence var. silelim sayfamızı konumuzu kendi içerimizde yaşayalım ata yadigarı geleneklerimizi. İlk ve son sözüm ona Özgür Ansiklopedinizde ki paylaşımım. İyi Geceler... Bypeacer (mesaj) 01:19, 1 Nisan 2013 (UTC)
Şaka olmasını inanın ilk dönemlerimde ben de isterdim. :) Ancak Vikipedi'nin özgürlüğü tam da buradan gelmekte aslında. "Özgür metin, özgür ansiklopedi" demek bizim için. Telifli içerikse, ayağımıza vurulmuş prangalar oluyor bu durumda. :) Anlattığım yolu izlemek zor değil, belki karmaşık gelmiş olabilir ya da sitenizi özgürleştirmek istemiyorsunuzdur. Bu durumda yapmanızı önerebileceğim tek şey, ansiklopedik bir biçimde, telifli içerikten tamamen arındırılmış bir madde yaratmanız. Sevgiler, tekrar iyi geceler.. --Garbino ileti 01:30, 1 Nisan 2013 (UTC)
Nasıl çalışıyorsunuz bilemiyorum ama aşağıdaki sayfaya baktığınızda alttaki kaynak gösterilen sitelerin hemen hepsinde benim kaldırmamı söylediğiniz (© 2013) ibaresi var onları da geçtim çünkü diyeceksiniz ki mail attılar ellerimizde izinler var vs vs vs.. Ama orada hiç çalışmayan linkler var. Her neyse.. Son söz;Burada özgürlük falan yok yalan yanlış metinlerle dolmuş bir çöplük olmuş çünkü doğru bilgi paylaşmak bu kadar zor :)) keza büyük örnekler var. Bahsettiğim sayfa http://tr.wikipedia.org/wiki/Bafra
Hoşçakal Wikipedia. Kusura bakma seni de çok yordum :) Helal et hakkını.Bu imzasız yazı Bypeacer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Örnek verdiğiniz madde linkinde ve diğer tüm maddelerde yer alan "Kaynakça" bölümü, içeriğin oradan aktarıldığını belirtmek için değil, eklenilen bilgilerin doğruluğunu kanıtlamak adına kullanılmaktadır. O sayfalardan içerik aktarılmadı, sadece kaynak olarak gösterildiler. Lisans değişimi yapıldığında ve sonuç olarak bir web sitesinden içerik kopyalandığında, maddenin tartışma sayfasına burada görebileceğiniz gibi "OTRS izin şablonu" koyulmaktadır. Vikipedi'ye sırt çevirmek yerine, gelişmesine katkı sağlamanızı tercih ederiz. Tabi ki siz bilirsiniz. --Garbino ileti 02:03, 1 Nisan 2013 (UTC)

Wikipedia ya sırt çevirdiğim falan yok ama mevzu bahsi geçen sayfanın spor bölümündeki yazı tamamen uydurmadır. Zaten kaynak gösterilen sayfaya baktığınızda öyle bir sayfa olmadığını görürsünüz. wikipedia gelişsin diye bu uğraş. Yöremin çok değerli bir ürününü eklemek yöre halkına katkıda bulunmak istedim bunu yaparken de sitemden sonra sizi tercih ettim. Görüyorum ki burası adı sözlük olan sitelere dönmeye başlamış. Belde ile alakası olmayan sitelerin yaptıkları haberler ispat niteliğinde gösterilmekte. Her neyse. Kusura bakmayın yaptığınız işi destekliyorum lakin durum ortada. Hoşçakalın.