Kullanıcı:Tarkovsky/2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eksik kaynak bilgisi[değiştir | kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 23:31, 25 Aralık 2009 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 02:57, 2 Mart 2010 (UTC)

Reality 23:06, 24 Ağustos 2011 (UTC)

Ramazan Bayramınız kutlu olsun![değiştir | kaynağı değiştir]

 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir :D )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım. -- İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar Ğaaw ☺☽|☾☻ İleti 08:53, 30 Ağustos 2011 (UTC)

İBP[değiştir | kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Ğaaw/Bayramınız kutlu olsun!,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Google maddesinin İngilizce Vikipedi'den çevrilmesi konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 2. oldunuz. Katılımızın devamını umuyorum.

Sevgiler

"Seksen" 07:07, 5 Eylül 2011 (UTC)

Tekrardan teşekkür ve tebrik ederim, uzun zamandır gördüğüm en başarılı proje oldu ve Vikipedi'ye yüksek kaliteli, belki de ileride seçkin olacak bir madde kazandırıldı. İyi çalışmalar. --"Seksen" 07:07, 5 Eylül 2011 (UTC)

  • İyi geceler. Editör olmayı düşünür müydünüz? Şuradan başvurabilir şuradan detaylı bilgi alabilirsiniz.--Reality 23:53, 7 Eylül 2011 (UTC)
Editörlük aşina olmadığım bir işlem, benim daha sık ziyaret ettiğim dönemlerde Vito'dan ihtiyaç da kalmazdı :) hem daha neden ve niçinini kafamda oturtabilmiiş değilim aslında; ama beni biraz geri durmaya iten burada gönüllü olarak didinen insanların lafla maruz kaldığı eziyetler ve de işimin bu şekilde bir zamanı buna ayırmama çok da müsaade etmemesi. Ama teklif almak bile güzel, daha bol zamanım olduğu daha insanlara karşı sabır ve tahammül sınır~larım esnediğinde neden olmasın. Selamlar ~Tarkovsky~ 18:55, 8 Eylül 2011 (UTC)

Tebrikler... İşbirliği projesinde 2. oldunuz!!![değiştir | kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Tarkovsky,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Şablon:F1GP 80-89 ve Şablon:F1GP 90-99 şablonlarındaki kırmızılıkların giderilmesi konulu projede 7 madde ekleyip 89 puan topladınız ve 2. oldunuz. Projenin % 2,7 ilerlemesini sağladınız. Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--xrazymesaj 09:55, 12 Eylül 2011 (UTC)


İş birliği duyurusu![değiştir | kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesine buyrun!
  2011'in 37. hafta projesi yeni madde açma yarışı olarak seçilmiştir. 


  Bu haftada değerli katkılarınızı bekleriz.  
Teşekkürler!--xrazymesaj 15:48, 12 Eylül 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Editör[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Editör olmanızda yarar var. Yaptığınız katkıların olumlu olduğu ortada. Bu katkılarınız, incelenen maddelerde değişiklik bekliyor şeklinde görünüyor. Editör olursanız her biri otomatik olarak kontrol edilmiş olacak. Böylece diğer kullanıcıların iş yükü de azalmış olacak. Editör olmama gerekçenizi yukarıda belirtmişsiniz ama kendiniz hususiyetle maddeleri incelemeseniz bile maddelerin otomatikman sıhhatini sağlamış olacaksınız. Hürmetler.--ahzaryamedileti 20:09, 22 Eylül 2011 (UTC)
  • Selamlar. Ben de bu konu hakkında size mesaj atmaya gelmiştim ki yukarıdaki mesajı gördüm :) Editör olmanız hem kendi işinizi hem de bizim işimizi kolaylaştırırken, işlerin daha hızlı yürümesini sağlayacaktır. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:15, 30 Eylül 2011 (UTC)

10'ların Kıtası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. 10'ların Kıtası konusunda silinmeyi gerektiren durum tam olarak nedir? Yardımcı olursanız konuyu uygun hale getirmek istiyorum. İyi çalışmalar --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 02:11, 2 Ekim 2011 (UTC)

  • Uzun sıradır Vikipedi'ye girmediğim için biraz sıkıntı oldu. Ben gerekli adımları takip ederek konuyu kayda değerlik ilkelerine uygun hale getireceğim. Zaten tekrardan Çalışma Var ekledim. Kolay gelsin. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 13:59, 2 Ekim 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![değiştir | kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesine buyrun!
  2011'in 40. hafta projesi Kategori:Vikipedi düzenle olarak seçilmiştir. 


  Bu haftada değerli katkılarınızı bekleriz.  
Teşekkürler!--xrazymesaj 22:10, 2 Ekim 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Berfu haşıoğlu[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selam Tarkovsky. Madde M8 kriteri gerekçesiyle hızlı silindi. Bu tür maddeleri SAS göstermene gerek yok. Madde başka bir kriterden dolayı silinmeyecekse SAS gösterebilirsin ya da kayda değerliğini tartışmak için. Kolay gelsin.--Reality 15:14, 3 Ekim 2011 (UTC)

Kukla hesap[değiştir | kaynağı değiştir]

Burada kukla ifadelerini alternatif ile değiştirsen daha iyi olur. Yoksa yanlış anlaşılabilir. -- Supermæn mesaj · katkılar 09:47, 6 Ekim 2011 (UTC)

Pis Yedili[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar... Şuanki kayda değerlilik açısından diğer birçok dizi maddesi gibi bu kriterleri sağlamıyor. Ancak buradaki sorun dizilerin ya da bu tür yapımların Türkiye'de fazla ödüllendirilmemesi veya bu ödüllere toplum tarafından yeterince değer verilmemesinden kaynaklanıyor. Bu yüzden televizyon başlığı altındaki maddelerde Kayda değerlik konusunda biraz daha geniş yaklaşmalıyız. Aksi hâlde birçok Vikipedi maddesi silinmesi gerekir. Pis Yedili maddesini oluşturmamdaki neden de bu. Yani kendi türünde birçok madde var ve henüz ödül almamış; buna dayanarak bu maddenin açılabileceğini düşündüm. Biraz erkenden oluşturulmuş bir madde olabilir. Ama bu gibi bir yaklaşımla bundan 2-3 ay sonra bu maddenin açılmasına gerek duyulacaktır. Ama isterseniz bu maddeyi 2-3 ay sonrasına da erteleyebiliriz.--insan|perver 13:29, 7 Ekim 2011 (UTC)

Yazdığınız gibi maddeyi değerlendirmeye çalıştığımda (konu sadece bu madde ve diziler de değil, tüm yerli tv yapımlarına bakıldığında) kriter/ansiklopediklik konusunda sıkıntı hissediyorum. Farklı ülke televizyonlarında yayınlanmış yahut filme konu olan dizileri hemen ayırt etmek mümkün. Lakin kalanının kayda değerliği ve ansiklopedikliği tartışılır oluyor. Ortak bir kanı sanırım şimdilik yok, sanki kriterleri daha geniş bir tartışmaya açmak gerekiyor. Bu maddeye has dizinin kalıcılığı ve ansiklopedikliği su götürür gibi geliyor. Bir süre sonrasına / başka bir değerlendirmeye (en azından benimkinden başka) kadar erteleyelim derim.~Tarkovsky~ 15:27, 7 Ekim 2011 (UTC)
O hâlde birlikte tüm dizileri baştan gözden geçirip kayda değer olanları geliştirilmesi için şablon ekleyip kayda değer olmayanları da hızlı sil şablonu ekleyebiliriz. Bu sayede kayda değerlik açısından bir genel tarama yapmış oluruz. --insan|perver 17:13, 7 Ekim 2011 (UTC)

Kutlarım[değiştir | kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Sayın Tarkovsky,

40. Hafta İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Kategori:Vikipedi_düzenle bölümündeki 2007'ye ait maddelerin düzenlenmesi konulu İBP projesinde önemli katkılarınız oldu. Birçok Vikipedi standardına uymayan maddeyi ortalama standart üzeri bir düzeye getirdiniz. Çalışmalarınız için teşekkürler...

--Çalıştayileti 06:11, 10 Ekim 2011 (UTC)

Kutlarım[değiştir | kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Sevgili Tarkovsky,

42. Hafta İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Yavuz Muharebe Kruvazörü maddesinde yer alan 46 kırmızı başlığın açılması konulu İBP projesinde önemli katkılarınız oldu. Çalışmalarınız için teşekkürler...

--Çalıştayileti 18:55, 24 Ekim 2011 (UTC)

Pis Yedili (dizi)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selam Tarkovsky. Pis Yedili (dizi) maddesini direk M6'dan silmek pek mümkün görünmüyor. SAS süreci daha iyi olur.--Reality 11:06, 30 Ekim 2011 (UTC)

Editörlük[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Tarkovsky. Neden editörlük başvurusunda bulunmuyorsun? Çok deneyimli bir kullanıcısın, editör olman iyi olurdu. Bunu davet olarak değerlendir, " Başvumayı düşünmüyoruz, fakat davet ederlerse katılırız." diyorsan işte davet :) --Khutuckmsj 00:20, 3 Kasım 2011 (UTC)

Nazik davetin için çok teşekürler Khutuck. Burada sarfedilen eforu ve zamanı önemsiyorum, (bahse konu gönül meselesinde) editörlükte katlanmak durumunda kalacağım her türlü eziyet (ki pek çoğunu gördüm bu zamana dek) beni vikipediye soğutabilir endişem var.~Tarkovsky~ 00:33, 3 Kasım 2011 (UTC)
O zaman şöyle diyeyim, editör olursan illa ki vandal avlamak zorunda değilsin :) Viki'ye yaptığın katkılara güvenim(iz) tam, kendi katkılarının onaylanmadan geçmek zorunda olmamasını sağlarsak diğer kullanıcıların iş yükümüz azalır :) Editör ol, kimseye onay vermesen de olur, en azından senin yazdıkların otomatik onaylanmış olsun? --Khutuckmsj 00:42, 3 Kasım 2011 (UTC)
Buna verecek bir yanıtım olamaz. Başvuruyu yapıyorum.~Tarkovsky~ 00:49, 3 Kasım 2011 (UTC)
Birkaç kullanıcı fikir belirtsin, hemen ekleyelim editörlüğü. Şimdiden hayırlı olsun! --Khutuckmsj 00:52, 3 Kasım 2011 (UTC)

?[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Şu maddeye neden sil etiketi koyduğunuzu öğrenebilir miyim?--Rapsar da ne ki? 06:27, 3 Kasım 2011 (UTC)
Aslında tam da bunun, maddenin kayda değerliğini tartışmak için. İtalya 2. lig'de oynayan bir takımın belirli bir sezonunun ayda değerliğini tartışmalı buluyorum. (Aynı şeyi Balıkesirspor 2010-11 sezonu maddesi için de düşünüyorum. Ama haklısın SAS etiketi daha doğru olacaktı. ~Tarkovsky~ 08:49, 3 Kasım 2011 (UTC)
Maddeyi okusaydınız böyle bir kanıya varmazdınız. Çünkü o sezon Serie A'da mücadele eden bir takımdan söz ediliyor ;)--Rapsar da ne ki? 09:52, 3 Kasım 2011 (UTC)

telif ihlali içeren maddeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. 1 seneye yakındır, yakın zamanda ölen kişiler hakkında madde başında ''' ''' yerine [[ ]] kullanan bir anonim kullanıcı var. Gridği maddelerin %90'ı telifli oluyor yani haber sitelerinden içeriği aynen alıp madde yapıyor. Maddelerine taslak şablonu koyduğunu görünce haber vereyim dedim. Kendisi maddelerini silmeme kızsa da birkaç kere açıklasam da durmuyor. Sürekli sildiğim maddeleri yeniden yapmış mı diye kontrol etmek zorunda kalıyorum. YMD'de telif haklarının ihlaline de dikkat etmeni rica ederim...--вяí¢αи76ileti 22:59, 3 Kasım 2011 (UTC)

Atlamışım demek ki, hangi madde idi? Uyarın için teşekkürler daha fazla dikkat ederim ~Tarkovsky~ 01:51, 5 Kasım 2011 (UTC)
Örneğin, [1]. Bu amddede telif ihlali olmayabilir ama genelde bu tip maddelerde oluyor. İşin kötü yanı kulllanıcıyı telif konusunda bilgilendiremiyorum çünkü sürekli farklı IP'den girip katkı yapıyor. Bilgisayarı açıp kapattığında statik değilse IP'ler değişir...--вяí¢αи76ileti 09:00, 5 Kasım 2011 (UTC)

Kurban Bayramınız kutlu olsun![değiştir | kaynağı değiştir]

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   BetelgeuseSeginus 09:21, 5 Kasım 2011 (UTC)

Azerbaycan’ın Vergi Haberleri Dergisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dergi maddesi telifli içeriğe sahip, sil şablonu koydum; isterseniz değişiklik yaparak (maddeyi baştan kendi cümlelerinizle yazarak) silinmeden önce maddeyi kuratabilirsiniz. İyi bayramlarBu imzasız yazı Tarkovsky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 14:47, 6 Kasım 2011

Sevgili Tarkovsky. Sanırım Superyetkin’e yazmış olduğum bu mesajla telif sorunu ile ilgili olan problem aradan kalka bilir. Böyle ki, o derginin resmi sitesinden bana gelmiş e-mail üzere hareket ederek maddeyi yazmışım. Saygılarımla, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 05:52, 10 Kasım 2011 (UTC)

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı 1986-87 sezonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Tarkovsky, yorumuna katılıyorum. Başlığın adını "Fenerbahçe Spor Kulübü 1986-87 sezonu" olarak değiştirmek daha mantıklı gibi görünüyor. Birincisi başlık enflasyonu/kirliliği olmaz. Dolayısıyla Rapsar'ın her branş için ayrı sayfa açma fikri pratik gelmiyor (eğer dört başı mamur tek bir sayfa yaratmak yerine, sayfa sayısını artırmayı hedeflemiyorsak). İkincisi okuyucunun bilgiye daha çabuk ulaşabilmesi için de tek sayfa daha tercih edilir bir seçenek. Üçüncüsü güncellemeler açısından da daha pratik. Öbür türlü, el emeği göz nuru bilgilerin kaybolup gitmesi, kolayca güncellenememesi ve denetlenememesi, vandal eylemlerinin uzun süre gözden kaçması kuvvetle muhtemel. Saygılarımla, ~Tapfereritter~ 14:10, 15 Kasım 2011 (UTC)