Kullanıcı mesaj:Ankh33/Mesaj Arşiv 2010

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız!
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır!
Bu sayfa Ankh33/Mesaj Arşiv 2010 adında bir mesaj arşiv sayfasıdır.
Eğer mesajlarınızı arşivlemek istiyorsanız bu bağlantıyı takip edin!

Ocak 2010[kaynağı değiştir]

Maddelere sil etiketi koyarken içeriğini boşaltmayınız. Hizmetliler bu maddeleri silerken içeriği de görmek isteyebilirler. Teşekkürler. --M.M.ileti 20:04, 5 Ocak 2010 (UTC)

selam nasılsın?

Seninbey 18:54, 29 Ocak 2010 (UTC)

Kullanıcı adı değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Eski hesabınız küresel bir hesap olduğu için, sanırım eski şifrenizle yeniden oturum açabiliyorsunuz. İsim değişikliği öncesinde yaptığınız tüm değişiklikler yeni hesabınızda görünüyor: [1]. Ancak bugünkü değişiklikleriniz eski hesapta. Oturumu kapatıp yeni kullanıcı adınızla yeniden açtıktan sonra bir deneme yapabilir misiniz? Sanırım bu şekilde, yeni katkılarınızın yeni hesap altında görünmesini sağlayabiliriz. Eski hesabın durumunu ise daha deneyimli bir bürokrata sordum: [2]. Gelişmeleri size de bildireceğim. İyivikiler... [ho? ni!] 21:18, 29 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba, etiketiniz doğrudur. VF'den kaynaklanan minik bir sorun. Endişeye mahal yoktur. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 22:16, 29 Ocak 2010 (UTC)

Futbol projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Gördüğüm üzere senin gibi aramıza bir futbol projecisi kullanıcı daha kattık. İlk hedefimiz Avrupa'nın en üst liglerinde yapılmamış takım bırakmamak ve olan takımların da kadrolarını güncellemek. Şu anda projeyi Rapsar'la ben aktif olarak yürütüyoruz. Kullanıcı:SkyCaptain bu konuda çalışmaya başlamıştı ki, inaktif oldu. Kullanıcı:Ut94 ise çok istekliydi ama neden girmediğini bilmiyorum. Kullanıcı:Striker buz matrix ise Vikipedi'yi bıraktı gibi. Kullanıcı:salomonis (o da tatil bitince inaktif oldu) ve Kullanıcı:Myrat da bu projeyi biliyor. Genel anlamda katkıda bulunuyorlar. Kullanıcı:Anylai ise üni. sınavlarına hazırlanıyor. Thierry Henry maddesini onunla beraber çevirmiştik. İnşallah iyi bir şekilde sınavı halledecek ve daha büyük bir hızla projeye devam edeceğiz. Bunun yanında Avrupa bittikten sonra diğer kıtalara geçeceğiz. Tüm takımları yaptıktan sonra, tüm futbolcuların maddelerini (ülkelerinin alfabetik sırasına göre) gireceğiz. Son durum şudur: Almanya ve Azerbaycan bitmek üzere, Rapsar Avusturya'yı halletti ve Andorra da bitmek üzere. Avrupa'da doğal olarak alfabetik sırayla gitmek istemiştik. Sen de öyle başlarsan daha rahat ilerleriz. Belçika diye gidebilirsin örneğin... Tüm kulüpler bitince girdiğimiz futbolcularda kırmızı kulüp bağlantısı kalmaması da ayrı bir güzellik olacak. Tabii belki senle Rapsar 10 kulüp hallederken ben 2-3 kulüp hallediyor olacağım ama, bunu da köy projesiyle uğraşmama bağlamanı isterim. Bu kadar açıkladım. Çünkü Vikipedi'de herkes kendi ilgi alanıyla ilgileniyor ve ilgi alanlarımız ortak. Bunu projeyle taçlandırmak istiyoruz... Katılıyor musun?--вяí¢αи76ileti 19:57, 30 Ocak 2010 (UTC)

Tekrar selam. Bu sayede daha hızlı ilerleyeceğiz. Görev dağılımı ikişerli daha iyi oluyor. Sen Belçika sonra da Beyaz Rusya ile devam edersin. Ancak, her ülkeye şunun gibi İngilizce'sindeki şu sayfadan uyarladığımız X'de futbol şablonunu ilgili maddelere koyup o maddeleri açtıktan sonra o ülkenin en üstteki 2 ligi(1. ve 2. lig gibi) ligin tüm takımlarının kadrolarını güncelleyip olmayan kulüpleri de yapıyoruz. Proje bu kadar basit. Tabii yaparken Avusturya'yı örnek almanı isterim. Tunus Ligi maddesinden gördüğüm üzere kategorilerde biraz zorluk çekiyorsun. Bunu örnek aldığında artık kategorilerde de deneyim kazanacaksın. Kulüplerde de SV Mattersburg maddesini örnek alabilirsin... Zaten kulüpler bitince ülke ülke futbolcuları girmeye başlayacağız ama, öncelikle o futbolculara iç bağlantı (link) verecek kulüpler olmalı... Şimdiden kolay gelsin. (NOT: Afrika'yla çok ilgileniyorsan senin hatrına Avrupa bitince Afrika'ya geçebiliriz. Zaten Avrupa'dan sonra ne geleceğini henüz kararlaştırmadık)--вяí¢αи76ileti 12:29, 31 Ocak 2010 (UTC)

Şubat 2010[kaynağı değiştir]

Selamlar. Maddelerde kırmızı iç bağlantıları ([[ bilmem ne ]]) çıkarmaman daha iyi olur. Futbolculara geçtiğimizde futbolcu maddelerine de bir mavi bağlantı olması Vikipedi standartları için harika olur...--вяí¢αи76ileti 20:35, 1 Şubat 2010 (UTC)
Bir de hakkında 1 cümlelik bilgi olan kulüpleri yapmıyoruz. Taslak madde kriterlerini karşılamıyor. Yani İngilizce Vikipedi'de 1 cümlelik bir madde yazılabilirken Türkçe Vikipedi'de yazılamıyor. Bir de İngilizce'de F.C. yazanları biz FC yazıyoruz. Ama kolaylık açısından arkasında kolaylık açısından bir yönlendirme sayfası bırakmak iyi olur. Bilgilerine...--вяí¢αи76ileti 21:00, 1 Şubat 2010 (UTC)
Hangi şablonda sorun yaşıyorsun?--Rapsar 22:22, 31 Ocak 2010 (UTC)

Hoşgeldin şablonları[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Hoşgeldin şablonu yolladığınızı farkettim, yalnız bunları yollarken {{subst:Hoşgeldiniz}} şeklinde yollarsanız hem imzanız çıkar hem de böylece şablondaki olası değişikliklerden etkilenmez mesaj. Önceki mesajlarınıza da subst eklerseniz çok sevinirim. Bu vesileyle katkılarınız için elinize sağlık demek isterim, iyi vikilemeler, kolay gelsin--Merube 89msj 00:37, 3 Şubat 2010 (UTC)

Uyarınız için teşekkür ederim. Ben de tam bu sorunu size yazacaktım:) Kolay gelsin. observerileti 00:38, 3 Şubat 2010 (UTC)
Rica ederim, sorularınız olursa her zaman seve seve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Sevgiler--Merube 89msj 00:40, 3 Şubat 2010 (UTC)

O zaman şunu sorayım. Bazı şablonlarda |- | gibi karakter görünüyor, ancak bu sorunu anlayamadım. İlgilersen sevinirim. Örnek verecek olursam: Jupiler Lig şablonuobserverileti 00:45, 3 Şubat 2010 (UTC)

Hımm, bir kod hatası var orada ama hangi şablondan kaynaklandığı belli değil, tüm şablonları -şablon içindeki şablonlar dahil- araştırmak lazım. En iyisi bu konuyu Vito'ya havale etmek :). Bir de ona mesaj atın isterseniz. Dikkatiniz için tebrik ve teşekkürler bu arada. İyi farketmişsiniz. Ancak yardımcı olamadım o ayrı :)). Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 01:15, 3 Şubat 2010 (UTC)
Merhaba. Bu sorunun nedeni bazı şablonların özel kutu yapısıyla kodlanmış olması. Bu tür şablonların {{fb start}} ve {{fb end}} arasında kullanılması gerekiyor. Örnek bir kullanım için KAA Gent maddesine göz atabilirsiniz. İyi vikiler. --Superyetkinileti 03:13, 3 Şubat 2010 (UTC)
VikiProje Din Portalı Davetiyesi
İyi günler...
Din ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Din Portalı ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz...~~~~


Sorun nerede anlayamadım? ----GôkTR001 17:06, 4 Şubat 2010 (UTC)

Muratsahinileti 20:48, 4 Şubat 2010 (UTC)

Belçika'da futbol[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bana pek bitmiş gibi görünmedi. Belçika'da futbol şablonunu senin için yaptım. Belçika'da futbol, Belçika İkinci Ligi, Belçika Kupası, Bekçika Süper Kupası maddelerini kesinlikle girmen gerekir. Belçika'da Yılın Futbolcusu ve Belçika Altın Ayakkabı Ödülü maddelerini girmek senin takdirine kalmış. Belçika Bayan Milli Futbol Takımı, 3. ve daha altlardaki ligler ise önceliğimizde değil. Bu nedenle onları şimdilik girmememiz daha iyi olur. Her ülke için var olan bu futbol şablonunu kullanıyoruz. Bu nedenle ilgili maddelere bu şablonu da koymak gerekiyor (olanlara bunu koydum zaten). Bir de şablonun {{fb start}} {{Belçika'da futbol}} {{Başka bir benzer şablon}} {{fb end}} şeklinde kullanılacağını demeyi unutmuşuz sanırım, kusura bakma... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 22:53, 4 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Aşkın,

SUL konusunda çok çok üstün bir bilgiye sahip değilim ama mantık yürüterek yapılması gereken işlemin o hesabı de.wp'de kapmak olduğunu söyleyebilirim. Lakin o da biraz problemli gözüküyor, zira süresiz engellenmiş, hakkında epey tartışma kopmuş bir hesapmış bu. Yine de bir şansını denemeni öneririm. Bürokratlar o hesabı kaydırırsa sen de bu birleşimi sağlayabilirsin. En olmadı bana bağlantısını verdiğin meta sayfasına bir sor, oradan yardımcı olurlar sanıyorum. Babil kutularında "en-4" yazıyor gerçi ama yardıma ihtiyacın olursa yine mesaj atmaktan çekinme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 23:03, 4 Şubat 2010 (UTC)


Tabii ki, hiçbir sorun olmaz.

Vito Genovese 00:37, 5 Şubat 2010 (UTC)


Direkt Meta'ya başvuru yapmışsın sanırım. Sayfanın tepesinde "sadece aktif bürokrat olmayan vikiler için" dediği için şu noktada sana yardım etmezler büyük ihtimalle (umarım yanılırım tabii). Ben şunu demeye çalışmıştım önceki mesajımda:

Almanca Vikipedi'ye başvurur ve o hesabın kaydırılmasını sağlamayı başarırsan sorun zaten çözülür, Almanlar bu isteği reddederlerse de Meta'ya bu durumu anlatıp "De.wp dışındaki tüm projeler için siz birleştirebilir misiniz hesabımı?" diye sormak mümkün, stewardların elle birleştirme imkanları var zira. Demek istediğim buydu yani.

Şimdilik bekleyelim bakalım, stewardlar ne diyecek. Reddederlerse önce Almanlara sonra tekrar Meta'ya döneriz.

Sevgiler

Vito Genovese 14:58, 5 Şubat 2010 (UTC)


Oy, büyük taş gelmiş. Aslında adam şey konusunda haklı. Hazır sadece bu projede değişiklik yapmışken, hiçbir projede alınmamış bir isim almayı düşünmez misin?

Vito Genovese 19:11, 5 Şubat 2010 (UTC)


Bana sorarsan bir-iki gün düşün, çünkü SUL'ladığın zaman hepsini birden değiştirmen şu ilk değişim kadar kolay olmayacak, Pazartesi kesin eminsen değişikliği yaparız. Uygun mudur?

Vito Genovese 19:28, 5 Şubat 2010 (UTC)

VikiProje Spor Davetiyesi
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde çalışmalara katılmak, Spor Portalı açılmasını teşvik ve yapılacakları belirlemek için projeye katılımınızı bekliyoruza[.]medileti 13:36, 6 Şubat 2010 (UTC)
VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN a[.]medileti 23:32, 10 Şubat 2010 (UTC)

Resimde reklam[kaynağı değiştir]

Buradaki resimde televizyonun markasının görüntülenmesi bir sorun olabilir mi acaba? Emin olamadım. Kolay gelsin. observerileti 22:02, 6 Şubat 2010 (UTC)

  • Selam Observer, televizyonu değil, yayını tanıtmak amacıyla çekilmiş. Reklam kapsamına gireceğini sanmıyorum. Bu arada gerekçelendirme {{Navbox}} şablonu kullanıldığından çıkmamış, {{Dolaşım}} şablonuna uyarlayınca sorun düzeldi. İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Muratsahinileti 23:39, 6 Şubat 2010 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Merhaba Aşkın,

Lütfen kusuruma bakma, bu aralar mesajları kontrol etme sıklığım iyiden iyiye düştüğü için ancak beşer beşer okuyabiliyorum mesajları, bu hengamede senin son mesajını da gözden kaçırmışım.

İsteklerin ve değişikliklerin sistemli şekilde kayıt altında tutulabilmesi adına yine süreç sayfasında istekte bulunursan çok daha yararlı olur sanırım, kusuruma bakma tekrar geç cevap için.

Sevgiler

Vito Genovese 08:38, 11 Şubat 2010 (UTC)

  • Selam. Sanırım yanlış atmışınız mesajı kullanıcı sayfasına gitmiş. Birde bot otomatik gönderiyor.--Reality 17:50, 11 Şubat 2010 (UTC)

Selamlar. Bu sayfanın ilk maddesinden görebileceğiniz üzere Eğer fotoğrafın konusu halen mevcudiyetini koruyorsa, özgür lisanslı bir fotoğrafı çekilebilir. Bu nedenle örneğin yaşayan kişilerin, mevcut otomobil ve uçak modellerinin ya da binaların telif hakkı saklı resimleri veya fotoğrafı çekilebilecek yerleşim yerleri ya da coğrafî nesnelerin telif hakkı saklı yazılımlar tarafından üretilmiş fotoğrafları adil kullanım kapsamına girmez Özetle yaşayan kişilerin telif hakkı saklı resimleri adil kullanım kapsamında kullanılamaz. --Eldarion 14:58, 19 Şubat 2010 (UTC)

Spor Projesi[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Sanırım Spor Projesi ile ilgileniyorsun. Şu kısma imzanı atarsan iyi olur. Aramıza hoş geldin. Kolay gelsin... --Rapsar 13:57, 21 Şubat 2010 (UTC)
Tabi ya, görmemişim :) --Rapsar 14:01, 21 Şubat 2010 (UTC)
VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN a[.]medileti 21:39, 22 Şubat 2010 (UTC)

Selamlar. Kıbrıs projesinde işbirliği sayfasına bakarken farkettim ki, imzanızda ufak bir harf hatası olmuş. Kullanıcı:Ankh33r şeklinde bağ vardı, anlayışınıza sığınarak hatalı içbağı düzelttim. İmzanızı düzeltin isterseniz, bu haliyle olmayan bir kullanıcı sayfasına bağ vermekte. Mesaj sayfası linkinde bir sorun yok allahtan :). Saygılar--Merube 89msj 15:01, 28 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.
--CnkALTDSmesaj/message 03:09, 2 Mart 2010 (UTC)
VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN a[.]med»»ileti 18:39, 9 Mart 2010 (UTC)

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine KATILIMINIZI BEKLİYORUZ.

Katılım için TIKLAYIN a[.]med»»ileti 16:32, 14 Nisan 2010 (UTC)

İngilizce - Türkçe çeviri yardımı[kaynağı değiştir]

Merhaba, şu cümleyi çevirebilir misiniz? "she began overseeing what she called 'conversations':" --Mustafa Bakacak ileti 21:03, 23 Mayıs 2010 (UTC)

O cümlenin tamamı böyle: "She later had more formal schooling and became a teacher before, in 1839, she began overseeing what she called "conversations": discussions among women meant to compensate for their lack of access to higher education." Fazla olmazsa birkaç şeye takıldım bu cümlede: "She later had a formal schooling... O sonra daha düzgün/resmî bir eğitim/terbiye aldı." mı olur? Çünkü en mantıklısı öyle oluyor. Ama bi yandan da "had", "-mişli geçmiş zaman". "...became teacher before, in 1839..." Burada "1839'da, önce öğretmen oldu" mu olur. Yardımcı olabilir misiniz? --Mustafa Bakacak ileti 19:18, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Çok teşekkür ederim! --Mustafa Bakacak ileti 22:48, 29 Mayıs 2010 (UTC)

  • "She had a relationship with Giovanni Ossoli, with whom she had a child." Bu cümleleri anladım ama "whom"un ne işe yaradığını anlamadım. --Mustafa Bakacak ileti 11:43, 30 Mayıs 2010 (UTC)

İyi çalışmalar; şu cümlede, "He has achieved his success by primarily throwing one pitch—a sharp-breaking, mid-90s mile per hour (MPH) cut fastball that has been called an all-time great pitch." "fastball" kelimesi ne anlama geliyor? Hiçbir İngilizce sözlükte karşılığını bulamadım. Cümleyi: "Tüm zamanların büyük adımı olarak adlandırılan saatte mil kesilmiş fastball 90'ların ortasında, --keskin bir kırılma--bir adım atarak aslında başarısını elde etti." diye çevirdim.--Mustafa Bakacak ileti 09:49, 29 Haziran 2010 (UTC)

Uzun cümleler[kaynağı değiştir]

İyi günler, Şu cümleye; "Scientists have long debated the extent to which this shift in language was accompanied by a genetic replacement of the former population,[1] and it has been concluded that despite the overemphasis on their Central Asian roots,[2] the Anatolian Turks are overwhelmingly indigenous to the area and they are in no sense racially Mongoloid.", şöyle bir tercüme yaptım: "Bilim adamları, bu dil değişiminin eski nüfusun genetik bir ikâmeye eşlik ettiğini olduğu ölçüde uzun süre tartıştılar ve Orta Asya Türklerinin bölgeye özgü ezici bir çoğunluklarına ve Moğol ırkı bakımından onların anlamazlığına rağmen, Orta Asya kaynağının üzerinde durulduğu kararına varılmıştır." Yardımcı olabbilir misiniz? --Mustafa Bakacak ileti 13:27, 12 Temmuz 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikiproje:Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--82 ~145 ileti 08:02, 2 Ağustos 2010 (UTC)