Kullanıcı mesaj:Bbasaran

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.





VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Sağlamcıileti 08:08, 9 Ekim 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu[kaynağı değiştir]

  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun..) --Hasan Sami 05:42, 11 Ekim 2007 (UTC)

Merhaba Nutuk maddesinde değişiklik yapmak üzere bütün Atatürkçüleri davet ediyorum. Bookman 20:44, 27 Kasım 2007 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Superyetkinileti 16:16, 16 Eylül 2012 (UTC)


Silinen Başlıklar Hakkında[kaynağı değiştir]

Bu içeriğin Vikipedi'de yer alabilmesi için uygun bir lisansa sahip olması gerekiyor. Daha ayrıntılı bilgi için şu sayfayı inceleyiniz. --Superyetkinileti 16:30, 16 Eylül 2012 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 09:44, 10 Eylül 2013 (UTC)
Bilgilenmeyle doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan içerikler reklam olarak algılanabilir. Kendinize veya gruplarınıza ait blog ve/veya forum sitelerine yönlendirici bağlantılar eklemeyin, Vikipedi; şirket, kurum ve kuruluşlarınızı ya da web sitenizi tanıtma yeri değil, bir ansiklopedidir.
Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır. Ticari olsun ya da olmasın, bu tip maddeler/içerik eklemeye devam etmenize izin verilemez ve bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir. Lütfen bu tür içerik eklemeyiniz. - Théoden ileti 22:02, 14 Nisan 2014 (UTC)
Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Théoden ileti 21:17, 16 Nisan 2014 (UTC)


Merhaba Théoden, Puro konusunda 3-4 yıldır bulunan ve anlamsızca kaldırılan; Türkçe temel bir kaynak atfını reklam olarak algılamanız üzücü. Algınızın değişmeyeceği de ortada; müsade ederseniz saklama konusunu tekrar ekledim, önemli ve eğer beğenilmeyen veya rahatsızlık verdiğini düşündüğünüz noktalar varsa lütfen veriken emeğe saygı gösterip; kırıp dökmeden beni uyarınız. Niyetim başlığı genişletmek ve geliştirmek sizinle kırıcı ve üzücü bir polemik yaşamak değil.Bu imzasız yazı Bbasaran (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Metin telifli görünmüyor ancak, Vikipedi'de özgün araştırma ve düşüncelere de yer yoktur. Bu sebeple eklenen metnin güvenilir birçok kaynakla, doğrulanması gerekmektedir. Hatırlatmak isterim ki, içerik kaynaklanmadığı veyahut aynı web sitesiyle kaynaklandırıldığı taktirde kısa süre içerisinde metin yeniden içerikten çıkartılacaktır. Lütfen ilgili bağlantıları dikkatlice inceleyiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 12:40, 5 Mayıs 2014 (UTC)
Öncelikle yapıcı dönütünüz için teşekkürler. Ülkemizde puro ve puro kültürü çerçevesinde Türkçe içeriğin yegane kaynağına atıf yapılması "içerik kaynaklanmadığı veyahut aynı web sitesiyle kaynaklandırıldığı taktirde" ifadesi ile engelemiş oluyorsunuz. Eklnen metin saklama koşularına ilişkin özgün bir araştırma veya düşünce değil; genel kabul gören üzerinde konsensus'un olduğu bir konu. Özünde eklemeye çalıştığım içerik tartışmasız bir metin ve bu metni dayandırdığım kaynak da aynı metin içeriği gibi tartışmasız bir kaynaktır. Önyargılarınızın nedenini bilmiyorum ama Türkçe olarak 3 kitap vardır, birde belki daha kapsamlı Tütün Kitabı adında bir kaynak ve bu kaynakların herbiri Boveda adı ile bilinen ürünün satışından önce basılmış kitaplardır. Yine aynı çalışmaların içerikleri metin içeriğinde kullanılan net detaylara temas etmemekte; yani özet olarak Türkçe kaynağın neredeyse hiç olmadığı bir alanda Türkçe için temel ve tek kaynağına atfın engellenmesinin bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı verilerle desteklenmiş Türkçe içeriği üretmek kadar bunun yine Türkçe kaynaklar vasıtası ile gerçekleşmesinde bence ne güvensizlik durumu ne de doğrulanabilirlik sıkıntısı yaşanır. Samimiyetle söylenebilir diye düşünüyorum; net olan bir konuda atfı yabancı bir siteye yapmak zorunda bıraklmak hem ülkemiz puroseverlerine hem de Türkçe kaynağımıza gerçekten bir haksızlık. Mutlaka hergün farklı amaçlarla yazılan ve eklenen metinlerle didiniyorsunuzdur ama kararınızı tekrar gözden geçirmenizi dilerim. İlgli içeriğin zenginleştirilmesine yönelik niyetimi ve motivasyonumu, gerçekten gereksiz kaygı ve önyargılarla kırmazsanız sevinirim.

Hoş geldiniz Bbasaran![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 07:57, 28 Aralık 2014 (UTC)


Merhaba Bbasaran, Eğer cevabınız olumlu ise Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 07:57, 28 Aralık 2014 (UTC)