Kullanıcı mesaj:Atacameño/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

resim ekleme[kaynağı değiştir]

Resim eklemek için resimleri kendiniz Dosya yükle komutunu kullayarak yükleyebilir, ya da Wikipedia Commons'a yüklenmiş resimleri kullanabilirsiniz. Patagonya resmini ben Commons'dan kullandım. Ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Yardım sayfalarına bakabilirsiniz. Grekirse size yine yardımcı olurum. Selamlar Eşref 13:23, 19 Mart 2006 (UTC)


Perito Moreno resmini Patagonya maddesinin icine koydum. Maddede degistir'e tiklayarak nasil oldugunu gorebilirsiniz Eşref 14:17, 19 Mart 2006 (UTC)

Hoşgeldiniz katkılarınızı bekliyoruz iyi çalışmalar --ormanbotanigi 16:30, 19 Mart 2006 (UTC)

selamlar, mesajınızı aldım, birazdan sizin maddelere kategori ekleyeceğim.

kategori eklemek en kolay şöyle yapılıyor: şimdi örnek olarak "van gölü" maddesini girdiniz. bu madde hangi kategorilere konabilir? (birkaç kategoriye birden koyabilirsiniz.) önce varolan kategorileri ana sayfayı açıp dolaşın. ilgili ana kategorilerden yola çıkarak gelmek istediğiniz kategorileri bulun ve isimlerini öğrenin. sonuçta diyelim "türkiyenin gölleri" ve "van" kategorilerini buldunuz ve uygun gördünüz. onları ekleyeceksiniz. sayfayı yazdıktan sonra en alta
[[kategori:Van]]
[[kategori:Türkiye'nin gölleri]]
yazın. sayfayı böyle kaydedince kategoriler de eklenmiş olacak. daha fazla öğrenmek için Yardım:İçindekiler sayfasına bakabilirsiniz, orda herşey anlatılıyor. kolay gelsin, sorularınız olursa çekinmeyin. Tembelejderha 23:23, 21 Mart 2006 (UTC)

isim değiştirme ve yönlendirme[kaynağı değiştir]

selamlar baylan, bu sorunların da çözümü var. bir başlığı yanlış açarsan, sayfanın üzerindeki "ismi değiştir" tuşuna bastıktan sonra çıkan diyalogda doğru ismi gir, sonra da onayla. isim otomatikman düzelecek. ben "Gölü" kelimesini düzelttim.

torres del paine'ye gelince, evet, bazen aramalarda öyle sorunlar olabiliyor. bu sorunu aşmak için de küçük harflerle "torres del paine" sayfası oluşturup, bunu asıl makaleye yönlendirebilirsin. böylece küçük harflerle arama yapanlar da orjinal isimli sayfaya ulaşabilirler. bunun için "Torres del paine" isimli bir sayfa başlattım. (makalenin ilk harfi her zaman otomatik olarak büyük oluyor.) sonra da bu sayfaya yalnızca şu kodu ekledim:

  • #redirect[[Torres del Paine]]

sonrada sayfayı kaydettim. bu sayede birisi arama kutusuna "torres del paine" yazınca "Torres del Paine" sayfasına yönlendiriliyor.

başka soruların olursa çekinme, istediğin denli sorabilirsin. :) ama bu soruların ve muhtemel birçok sorunun cevabı Yardım:İçindekiler sayfasında zaten kolayca bulunuyor, orada benden daha iyi anlatmışlar. bulamazsan sen yine sormaktan çekinme. kolay gelsin, iyi çalışmalar. Tembelejderha 19:03, 22 Mart 2006 (UTC)

Babil kulesi[kaynağı değiştir]

Yönetici değilim sadece gönüllü katılım yapıyorum. 10 saatlik iş yeri mesaimin 8 saati bilgisayar başında geçiyor çünkü. Babil kulesi için bkn. Vikipedi:Babil

  • Şu andaki yöneticiler işlerini iyi yapmaktalar buradaki herşey gönüllü katılımlara dayanıyor istediğin her konuda bilgi alışverişi yapabiliriz kolay gelsin--nosferatü 06:40, 27 Mart 2006 (UTC)

Oylamalı Sil[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Vikipedi'de herkes kendince Vikipedi yönetmeliğine uygun görmediği maddeyi silmeye aday gösterebilir, bunun için yönetici olmasına gerek yoktur. Yine birisinin silmeye aday gösterdiği bir maddenin oylamasında da oy kullanabilirsiniz, yönetici olmanıza gerek yoktur. VP:SAM sayfasından hem bu ayki silinmeye aday gösterilen maddeler listesine göz atıp oy kullanabilir, hem de bir maddeyi nasıl silinmeye aday gösterebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Eğer orada da aklınıza takılan bir şey olursa, herhangi bir Vikipediste (ben dahil) sorabilirsiniz, yardımcı olacaklardır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 16:52, 27 Mart 2006 (UTC)

Vasco da Gama[kaynağı değiştir]

Vasco da Gama maddesı varmış. Vasco de Gama'yı ona yonlendirdim. Selamlar Eşref 06:27, 28 Mart 2006 (UTC)

  • Kullanıcıların maddeleri/kategorileri/yüklenmiş resimleri silmeye yetkileri yoktur, sadece yöneticiler silebilmekte. Yine de kullanıcılar, deneme yapılmış, anlamsız vb. maddelerin hemen silinmesi için bu maddelere {{sil}} ekleyerek, yöneticilerin bu maddeleri hızlıca silebileceğini belirtebilirler; böylece yöneticilere de yardımcı olmuş olurlar (ki sizin yaptığınız da buydu). Bunu bir tür etiketleme olarak düşünebilirsiniz. Bir de oylamalı sil diye işlem var ki o da Vikipedi'de barınmaması gerektiğini düşündüğünüz ama anlamsız vb. olmayan sayfalar için kullanılmakta. Silme işlemleri hakkında daha fazla bilgi için şu sayfalara göz atabilirsiniz: Vikipedi:Silme politikası, Vikipedi:Hızlı silme ve Vikipedi:Silinmeye aday maddeler. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 09:13, 6 Nisan 2006 (UTC)

Selam...

Pancu hakkında madde önceden açmış ve birşeylar yazmıştım. Buradan bakıp eklemeler yapabilirsin. :) Daniel Gabriel Pancu --Math34 18:44, 6 Nisan 2006 (UTC)

Teşekkürler. Bir iki kitap, yine bir iki web sitesi ve kendi hatırladıklarımı harmanlayıp, elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Ama genel olarak spor o kadar zayıf ki... Basketbol, olimpiyat sporları, (tabi ki) Beşiktaş :) derken bir şeyler ortaya çıkmaya başladı. Bu arada coğrafyadan fırsat buldukça sen de umarım spora yardım edersin :) Bu arada Pancu'dan yönlendirme için teşekkürler. Aslında siteye yabancı kişilerin aramalarını düşünerek, bu şekilde yönlendirmeler yapmak lazım. --Math34 19:31, 6 Nisan 2006 (UTC)
Ben de tanıştığıma çok memnun oldum. Merakla bekliyorum o zaman. Konu bitmez sana :) Zaten ben bu önemli futbolcular bitti gibi. Şimdi başka sporlara yöneleceğim. Esté siempre con Besiktaşk. :) --Math34 20:04, 6 Nisan 2006 (UTC)
  • İlginiz için teşekkürler. Her ne kadar IAS ideal kurum maddesi olmasa da, sonuçta kurumu tanımlıyor. Vikipedi'de her türlü kurum, firma ve kuruluşun (ansiklopedik olmadığı aşikar değilse) maddesi yer alabilir. Bu nedenle söz konusu madde kurumu tanımladığı için silinmemeli ama eğer reklam içerdiğini düşünüyorsanız, sil şablonu yerine taraflı şablonu ( {{taraflı}} ) ekleyebilirsiniz. Kullanıcıların silinmesini gerektiğini düşündükleri maddelere sil şablonu ( {{sil}} ) koymaları yöneticilere çok yararlıdır ve buranın temiz, düzenli tutulması için önemlidir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 20:02, 6 Nisan 2006 (UTC)

Na, Baylan, wie geht's? Es freut mich, daß ich von Dir ein Willkommen bekomme. Ich mache mit der türkischen Vikipdi, weil ich türkischen Freunden in Deutschland habe. Wenn ich etwas Hilfe hier brauche, melde ich Dich. Gruß, GilliamJF 09:42, 9 Nisan 2006 (UTC)

  • En kısa sürede viki sözlüğe aktarılacaklar
  • Söylemiş oldunuz şablonların hepsi bulunmuyor kullanıcılar isteklerine göre bu şablonları kendileri yapabilir --ormanbotanigi 13:10, 9 Nisan 2006 (UTC)
  • Tabikii siz söyleyin gerekli olan şablonları hazırlayım --ormanbotanigi 13:30, 9 Nisan 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Öncelikle takdiriniz için teşekkür ederim. Belleklerin Azmi için resmi yükledim fakat maddeye ekleyemeden işim çıktı. Diğerleri için de... açıkcası şöyle bir sorun var; bu resimlerin hepsi ya müzelerde ya da özel koleksiyonlarda ve lisans hakları mevcut. Çoğunlukla uygun kullanım (fair use) ilkesi ile bunların küçük boyutta resimlerini kullanıyoruz ama bunu tam olarak nerede kullanmalıyız tam olarak nerede kullanmamalıyız her zaman emin olamıyorum (şahsi görüşüm yani) bu nedenle İngilizce Vikipedi'yi izliyorum biraz. Eğer koymak istemezsem de bağlantı koyuyorum resme giden. Ama gerekli kriterleri bulmaya çalışarak, uygun kullanım içinde pek tabii ki resimleri koyabiliriz. Kısacası, uygun resimler bulunduğunda uygun lisansı da tercih edebildiğimiz sürece koyabiliriz, teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 14:04, 9 Nisan 2006 (UTC)


Vikipedinin sistem yapısı gereği eğer özel isim değilse eğer başlık birden fazla kelime içeriyorsa ilk kelimeden sonra gelen diğer kelimeler küçük harf ile başlamakta. Örnek verecek olursam Söğüt Bülbülü adında bir madde açtığımızı düşünelim. Arama yaparken söğüt bülbülü şeklinde yazılınca bu makaleye ulaşamıyoruz. Bu yüzden ikinci kelimeden sonra gelenleri küçük harfli başlatıyoruz bildiğim kadarıyla kondor özel bir isim değil ayrıca bak:Vikipedi:Sayfa adlandırma ve yönlendirme --ormanbotanigi 14:39, 10 Nisan 2006 (UTC)

Tek Van Gölü var ama And kondoru binlerce özel isim olamaz --ormanbotanigi 16:05, 10 Nisan 2006 (UTC)

Buradaki sorun And kondorunun özel isim olup olmaması değilmi yani bu konuda konuşuyoruz değilmi? İngilizce wikiden örnek vermişsin. İngilizce ve Türkçe'nin yapıları çok farklı ingilizceyi refans olarak alamayız. Ben sizi yine bir örnek vereceğim.

Mesala, Salkım söğüt özel isimmidir tartışalım iki farklı cümledeki yazılım farklığını görelim.

Çin'de yetişen diğer bir türde salkım söğüttür. Bu cümlede bütün salkım söğütlerden bahsedilmiştir. Bu yüzden küçük harfle yazılmalıdır.

Bizim evin önündeki Salkım Söğüt bugün kesildi. Burda büyük harfle yazılır. tek bir söğütten bahsediliyor.

peki başlıklarda nasıl kullanılır? Salkım Söğüt şeklinde yazılır. ancak vikipedinin sistem yapısından dolaylı :Vikipedi:Sayfa adlandırma ve yönlendirme kuralları gereğince Sayfaların isimleri büyük harf ile başlar. Küçük harf ile devam eder. --ormanbotanigi 11:51, 11 Nisan 2006 (UTC)

futbolcu şablon[kaynağı değiştir]

Teşekkürler. Şablon gördüm de yabancı wikipedialardan birinden, ondan yaptım. Herhangi bir eksiklik görüyor musun? Bu şablon daha sonra sırayla tüm futbolculara uygulabilir. :) --Math34 20:51, 11 Nisan 2006 (UTC)

:))Tam da hem de Tuncay'ın üzerinde denedikten sonra okudum mesajını. Neyse deneme bu zaten. Kaldırayım istersen... :) --Math34 21:01, 11 Nisan 2006 (UTC)
Şimdi dikkatli baktım da gerçekten Yusuf Tunaoğlu'na pek benzemiyor. Değiştir bence de. --Math34 21:05, 11 Nisan 2006 (UTC)
Bu arada bari bu akşam Hakan Şükür'e de ekleyeyim şablonu da öyle kapatayım. Böylece kimsenin hakkı geçmesin :) --Math34 21:09, 11 Nisan 2006 (UTC)

Uğur kardeş tebrikler iyi temizlik yapıyorsunuz.Kolay gelsin -)) Size bir sorum olacak. Bir maddeye interwiki nasıl eklenir? Tek tek bütün diller girilir mi yoksa pratik bir yolu var mı? iyi çalışmalar--Baylan 09:26, 12 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, aylardan beri kimse elini sürmüyordu bende başladım:) interwiki konusunda kısaca şöyle açıklayayım. Aslında hepsini girmen en güzelidir fakat bu çok zahmetli bir iştir. Ama yapabileceğin en pratik şey, en azından 1 tane muhtemelen ingilizce sayfasına interwiki girmendir. Bir bot yardımı ile diğer tüm dillere olan güncelemeleri en fazla 1 ay kadar bir sürede eklenir. İnterwiki ekleme konusu ise, [[en:Madde ismi]] en kısmı dilin kodu ingilizce için en, Madde ismi ise aynı konudaki maddenin ingilizce versiyonundaki ismi. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 09:29, 12 Nisan 2006 (UTC)
Çok mersi. Gördüğüm kadarıyla en aktif yöneticilerden birisiniz. İlerdide de sorularım olabilir. Umarım rahatsız etmem. :-)) Tanıştığımıza memnun oldum --Baylan 09:36, 12 Nisan 2006 (UTC)
Ben de memnun oldum, Baylan. Her yönetici birşeyler yapmaya çalışıyor. Burada olduğum sürece yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:38, 12 Nisan 2006 (UTC)

And konduruyla ilgili eklemeniz gerekenler bittiyse Portal:Biyoloji'de kullanmak istiyorum bu arada güzel olmuş eline sağlık. --ormanbotanigi 15:30, 12 Nisan 2006 (UTC)

Zamanla öğrenirsin kimse bunları bilerek buraya gelmedi. Başta (Hayvanlar-memeliler-kuşlar) şeklindeydi ancak zamanla madde sayısı artınca alt kategorileri açmak zorunda kaldık yalnızca familya adlarını latince giriyoruz bunun sebebide hepsinin Türkçe karşılığının olmaması dikkat edersen daha üst gruplar Türkçe. Portal:Biyoloji biyoloji hakkında genel bilgilerin verildiği bir platform. ay da bir kere beğendiğimiz yeni yazıları ekliyoruz ben And kondurunu uygun gördüm. Sana çalışmalarında başarılar dilerim teşekkürler --ormanbotanigi 16:00, 12 Nisan 2006 (UTC)

  • Yönlendirme bozuktu daha doğru yönlendirme bir yönlendirme sayfasınaydı otomatikman yönlendirme fonksiyonu çalışmıyordu sayfada, bu nedenle düzeltme yaptım yoksa başlıklarla bir alakam yok. Zaten Vikipedi'de küçük harfle başlamadığından I oluyor, ki zaten maddenin ana adı Güneş Adası (Isla del Sol). Kısacası ben ismi değiştirmedim sadece yönlendirmeleri düzelttim... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 09:41, 13 Nisan 2006 (UTC)


Basin sozcusu[kaynağı değiştir]

Merak etmeyin, duyur koy cesmesinden verilir. Gozununzden kacamayagine eminim ama olursa bizzat ben haber veriririm. Bu arada bayagi guzel katkilariniz oluyor, severek okuyorum. Elinize saglik, Citrat 17:17, 13 Nisan 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Sadece gözünüzden kaçan ufak bir hata neden olmuş: [[Resim:Ateş Toprakları.png]|thumb|right|200px|Ateş Toprakları]], pek fark edilemeyecek bir şey. Bir de kullanıcı olarak ufak bir önerim var; bu yer isimlerinin Türkçe isimlerini ana madde yapın, parantez içinde yabancı ismi belirtmek zorunda değilsiniz, yabancı olan orijinal ismi o türkçe isme yönlendirseniz yeter. Zaten maddede de belirtiyorsunuz. ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 06:37, 14 Nisan 2006 (UTC)

Ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar... - Noumenon 06:45, 14 Nisan 2006 (UTC)

sözlük olayı[kaynağı değiştir]

Merhaba Baylan, sözlüğe taşınması gerektiğini düşündüğün sayfalara {{sözlüğe taşı}} veya {{sözlüğe taşı tarih|Nisan 2006}} şablonlarını ekleyebilirsin. Veya ekledikten sonra kendin taşıyarak buradakilere {{sil}} şablonu ekleyerek taşındı diye not düşebilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:37, 14 Nisan 2006 (UTC)

Bir çam türünü açıklarken karşıma çıkmıştı bende tereddütte kalmıştım sonra bir çok Türkçe kaynaklı kitaplarda Kayalık Dağları olarak geçtiğini gördüm. Parantez içeresinde bilmeyenler için ingilizcesi gösterilebilir --ormanbotanigi 16:02, 14 Nisan 2006 (UTC)

tarafsızlık şablonu[kaynağı değiştir]

selam, umarım isteğiniz gibi olmuştur. kolay gelsin. :) Tembelejderha 19:06, 14 Nisan 2006 (UTC)

yok ne rahatsız etmesi :) itiraf etmem lazım, geçenlerde mesaj bekliyodum, üstüne bir de dalgın ve uykuluydum, kendi kendime kefallik yaptım :) iyi akşamlar.. Tembelejderha 19:14, 14 Nisan 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

uyarı için teşekkürler, acemilik işte...--Sapiens 19:23, 14 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Ocalani duzelttim, ama siz de silinmis sayfalari geri getirebilirsiniz. Sayfanin gecmisine gidin, en son duzgun halini acin ve onu kaydedin. Yapilan sacma degisiklikler boylece silinir. Ben yonetici olmadan once boyle yapiyordum. Selamlar Eşref 10:21, 15 Nisan 2006 (UTC)

Coğrafya dalında madde katkısı yapmak istediğini yazmışsın. Portal:Coğrafya'ya da bir el atarsan iyi olur atıl bir konumda duruyor.--AbSar 11:13, 15 Nisan 2006 (UTC)

Şayet bu konuda çalışma yapmak istersen yardımcı olabilirim.--AbSar 11:59, 17 Nisan 2006 (UTC)

Kendisini uyardim ama ise yarar mi bilmiyorum. Yazdiklarinin hepsi sozluk maddesi, ansiklopedi degil. Eşref 17:26, 16 Nisan 2006 (UTC)

Doğum günü mesajı için teşekkür ederim. Güzel katkıların var ve son değişiklikleri güzel takip etmen çok güzel bir şey --Ugur Basakmesaj 08:06, 17 Nisan 2006 (UTC)

cvp:Hoşgeldin[kaynağı değiştir]

Teşekkürler.Şu an zamanım var takip edebiliyorum. Ama herzaman zaman bulamayacağım tabiki yoksa hanım boşayacak .-)) Senin de haftasonu tatilinden dönmene sevindim. Erencexor adlı katılımcı sana baya bir temizlık işi çıkardı.İyi haftalar--Baylan 08:10, 17 Nisan 2006 (UTC)

Haftasonu tatilinden çok 2 gün bilgisayar ve herşeyden uzak durmak istedim:) Erencexor kullanıcısı azimli fakat sanırım yapıya alışamadı en azından öyle umuyorum:) Sanada iyi haftalar --Ugur Basakmesaj 08:14, 17 Nisan 2006 (UTC)
Grup çalışması diye buna derim. Aklına sağlık--Baylan 10:03, 17 Nisan 2006 (UTC)
Kısa sürede Mapuçeleride oluşturmak gerekiyor (bu akşam onuda halletmeye çalışacam). Araucanya ve Patagonya Krallığı'nda başlık umarım doğrudur, internette yalnız Araucanya ile ilgili çok az referans bulabildim. Sanırım Araucanya en uygun isim. --Ugur Basakmesaj 10:13, 17 Nisan 2006 (UTC)
  • Ben daha önce Britannicada bu ağacı Arokanya diye okumuştum. Akşam evde bir daha bakarım (Yani emin değilim). Araucanya türkçeye Arokanya olarak çevriliyor olabilr.Bu arada Mapuche projen iyi fikir bende ileride yazmak istiyordum ama önceliğim değildi sen yazarsan daha iyi olur.--Baylan 10:20, 17 Nisan 2006 (UTC)
google araması hürriyet gazetesinde araukanlar olarak kullanılmış ve bir ansiklopedide Araukanlar olarak gösteriyor yine araukanya için referanslar var. Sanırım en uygun kök Araukan oluyor. --Ugur Basakmesaj 10:27, 17 Nisan 2006 (UTC)
  • O halde senin maddenin ismi doğru. Ağacın adıda mhutemelen Şili Araukanı veya Şili Arukanyası olacak. Birde Ormanbotaniğine sormak lazım. Ancak türkçe britannica'da arokanyası diye hatırlıyorum. Neyse en uygun isim bulunur nasıl olsa. Sana iyi çalışmalar--Baylan 10:32, 17 Nisan 2006 (UTC)
En azından yerleşim yeri olarak bu daha doğru gibi duruyor, ama bitki ismi olarak farklı şekilde çevrilmiş olabilir. Sana da iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:35, 17 Nisan 2006 (UTC)

Uğur kadeş Sen ne yaptın böyle? Bu kadar hızlı bir şekilde bunca yeni maddeyi nasıl açtın? Bilmediğimiz bir method mu var. Eline sağlık.--Baylan 10:40, 20 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Baylan maddeleri dışarıda hazırlayarak, eklemeyi daha uygun buldum öyle yaptım. Daha temiz oldu sanırım:) Yapma nedenimi sorarsan, sayfanın ilk eklendiği haline belli bir seviyede olmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yalnız şu anda bir sorun oluştu Şili maddesi çok kısa kaldı bir ara ona da el atmamız gerekiyor. Herkes kendi yazdığı makaleler içinde çıkacak kırmızı iç bağlantı maddelerini yazarsa,Vikipedi'de çok hızlı bir büyüme olacağına inanıyorum.. senin bu sözüne ciddi anlamda katılıyorum ve o yüzden kırmızı bağlantı vermekten çekinmiyorum. Biraz da Güney Amerika ilgimin olmasından sanırım bu maddelere önem verdim. Mesaj biraz geç oldu ama kusura bakma. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:09, 20 Nisan 2006 (UTC)
Haklısın Uğur. Benim de aklıma o ülke ile ilgli bunca makale yazmışken Şili makalesinin çok zayıf olduğu aklıma gelmişti. Ama elim bir türlü gitmiyor. Başlı başına bir konu. Uygun zamanda onu yazacağım ama çok tefarrutlı olmayabilir.Ama yinede bugünkünden daha iyi olur sanırım. Aslında benim biligisayar başında fazla zamanım olmuyor. Şu günler müsaitim diye yazıyorum.Takip ettiyssen Paskalya Adası tam 1 günümü aldı.Daha yazdığım maddeleride geliştirmem lazım. 2-3 kelimelik maddeler hoşuma gitmiyor. Az madde ama öz madde olsun fikrindeyim. Seninde (yöneticilik görevinin yanında zaman bulup) benim maddelere paralel çalışmalar yapman beni çok mutlu ediyor ayrıca. İyi çalışmalat . NOT:Antofagasta diye bir şehir yazacağım. Oraya anlam ayrım eklersen memnun olurum)--Baylan 11:31, 20 Nisan 2006 (UTC)
Haklısın 2-3 kelimenin kimseye faydası, yok. En azından genel bilgiyi verecek kadar uzunlukta olması başlangıç için en güzeli. Uzun süredir pek bir şey ekleyememiştim, bu paralel çalışma olayı umarım aktif-faydalı kullanıcı sayısının artması ile beraber çoğalacak. Sana da iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:54, 20 Nisan 2006 (UTC)
Paskalya Adası sayfasına şimdi baktımda, cidden güzel çalışma olmuş. Son halini aldıktan sonra, ana sayfada bir yeri kesin hakediyor. Bu arada ben 13 bölge ile ilgili maddeleri yaklaşık 3 günde tamamladım:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:59, 20 Nisan 2006 (UTC)
Teşekkür ederim Turizm kısmı ile son noktayı koydum artık. Almanca sayfasından tercüme ederken madde çok uzun olduğu için önemli ilgi çekici bölümleri çevirdim.Bir kategori eklenmesi lazım.Ben kategori işini sana bırakıyorum o zaman . Beğenmene sevindim. Kolay gelsin--Baylan 12:16, 20 Nisan 2006 (UTC)
Akşama son bir düzenleme yaparak, kategori vs. aday gösteririm. O kadar çok telifli maddemiz var ki, bir seferde rastgele düzenlenmeden eklendiklerinden kimsede düzenlemeye çalışamıyor. Bu şekilde yavaş olarak eklenen maddelerin kaliteleri daha yüksek oluyor o yüzden. --Ugur Basakmesaj 12:19, 20 Nisan 2006 (UTC)

Selam Denisutku. resimlerimi değiştirmişsin. Gerçi ben kullandığım bütün resimleri yabancı dillerdeki vikipediden alıp önce bilisayarıma sonra türkçe vikiye yükleyerek kullanmıştım. Zira commons kullanmayı bilmiyordum.Anladığım kadarıyla sanada bayağı iş çıkarmışım. (Bunun yapabileceğinide tahmin etmiştim zira son günlerde bu konuda çalıştığını fark ettim). Şimdi kopyala yapıştır yapıyorum. Kullandığım resimlerde telif sorunu yok merak etme İyi çalışmalar--Baylan 23:11, 21 Nisan 2006 (UTC)

Ben de tam sizin yüklediğiniz resimlerin etiketlemesini bitirmiştim ve size mesaj yazacaktım. Benden erken davranmışsınız :) Commons kullanmayı öğrenmiş olmanıza sevindim. Kolay gelsin! denisutku msj 23:15, 21 Nisan 2006 (UTC)

1.Kopyala -yapıştırda sorun yok değil mi? 2.Pasifik Okyanusu maddesindeki resim değiştirmezsen sevinirim. Telif sorunu yok. İyi sabahlar bu arada .-))--Baylan 23:23, 21 Nisan 2006 (UTC)

Kopyala yapıştır derken ne demek istediğinizi tam anlayamadım ama eğer dediğiniz Commonstaki resimlerin adlarını aynen kullanmaksa, zaten teşvik edilen uygulama odur. Size de iyi sabahlar diyeceğim ama, Türkiye'de mi yaşıyorsunuz? Uğraştığınız maddelerden Latin Amerika ile bir ilginiz olduğu anlaşılıyor. denisutku msj 23:34, 21 Nisan 2006 (UTC)

Kopyala yapıştır derken . Yabancı dilde vikipedideki bir resmi kopyala yapıp türkçe makale yazarken yapıştırıyorum. Commons da varsa zaten otomatik olarak çıkıyor. Eğer yoksa mecburen bilgisayarıma yükleyip sonra vikiye yüklüyorum. Ama resimlerimde telif sorunu olmuyor böylece. Eğer değiştirirken bana haber verirsen sevinirim. Türkiyede yaşıyorum . İstanbul'da. 6 sene Almanya'da yaşadım.Bu arada Yaşasın Kartalımız .-))))--Baylan 23:37, 21 Nisan 2006 (UTC)

Çok güzel! Ancak Commonsta aynı isimle yoksa da çok benzer bir foto olabilir, isterseniz kontrol edebilirsiniz, sonuçta baştan yüklemekten iyidir (bence). Dediğim gibi sizin resimlerle işim bitti ve tam size haber vercekken sizden mesaj aldım:) Bundan sonra müdahalem olacağını sanmam ama olursa tabii ki haber veririm. denisutku msj 23:43, 21 Nisan 2006 (UTC)
  • selam denisutku. Erken işbaşı ha? Kolay gelsin--Baylan 10:31, 22 Nisan 2006 (UTC)
Sağolun, size de. Başka projelerim var aslında ama önce biraz resim düzenliyim dedim. denisutku msj 10:36, 22 Nisan 2006 (UTC)

sevgili Uğur, farkındaysan Şili maddesini yazmaya başladım. Elimden geldiğince teferruatlı bir şey yağmaya çalışıyorum. Senden ricam şöyle bayraklı mayraklı bir ülke şablonunu bu sayfaya yerleştirmen. Ben bu tip konularda zayıfım. Tabii eğer zamanın olursa. Sana iyi hafta sonları. Keendine iyi bak--Baylan 11:28, 22 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Baylan Şili, maddesine biraz el attım ama tekrar düzenlemem gerekiyor:) Şimdilik bu kadar, p.tesiye gerisini de hallederim. Özellikle şu telif tartışmasının olduğu zamanda senin gibi emek harcayarak maddeler giren kullanıcıların olması beni sevindiriyor. Kendine iyi bak. --Ugur Basakmesaj 14:19, 23 Nisan 2006 (UTC)
Sevgili Uğur, şablon çok güzel olmuş eline sağlık. Ama Dağlar başlığının altında şekil olarak çok büyük boşluk oluşmuş. Ayrıca şu an çok fazla resim var bu maddede. İstesen daha önce benim yüklediğim haritayı silelim (Zaten harita almanca, ayrıca şablon içindeki daha güzel. Gerek kalmadı bence büyük haritaya). Bu arada Illapu maddesinin tartışma kısmına senin için bir not bıraktım, bir bak istersen:-)) İyi akşamlar--Baylan 18:10, 23 Nisan 2006 (UTC)
Merhaba Baylan, şimdi sayfaya tekrar el atacam senin kadar emeğim geçmeyecek olsada şekilsel ufak düzenlemeler ile katkım bulunsun en azından. Bu arada gerçekten çok güzel işler çıkartıyorsun burada. Illapu maddesindeki tartışma ile ilgili müzik sektöründe mi çalışıyorsun sorusu aklıma geldi hemen. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:08, 24 Nisan 2006 (UTC)
Sevgili Uğur. Müzik sektöründe çalışmıyorum, bu CD ler TR. de bulunmuyor. Ancak benim inti illimani ve illapu koleksiyonum geniş. CD leri bilgisayarımda coğaltabilir ve igilenen arkadaşlara hediye edebilirim. Zira TR ilgilenen çok kişide yok. Sen "G.Amerika ilgimi çeker demiştin" İster bana mail atıp ister tartışma sayfamdan bağlantıya geçersen memnuniyetle koleksiyonumu paylaşırım. Bu herkes için geçerli tabii. Bu arada senin emeklerin için asıl ben tşk ederim.İyi çalışmalat.(Bu arada ben tutkal sektöründeyim ama koklamam :-)))) )--Baylan 10:20, 24 Nisan 2006 (UTC)
Tekrar merhaba Baylan, inti illimani ve illapu konusunu en azından kafamdaki listeye ekliyorum. Seninle bu konularda tekrar iletişime geçmel dileğiyle. Sanada iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:28, 24 Nisan 2006 (UTC)

sevgili Denisutku. Tazmanya resmini almanca wiki'den almıştım. Telifin sorun olacağını sanmıyorum. Ypksa yanlış mı biliyorum? iyi geceler..--Baylan 21:00, 23 Nisan 2006 (UTC)

Doğru söylüyorsunuz Baylan, aslında sorun olmaz. Ancak biliyorsunuz şu aralar resimleri temizlemeye çalışıyoruz ileride genel olarak sorun çıkarmamaları için. Commons'ta aşağı yukarı aynısı olan resimlerin oradan kullanılması için uğraşıyorum ki, Vikipedi biraz rahatlasın. Eğer sakıncası yoksa, yüklediğiniz bazı resimleri Commons'taki benzerleriyle değiştirebilir miyim? denisutku msj 21:06, 23 Nisan 2006 (UTC)
Beşiktaş'lıya can feda.-))) Ama eğer mümkünse yeni gelen resim çok ayrı, konudan uzak olmasın. Zaten çoğu temizlenmişti. (Bu arada siz yerine sen tabirini tercih ederim)--Baylan 21:10, 23 Nisan 2006 (UTC)
Kesinlikle öyle bambaşka resim koymam. Tazmanya'nın uydu fotoğrafında olduğu gibi bir şablon koyuyorum ben, orada Commons'taki benzer resmi öneriyorum. Senin yüklediklerinde bu şablonu gördüğünde, eğer uygun görürsen değiştirirsin, olmaz dersen şablonu kaldırırsın. Anlaştık mı? denisutku msj 21:30, 23 Nisan 2006 (UTC)

Kızınızın resmi.[kaynağı değiştir]

Çok özür dilerim, sayfanızda olduğunu görseydim silmezdim. Geri getirmeye çalışayım. Eşref 09:05, 24 Nisan 2006 (UTC)

Geri getiremedim galiba. Siz bir zahmet tekrar yükleyin, ve resme anlamlı bir isim verin lütfen. Resimleri yöneticiler dışında kimse silemez, o yüzden endişelenmeyin. Selamlar :) Eşref 10:29, 24 Nisan 2006 (UTC)

sevgili uğur kardeş. Bende sana bu konuda yazmak istiyordum. Benim tartışma sayfam çok uzadı. Bunu benim için müsait bir zamanda arşivler misin. Ve arşivlerimi görmek için ne yapmam gerekecek. Selamlar ve iyi çalışmalar--Baylan 09:55, 25 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, ben aylık olarak arşivliyorum istersen sende Nisan ayının sonunu bekle. Kullanıcı mesaj:Baylan/Arşiv1 şeklinde arşivleme yapabiliyoruz, istersen senin tartışma sayfanda da bu şablonu kullanarak biraz şekilli olmasını sağlayabiliriz. Erişmek içinse sadece sayfana, arşiv sayfana vereceğimiz bağlantıya tıklamakla erişebilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:02, 25 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Baylan Mapuçe maddesini ekledim, artık bu sorun da halloldu şu an için Şili maddelerine biraz ara veriyorum sanırım. Daha sonra devam ederim. İyi akşamlar --Ugur Basakmesaj 19:58, 25 Nisan 2006 (UTC)

Selam Uğur. Daha sen mesaj atmadan ben mapuçeyi fark ettim.Eline sağlık. Daha okumaya bile fırsat bulmadım. Bende şili'de sonlara geliyorum . Bir tek ekonomiyi yazıp bitireceğim. Bende zaten adımız saplantılıya çıkmadan başka bölgelere geçmek istiyorum (Ama biliyorsun.. kırmızı maddeler işte) Hatta bugün başladım bile başka bölgeleri yazmaya. Vikipedide olması gereken maddelerden birine başladım. Sana her şey için teşekkürler. iyi akşamlar--Baylan 20:05, 25 Nisan 2006 (UTC)
Aslında son eklediğim madde ile bir çok kırmızı bağlantı çıktı ama kısa maddeler yazmamak için şimdilik onlara mola verecem, ne de olsa ilerde ekleyebilirim tekrar. Asıl ben sana teşekkür ediyorum, yeni bir kullanıcı olmana rağmen özgün ve telif sorununu dikkate alarak maddeler yazıyorsun, umarım bu diğer kullanıcılara örnek olur. İyi akşamlar. --Ugur Basakmesaj 20:38, 25 Nisan 2006 (UTC)

Selam Tembelejderha, merak ettim , neden yöneticiliğe aday olmadın? Aslında bunu en iyi yapabileceklerden birisin.iyi akşamlar--Baylan 18:00, 25 Nisan 2006 (UTC)

Teşekkür ederim Baylan. :) Belki ilerde aday olurum, bilemiyorum. Kullanıcı olarak da insan bayağı birşey yapabiliyor, ayrıca yöneticilik büyük sorumluluk gerektiriyor kanımca, iyi düşünüp öyle aday olmak lazım. En azından şu anda tartışmalara katılan birkaç aktif kullanıcıyız, bu anlamda bize ihtiyaç var. Kolay gelsin, iyi akşamlar.. Tembelejderha 20:36, 25 Nisan 2006 (UTC)
Ben de teşekkür ederim. 6-7 aydır Vikipedi`de bu isimle bulunmaktayım, bu süreçte birçok konuda birçok kişiyle tartışma yaşadım. İlerde aday olursam olumsuz oy verirler mi diye düşünmedim, dürüst olmaya gayret ettim. Eğer şimdi de açık konuşmam gerekirse bundan sonra aday olsam da kazanmam -alacağım olumsuz oylar sebebiyle- pek mümkün değil. En iyisi böyle devam etmek, hoşçakalın Baylan ağabey. 16 14:56, 26 Nisan 2006 (UTC)
Kategoriler konuldu. Bu kategorileri biraz incelerseniz fark edersiniz, kategorilendirmeler pek zor değil aslında. Başka maddeler varsa yine kategorisiz belirtirseniz, koyarım ben kategorileri. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 06:53, 26 Nisan 2006 (UTC)

merhaba, bana mesaj atmışsınız. umarım yanlış birşey yapmadım ilk günden. ingilizce wikipedia'da birçok makalem var ama vikipedi çok zayıf kalmış. en önemli konularda bile makale eksikliği var. umarım hepberaber üstesinden geliriz. amacımı okumak isterseniz kullanıcı sayfamda yazılı, hep beraber umuyorum ki. teşekkürler, mutlu yazılar! - Kizildere 19:07, 26 Nisan 2006 (UTC)

selam Baylan! interwiki eklemişsin estefana, ordan görüp söyleyeyim dedim: bir tane interwiki ekleyince, tüm vikileri tarayan ve maddelerde karşılıklı olarak interwikileri bulan botlar bunları tüm maddelere otomatik olarak ekliyorlar. dahası değişenleri çıkarıyor/modifiye ediyorlar. Ama bir tane lazım dediğim gibi. 3-5 gün içinde diğerleri de otomatikman geliyor. İstersen elle ekle tabi, ama uğraşmayıp botlara da bırakabilirsin bu işi, zamandan kazandırıyor. kolay gelsin, iyi geceler :) Tembelejderha 21:18, 26 Nisan 2006 (UTC)

vikipedistler[kaynağı değiştir]

  • evet bunun farkına varmıştım :) şuan da ingilizce vıkiden tercüme yapmakla uğraşıyorum, gerçekten baya zorlanıyorum bazı yerlerde. saat sabah 3 olmuş, sabah 8'de ofiste toplantım var. bu gecelik bu kadar, uyumamı hatırlattığın için teşekkürler :) --Basar Kizildere 06:57, 27 Nisan 2006 (UTC)
  • birde mesela son değişiklikler sayfasına bakınca, bazı makalelerin abuse (türkçesini bilemedim) edildiğini görüyorum. Örnek olarak Massachusetts'e bakabilirsin. Şimdi bunu değiştirip doğrusunu yazacağım fakat bunu değiştiren kişi kayıtlı değil. Bu kişinin IPsi kayıtlı olduğu için tekrar tekrar değiştirirse heralde bu sorunla ilgilenmenin bir yolu vardır di mi? --Basar Kizildere 07:03, 27 Nisan 2006 (UTC)
  • sinir oldum, yatmadan Massachusetts'i düzelttim bile ;) ismim Başar bu arada, kizildere (soyadım) diye hitap edilince bir garip oldu. iyi günler, sevgiler. --Basar Kizildere 07:16, 27 Nisan 2006 (UTC)

Ne Yapılabilir?[kaynağı değiştir]

  • Nosferatü'ye de belirtildiği gibi:

Israrla sözlük maddesi girmek, vandalizm değildir. Yanlış bir davranıştır. Fakat VP:EP'ye baktığınızda yanlış davranışlara karşı bir cezamız yoktur. Bu nedenle eğer bir şahıs ısrarla sözlük maddesi girmeye devam ederse, uyarılır. Eğer, topluluk söz konusu şahsın davranışlarından usanmışsa ve şikayetçiyse yöneticiler VP:EP 10. madde sebebiyle şahsı engelleyebilirler. Fakat bu madde ile şahsın engellenebilmesi için topluluğun şikayeti ve şahıstan genel anlamda rahatsız olması şarttır. Yine de bu madde uygulanması teşvik edilen bir madde değildir, zira topluluğun genelinin belirli bir kişiden, Vikipedi kurallarına aykırı davranışları yüzünden, şikayetçi olması zordur ve zaman zaman bu madde ne yazık ki subjektif algılanabilir. Şimdilik yapabileceğimiz tek şey söz konusu kullanıcıyı uyarmak ve davranışlarından vazgeçmesi için ikna etmeye çalışmak. Eğer topluluğun genel bir şikayeti olursa, gereği yapılır.

Kısacası topluluk onayı lazım. Ancak o durumda bir şeyler yapılabilir. Şimdilik siz dahil, kullanıcılardan, 2 kişi şikayet ediyor, bakalım devamı gelecek mi, diğer kullanıcılar ne diyecek... İyi çalışmalar. - Noumenon 12:02, 27 Nisan 2006 (UTC)

Baylan abi kullanıcı sayfamda Babel altına senin babelinin ikisini eklicem, umarım seninkinden kopyalamam sorun olmaz? --Basar Kizildere 19:59, 27 Nisan 2006 (UTC)

Birde o ikiliyi Babel'in üstüne koymayı becerebilsem :) --Basar Kizildere 20:02, 27 Nisan 2006 (UTC)

Fethullah Gülen[kaynağı değiştir]

Merhaba Baylan ağabey, aylar önce Fethullah Gülen maddesiyle bayağı bir uğraşmıştım fakat taraflı ifadelerin birçoğunu kaldırtamamıştım, maddede taraflı ifadeler bol, sizi destekliyorum. 16 06:35, 28 Nisan 2006 (UTC)


Merhaba, Tartışma sayfalarına yazdıklarınızda ve madde içlerinde yaptığınız düzeltmelerde ayrı yazılması gereken de ve da'ya biraz daha özen gösterseniz... Hep bitişik yazıyorsunuz da. Saygılar... Muhammedcimci 10:24, 28 Nisan 2006 (UTC)

SAM ile ilgili sorunu ben hallettim Baylan, sam şablonunu eklediğin sayfanın hemen o kutunun kenarında bulunan göster tuşuna basarsan ayrıntılı ifade ediyor. kolaylık sağlıyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:46, 28 Nisan 2006 (UTC)

Sevgili Uğur. Umarım iyisindir. Teşekkür ederim ilgine. Aslında bunu yapmış ve 19 mayıs maddesini kopyalayıp, alta alıp, madde ismini de yazarak eklemiştim. Ama nedense olmadı. Yardım için teşekkürler. Bu arada bu mevzu yüzünden yapmak istediklerimden de oldum. Olayı prensip meselesi yaptım, ama böyle giderse pes edebilirim. Kullanıcı şahıs elinde değnek maddeye yanaşanları kovuyor.-))))--Baylan 14:56, 28 Nisan 2006 (UTC)
Ben iyiyim umarım sizde iyisinizdir, vikiden dolayı çocuğa zaman ayırmayı unutmayın. Viki hep burda olacak:) Ufak bir düzenleme yaptım sadece, belki yöneticilerin niye az madde girdiğini anlamışsındır :) SAM 2. ve 3. adımları için göster tuşuna basarsan çok yardımcı olan metinler çıkıyor. Bu telif konusuda benim motivasyonumu bozdu ve bir süredir pes etmiş durumdayım:) Madde ile ilgili kişisel fikrim silinmemesi fakat ciddi düzenlemeye ihtiyacı var, çok karışmış ve bazı yerler muğlaklaşmış durumda. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:06, 28 Nisan 2006 (UTC)
Kesinlikle madde ansiklopediye girmeyi hak eden madde. Ancak bu hali tamamen taraflı. Benim bu şahısa karşı bir alıp veremdiğimde yok. Ancak sabah bu maddeyi onca taraflı hükme rağmen etiketsiz görünce çok şaşırdım. Zira bundan çok daha az ihlal yapan maddeler bile etiketli. Bunun böyle olmaması lazım. Ben maddeyi biraz değiştirmeye çalıştım ancak Gülerdem bunları geri aldı. Eğer değişiklikte yapamayacaksak bu madde silinmeli. selamlar--Baylan 15:12, 28 Nisan 2006 (UTC)
Bu kadar tartışması varsa zaten girmesi için bir neden sayılabilir:) SAM koyman Kürtçe'de olduğu gibi silinmesini sağlamaz fakat umarım ilgiyi arttır ve düzenlenmesi daha hızlanır tahminimce. Tekrar kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:23, 28 Nisan 2006 (UTC)

Teşekküre cevap[kaynağı değiştir]

Rica ederim. Zfr 20:31, 28 Nisan 2006 (UTC)


Selam Baylan, yanilmiyorsam yanlis interwiki verdim; Uzay 1999 icin gecerli onlar (Almanlar gerci bizimle hem fikir). Maddenin orjinal ismine karar verip yonlendirme mi yapsak yoksa Ay ussu alfayi ayri bir baslik olarak mi tanitsak? Bu arada James Cook maddesi hos olmus. Tartisma sonuclaninca bir kac ek yapmak isterim. Tartismalara sik katildigini goruyorum. Konu ile ilgili sayfalara sayfalara kisa yol verirsen kisilerin takibi kolay olur. Kolay gelsin, Citrat 21:19, 28 Nisan 2006 (UTC)

son açıklama[kaynağı değiştir]

Baylan: muhahahaa :))) Vikipedi'de gördüğüm en anlamlı, mantıklı, komik yazılardan biriydi. :) "şablon: BU MADDEYE BEKÇİLİK EDİLDİĞİNDEN TARAFSIZLAŞTIRMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR.", "Çanakkale gibi savunulduğunu bilmiyordum.." :)) bilgisayarın başında kırıldım gülmekten..

Neyse, biraz ciddi olmak gerekirse, ne gibi birşey hissettiğini çok iyi anlıyorum, acını paylaşıyorum Baylan ağabey. anlatamamak, anlaşılmamak insanı bunaltıyor, meselenin gereksiz uzaması seni sanki gereksiz üzerine gidiyormuşsun gibi gösteriyor. bir de huzursuzluk çıkaran adam ilan edilmek kavga dövüş sevmeyen, uzlaşmaya meyilli bir ruh haline sahip, insanlara saygısızlık ya da anlayışsızlık göstermemeye çalışan insanların beklemediği, pek karşılaşmadığı, haketmediği birşey, bu yüzden yıpratıcı oluyor.

Sana nacizane tavsiyem, fazla takmamaya çalış, bir süre başka şeylere odaklan, aman hevesini neşeni kaybetme. bu durumu da böyle kabullenip zamana bırakmak gerekiyor. kolay gelsin... Tembelejderha 10:53, 29 Nisan 2006 (UTC)