Kullanıcı:Tbluet/Arşiv

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Tbluet![değiştir | kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

İyivikiler... homonihilis // ileti 08:17, 29 Ağustos 2008 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![değiştir | kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

İyivikiler... homonihilis // ileti 08:17, 29 Ağustos 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --Levent Abi ileti 15:26, 10 Kasım 2008 (UTC)


Lütfen sakin olunuz![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,
Bana yazmış olduğunuz mesajı sanırım sinirli bir anınızda yazdınız. Lütfen aşağıda yazdıklarımı sakin bir şekilde okuyun.

  1. Vikipedi'de hiç kimse keyfi uygulama yapmaz. Herkes kurallar çerçevesinde davranır. Belli yetkileri olan hizmetliler de topluluk tarafından güvenilir ve kurallara hakim oldukları için seçilirler. Vikipedide tüm kullanıcıların iyi niyetli olduğüunu varsaymak temel kurallardan biridir. Buna uymanızı tavsiye ederim. Ayrıca kuralları uygulayan kişileri kınamak gibi bir hakkı size ne vikipedide ne de herhangi bir toplulukta kimse vermez.
  2. Altınordu Spor Kulübü sayfasının geçmişinde ya da silme kayıtlarında benim hiçbir katkım yok. Bu mesajın muhatabı değilim, sanırım yanlış yerde serzenişte bulunuyorsunuz.
  3. Yine de size açıklama yapayım: Bir metin, tamamı size ait olsa bile, eğer telif hakkı saklı bir sitede yayınlanmış ise, getirip buraya kopyalayamazsınız. Bu metnin size ait olup olmadığını, sizin gerçekten ilgili kişilerden izin alıp almadığınızı, bahsettiğiniz gibi www.altinordu.org.tr sitesinin yapımcısı olup olmadığınızı biz bilemeyiz. Hiç birimiz müneccim falan değiliz. (Burada yeni bir yanlış anlaşılmaya meydan vermemek için açıklayayım: Yalan söylediğinizi falan iddia etmiyorum, ama takdir edersiniz ki herkes internetteki her türlü içeriğin sahibi olduğunu iddia edebilir, ve bizler bunu asla bilemeyiz.) Eğer siz, o maddeye başka bir web sitesinde yer alan bir metni eklediyseniz, bunu kim çıkarmış olursa olsun, doğru yapmıştır. VP:Telif kuralları açık ve nettir. Bu kurallara göre yapılmış bir silme işlemi de keyfi falan olamaz.
  4. Buna rağmen, bahsettiğiniz metnin ve fotoğrafların telif hakları size ait ise, yine de bir çözüm var. www.altinordu.org.tr web siteninin sunucularına bağlı bir e-posta adresinden, info-tr@wikimedia.org adresine, "Yolladığımız ilişikteki metnin ve resimlerin Vikipedi'de GNU-GÖBL (GNU Özgür Belgeleme Lisansı) çerçevesinde kullanılmasına izin veriyoruz" yazılı bir e-posta yazılmasını sağlamanız gerekir. Bu izin yazısının, ilgili metnin tüm yayın haklarından vazgeçmek anlamına geldiği konusunda yetkililer bilgilendirilmeli, kendilerine Vikipedi:Telif hakları sayfamızın bağlantısını http://tr.wikipedia.org/wiki/VP:T şeklinde verilmeli, gerekirse hangi şartlarda kullanılabileceğini yetkililer belirlemelidir. İngilizceniz varsa ayrıntılı bilgi için VP:OTRS sayfasına bakabilirsiniz. Bu e-postayı gönderdikten sonra, ilgili metni ve resimleri vikipedide kullanabilirsiniz. OTRS sistemine gönderilen mailleri yalnızca belirli kullanıcılar okuyabilir. Mailinizin gelip gelmediğini Kullanıcı:Elmacenderesi veya Kullanıcı:Mach'ten öğrenebilirsiniz.

Eğer resimlerin ve metinlerin telifi size ait ise, gördüğünüz gibi bir çözüm mevcut. Değilse, kusura bakmayın ama, istediğiniz kadar kınayın, o içerik yine silinir, yine silinir. Telif vikipedinin en ciddi konusudur ve bu konuda taviz verilmez. Vikipediye katkı bulunan her kullanıcı da kuralları bilmek ve uygulamakla sorumludur. Burası rastgele içerik eklenen forumlardan değildir. Bu kurallara uygun davrandığınız sürece eklediğiniz içerikle ilgili sorun yaşanmaz. İyivikiler... ho? ni! 10:04, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Muratsahinmesaj 22:29, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Resim:Altınordu.jpg için adil kullanım gerekçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

"Adil kullanım gerekçesi" nedeniyle yayınlamamışsınız telif hakkıyla ilgili bir sorunmu var ?

logo patentimiz buyrun = http://www.altinordu.org.tr/logo_patent.jpg logomuz buyrun = http://www.altinordu.org.tr/altınordu_logosu.jpg

Neden sorun çıkartıyorsunuz, neden zorluk çıkartıyorsunuz ?

--Tbluet 10:11, 24 Temmuz 2009 (UTC)

  • Öncelikle burada kimsenin zorluk çıkardığı yok, size gönderilen uyarı Vikipedi kurallarının gereğidir. 1 Ekim 2008'den sonraki tüm adil kullanım resimleri gerekçelendirilmek zorundadır. Durumu anlamadan lütfen suçlayıcı ifadelerle yaklaşmayın. İyi günler...--Muratsahinmesaj 18:30, 24 Temmuz 2009 (UTC)
Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.
Captain BradleyMesaj Sayfam 07:25, 25 Temmuz 2009 (UTC)


Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --Captain BradleyMesaj Sayfam 07:33, 25 Temmuz 2009 (UTC)



  • herkesin yaptığı gibi cicili bicili renkli resimli bir kişisel sayfa oluşturmak istiyorum :)


  • Kendinize özel sayfa yapmak isterseniz sağ üstteki Tbluet yazan yere tıklayın. Oluştura basın ve sayfanızı oluşturun. İyi günler. Yalnız resimlerin lisans bilgisini girmeyi unutmayın. + bu resimleri kendiniz mi çektiniz? Yoksa googledan mı aldınız?--Captain BradleyMesaj Sayfam 07:37, 25 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bu eklemiş olduğunuz gibi hazır şablonların bir listesini nereden bulabilirim ? ayrıca yardımlarınız için teşekkürler. --Tbluet 07:41, 25 Temmuz 2009 (UTC)
  • Her ikiside çok işimi görecektir.
  • Ayrıca mesajlarınızı lütfen benim mesaj sayfama atınız Yoksa göremeyebilirim.:)--Captain BradleyMesaj Sayfam 07:43, 25 Temmuz 2009 (UTC)
  • "Kategori:Vikipedistler" Soldaki bağlantıda kişisel şablonlar, "Kategori:Kullanıcı uyarı şablonları" bunda ise uyarı şablonları vardır. Ama uyarı şablonlarını okumadan önce lütfen yönergeleri okuyunuz.--Captain BradleyMesaj Sayfam 07:47, 25 Temmuz 2009 (UTC)
  • Üstteki "" işareti içindekileri ara kutusuna (vikinin) yazın ve git diyin.
  • Benim için birine yardımcı olabilmem çok güzel birşey. İyi günler. İyi vikilemeler:)--Captain BradleyMesaj Sayfam 07:57, 25 Temmuz 2009 (UTC)


  • Teşekkür ederim yaptım sonunda :) --Tbluet 13:07, 25 Temmuz 2009 (UTC)
  • Hatırlatıyım dedim. Mesajın bana iletilmesi için normalde benim mesaj sayfama ileti yazmanınz gerekir:) iyi günler:)--Captain BradleyMesaj Sayfam 13:09, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Arşiv[değiştir | kaynağı değiştir]

İleti sayfanızdakileri buraya kaydedebilirsiniz. Aydınlık umutlar 07:33, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Diğer kullanıcı sayfalarının üstündeki değiştir sekmesine basarak içerikleri inceleyin. Kopyalama yaparak kendi sayfanızı oluşturabilirsiniz. Aydınlık umutlar 07:44, 25 Temmuz 2009 (UTC)