Kullanıcı:Vincent Vega/ArşivAna/Mayıs 2020

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Fırat türkmen[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi günler Fırat Türkmen sayfasını neden silinmek için işaretlediniz teşekkürler. Yasirous (mesaj) 21.16, 1 Mayıs 2020 (UTC)

Selam @Yasirous. Mesaj sayfanıza gelen bilgikendirmeden de anlaşılacağı üzere burada ve burada belirtilen kriterlere uymadığı kanaatiyle işaretledim. Kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 21.19, 1 Mayıs 2020 (UTC)
  • Chansey merhaba. Dün @Yasirous'a anlattıklarımı şurada bulabilirsiniz gerekirse. Sonra ben Leviathan oluyorum. :) İyi çalışmalar dilerim. Dr. Coalmesaj 21.23, 1 Mayıs 2020 (UTC)

Peki anladım Fırat Türkmen konusunu önemsizmi buluyorsunuz peki hiç bir şekilde şuan düzeltilip yayınlanamazmı. Yasirous (mesaj) 21.24, 1 Mayıs 2020 (UTC)

Asgari bir tanınmışlık diyor maddede Atv Nihat Hatipoğlumda İftar ve Sahur programlarına Çıkıyor. Yasirous (mesaj) 21.26, 1 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar @Dr. Coal iyi akşamlar. Malum yeni kullanıcılarla muhatap olurken genelde olabiliyor bu tip şeyler, emeğinize sağlık, biz iyi niyet varsayalım. @Yasirous malum Vikipedi bir ansiklopedi ve gelişigüzel bilgi bulunmuyor maalesef. Maddelerin belirli kriterlere haiz olması bekleniyor ve oluşturduğunuz madde kanaatimce bu kriterleri sağlamamakta. Dolayısıyla bu kişinin kayda değer olmadığı kanaatiyle etiket koydum. Eğer ilerde kayda değer olursa yeni albüm, haber vs. ile yeniden oluşturursunuz birlikte geliştiririz. Kolay gelsin. chansey mesaj? 21.29, 1 Mayıs 2020 (UTC)

Sosyal medyadada tanınmış biri Yasirous (mesaj) 21.29, 1 Mayıs 2020 (UTC)

Kolay gelsin iyi çalışmalar Yasirous (mesaj) 21.30, 1 Mayıs 2020 (UTC)

Değişiklik çakışmasından yazı yazamıyorum. Lütfen ilgili politikayı okuyunuz, bilgi verecektir. İyi vikiler! chansey mesaj? 21.31, 1 Mayıs 2020 (UTC)

Takipçi sayıları bizden az haberlere çıkmamış adamlar var onların nasıl konuları olabiliyor. Bu konunun yetersiz olduğunu düşünüyorsunuz fakat her Ramazan ayında Atv ekranlarında İftar ve Sahur programlarına çıkıyor. Lütfen Tekrar değerlendirin. Gerçekten bu bizim için önemli. İnstagramda 277k takipçisi var, Tv ye çıkıyor, dergiye röportaj veriyor. Ve üstüne üstlük Albümü var - Geceden Gündüze Allah - Lütfen tekrar değerlendirin iyi çalışmalar.... Yasirous (mesaj) 21.39, 1 Mayıs 2020 (UTC)

Ve az önce KANAL FIRAT TV (elazığ) de haberlere çıkıp canlı yayın yaptılar Yasirous (mesaj) 21.44, 1 Mayıs 2020 (UTC)

  • Kullanıcının mesaj sayfasına bir bilgilendirme daha yazdım Chansey, bilginize. Dr. Coalmesaj 21.49, 1 Mayıs 2020 (UTC)
Teşekkürler @Dr. Coal kullanıcıya yeterince bilgilendirme yapıldığı kanaatindeyim. Aynı eksende dönüyoruz, bir bilgi talep ettiği de yok kullanıcımızın, linklerimizle de ilgilenmiyor. Bu kapsamda daha faydalı bir mecraya odaklanmak en iyisi. Kolay gelsin. chansey mesaj? 22.01, 1 Mayıs 2020 (UTC)
  • Varsaymak da buraya kadarmış. :) İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 22.04, 1 Mayıs 2020 (UTC)

ISO değeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar thecatcherintherye nasılsınız? SRA adaylığındaki yorumunuz üzere buradayım :) Ben orada düşük ışığa dikkat çekmiştim, dediğim gibi ISO-400 hassasiyetinde normal bir ışıkta gürültü olmaması lazım, “yoksa neden bu hassasiyette gürültü var” diye sorgulamadım :) ISO-f-enstantane hızı dengesi cep telefonlarıyla ayarlanamadığı için (belki programı vardır ben bilmiyorum) ISO-100 (hani “can” olan:) ) değerinde dahi gürültü oluşabiliyor. Bu noktada siz telefonun sensörünü de bahis konusu ederek doğru bir noktaya temas etmişsiniz. Çalışıyorum, belirli bir noktaya geldim ama sizin kadar bir bilgi birikimim yok. Özellikle fotoğraf hususundaki teknik ve kompozisyon konularında yorumlarınızın takipçisiyim bilgilerinize :) chansey mesaj? 22.41, 1 Mayıs 2020 (UTC)

Chansey, merhaba. İçinde bulunduğumuz dönemde pek de iyi olduğumu söylemem mümkün değil. Bir de üzerine bilgisayarımın ekranı kırıldı. Oh, mis. Bir haftadır telefondan idare etmek zorında kaldım Pff... Ne sıkıcı bir hayat 😊 Konumuza dönmem gerekirse, esasında benim alt sınıf telefonumda ISO değeri ayarlanabiliyor. Hatta diyafram değeri bile ayarlanabiliyor. Ama mesele ne, biliyor musunuz? Bir milimetrekare boyutlarındaki bir sensörden mucizeler yaratmasını bekliyor insan, öyle bir dünya yok!😊 Belki daha önce bahsetmişimdir, 2010 yılından beri bir fotoğrafçılık bloğunda teknik ve kompozisyon üzerine makaleler yazmakta idim. Hatta bazen ekipmanlar üzerine de. Yazdığım makalelerden birisi en iyi kameralar listesi idi. Orada, o dönem bir Ferrari fiyatında kameralar vardı. Bir milimetrekarelik sensörlere sahip telefonlarla sokağa çıkıp "En harika fotoğrafı benim cep telefonum çekiyor." demeye başladık. O kadar parayı o kameralara yatırım yapan şirketlere saygısızlık. Evet, ISO 100de olsa bir cep telefonu her zaman için bir cep telefonudur. Beklenti hep o seviyede kalırsa hiçbir sorun kalmaz. Çoğu insan cep telefonlarının dijital işlemelerine hayran kalıp, "Bak, ne güzel çekiyor!" diye kendisini kandırmasa keşke...-thecatcherintheryemesaj 10.37, 2 Mayıs 2020 (UTC)
Mutlaka hepimiz zor dönemden geçiyoruz umarım yakında hep birlikte atlatacağız. Ben yine bu dönemde de çalıştığım için (hatta daha yoğun) karantinayı çok içten yaşadığım söylenemez. Ekrana üzüldüm ama benim de bilgisayar ekranım kırılmış ve Mac almama vesile olmuştu @Thecatcherintherye, bilemiyorum artık :) Konuya dönersek, değil bir milimetre; tam kare sensörle kırpılmışın bile devasa farklara yok açtığını öğrendim, örnekler üzerinde de gördüm. Ciddi fark ediyor. Kanaatimce güzel resim cep telefonuyla çekilebilir mi, evet olabilir kırmızı bir çizgim yok ama fotoğraf makinesiyle bu pozlamayı yakalamanın daha kolay olduğu ve teknik açıdan daha net sonuçlar elde edilebildiğini düşünüyorum. Sonuçta “fotoğrafı fotoğrafçı çeker, makine değil” :) Blog hala yayındaysa adresini buradan veya uygun olmaz ise (reklam vs.) mail yoluyla iletebilirseniz faydalanmak isterim. Kolay gelsin. chansey mesaj? 11.11, 2 Mayıs 2020 (UTC)

Lütfen[değiştir | kaynağı değiştir]

"" Efendim ben sizden yardım istedim siz silip şu şu şu dediniz kitap, gazete ve dergi ansiklopedik bilgi olmayacaksa daha ne olacak ayrıca sizin eklediğiniz kısımları inceledim aynı şekilde haber sayfasını göstermişsiniz ayrıca bu sayfada kabul gören video içeren kaynak gösterimlerine şahit oldum. Bundan başka ben bu işin altında art niyet ve yıldırıma politikası ararım zaten sizi üst kurulunuza şikayet dahi edemiyoruz sizi hem kim denetliyor?"".

En son yapılan geri almadan sonra "Can" adlı wiki denetleyicisine attığım mesajdır. Yani ben yalan atmıyorum ki kaynaklar belli mahlası:Üstad 'tır kaynak:resmi sitesi,sosyal medya hesapları (bunada ansikloledik bilgi değil diyemezsin hem öyleyse bu sayfaya eklenen diğer bilgiler nasıl elde edildi. Bire bir incelemelerim doğrultusunda kendi resmi sitesinden kaynak gösterilerek alınmış bilgilerin sitede kabul edildiğini görüyorum. Var yani wiki sitesi içinde ve ansiklopedik bilgi olarak kabul edilmiş. Koyu bir şeriatçıdır, şeriatçı ne demek islam hukuku savunan kişi. Bire bir videosunda söylüyor bu doğru bir bilgidir eklenmesi gereklidir, ki şahsın direk kendi ağzından itiraf videoarı mevcuttur. Bunun yani [islam hukuku savunucusu] 'dur sözcüğünün kabul edilip siteye eklenmemesini anlayamıyorum lütfen izahını yapabilir misiniz Ya da lütfen bu bilgiyi benim yerime siz ekleyin lütfen atacağınız mesaj saygı çerçevesinde olsun, hangi düşünceden olursanız olun saygım sonsuzdur fakat haksızlığa asla katlanamam. Ciyakbaş (mesaj) 15.30, 3 Mayıs 2020 (UTC)

  • Aynı mesajı ben de aldım Chansey, prensip gereği açıklama yapmadım, bilginize. Dr. Coalmesaj 15.34, 3 Mayıs 2020 (UTC)
Kusura bakmayın @Ciyakbaş biraz yoğunum belki başka bir kullanıcımız ilgilenebilir. @Dr. Coal kolaylıklar dilerim efendim. chansey mesaj? 15.38, 3 Mayıs 2020 (UTC)

Dr.coal yardımcı olmuyor lütfen siz yardımcı olun eğer yardım edecekse lütfen belirtsi sayfasından müteşekkir olurum halbuki yanlış gerekli tüm açıklamaları yapıp özür dahi diledim kendisinden Ciyakbaş (mesaj) 16.07, 3 Mayıs 2020 (UTC)

Tmmdır @Dr.coal yardımcı olmuştur teşekkürler Ciyakbaş (mesaj) 16.17, 3 Mayıs 2020 (UTC)

Şikayet[değiştir | kaynağı değiştir]

"Can" adlı kullanıcı Şahsın birebir kitabından aldığım 'ansiklopedik bilgi' kitaptan, isbn numarası, basım yılı gibi bütün özelliklerini verdiğim, içeriğinden bu belirtilen iddianın olduğu sayfayı dahi gösterdiğim bilgileri dahil onca emek verip uğraşarak telefondan yapmaya çalıştığım bilgilerin hepsini çıkararak öncelikle şahısa sonradan da emeğime ve bana karşı büyük bir hakaret işlemiştir, sizlerin daha önceden haklı olarak sildiğinzde bıraktığınız " gerekçe : ansiklopedik olmayan bilgiler" gibi ifadelerinizi alarak (...) başka birşey yapmamaktadır. Sizin gibi gerçek anlamda söylemiş olsaydı gam yemezdim ama bu yaptığı hakaret değilde nedir, ya kitabıda kabul etmeyeceksen wikipedia niye oraya koskoca kaynak kısmında kitap seçeneği bırakmış lütfen (...). Bakın eklediğim tüm kısımlar kesin doğru demiyorum zaten ama kaynakçalı doğrularla beraber tüm herşeyi silmesi büyük hakarettir sanki (...) ne yaptım ki ona önceden yapılan Wikidenetçilerine baktım eklenenlerden yanlış kısımları çıkarır soğru olanı bırakırlar. Lütfen lütfen lütfen bu konu ile ilgilenin rica ediyorum Ciyakbaş (mesaj) 15.46, 3 Mayıs 2020 (UTC)

Sayın @Ciyakbaş, sağolsun @Dr. Coal gayet yerinde açıklamış. Vikipedi’de kimi zaman üslubumuz katkılarımızın önüne geçmekte ki bu genel anlamda hoş karşılanan bir durum değil. Uzlaşı ve fikir birliği Vikipedi’nin temelini oluşturur ve bu temel nezaket ve iyi niyet varsayma ile sağlanır. Katkılarınızı sayın Dr. Coal’ın belirttiği eksende sürdürmeniz önemle rica olunur. chansey mesaj? 17.25, 3 Mayıs 2020 (UTC)

Silinen sayfayı geri yüklemeniz gerekiyor.[değiştir | kaynağı değiştir]

Murat Ekşioğlu adlı sayfanın düzenlemeleri tamamlanması için hizmetliler yardım edecekti lütfen sizlerde sayfayı ve tartışma sayfasını geri yükleyerek katkıda bulununuz. Yanlış şablon kullanmanız nedeniyle sayfa hızlı silindi Silinen sayfayı geri yüklemeniz gerekiyor. Hızlı silme şablonu yerine sadece silme şablonu ekleseydiniz vikipedistler katkıda bulunacaktı.

Murat Ekşioğlu adlı sayfa hakkında Önemli not: Kayda değerlik kriter yönergesine uymamak, Hızlı silme yöntemi ile silinmeyi gerektirmez. Ancak madde içinde maddenin konusunun kayda değer olduğu açıkça belirtilmemişse madde 6 gerekçesiyle hızlı silinebilirler. Buna karşın, maddenin madde metninde konunun kayda değer olduğu yönünde bir iddia varsa, bu iddia tartışmalı dahi olsa, Hızlı Sil Madde 6 gerekçesiyle silme yapılamaz, maddenin silinmeye aday gösterilmesi gerekir. Ama siz hızlı silme yoluyla sildiniz? normal silme yoluyla bekletilmeli ve vikipedistler olarak incelenmeli ve silinmemesi konusunda hemfikir olduklarını bildirmeleri gerekmektedir. Tüm bilgiler resmi kaynaklarda mevcuttu. Geri çekerseniz bilgileri ve de nerede hata olduğunu bildirerek anında düzeltmeleri ve hataları düzelteceğim. Aynı bilgiler ile yeniden oluşturursam mümkün mertebe önceden silinmiş metin veya Vandalizm'e girecektir. Bu yüzden tekrar eklemek yerine bilgileri geri çekerseniz söz veriyorum daha fazla kaynak ve bilgi ile düzenlemelerime devam etmek istiyorum. Dollfaces (mesaj) 11.50, 4 Mayıs 2020 (UTC)Dollfaces

  • Merhaba @Dollfaces, ben bir devriyeyim, silmeyi ben yapmadım; dilerseniz işlemi tesis eden hizmetliye mesaj atabilirsiniz. Bu işleme defalık bir hata diyemeyiz; maddenin kaç defa ve ne gerekçelerle silindiğine bir göz atmanızı önemle rica ediyorum. Ayrıca hatırlatmak isterim eğer ileriye yönelik kişi KD olur ise madde yeniden yazılabilir ve geliştirilebilir. Kanaatim daha değişik alanlara yönelerek katkılarınızı arttırmanızdır. İyi vikiler. chansey mesaj? 11.59, 4 Mayıs 2020 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Yardımların ve ilgin için çok teşekkür ederim. Çözeceğimi ümit ediyorum :) Enver AYKUT (mesaj) 16.24, 4 Mayıs 2020 (UTC)
Rica ederim @Enver AYKUT. Madde gerçekten Vikipedi standartlarına uygun değil. Lütfen düzenlemeleri en azından yapabildiğiniz kadar yapın, gerisiyle ilgileniriz :) Kolay gelsin. chansey mesaj? 17.20, 4 Mayıs 2020 (UTC)

Başlıksız mesaj[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Pvphavuzu (mesaj) 00.59, 5 Mayıs 2020 (UTC)

Neden sayfam silindi? Pvphavuzu (mesaj) 00.59, 5 Mayıs 2020 (UTC)

Merhaba böyle bir websitesi var ben yalan söylemedim ki Pvphavuzu (mesaj) 01.03, 5 Mayıs 2020 (UTC)

Merhaba @Pvphavuzu. Öncelikle hoşgeldiniz. Siz kesinlikle yalan söylemediniz elbette... Fakat Vikipedi'de bilgiler gelişigüzel bulunmaz ve bazı niteliklere haiz olması beklenir. Bunlardan birisi ve belkide en önemlisi kayda değerliktir. Oluşturmuş olduğunuz sayfa genel ve organizasyonlar ve şirketler için kayda değerlik kriterlerine uymadığı kanaatiyle tarafımdan silinmesi için işaretlenmiştir. Bir hizmetli inceleyecek ve işlem tesis edecektir. Ayrıca reklama yönelik içerik bulunmaktadır ve Vikipedi'de reklama yönelik içeriğin bulunması uygun değildir. Ayrıca kullanıcı adınızın da reklama yönelik olduğu kanaatiyle bir bildirimde bulundum lütfen kullanıcı adı politikasını inceleyiniz. Dilerseniz yeni bir kullanıcı adı alarak Vikipedi kural ve teamüllerine uygun olarak katkılarınızı sürdürebilirsiniz ki bu benim proje içinde en büyük temennimdir. İyi günler dilerim. chansey mesaj? 01.07, 5 Mayıs 2020 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Thecatcherintherye. Kesinlikle haklısınız sorunlu belirlenmesi sürecinde seve seve gönüllü olurum ama sorumlu belirlenmesi süreci üzgünüm ki bana göre değil :) Güveniniz için çok teşekkür ederim ama hem katkı profilim SİS için uygun değil hem de yönelmeyi planladığım iş bu değil. Kolaylıklar dilerim :) chansey mesaj? 01.01, 5 Mayıs 2020 (UTC)

  • Ah şu cep telefonları. Vikipedide bir değişiklik yapmayı işkence haline getiriyor. Tüm yazım hatalarını düzelttim sanmıştım :) Bu yaşadıklarım, Chrome kullanan tek kullanıcı ben olmadığıma göre, birçok kişi bu sorunla karşılaşıyor olmalı. Şu satırları nasıl yazdığımı video olarak kaydedip vakfa göndermeyi düşünmeliyim belki de, kim bilir haberleri yoktur. Neyse, ne yazık ki, şimdilik, SİS için deneyimli başka kullanıcılar aramamız gerekecek gibi görünüyor, eğer ilgili sorumlu ayırma teklifi kabul edilirse. Bu işin altından da kalkabilecek deneyimli ve arzulu kullanıcılar bulacağımıza eminim. İlginiz için teşekkür ederim. Beni aday olarak düşünmeniz de onur vericiydi.-thecatcherintheryemesaj 01.22, 5 Mayıs 2020 (UTC)
Evet, o durum hepimizin başına gelebiliyor:) Rica ederim, iyi çalışmalar/iyi geceler... chansey mesaj? 01.24, 5 Mayıs 2020 (UTC)

Bilgilendirme ve rica[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio. Murat Ekşioğlu ve Show The World maddelerine koymuş olduğum HS etiketleri ve VP:SKT’deki oluşturma koruması talebim ilgili kullanıcı tarafından ısrarla geri alınmakta. Ayrıca kullanıcı burada ve mesaj sayfasında yeniden ikaz edilmiştir. İlgili maddelerin silinmesi ve korumaya alınması takdirini size bırakıyorum. Bilgilerinize sunarım. chansey mesaj? 04.07, 5 Mayıs 2020 (UTC)

Merhaba Chansey, online olmadığım süre içinde herşey olmuş bitmiş. Gecikme için kusura bakma. Selamlar, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 13.24, 5 Mayıs 2020 (UTC)

Rica[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Almanya-Azerbaycan ilişkileri maddesinde bilgi kutusu görseli görünmüyor. Bütün denemelerime rağmen düzeltemedim. Rica etsem bakıp, nerede hata yaptığımı söyleyip düzeltebilir misiniz?--Nushirevan11 20.09, 6 Mayıs 2020 (UTC)

Merhaba @Nushirevan11! Geç cevap verdiğim için özür diliyorum. Sizi burada yeniden aktif görmek beni gerçekten memnun etti :) Değişikliği görmüşsünüz; cross wiki bir inceleme yaptım ve son parametreyi değiştirdim. Sonuç itibariyle oldu :) Kolaylıklar dilerim, iyi çalışmalar. chansey mesaj? 22.12, 6 Mayıs 2020 (UTC)
Estağfurullah. İyi niyetiniz için teşekkür ederm. İyi çalışmalar.--Nushirevan11 16.24, 7 Mayıs 2020 (UTC)

Bir fincan çay da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Sizi bir ziyaret edeyim dedim, sahur da çay iyi gider :) Görüşmeyeli nasılsınız ? Thothr (mesaj) 00.12, 7 Mayıs 2020 (UTC)
  • Selamlar @Thothr, çok naziksiniz teşekkür ederim, şükür bugünümüze bir olumsuzluğumuz yok :) Devriyelik yapmaya çalışıyorum biraz fazlalaşmış sayı (yine)... Sizler de iyisinizdir umarım. chansey mesaj? 00.15, 7 Mayıs 2020 (UTC)
Çok teşekkürler sizin iyi olmanız en büyük dileğim :) Ramazan,pandemi, home ofis, vikipedi günler geçiyor çok şükür :) --Thothr (mesaj) 00.19, 7 Mayıs 2020 (UTC)
Rica ederim onore ettiniz beni. Bizim de sizin düştüğünüz durumdan farkımız yok maalesef evde kalıyoruz :) İyi vikiler, iyi çalışmalar dilerim... Hoşçakalın, sağlıcakla kalın. chansey mesaj? 00.22, 7 Mayıs 2020 (UTC)

Talkback2[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Vincent Vega. Yeni bir mesajınız var. Lütfen Mikhail~trwiki'in mesaj sayfasına bakınız.
Mesaj eklendi 19.52, 7 Mayıs 2020 (UTC). Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.

merhabalar. silinme ile ilgili neden belirtmemişsiniz. bunun sebebini belirtmeniz mümkün mü? daha evvelden de sayfa silinmiştir ve sebep belirtilmemiş. Mikhail~trwiki (mesaj) 19.52, 7 Mayıs 2020 (UTC)

Merhaba @Mikhail~trwiki. Maddenin önceki silinme adaylığı sayfasında görebileceğiniz üzere madde burada ve burada belirtilen kayda değerlikten ötürü tartışma sonunda silinmiş. Hızlı silme etiketini “Daha önce silinmiş maddenin tekrar oluşturulması” veya “kayda değer olmayan kişi” kriterleri çerçevesinde yerleştirdim. Kolay gelsin efendim. chansey mesaj? 20.06, 7 Mayıs 2020 (UTC)

Sema Demir[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba düzenlemeniz için teşekkür ederim sizlere bir sorum olacak sizdr kaynak belirtmişsiniz bende belirttim ama bana telif dediniiz nedense Ercanberkay23 (mesaj) 10.09, 9 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar sayın @Ercanberkay23. Bu konuda size buradaki telif kısmını ve buradaki kaynak gösteme kısmını incelemenizi rica edeceğim. Evet siz de kaynak gösterdiniz ben de ama ben kopyala yapıştır yapmadım diyebilirim :) Birebir kopyalanan içeriği kullanmak farklı, oradan ilgili bilgiyi alarak kullanmak ise farklı bir durumdur. Kolay gelsin. chansey mesaj? 10.16, 9 Mayıs 2020 (UTC)

Yıldız için teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, ilk kez bir yıldız alıyorum, Teşekkürler. Pandemi ile ilgili konular bu kadar çok ve bu kadar gündemdeyken şevkle uğraşıyorum üzerinde. İstiyorum ki ilgili verileri görmek isteyen insanlar vikipedi’de her aradıkları bilgiye güncel haliyle ulaşabilsinler. Daha çok yolumuz var. Sevgiler, iyi vikiler. LostMyMind (mesaj) 20.24, 9 Mayıs 2020 (UTC)

Bilmiyordum ama ilk yıldızınızı verdiğime çok mutlu oldum @LostMyMind :) Burada hepimiz bitmeyecek bir projeyi tamamlamaya uğraşıyoruz ve şahsi fikrim değerli bir iş yaptığımız... Şevkiniz katkılarınızdan da açıkça anlaşılıyor, hiç bitmemesi dileğiyle... Kolaylıklar dilerim :) chansey mesaj? 20.26, 9 Mayıs 2020 (UTC)


Silinmeye Aday Gösterdiğim Sayfalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, chansey.Bu mesajı siz ve Dijkstra'nın mesaj kutularına bırakacağım.Silinmeye aday gösterdiğim sayfalar hakkında benden liste oluşturursam daha kolay halledilebileceğini söylemiştiniz.Ben listeyi oluşturdum gerekli kaynakları da bıraktım.Gerisi de sizde artık :) İyi çalışmalar. Berayldz (mesaj) 10.46, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Kaynak:http://ferdibaba.net/bilgi/konu12/ferdi-tayfur-album-bilgileri-bolum-3 Bizzat Ferdi Tayfur'un hayran sayfasından alınmıştır.Hiçbir şekilde uydurma yoktur hepsi kaynağa dahildir.Okuyup bakabilirsiniz,inceleyip araştırabilirsiniz.

Albüm toplama bir albüm.Kısaca albümde olan 2 plağı da veriyorum.Kaynak:1-https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Mahkumlar%C4%B1n-Duas%C4%B1-Mah%C5%9Fer-G%C3%BCn%C3%BC/release/11527203 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Ak%C5%9Fam-G%C3%BCne%C5%9Fi-%C3%87i%C3%A7ekler-A%C3%A7s%C4%B1n/release/6348644

Ferdi Tayfur-Huri Sapan toplama albümü kaldırıldı.Bu albüm 45 lik toplamasıdır.Kaynak:Ferdi Tayfur 45'likleri: 1-https://www.kisa.link/NpTj 2- https://www.kisa.link/NpTk 3- https://www.kisa.link/NpTl/ Huri Sapan 45'likleri: 1- https://www.kisa.link/NpTm 2- https://www.kisa.link/NpTo 3- https://www.kisa.link/NpTp

Ferdi Tayfur 3 (Çeşme) albümü 45'likler ve Huzurum Kalmadı şarkılarından oluşan toplama albüm kaldırıldı.Bu albümdeki A'nın son 2,B'nin ilk ve son parçası Huzurum Kalmadı albümünündedir.Kader Bağlıyor şarkı ismi değildir şarkının orijinal ismi Huzurum Kalmadı'dır kontrol edebilirsiniz.Kaynak: Huzurum Kalmadı Albümü: 1- https://www.kisa.link/NpTU / 45'likler : 1- https://www.kisa.link/NpTY 2- https://www.kisa.link/NpU0 3- https://www.kisa.link/NpU2

Ferdi Tayfur 6(Bağlama Versiyon) adlı toplama albümü kaldırıldı.Albümün Orijinali Batan Güneş'tir.Bu albümdeki şarkılar Batan Güneş albümünden toplanmış.Vikipedi Diskografisinden Batan Güneş ve bu toplama albüme de bakabilirsiniz.Kaynak: https://music.apple.com/tr/album/batan-g%C3%BCne%C5%9F/753547462?l=tr

Kaderimsin / Sevgili Yarim plağı kaldırıldı.Bu 2 parça 1977 Huzurum Kalmadı albümünde yer almaktadır,inceleyebilirsiniz.Kaynak: https://music.apple.com/us/album/huzurum-kalmad%C4%B1/706741457

Ferdi Tayfur 4 (Benim Gibi Sevenler) toplama albümü kaldırıldı.Bu albüm Huzurum Kalmadı albümü ve 45liklerden toplanmıştır.A'nın ilk 2,B'nin son 2 parçası 45 lik,kalan parçalar Huzurum Kalmadı albümüne aittir,inceleyebilirsiniz.(Reklam Yoktur) Kaynak: 45'likler: 1- https://www.kisa.link/NpX3 2- https://www.kisa.link/NpX4 / Huzurum Kalmadı Albümü: https://www.kisa.link/NpX7

Ferdi Tayfur 5 toplama albümü kaldırıldı.Bu albümde A'da 2.şarkının ismi değişmiş,asıl ismi Derbeder'dir.Kaynak olarak bizzat Vikipedi'den vereceğim,toplama olduğu belli olsun. 1- https://tr.wikipedia.org/wiki/Tatl%C4%B1_%C3%87ingenem/Adana_Baraj%C4%B1nda 2- https://tr.wikipedia.org/wiki/Dilek_Kap%C4%B1s%C4%B1/%C3%96ld%C3%BCrecek_Beni_Bu_Kara_Sevda 3- https://tr.wikipedia.org/wiki/Melekler_Y%C3%BCze_G%C3%BCler/Derdin_nedir_sormuyorlar Vazgeç Felek / Derbeder plağı : https://www.kisa.link/NpXq

Mapushane toplama albümü kaldırıldı.Huzurum Kalmadı,Son Sabah albümleri ve Çeşme plağının toplamasıdır. A'nın 6.şarkısı asıl ismi Huzurum Kalmadı'dır.Örneğin Ne Dersin,Mecburen şarkıları Son Sabah'tan alınmış.Vikipedi üzerinden de bakabilirsiniz. Kaynaklar: 1- https://music.apple.com/ca/album/son-sabah/753654009 2- https://music.apple.com/us/album/huzurum-kalmad%C4%B1/706741457 3- https://music.apple.com/us/album/%C3%A7e%C5%9Fme-muhta%C3%A7-etme-beni-single/1287590783

Ferdi Tayfur 9 (Batan Güneşin Kralı) toplama albümü kaldırıldı.Albümde A'nın 6.şarkısının asıl ismi Akşam Güneşi'dir.Dilek Kapısı,Dünya Ahiret Kardeşimsin,Bırak Şu Gurbeti Vikipedi diskografide var.Örneğin A'nın 1,2 B'nin 2,3,6. şarkıları Batan Güneş albümüne aittir.Kaynak:1- https://music.apple.com/tr/album/batan-g%C3%BCne%C5%9F/753547462?l=tr 2- https://music.apple.com/us/album/huzurum-kalmad%C4%B1/706741457 3- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Vazge%C3%A7-Felek-Derbeder/release/6351560

Nisan Yağmuru 2 adlı toplama albüm kaldırıldı.Albümde şarkının yerleri değiştirilmiş.Bu albüm 1981 yılında Elenor Müzik'ten çıkmıştır.Vikipedi diskografisinden de inceleyebilirsiniz. Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Nisan-Ya%C4%9Fmuru/release/8523202 2- https://music.apple.com/us/album/nisan-ya%C4%9Fmuru/1462800931

Yuvasız Kuşlar 4 adlı toplama albüm kaldırıldı.Bu albüm 1980 yılında Elenor Müzik'ten çıkmıştır.Vikipedi diskografisinde de yer almaktadır. Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Yuvas%C4%B1z-Ku%C5%9Flar/release/5609438 2- https://music.apple.com/tr/album/yuvas%C4%B1z-ku%C5%9Flar/707648769?l=tr

Durdurun Dünyayı (albüm)|Durdurun Dünyayı adlı toplama albüm kaldırıldı.Bu albümde örneğin Son Sabah albümünden Bu Gece Meyhanede ve Yüreğimde Yara Var şarkıları,Yuvasız Kuşlar albümünden Canıma Yettli Kader,İntizar,Tövbekar,Seninle öyle şarkıları var.Vikipedi'den de inceleyebilirsiniz.Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Yuvas%C4%B1z-Ku%C5%9Flar/release/5609438 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Son-Sabah/release/7552591

Avrupa Konser toplama albümü kaldırıldı.Bu albümde Benim Gibi Sevenler / Söz Geçmiyor Gönlüme plağı,Batan Güneş,Yuvasız Kuşlar Huzurum Kalmadı albümlerinden Batan Güneş,Huzurum Kalmadı,Yuvasız Kuşlar şarkıları alınmıştır.Kaynak: 1- https://www.kisa.link/Nq6E 2- https://www.kisa.link/Nq6G 3- https://www.kisa.link/Nq6I 4- https://www.kisa.link/Nq6K

Sabahı Olmayan Geceler adlı toplama albüm kaldırıldı.Bu albümde Son Sabah albümünden Yüreğimde Yara Var,Mahkumların Duası / Mahşer Günü ve Akşam Güneşi / Çiçekler Açsın 45'liğinden toplamalar vardır,inceleyebilirsiniz.Kaynak:1- https://www.discogs.com/ko/Ferdi-Tayfur-Mahkumlar%C4%B1n-Duas%C4%B1-Mah%C5%9Fer-G%C3%BCn%C3%BC/release/11527203 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Son-Sabah/release/7552591 3- https://www.kisa.link/Nq7Q

Bir Avuç Gözyaşı toplama albüm kaldırıldı.Bu albümde olan Bir Damla Ateş'in asıl adı Aşk Acı Şaraptır bakabilirsiniz.Bu albümde İnsan Sevince albümünden Aşk Acı Şaraptır,Yaprağı Dökülen, Son Sabah albümünden Allah Acısın Bana,Ben De Özledim'den Günaha Girme parçaları toplanmış. Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-%C4%B0nsan-Sevince/release/7311738 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Son-Sabah/release/7552591 3- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Bende-%C3%96zledim/master/961277

Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur'dan Seçmeler adlı toplama albüm kaldırıldı.Bu albümde bulunan Olur Mu Böyle Olur Mu? ve Hatırlar Mısın? şarkıları Batan Güneş albümünden,Sevdalılar Beni Anlar parçası Bırak Şu Gurbeti / Sevdalılar Beni Anlar 45'liğinden alınmıştır. Kaynak: 1- https://music.apple.com/tr/album/batan-g%C3%BCne%C5%9F/753547462?l=tr 2- https://music.apple.com/us/album/b%C4%B1rak-%C5%9Fu-gurbeti-sevdal%C4%B1lar-beni-anlar-single/1287640732

Gitme Yarim toplama albümü kaldırıldı.Albümün çoğu şarkısı Kurtuldum albümünden alınmıştır,bakabilirsiniz Vikipedi diskografide de var. Kaynak: https://music.apple.com/tr/album/kurtuldum/860592599?l=tr

Bu Gece Düğün Var adlı toplama albüm kaldırıldı.Albümde yer alan Bu Gece Düğün Var şarkısı Kurtuldum albümünden,Nasıl Bakarsın,Söyle Bana Doktor parçaları Sen De Mi Leyla albümünden alınmıştır bakabilirsiniz.Kaynak: 1- https://music.apple.com/tr/album/kurtuldum/860592599?l=tr 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Sen-de-mi-Leyla/release/7716293

Derbeder adlı toplama albüm kaldırıldı.Albümde Yer Alan 4 şarkı 2 tane farklı 45'lik plağın isimleridir,inceleyebilirsiniz.Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-B%C4%B1rak-%C5%9Eu-Gurbeti-Sevdal%C4%B1lar-Beni-Anlar/release/6348654 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Vazge%C3%A7-Felek-Derbeder/release/6351560

Merak Etme Sen adlı toplama albüm kaldırıldı.Albümde Yer Alan 4 şarkı 2 tane farklı 45'lik plağın isimleridir,inceleyebilirsiniz.Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-%C3%87e%C5%9Fme-Muhta%C3%A7-Etme-Beni/release/5764020 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Benim-Gibi-Sevenler-S%C3%B6z-Ge%C3%A7miyor-G%C3%B6nl%C3%BCme/release/6351648

Ferdi Tayfur ve Onlar adlı toplama albüm kaldırıldı.Bu albümde yer alan Neşe Karaböcek'in Önemli Değil şarkısı Canım Dinleyicilerim albümünde,Sevgilim şarkısı Gülden Karaböcek'in Gülden Fırtınası albümünde yer alır.Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ne%C5%9Fe-Karab%C3%B6cek-Can%C4%B1m-Dinleyicilerim/release/6307221 2- https://www.discogs.com/G%C3%BClden-Karab%C3%B6cek-G%C3%BClden-F%C4%B1rt%C4%B1nas%C4%B1/release/4950500

Haram Oldu 2 (albüm)|Haram Oldu 2 adlı albüm kaldırıldı.Bu albüm Haram Oldu ve Ferdifon'dan Seçmeler 2 albümlerinden toplanmıştır.Kaynak olarak bizzat Vikipedi'den veriyorum bakabilirsiniz. Kaynak: 1- https://tr.wikipedia.org/wiki/Haram_Oldu_(alb%C3%BCm) 2- https://tr.wikipedia.org/wiki/Ferdifon%27dan_Se%C3%A7meler_2

Çok Bekledim / Kaderimsin plağı kaldırıldı.İkisi de aynı plaklardır.Bu plak ilk Zeren Plak'tan çıkmıştır,Gen Plak'tan çıkan farklı değildir.YouTube'da bir kullanıcı yayımlamış,bakabilirsiniz.Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=VvUc7EOFrws

İnsan Sevince 2 adlı toplama albümü kaldırıldı.Albümde İnsan Sevince albümünden çoğu şarkı ve Nisan Yağmuru albümünden Bu Günler yaşanacak şarkısı toplanmıştır,inceleyebilirsiniz.Kaynak: 1- https://music.apple.com/tr/album/i-nsan-sevince/707584774?l=tr 2- https://music.apple.com/us/album/nisan-ya%C4%9Fmuru/1462800931

Arabesk Rüzgarı adlı toplama albüm kaldırıldı.Zaten Ferdi Tayfur Bayar Müzik'le çalışmamıştır.Bu albüm Ferdifon'dan Seçmeler 4 abümünün toplaması ve Necla Nazır'ın Sende... Uzadı Geceler albümünden toplanmıştır,inceleyebilirsiniz. Kaynak: 1- https://tr.wikipedia.org/wiki/Ferdifon%27dan_Se%C3%A7meler_4 2- https://www.discogs.com/Necla-Naz%C4%B1r-Sende-Uzad%C4%B1-Geceler/release/14557085

Acılar adlı toplama albüm kaldırıldı.Bu albümde yer alan ,Bir His Var,Ya Benimsin Ya Toprağın şarkıları Ya Benimsin Ya Toprağın albümünde,Kader Kötü Değil mi şarkısı Ferdifon'dan Seçmeler 3 albümünde mevcut,Vikipedi diskografiden de inceleyebilirsiniz. Kaynak: 1- https://music.apple.com/gb/album/ya-benimsin-ya-topra%C4%9F%C4%B1n/860826666 2- https://tr.wikipedia.org/wiki/Ferdifon%27dan_Se%C3%A7meler_3

Bir Sen Söyle adlı toplama albüm kaldırıldı.Albümdeki Bir Sen Söyle denilen şarkının orijinal ismi Ağlamazsam Uyuyamam'dır,inceleyebilirsiniz.Yadeller / Ağlamazsam Uyuyamam plağında mevcuttur.Almanya Treni ise Huzurum Kalmadı albümünde vardır. Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Yadeller-A%C4%9Flamazsam-Uyuyamam/release/6348687 2- https://music.apple.com/us/album/huzurum-kalmad%C4%B1/706741457

Sakın Düşme adlı toplama albüm kaldırıldı.Albümde Yer Alan 10 şarkı da 5 tane farklı 45'lik plağın isimleridir,inceleyebilirsiniz.Kaynak: 1- https://www.kisa.link/Nqcc 2- https://www.kisa.link/Nqcf 3- https://www.kisa.link/Nqch 4- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Sana-Kaderimsin-Dedim-Postac%C4%B1lar/release/10014628 5- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Mahkumlar%C4%B1n-Duas%C4%B1-Mah%C5%9Fer-G%C3%BCn%C3%BC/release/11527203

Özlem Yangını adlı toplama albüm kaldırıldı.Albümde bulunan Hasretini Eklemedin Mi şarkısının asıl ismi Sevgiler Çiçek Gibi'dir.İçimde Bir His Var - Ya Benimsin, Ya Toprağın albümünden Sevgiler Çiçek Gibi ve Sitem şarkıları toplanmıştır. Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-%C4%B0%C3%A7imde-Bir-His-Var-Ya-Benimsin-Ya-Topra%C4%9F%C4%B1n/release/3327777

Dert Yağmuru adlı toplama albüm kaldırıldı.Örneğin Vazgeç felek şarkısı Vazgeç Felek / Derbeder 45'liğinden,Kaybolan Günler,Ne Senden Geçerim,Sabır Duası şarkıları da Batan güneş albümünden toplanmıştır.Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Vazge%C3%A7-Felek-Derbeder/release/6351560 2- https://music.apple.com/tr/album/batan-g%C3%BCne%C5%9F/753547462?l=tr

Yetiş Emmioğlu adlı toplama albüm kaldırıldı.Albümde yer alan Nisan yağmuru şarkısı Nisan Yağmuru albümünden,Ben De Özledim şarkısı Ben De Özledim albümünden toplanmıştır.Kaynak: 1- https://music.apple.com/us/album/nisan-ya%C4%9Fmuru/1462800931 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Bende-%C3%96zledim/master/961277

Niçin Benden Uzaksın toplama albümü kaldırıldı.Albümde yer alan Bak Benim İçin şarkısının orijinal ismi Bir Yabancı Gibi,Sevgi Dolu Gönlümüz Var şarkısının orijinal İsmi Ya Benimsin Ya Toprağın dır.Bu şarkılar ve Yüreğin Taş Olsa Da şarkıları İçimde Bir His Var - Ya Benimsin Ya Toprağın albümünden toplanmıştır.Kaynak: https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-%C4%B0%C3%A7imde-Bir-His-Var-Ya-Benimsin-Ya-Topra%C4%9F%C4%B1n/release/11255804

Kralların Müzik Şöleni adlı toplama albüm kaldırılmıştır.Bu albümde yer alan Mahkumların Duası / Mahşer Günü şarkıları Mahkumların Duası / Mahşer Günü plağından alınmış,Dert Kitabı şarkısı İnsan sevince albümünden alınmıştır,bakabilirsiniz.Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Mahkumlar%C4%B1n-Duas%C4%B1-Mah%C5%9Fer-G%C3%BCn%C3%BC/release/11527203 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-%C4%B0nsan-Sevince/release/7311738

Zirvede İki Kral adlı toplama albüm kaldırıldı.Bu albümde yer alan Mahkumların Duası / Mahşer Günü şarkıları Mahkumların Duası / Mahşer Günü plağından alınmış,Bana Gerçekleri Söyle şarkısı Yüreğimde Yara Var / Bana Gerçekleri Söyle plağından alınmıştır.Kaynak:1- https://www.discogs.com/ru/Ferdi-Tayfur-Y%C3%BCre%C4%9Fimde-Yara-Var-Bana-Ger%C3%A7ekleri-S%C3%B6yle/release/10109788 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Mahkumlar%C4%B1n-Duas%C4%B1-Mah%C5%9Fer-G%C3%BCn%C3%BC/release/11527203

Acılı Dostane Arabesk adlı toplama albüm kaldırıldı.Albümde yer alan Beni Ağlatmaya Kimin Hakkı Var,Her Şeyi Bitirdik şarkıları Ferdifon'dan Seçmeler 4 albümünden toplanmıştır.Bizzat Vikipedi'den link veriyorum bakabilirsiniz. 1- https://tr.wikipedia.org/wiki/Ferdifon%27dan_Se%C3%A7meler_4

Altın Şarkılar adlı toplama albüm kaldırıldı.Albümde yer alan İntizar şarkısı Yuvasız Kuşlar albümünden,Nisan Yağmuru şarkısı Nisan Yağmuru albümünden toplanmıştır.Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Yuvas%C4%B1z-Ku%C5%9Flar/master/763120 2- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Nisan-Ya%C4%9Fmuru/release/8523202

Tiryakiyim Ben adlı toplama albümü kaldırıldı.Albüme diskografide Ferdifon Müzik denilmiş ama tıkladığınızda Türküola Müzik çıkıyor toplama bir albümdür.Albümde İsyankar diye geçen şarkının orijinal ismi Tövbekar'dır ve Yuvasız Kuşlar albümünden alınmış.Gittin De Sevgilim ve Bir Ben Olaydım ise Haram Oldu albümünden alınmıştır.Kaynak: 1- https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Yuvas%C4%B1z-Ku%C5%9Flar/master/763120 2- https://www.discogs.com/ru/Ferdi-Tayfur-Haram-Oldu/release/7716370

Nisan Yağmuru 6 adlı korsan albüm kaldırıldı.Albüm 1981 yılında basılmıştır.Şarkıların yerleri değiştirilmiştir,bakabilirsiniz.Kaynak: https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Nisan-Ya%C4%9Fmuru/release/8523202

Nerelerdesin Sultanım - Sebebim Nazlı Yar Oldu plağı fazladan yazılmış ve kaldırıldı.Serenad Plak'tan basılmıştır Elenor Müzik'ten değil.Kaynak: https://www.bitmezat.com/Images/Shop/31/Product/3598/161.jpg

Bana Gerçekleri Söyle/Ümitsiz Aşk adlı albüm kaldırıldı.45'liğin A ve B yüzünde 1 parça bulunurken arkadaş 5 parça sığdırmış her yüze :) Korsan da diyemiyorum :) Piyasada böyle iki yüze 5 parça düşen 45'lik mi üretildi ne diyeceğimi şaşırdım :) Korsan albüm olarak kabul ettim :) Mahkumların Duası/Mahşer Günü plağından toplanmış.Kaynak: https://www.discogs.com/Ferdi-Tayfur-Mahkumlar%C4%B1n-Duas%C4%B1-Mah%C5%9Fer-G%C3%BCn%C3%BC/release/11527203

  • Maaşallah @Berayldız :) Şimdi bu kadar maddenin tek tek SAS taşınması doğru olmaz. Bu maddelerin olduğu alt sayfanıza bir bağlantı vererek SAS açmanız düşünülebilir. Fakat bu tür toplu SAS'lar pek ilgi görmez; öncelikle emsal karar olması açısından şu an SAS'ta bulunan 3 maddenin akibetini beklemenin uygun olacağını değerlendiriyorum. chansey mesaj? 10.49, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Tamam önce 3 tanesinin silinmesini bekleyeceğim anladım.Peki sonrasında bu sayfaları siz mi benim adıma aday göstereceksiniz,yoksa ben kendim mi yapacağım tek tek mi göstereceğim o kısmı anlamadım :) Berayldz (mesaj) 10.59, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Efendim bir sonuçlansın, devamında işlem tesis eden hizmetliye mesaj yazabiliriz veya KÇ'de dile getiririz. Sonuca göre hareket ederiz. Benim tavsiyem sizin işlem yapmanızdır hem böylece işleyiş açısından da tecrübe kazanmış olursunuz @Berayldz. chansey mesaj? 11.05, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Tamamdır anladım teşekkürler sonuçlanmayı bekleyeceğiz mecbur :) İyi çalışmalar. [Kullanıcı:Berayldz|Berayldz]] (mesaj) 11.10, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Chansey mesaj sayfanizi biraz mesgul edecegim kusuruma bakmayin simdiden:) @Berayldz, Oncellikle emeklerinize saglik, yukarida gordugum kadariyla @Chansey bu SAS'larla ilgili once diger 3'u kapansin sonra digerlerine hep beraber SAS sureci icin bakacagiz demisti fakat siz beklemeden direkt SAS'lari acmaya baslamissiniz bile, tabi ki acabilirsiniz fakat biraz beklemekte fayda var. Bu sureci bir Hizmetliye danisalim, onlar da bu durumu gorsun, ayri ayri bu kadar madde SAS icin yararli mi olur surec? (yukarida gordugum kadariyla baya madde var) yoksa toplu halde mi SAS'a getirilsin? SAS'a getirmeden once bir Hizmetliye danisalim; @Superyetkin bakabilirseniz sevinirim.--Can Je suis là 22.04, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Merhabalar @Can @Chansey, sizler için en uygun olanı neyse ona göre hareket edelim o zaman.Berayldz mesaj? 22.24, 10 Mayıs 2020 (UTC)

  • Görünüyor ki mutabık kalınmış @Berayldz, sağolsun @Can ilgilenmiş. Emeklerinize sağlık. chansey mesaj? 22.55, 10 Mayıs 2020 (UTC)
Her maddenin silinme gerekçesi farklı olabileceğinden konunun ayrı SAS başlıkları altında değerlendirilmesi uygun. Bununla birlikte, yukarıda listelenen maddeler için SAS süreci başlatılmadan önce içeriklerin ilgili kayda değerlik ölçütlerine göre gözden geçirilmesi gerekmekte. Örneğin, kayda değer bir şirket tarafından yayımlanmış bir albümün satıştan kaldırılmış olması onun silinmeye aday gösterilmesi için geçerli bir gerekçe değil. --Superyetkinileti 05.38, 11 Mayıs 2020 (UTC)

Yardım[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekrardan merhaba chansey.Bir konu hakkında soru sormak istedim telif hakkı konusunda. Albüm bilgilendirmesi veya albüm tanıtımı gibi bir şey düşündüm.Bir albüme ait örnek bir ses dosyası ekleyebilir miyim 30 saniye olduğunu gördüm de yine de size sormak daha uygun olacaktır diye düşündüm. Eğer 30 saniye ekleyebiliyorsam en fazla kaç şarkı ekleyebilirim? Teşekkürler. Berayldz (mesaj) 11.33, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Malumunuz bu tarz ortam dosyaları telifli materyellerdir. Bunları ancak ve ancak adil kullanım kapsamında Vikipedi’de kullanabiliriz. Lütfen burayı ve burayı inceleyiniz. Materyalinizin adil kullanıma uyduğuna inanıyorsanız tekrar yazın beraber değerlendirelim @Berayldz. İyi çalışmalar. chansey mesaj? 11.54, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Merhabalar ben şimdi örnek ses dosyası yükledim buyrun değerlendirin isterseniz bir bakın.Eğer uygunsa diğer şarkıları da bu şekilde yükleyebilir miyim? Dosya:Müslüm Gürses - Unutamadım (Kaç Kadeh Kırıldı).mp3 Berayldz (mesaj) 12.43, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar @Berayldz. Vikipedi:Adil kullanım#Ses klipleri madde 1'de "Eleştirel veya tarihi yorumla birlikte sunulmuş, telif hakkı sahibine atıfta bulunarak kullanılmış ve bir müzik türü ya da grubunun tanımlanması için kullanılan kısa ses klipleri (30 saniyenin altında veya parça süresinin %10'undan kısa) adil kullanım kapsamında değerlendirilebilir" ibaresi mevcut. Dolayısıyla yüklemiş olduğunuz medya tam sınırda. Biraz daha kırparak yüklemeniz uygun olacaktır. Örneğin bu dosya... Kolay gelsin. chansey mesaj? 13.07, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Gerekli düzenlemeleri yaptım teşekkürler diğer şarkıları da buna benzer yükleyeceğim.İyi Çalışmalar.Berayldz mesaj? 21.39, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Türk Siyasetçi Adana Milletvekilli Abdullah doğru sayfayı onaylatığınız için teşekkür ederim. Saygılarımla - Muhammed Ali 12.26, 10 Mayıs 2020 (UTC)
Rica ederim, kolay gelsin. chansey mesaj? 12.29, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
İlk önecelikle oluşturduğum sayfayı onaylatığınz için teşekkürler bi dahaki sefer türk siyasetçilerin maddelerini eklemeden önce çok dikkatlı olacağım. Saygılarımla - Muhammed Ali 21.09, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Haber365[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba üstadım. Kayda değer olmayan madde olarak işaretlemişsiniz fakat özellikle sosyal medya hesaplarını ekledim. Türkiye'deki en büyük kitleye sahip ve en aktif haber içerikli hesaplardır. Bana tavsiye edebileceğiniz, eklemem gereken neler var?--Berkkgun (mesaj) 23.30, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar @Berkgun hoşgeldiniz. Efendim Vikipedi’de maddelerin belirli bir olgunlukta ve belirli kriterlere sahip olması beklenir. Bir maddenin Vikipedi’de olup olmamasıyla ilgili ansiklopediklik değerine “kayda değerlik” diyoruz. Şirketler için de burada belirtilen kriterler mevcut. Dolayısıyla ben bu kriterlere uymadığı kanaatiyle maddeyi işaretledim. Bu kriterleri sağlayacak yönde katkıda bulunursanız madde kalacaktır, lakin yaptığım araştırmada ben öyle göremedim. Bilgilerinize sunarım. chansey mesaj? 23.35, 10 Mayıs 2020 (UTC)

Tehila[değiştir | kaynağı değiştir]

Hello! I have read your questions about Tehila. If you wish, I can help answer any question you have about this organization, or others in this field. Cheers! :-) דקל ער (mesaj) 09.37, 11 Mayıs 2020 (UTC)

CpuSoft[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Chansey benim cpusoft maddem bir taslaktır yani bitmemiştir bu yüzden daha çok şey ekleneceği için lütfen geri alın — Bu imzasız görüş UtkuAyazUzun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba UtkuAyazUzun. Kayda değerlik madde boyutundan bağımsızdır. Dolayısıyla (daha önce defeatle silinmiş olan) bu maddeyi yeniden işaretledim. Mesaj sayfanızda gerekli bilgilendirme otomatik olarak yapılmış bulunmaktadır. Kolay gelsin. chansey mesaj? 14.42, 11 Mayıs 2020 (UTC)

Tekrar Merhaba benim makalem m4 olduğunu biliyorum büyüzden taslak olarak işaretledim bitirmedim ama bitince m4 olmaktan çıkabilir

M6 efendim kayda değerlik. chansey mesaj? 15.03, 11 Mayıs 2020 (UTC)

SesVerSus ve On'lar A Capella Hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba üstadım. Wikipedia'da sayfası olan SesVerSus, 2018 yılında dağılmıştır ve farklı bir isimle, aynı grup üyelerinin içinde bulunduğu On'lar A Capella grubu kurulmuş. On'lar A Capella adı altında TRT'de defalarca kez sahne almışlardır ve Türkiye içinde düzenli olarak konser vermişlerdir. Yani özetlemek gerekirse ana akım medyada faal olan bir gruptur. SesVerSus sayfasını kapatamadığım için bir devriyeye mesaj atıp durumu izah ettim. Oluşturduğum On'lar A Capella sayfası silinmeye aday gösterilmiş. iki sayfayı da kontrol eder misiniz rica etsem?--Berkkgun (mesaj) 21.49, 11 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar @Berkkgun. Müsait olduğumda ilgileneceğim. Teşekkürler chansey mesaj? 21.54, 11 Mayıs 2020 (UTC)

Teşekkürler, beklemedeyim Berkkgun (mesaj) 23.13, 11 Mayıs 2020 (UTC)

Giovanni Arduino[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba chansey benGiovanni_arduino madesiyle ilgili olarak bu mesajı bırakıyorum maddeyi iki kere silip yüklememein sebebi maddeyi oluşturup yayınladıktan sonra gözükmedi gözükmeyince bende silindi diye düsünüp tekrar bir madde açtık yeni maddeyi açınca kontrol ettiğimiz esnada diğer madde tekrar gözüktü bizde ne yapmamız gerekeni tam anlamıyla anlamadık bu konuda ne yapmam gerek bana bilgi verirmisiniz Cagla.ay1_SAU20 — Bu imzasız görüş Cagla.ay1 SAU20 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Oluşturduğunuz madde Giovanni Arduino maddesi tarafınızdan oluşturulmuş ve şu an ulaşılabilir durumda. Şöyle izah edeyim siz maddeyi “Giovanni arduino” olarak soyadı küçük harfle başlayacak ve Jeologun ismini imla hatası ile oluşturmanızdan ötürü ben maddeyi “Giovanni Arduino” başlığına taşıdım. Siz sanırım madde silindi zannettiniz. Vikipedi’de maddeler ön kontrolden geçmeden yayına alınır; dolayısıyla yayımlaya bastığınız an işlem tamamlanmıştır. Şu an bir sorun gözükmüyor ufak düzen hataları haricinde gayet başarılı bir çalışma gerçekleştirdiğinizi görüyorum. Kolay gelsin... chansey mesaj? 22.47, 11 Mayıs 2020 (UTC)

Vikipedi:Kullanıcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Evet, bürokratların bu hakkı global renamers öbeğine devredilmiş durumda. İyi vikiler. --Superyetkinileti 08.54, 12 Mayıs 2020 (UTC)

Değişiklikler uygun mudur?[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar @Chansey, umarım iyisinizdir. Şu an olmayan bilgileri girdiğim şu maddede en son değişikliği siz yapmışsınız, ondan dolayı sizinle iletişime geçmek uygun olur diye düşündüm. Bir kaç değişiklik yaptım maddede, kontrol edebilirseniz çok sevinirim. Vikipedi politikasına ters veya siteyi zora sokacak her hangi bir şey varsa, değişikliklerimi geri alabilirsiniz, kimseyi zora sokmak istemem. Sevgiler.--TheDevMate (mesaj) 19.42, 13 Mayıs 2020 (UTC)

Merhaba @TheDevMate. Halihazırda zaten “beyaz liste” grubundasınız. Bekleyen bir değişiklik yok. Ben yine de müsait olduğumda bir göz atarım. Nazik tavrınız için de ayrıca teşekkür ederim. İyi vikiler. chansey mesaj? 20.54, 13 Mayıs 2020 (UTC)
Tamamdır @Chansey, çok teşekkür ederim =). Politik ve kamuoyunda tartışmalı bir madde olduğu için (ben de yeniyim, bu konulara yaklaşım tam nasıl bilemiyorum) hemen sizinle iletişime geçmek istedim. Sevgiler.--TheDevMate (mesaj) 21.00, 13 Mayıs 2020 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Viki Savunucusu Yıldızı
Destekleriniz için teşekkürler Codes20 (mesaj) 23.19, 13 Mayıs 2020 (UTC)
Tşk @Coder20. İyi Vikiler. chansey mesaj? 04.25, 14 Mayıs 2020 (UTC)

Tebrikler Neredeyse Şerif Issı Kadar Sabırlısınız![değiştir | kaynağı değiştir]

Şerif Issı Sabır Ödülü
Hizmetli başvurunuzdan nisan ayında ki bir mesajlaşmanıza denk geldim ve sizin sabrın sosyal hizmetler uzmanı olarak dünyaya gelmiş hali olan Şerif Issı'nın yanında olmanız gerektiğini düşündüm. Ne yazık ki telif sebepleri dolayısıyla Şerif Issı'nın resmini yükleyemiyorum ikinci tercihim Walter White idi ama en sonunda top sakallı ve kel olan tek bunu buldum. Nice Wikisplaininglere. Orfur (mesaj) 03.26, 17 Mayıs 2020 (UTC)
Şerif Issı’dan Vladimir Lenin’e sizin için güzel bir yolculuk olmuştur :) Nezaketiniz için teşekkür eder iyi günler dilerim @Orfur :) chansey mesaj? 05.49, 17 Mayıs 2020 (UTC)

Yenimahalle Demokratik Balkon Cumhuriyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

mesaj? merhabalar chansey ben Arxaves silinmesi için işaretlediğin maddenin yazarıyım , yazdığım madde evimin kenarında kurduğum mikro Ulus hakkındaydı . bir türlü infobar oluşturamadığım için boşa gidiyordu ve yanlış görünüyordu bende boşaltmak zorunda kaldım. bunu bile doğru yaptım mı bilmiyorum böyle şeylerde bu yeniyim. Sana ulaşabileceğim bir yer var mı Arxaves (mesaj)

Selamlar @Arxaves lütfen kayda değerlik kriterlerini inceleyiniz. Madde konusunun bu kriterlere uymadığı gerekçesiyle etiketlemeyi gerçekleştirdim. Bilgilerinize sunarım. chansey mesaj? 23.53, 18 Mayıs 2020 (UTC)

Hava aracı, havalimanı ve havayolu maddeleri oluşturmak konulu Havacılık İş Birliği Projesi'nin bitmesine son 13 gün[değiştir | kaynağı değiştir]


Bu ayın Vikiproje Havacılık İş Birliği Projesi olan hava aracı, havalimanı ve havayolu maddeleri oluşturmak konulu projenin bitmesine kalan son 13 gün. Proje bitim tarihi olan 1 Haziran gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, iş birliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.
Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. MediaWiki message delivery (mesaj) 17.45, 18 Mayıs 2020 (UTC)


Fahrettin kocanin kokeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

6 tane kaynak vermeme rağmen neden siliyorsunuz. Hakaret etmiyorum, yanlış bilgi vermiyorum.

Fahrettin Koca, Konya ili Kulu ilçesi Tavşancalı (Ömeranlı) Köyündedir. Köy Kürt Köyüdür. Kürtçe konuşur. Neden ısrarla siliyorsunuz? Eyntab (mesaj) 13.16, 19 Mayıs 2020 (UTC)

Sayın @Eyntab, eklediğiniz kaynakları tek tek inceledim; eklediğiniz etnisite bilgisiyle verdiğiniz kaynak birbirini destekler nitelikte değil, dolayısıyla bu durum özgün araştırma kapsamına giriyor. Kaynak “Konyalı” diyor siz etnik kökeni de içerisine alan köyü belirten bir içerik ekliyorsunuz. Kaynaksız içerik yaşayan insan biyografilerinde bulunmamalıdır. Lütfen eklemelerinizi kaynaklandırarak gerçekleştirin, aksi halde silinebilir. İyi vikiler. chansey mesaj? 13.34, 19 Mayıs 2020 (UTC)

Kırmızı Metin[değiştir | kaynağı değiştir]

Kırmızı Metinli bir yazıyı geliştirerek Mavi Metine dönüştürmek istiyorum. Oyuncu sayfası kendisi ile iletişim halindeyiz. Bilgileri yeterli. Sametdemirtasco (mesaj) 16.20, 20 Mayıs 2020 (UTC)

Kolaylıklar dilerim. chansey mesaj? 16.29, 20 Mayıs 2020 (UTC)

HS Etiketi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Sinyalciler maddesine koymuş olduğunuz hızlı silme etiketini maddede düzenlemeler yaparak kaldırdım. Rica etsem maddenin son halini (bir ihtilaf olmaması açısından) kontrol eder misiniz? İyi vikiler! chansey mesaj? 22.18, 20 Mayıs 2020 (UTC)

Bilgi yönünden değişen bir şey olmamış fakat düzenlenmesi ve kaynak eklenmesi iyi olmuş. Maddeyi açan kullanıcıya daha fazla bilgi verebilmesi için mesaj attım. Umarım geri dönüş yapar. Ömer Berkaymesaj 22.31, 20 Mayıs 2020 (UTC)
Umarım @Ömer Berkay. Taslak madde kriterlerini sağlamama gerekçesiyle konulan silme etiketlerinin kurtarılabileceğine inandığım için bu şekilde bir düzenlemeye gittim. Eğer başka bir gerekçeyle silme düşünürseniz elbet yeniden etiket yerleştirebiliriz. Kolay gelsin. chansey mesaj? 22.33, 20 Mayıs 2020 (UTC)

SAS Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, SAS'a aday gösterdiğimiz maddeleri geri çekebilmek mümkün mü? Saygılarımla. —Gönüldağı mesaj 23.00, 20 Mayıs 2020 (UTC)

Fikriniz değiştiyse kalsın yorumu yapmanız uygun olur. SAS'ı açtıktan sonra bir hizmetliden rica ederek kapanmasını sağlayabilirsiniz. chansey mesaj? 23.01, 20 Mayıs 2020 (UTC)
Teşekkür ederim.—Gönüldağı mesaj 23.03, 20 Mayıs 2020 (UTC)

SİS-TEM ELECTRİC[değiştir | kaynağı değiştir]

Erbay Doğan SİS-TEM ELECTRİC (mesaj) 23.17, 20 Mayıs 2020 (UTC)

Bildiri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba chansey yardım edebilir misin bana? Bir konuyu bildirmek istiyorum.Ben günler öncesinden Müslüm Gürses'in 45'lik plak diskografisini eklemiştim hadi diğer sonradan benim eklediğim veya başka kullancıların eklediği bilgiler çok bir şey değil de,bunun üzerinde o kadar emek verdim.Ve bunu Gençosmanlı adlı devriye sebepsiz yere (hiçbir şey yazmamış kontrol edin isterseniz) eklediğim kocaman bilgi kutusu 1 saniyede yok oldu.Bu da zoruma gitti.Yani Vikipedi kurallarına aykırı bir şey de yapmadım,veya kaynak bildirmeme gibi değil gerekirse hepsi kontrol edilebilir.En azından benim 8 Mayıs 2020 05.51 tarihine geri döndürüp bekleyen değişiklik olarak durabilme şansı var mı? Teşekkürler. Berayldz mesaj? 02.05, 21 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar @Berayldz. Lütfen maddeyi tekrar kontrol ediniz. İyi vikiler! chansey mesaj? 02.39, 21 Mayıs 2020 (UTC)

Uyarı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba, reklam içeren madde açan veya telif hakkı ihlali gerçekleştiren kullanıcıların açtıkları sayfaları hızlı sil olarak işaretledikten sonra mesaj bölümüne sağ üstte açılan "Uyarı" bölümünden uyarı şablonları eklenebiliyor sanırım. Bunu sadece devriyeler mi kullanabiliyor. 2-3 kez denememe rağmen onayladığımda "ekleniyor..." şeklinde kalıyor. İyi çalışmalar. —Gönüldağı mesaj 20.39, 21 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar @Gonuldagi. Twinkle’de bir sorun var bende kullanamıyorum. Belki teknisyenlerimiz bir çözüm bulur. Ben uyaracağım zaman buradaki şablonlardan uygun olanı manuel ekliyorum. Siz de bu şekilde yapabilirsiniz. Kolay gelsin. chansey mesaj? 21.57, 21 Mayıs 2020 (UTC)

Süpürgeniz hayırlı olsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Uçan süpürge
Müstakbel süpürgeniz şimdiden hayırlı olsun diyelim. thecatcherintheryemesaj 21.33, 23 Mayıs 2020 (UTC)
Selamlar, şimdiden iyi bayramlar ve erken tebriğiniz için teşekkürler @Thecatcherintherye :) Bakalım, bugün öğlen adaylık süreci tamamlanıyor. Projemiz için hayırlı olur umarım... Çalışmaya devam :) chansey mesaj? 22.02, 23 Mayıs 2020 (UTC)

Biraz baklava da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Hizmetliliğiniz hayırlı olsun. Yaratmayıcı evet? 06.02, 24 Mayıs 2020 (UTC)
Çok teşekkür ederim @Yaratmayıcı~~trwiki. Çok naziksiniz. İyi bayramlar :) chansey mesaj? 07.31, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Hizmetli yetkilerinin verilmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • merhaba chansey, hizmetlilik başvurunuzu olumlu olarak kapattım ve hizmetli yetkilerinizi verdim. Hizmetlilik görevinizde kolaylıklar dilerim. --Mskyrider ileti 09.28, 24 Mayıs 2020 (UTC)
Selamlar @Mskyrider, ilginizden ötürü teşekkür eder; iyi bayramlar dilerim. chansey mesaj? 09.30, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Tebrikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Chansey, hizmetli seçildiğiniz için seni tebrik ederim. Görevinde sabır ve kolaylıklar dilerim. Bu arada bayramın da kutlu olsun. :) --Uğurkentmesaj 09.37, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar @Uğurkent. Teşekkür ediyorum, artık bir diğer kulvarda çalışmaya devam edeceğiz. İyi bayramlar :) chansey mesaj? 09.39, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Yeni görevinizde başarılar. --Superyetkinileti 10.32, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Teşekkür ederim @Superyetkin, iyi bayramlar dilerim. chansey mesaj? 10.33, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Tebrikler Chansey. Ezici çoğunlukla ve oy birliği ile aldığınız bu ek yetkiler için yürekten kutluyorum sizi :) Bu süreçlerdeki iftira ve karalama kampanyalarına karşı gösterdiğiniz dik duruşunuzu, sabrınızı, soğukkanlılığınızı ve nezaketi elden bırakmamanızı ayrıca takdir ediyorum ve aynı erdemli davranışları kendime de diliyorum. Bayramınızı kutlar, esenlikler dilerim. Tekrar hayırlı olsun. --Maurice Flesier message 10.38, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Merhaba @Maurice Flesier, teşekkür ediyorum, proje için aynı eksende çalışmalarımıza devam edeceğiz:) İyi bayramlar dilerim. chansey mesaj? 10.39, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Merhaba Chansey, huzurlu ve sıhhatli bayramlar dilerim. Yeni göreviniz için tebrik ederim. Görevinizde başarılar ve sabırlar sizinle olsun, iyi çalışmalar.--Göktürk97 (mesaj) 13.37, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar @Göktürk97 bilmukabele, teşekkür ediyor ve iyi bayramlar diliyorum. chansey mesaj? 13.41, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Biraz baklava da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Hizmetliliğiniz hayırlı olsun :) Yeni görevinizde başarılar dilerim. Evrifaessamesaj 09.45, 24 Mayıs 2020 (UTC)
Selamlar @Evrifaessa. Teşekkür ediyorum, umarım daha iyi şeyler yapacağız:) iyi bayramlar. chansey mesaj? 09.46, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Tebrikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni görevinizde, sizi canıgönülden tebrik ederim, hayırlı bayramlar dilerim. --Thothr(mesaj) 12.24, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Çok teşekkür ederim @Thothr. İyi bayramlar diler, saygılarımı sunarım :) chansey mesaj? 12.25, 24 Mayıs 2020 (UTC)
Estağfurullah, sizin adınıza çok mutlu oldum :) --Thothr(mesaj) 12.29, 24 Mayıs 2020 (UTC)
Sağolun efendim :) chansey mesaj? 12.29, 24 Mayıs 2020 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
Çok yoracağız seni! Tebrikler... euvonia mesaj 12.30, 24 Mayıs 2020 (UTC)
Yorulmak için buradayız @Euvonia :) :) Nazik tebriğiniz için teşekkür eder, iyi bayramlar dilerim. chansey mesaj? 12.31, 24 Mayıs 2020 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim, iyi bayramlar! --euvonia mesaj 12.34, 24 Mayıs 2020 (UTC)
  • Tebrik eder, başarılar dilerim. :) İyi bayramlar, selamlar. Dr. Coalmesaj 13.45, 24 Mayıs 2020 (UTC)
Çok teşekkür ederim @Dr. Coal. Umarım iyi işler yapacağız :) Selamlar, saygılar ve iyi bayramlar. chansey mesaj? 13.46, 24 Mayıs 2020 (UTC)
O kadar da sorun değil, dinleniriz geçer @Seksen iki yüz kırk beş ne dersin? :) Nazik tebriğin için çok teşekkür ediyorum, umarım projemiz için faydalı olacaktır, iyi bayramlar :) chansey mesaj? 01.09, 25 Mayıs 2020 (UTC)

Radyo Dejavu maddesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu madde eüzerinden neden silinme yapılıyor engel veriliyor onca radyo istasyonu daha kalibresi düşük kaydadeğer olurken gözde bir ardyo bu dinleyicikitlesi var yerel değil bilinen bir radyo SAS'a götürülmesi lazım yapılan çifte standart yetkili olabilirsiniz ama Vikipedi üzerinden birşey yokken böyle kısıtlamalar verilmesi haksızlıktır maddeyi Can isimli kullanıcı onaylıyor tak siz siliyorsunuz SAS'ta olması gerekirdi toppluluk karara vermeliydi...--176.43.210.8 05.59, 25 Mayıs 2020 (UTC)

İş Birliği Projesi daveti[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, 2020'nin 2. haftasının İş Birliği Projesi, Uluslararası UNICEF İyi Niyet Elçileri ve Savunucuları maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Projeye katılıp çeşitli ödüller kazanabilir ve bunları kullanıcı sayfanızda sergileyebilir ve ödül koleksiyonunuzu tamamlayabilirsiniz! Projeye katılımınızı bekleriz :)--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 06.30, 25 Mayıs 2020 (UTC)

Müslüm Gürses Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar @Chansey, umarım mesaj sayfanı tebrik mesajlarından sonra kirletmiyorumdur. Öncelikle iyi bayramlar ve hizmetli olduğun için gerçekten sevindim,tebrikler.
  • Benim senden yardım isteme sebebim resim ve bilgi problemi. Ben Müslüm Gürses'in 5 Temmuz'da doğduğuna dair tartışma sayfasına 20 tane kaynak bıraktım hatta kimliğini pasaportunu dahil. Ama insanlar inanmak mı istemiyor, kimlik ve pasaportu da mı yalan anlayamıyorum.Durmadan 2-3 günde değiştiriliyor orası.Kimlik veya pasaport görüntüsü var bunlar zaten kamuya bırakılmış,Resmi doğrulanmış Müslüm Gürses sayfası Facebook ve YouTube'da paylaştı.Örneğin Kaynak: https://www.youtube.com/post/Ugy3Ert2u7h8lBfmaJJ4AaABCQ
  • Ben buraya 3 tane link bırakacağım, incelediğinde telif hakkında da bir problem yaratmıyorsa, bunlardan uygun olanını Müslüm Gürses sayfasına (yazının yan kısmında örneğin Çocukkluğu alt başlığında) sağ taraf gibi ekleyebilir misin?

Berayldz Gheorghe Hagi 08.50, 25 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar @Berayldz nazik tebriğiniz için teşekkür ediyorum ve iyi bayramlar. Genel anlamda kullanıcılarımızın Viki tecrübelerini geliştirmek ve katılımlarını sağlamak maksadıyla maddeleri bizzat düzenlemeleri gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla sizin bizzat maddeyle ilgilenmenizi rica ediyorum; ben zaten son değişikliklerdi daima kontrol ediyorum; diğer devriyelerin de ilgileneceğine eminim. Kolay gelsin. chansey mesaj? 08.57, 25 Mayıs 2020 (UTC)
  • Merhabalar @Chansey, ben 32 tane değişiklik yaptım sonra anonim bir kullanıcı konuşmamızın üstünden 1 hafta geçmeden yine birisi o doğum tarihini değiştirdi. Ben de araştırdım uğraştım nasıl yapabilirim diye. Ve zaten görüntü de kamuya bırakılmış bir şeydi. Eninde sonunda yaptım.Telif haklarını ihlal etmedim. Ben de tamamen çocukluğunu ve doğum tarihini resmi kaynaklarla birlikte belirttim.Değişiklikleri kontrol edebilir misin? Berayldz Gheorghe Hagi 14.18, 30 Mayıs 2020 (UTC)
Edeceğim @Berayldz teşekkürler. chansey mesaj? 15.25, 30 Mayıs 2020 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Diplomasi Yıldızı
Defalarca 9. madde "copyright" dolayisiyla veri girisimi kestiniz. En son "kayda deger degildir" diyerek kesmissiniz. Zannediyorum bu sefer 6. madde idi. Digerlerini anladim ama son bilgi girisimimi silmenizi iyi niyetli bulmadim. SAYGILAR Gercekbilgiaktarimi (mesaj) 16.27, 25 Mayıs 2020 (UTC)
Merhaba @Gercekbilgiaktarimi. İlk oluşturmuş olduğunuz madde kopyala-yapıştır içerik yani copyright; ikinci oluşturduğunuz madde ise kişiler için kayda değerlik kriterlerini sağlamadığı gerekçesiyle silinmiştir. İlgili kriterleri siz de inceleyebilirsiniz. Kriterlere uyması durumunda ne ben ne bir başka hizmetlimiz silme işlemi gerçekleştirmeyecektir. Ayrıca bir veri girişi engeli söz konusu değildir, yalnızca maddeler silinmiştir. Bilgilerinize sunar, iyi bayramlar dilerim. chansey mesaj? 16.31, 25 Mayıs 2020 (UTC)

Bir başlığın reklam diye silinmesi hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Biraz önce paylaştığım bir içerik reklam gerekçesiyle silindi fakat aynı konu şablonuyla,aynı sektörde farklı bir site için sayfa mevcut. Bu içerik silinmezken benimkinin silinmesine anlam verememekteyim. İsterseniz örnek başlığıda paylaşabilirim. Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Wagif85565 (mesaj) 19.20, 25 Mayıs 2020 (UTC)

Sayın @Wagif85565; Vikipedi'de bir maddenin öyle veya böyle bulunuyor olması, bir diğer başlığın bulunup bulunmama durumunu etkilememektedir. Her madde birbirinden bağımsız olarak Vikipedi politikalarına göre incelenenerek gerekli prosedür işletilmektedir. Sizin oluşturduğunuz madde de VP:REKLAM yönergesi kapsamında silinmiştir. Bilgilerinize sunar, iyi bayramlar dilerim. chansey mesaj? 20.06, 25 Mayıs 2020 (UTC)

Telif hakkı konusunda.[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın Chansey, Özgür Özel sayfasında yaptığım fotoğraf değişikliği telif ihlali gerekçesiyle geri alınmış ancak yüklenen fotoğrafın kaynağı benim ve kendisinin twitter sayfasında paylaşıldı daha önce, sanırım hala profil fotoğrafı. Ama oradan alınmış bir fotoğraf değil. Durumu yeniden gözden geçirmenizi talep ediyorum. Hüseyin Can Güner (mesaj) 21.42, 25 Mayıs 2020 (UTC)

Merhaba Sayın @Hcanguner. Aslına bakarsanız sorunun kaynağı da tam olarak bu. Dikkat ederseniz Twitter'da yayınlanmış içeriğin telif haklarının saklı olduğunu belirten copyright ibaresi mevcut. Sonuç itibariyle fotoğrafı siz dahi çekmiş olsanız; evvela Twitter'da yayınlanmasından ötürü telif hakkı şüphesi oluşacaktır çünkü biz burada başka bir mecrada yayımlanmış medyanın kaynağını bilemiyoruz. Eğer medya Commons'a yüklemeden evvel kullanılmamış olsaydı bu şüphe ortadan kalkacaktı. Ben yüklemiş olduğunuz medyayı Commons üzerinde de "Telif hakkı şüphesi" sebebiyle hızlı silinmeye aday gösterdim ve medya silindi. Eğer medyanın size ait olduğunu ispat ederseniz ve medyayı uygun şekilde lisanslarsanız sorun kalmaz. Konu hakkında Telif Politikasına ve Telif SSS kısmına göz atabilirsiniz. İyi bayramlar, iyi çalışmalar. chansey mesaj? 21.53, 25 Mayıs 2020 (UTC)

İspatlamaya çalışarak yeniden deneyeceğim ama neye göre kabul edileceği konusunda şüpheliyim. Teşekkürler. Hüseyin Can Güner (mesaj) 22.18, 25 Mayıs 2020 (UTC)

Sayın @Hcanguner, Commons'taki hizmetli medyanın durumunu burada tartışmaya açmış bulunmakta; bende oraya durumu açıklayıcı bir yorumda bulundum. Dilerseniz siz de bulunabilirsiniz, ki ben yorumunuzun linkini de verdim. Bilgilerinize sunarım, iyi çalışmalar. chansey mesaj? 02.01, 26 Mayıs 2020 (UTC)

Her şeyi izah etmişsiniz, ben de kısaca durumu açıklarım. Başka bir medya eklemek ya da boş vermek belki daha pratik olacaktı ama emin olduğun bir konuda vazgeçmek yerine bu platformun da doğası gereği müzakereyi doğru buldum. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Hüseyin Can Güner (mesaj) 08.21, 26 Mayıs 2020 (UTC)

Tebrikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tebrikler! (Biraz geciktim sanırım, olsun) Yeni görevinizde başarılar dilerim :) --Gonuldagi mesaj 00.09, 27 Mayıs 2020 (UTC)

Estağfurullah @Gonuldagi, nazik tebriğiniz için teşekkür ederim :) İyi çalışmalar. chansey mesaj? 04.33, 27 Mayıs 2020 (UTC)

Mert Yazıcıoğlu[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Netflix’de popüler olan bir dizideki başrol oyuncularından Mert Yazıcıoğlu’na bir bakayım kimdir, neyin nesidir dedim; tam 10 kez silindiğini, bir kez de SAS sonucu silinmesine karar verildiğini gördüm. Oluşturulması “sadece hizmetliler” olarak değiştirilmiş. Kişinin kayda değerliğine dair ufak bir sörf yapınca birçok üçüncül kaynakta gazeteciler ile röportajlarına denk geldim. KD’liği konusunda birkaç yıl önce oluşmuş şüphe şimdi oturmuş görünüyor. Maddeyi açacağımdan değil de, belki açabilecek bir kullanıcının olabileceğinden mütevellit korumanın kaldırılması gerektiğini düşüyorum. Günlükteki diğer hiz. ile paslaşabilirsiniz belki. Sonuçta ilk deneyimler bunlar ;) iyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 14.26, 27 Mayıs 2020 (UTC)

Selamlar @Maurice Flesier. Görüldüğü kadarıyla zamana yayılı bir ısrar söz konusu. Dilersen ilgili kısımda aynı metinle bir başvuruda bulunalım ki diğer kullanıcılarımızın görüşünü alalım. Ona göre devam ederiz. Yine de burada son koruma işlemini yapmış olan ve aktif gördüğüm @Mskyrider’e de bir ping göndereyim. İşlemi tesis eden hizmetli kendisi. Kolaylıklar... chansey mesaj? 15.14, 27 Mayıs 2020 (UTC)
  • merhaba, chansey, @Maurice Flesier, koruma düzeyini "kayıtlı olmayan değiştirmesin" olarak 3 Haziran 2020'ye kadar olacak şekilde değiştirdim. Görüşler sonrası bir değişiklik olursa tamamen kaldırılabilir de uzatılabilirde. Bilginize --Mskyrider ileti 16.00, 27 Mayıs 2020 (UTC)
Hızlı aksiyon ve ilgin için teşekkürler @Mskyrider. Flesier tamam mıdır? :) chansey mesaj? 16.02, 27 Mayıs 2020 (UTC)
tamamdır 👍🏻 her iki hizmetliye de teşekkürler. --Maurice Flesier message 16.32, 27 Mayıs 2020 (UTC)

Kiyiotesi's block[değiştir | kaynağı değiştir]

Hello, could you please reconsider Kiyiotesi's block? I've just renamed the user to that name, their previous name was Hkkordilcom. Thank you, --Martin Urbanec (mesaj) 21.57, 28 Mayıs 2020 (UTC)

Hello @Martin Urbanec thank you for your action and information. I unblocked the user. Best regards. chansey mesaj? 22.13, 28 Mayıs 2020 (UTC)

Denetçi davası hk[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar, Bu denetçi davası sonuçlandı. Söz konusu kullanıcı ve kukla hesaplarıyla ilgili işlemleri başlatabilirsiniz. Kolay gelsin.--Can Je suis là 17.20, 30 Mayıs 2020 (UTC)

İzleme listemde görüp işlem tesis etmiştim @Can. Teşekkürler. chansey mesaj? 17.22, 30 Mayıs 2020 (UTC)

Tarihte bugün kısmı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Chansey, rica etsem şuradaki Agnès Varda ile ilgili kısımda ölüm tarihini düzeltebilir misin? Ölüm tarihi 1972 olarak yazılmış. 2019 olarak güncellenmesi gerek. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 21.26, 30 Mayıs 2020 (UTC)

Dikkat ve ilgi için teşekkürler @Pragdon. Yapılmıştır. Kolaylıklar... chansey mesaj? 21.30, 30 Mayıs 2020 (UTC)


Melodi Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

merhabalar, konuyu geri getirirseniz yazıda düzenleme yapabilirim. veya bana bir kopyasını gönderebilirseniz ordan düzenleyeyim. — Bu imzasız görüş Codes20 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba @Codes20. Telif hakkı ihlalinden silinen maddeyi geri getiriyorum ve izleme listeme alıyorum. Kolay gelsin. chansey mesaj? 22.05, 30 Mayıs 2020 (UTC)

Tekrar merhaba, içeriği biraz daha sadeleştirip özgün hale getirdim, tekrar kontrol edebilir misiniz acaba? — Bu imzasız görüş Codes20 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İlgilenilecektir @Codes20, teşekkürler. chansey mesaj? 22.26, 30 Mayıs 2020 (UTC)

Başlıksız mesaj[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba chansey zafer ersin adında kendime özgecmiş sayfası oluşturdum ve kaldırdınız.Söylediğiniz kayda değerlik yönergesini okudum ve bir kural ihlali yaptığımı düşünmüyorum oyuncuyum ve youtuberim googlede ismim yazılınca bilgileriminde cıkmasını istediğim için vikipedi hesabı oluşturdum.Geri dönüş yapmanızı bekliyorum iyi günler kolay gelsin.Zafer Ersin 22.57, 30 Mayıs 2020 (UTC)

Merhaba @Zafer Ersin. Üzgünüm ki madde kişiler için kayda değerlik kriterlerini henüz sağlamamakta. İlerde sağlarsa madde yeniden oluşturulabilir. Vikipedi bilginin rasgele depolandığı bir mecra değildir ve kişiler kendi reklamlarını yapamaz. Bu sebeple madde silinmiştir ve bu işlemde herhangi bir hata bulunmamaktadır. Bilgilerinize sunarım. chansey mesaj? 23.01, 30 Mayıs 2020 (UTC)
merhaba kayda değerlik kriterlerini nasıl sağlarım ? ilerde dediğiniz zaman ne kadar ve nerden onay alabirim.Vikipediyi yazar olarak ilk defa kullanıyorum bir bilgi sahibi değilim araştırmalarıma göre vikipedi nasıl kullanılır nasıl biyografi eklenir bununla alakalı bir video veya metin bulamadım.Benim seviyemdeki oyuncuların vikipedi de biyografisi ve öz geçmişi ekli googlede aratınca da yanında fotoğraflarıyla birlikte cıkıyor.Sanırsam benim hazırlamış olduğum sayfada bir sorun yoktu kayda değerlilik kriteri dışında.Zafer Ersin 23.07, 30 Mayıs 2020 (UTC)
Lütfen burada belirtilen kriterleri inceleyiniz ve burada belirtildiği şekilde kaynak gösteriniz. Kayda değerlik ya vardır, ya yoktur. Maddeyi silmeden evvel yaptığım incelemede; madde konusu şahsın kayda değerlik kriterlerini sağlamadığını düşünüyorum. Madde hazırlamanızda teknik açıdan bir sorun yoktu. Bilgilerinize. chansey mesaj? 23.10, 30 Mayıs 2020 (UTC)

Hocam şimdi sizin yazdığınızdan ve https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Kayda_de%C4%9Ferlik_(ki%C5%9Filer) Buradan anladığım kadarıyla kayda değerliliği siz belirliyorsunuz ya var ya yok diyosunuz ben bir oyuncuyum ve zafer ersin adında biyografi yazmama bir engel olmayacağını zannediyorum. --Zafer Ersin 23.19, 30 Mayıs 2020 (UTC)Zaferiniz

Ben değil, politika belirlemekte. İyi vikiler. chansey mesaj? 23.22, 30 Mayıs 2020 (UTC)

Politika öyle belirliyor diyorsunuzda diyer oyuncular biyografilerini nasıl ekliyorlar ? --Zafer Ersin 23.27, 30 Mayıs 2020 (UTC)

Diğer oyuncular kendileri eklemiyor efendim. Burada belirtilen kriterlere bir kez daha göz gezdirirseniz zaten anlayacaksınız. --euvonia mesaj 23.29, 30 Mayıs 2020 (UTC)

Hata[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba kendi sayfamda paylaşım yapamıyorum Uyarı: Otomatik süzgeç bu değişikliği zararlı olarak tanımladı. Lütfen vandalizmin engellenmenize yol açabileceğini unutmayınız. Eğer bu değişikliğinizin yararlı olduğunu düşünüyorsanız, sayfayı tekrar kaydet tuşuna basınız ve bu hatayı rapor ediniz. böyle bir hata alıyorum söylediği her yere baktım ve anlamadım acıksası. — Bu imzasız görüş Zafer Ersin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın @Zafer Ersin, süzgeçe takılıyorsunuz. Sistem otomatik olarak işleminizi reklam olarak görüyor ve engelliyor. Kullanıcı sayfasında olması ve olmaması gerekenler bellidir, buraya bakabilirsiniz. chansey mesaj? 23.59, 30 Mayıs 2020 (UTC)