Kullanıcı:Serhantr/iletiarşiv-3

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sanatta 6 Ekim[değiştir | kaynağı değiştir]

  • bu kişinin ülkesini biliyor musun üstad?--Merube 89msj 00:01, 20 Nisan 2009 (UTC)
  • O zaman, ülkesi belli oluncaya kadar gizli koda alıyorum 6 Ekim sayfasındaki bu şahsı. İyi vikiler--Merube 89msj 11:32, 23 Nisan 2009 (UTC)

merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • merhaba sayfanın "geçmiş"ine tıklayıp daha sonra "fark"a tıklayıp karşılaştırma yapabilirsiniz; daha sonra doğru olan sürüm hangisiyse o sürümün "değiştir"ine tıklarsınız ve "özet" diye yazan alttaki pencereye de hangi sürüm yerine hangi sürümü getirdiğinizi vikipedistleri bilgilendirmek açısından yazabilirsiniz, iyi çalışmalar...--Düşünenadam 19:25, 20 Nisan 2009 (UTC)
Geri alma işlemi.
  • Düşünenadam'la yazışmanıza göz misafiri oldum, küçük bir ek yapmak istedim. Monobook'unuz olduğuna göre şöylesi sizin için daha da kolay olabilir: İmleci (SD'den ya da madde geçmişinden) geri alacağınız sürümün üzerine getirdikten sonra, açılan menüde actions'ın üzerine gelip revert (ya da rv)'ye basarsınız. Böylece başka bir şeye basmadan, madde özetiyle birlikte seçtiğiniz sürüme geri döner. Umarım işinize yarar. Kolay gelsin. --Yabancımsj 19:37, 20 Nisan 2009 (UTC)
  • Selamlar, Yabancı, yukarıda güzelce açıklamış. Kolay gelsin iyi çalışmalar.--Düşünenadam 19:39, 20 Nisan 2009 (UTC)
  • Rica ederim, kolay gelsin :) --Yabancımsj 19:41, 20 Nisan 2009 (UTC)

Portal:sanat[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba serhan. Sanat portalında seçkin içerikleri yazarken, Vikipedi:Seçkin resimler/Mekânlar'daki SR'leri atlamışız. Onları da eklemek gerek. Başka atladığımız SRler kalmış mıydı ki? Bu arada sanatta bugünler oldukça az kaldı. konular, bunları biliyor muydunuz bölümlerini de düzelttikten sonra tamamdır sanat portalı. Kültür portalına sıra gelir sonunda. Haydi kolay gelsin usta, iyi vikiler --Merube 89msj 10:53, 3 Mayıs 2009 (UTC)

  • Bir de hazır soruyorken 13 ağustostan bu kişi sanatsal mı? Şimdilik eklemiyorum, siz ne dersiniz?--Merube 89msj 11:56, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • Son 6 ayın sanatta bugünleri bitti. SR'lerin hepsini eklediniz mi, yoksa yardıma gelim mi? --Merube 89msj 20:17, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • SRler için ellerinize sağlık. SR'ler konusunda başka başlıklar altında gözüme çarpanları da eklemeye çalışacağım. Bir de portal:sanattaki tartışma sayfasına bakabilir misinzi? Porno yıldızları son olarak ne olacak, ekledim gerçi ama... Bunları biliyor muydunuz bölümüyle en kısa zamanda ilgileneceğim, ancak bu arada gözüme takıldı portal sanat anasayfada sıklıkla sağ sütun altında büyük boşluk oluyor. Bunları biliyor muydunuz ve konular bölümleri tam bitmediğinden kesin bir şey denemese de, ne dersiniz bu konuda? Bir de değişen içerik olduğundan muhakkak bir sütun hafif aşağı yukarıda olabiliyor da bu bir hayli fazla oluyor, ne yapılabilir? --Merube 89msj 17:44, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Dediğiniz gibi, en sonunda çook büyük bir boşluk olursa ilgileniriz o zaman. Birazdan bunları biliyor muydunuz bölümüyle ilgilenmeye başlıyorum, iyi vikiler kolay gelsin--Merube 89msj 17:56, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji[değiştir | kaynağı değiştir]


Bu ayki iş birliğine katılın!

Mayıs 2009 ayının işbirliği; DNA maddesinin bütün iç bağlantılarını mavileştirmek seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 4 Mayıs 2009
  • Proje bitiş: 31 Mayıs 2009

--Merube 89msj 23:23, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Yine ben:)[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar üstad tekrar . Bunları biliyor muydunuz da bir seferde kaç tanesi görünür olsun? Bir de devamı gibi bir şey yazdım ama ne dersiniz? Emin olamadım gerekliliğinden de, bunu yaparsak sözler bölümüne de benzer bir yönlendirme koymak gerekmez mi ne dersiniz?--Merube 89msj 18:29, 4 Mayıs 2009 (UTC)

  • Tamamdır o zaman, öncelikle bağlantıları vermeye başlıyorum. İyi vikiler--Merube 89msj 19:04, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • seren serengilin sözü süpermiş yahu, çok güldüm . Ama portalla uygun mu? Komediye kayıyor gibi ne dersiniz? Bir de Portal:Sanat/Sözler/Arşiv'i yarattım, sizce görselliği olmuş mu?--Merube 89msj 19:14, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • İngilice sanat portalındaki bunları biliyor muydunuzların hepsini gizli kodda da olsa aktardım, bir de şu sayfa var acelesi yok gerçi ama ileride ekelyebiliriz . Ne dersiniz? --Merube 89msj 19:17, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Çıkaralım bence gerçi insanı güldürüyor ama. Şimdi çıkarıyorum. Bunları biliyor muydunuz bölümü için türkçe hiç uygulama var mı ona bakıyorum şimdi, iyi vikiler--Merube 89msj 19:22, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Yorum için[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar Serhan; belirttiğin düşüncelerim bugün için de geçerli. Doğru olduğuna inandığım bir şeyi savunuyorum: sonunda silinecekse, verilen emekler boşa gidecekse, aynı zaman ve çabayı madde açmaya/düzeltmeye/geliştirmeye harcamak daha mantıklı diye düşünüyorum. Kaldı ki bir-iki kişinin ilgilenmesi bile silinmemesi için yeterli sebenp olamayabiliyor. Ama şu yapılabilinir: Çalışmalarından tanıdığımız kullanıcılara "destek talebi" mesajı yazılarak, ilgili portalin canlı tutulması sağlanabilir. Bu; kurallarda belirtilen oy avcılığı kapsamına girmez. Üzülmeni istemem çünkü emeklerini izliyorum. Mevcut portallar socak tutulsa o bile yeter. Söylediklerimde yanlış olduğunu düşündüğün bir şey varsa, yine tartışabilir, konuşabiliriz. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   17:57, 5 Mayıs 2009 (UTC)

switch?[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar üstad. :#switch kullanımı klasik kullandığımız kod ancak bu koddan rastgele 1 değil 4 yada 5 tane seçmesini sağlayamadım. Switch kodunu ilk siz bulduğunuzdan bilginiz olabilir sanıyorum. Nasıl yapılabilir sizce?--Merube 89msj 23:25, 5 Mayıs 2009 (UTC)

  • Elinize sağlık. Paketlemeden rastgele 5 tane seçtirebilecek bir kod bulursak o şekilde güncelleriz. Olay çözüme kavuşmuş sonuçta tekrar elinize sağlık. Ben de benzer şekilde düşünüyordum, öncelikle sanat vikiprojesiyle ilgilenmek daha iyi. Sanat vikiprojesi bittikten sonra, portallar için de bir vikiproje açılabilir tabi ki. Güncelleme sorununu giderilir böylece. Bu arada SR'lere hayli ekleme yapmışsınız, onun için de ayrıca eline sağlık üstad. Mart aylarına ben de maydonozluk yapacağım şimdi . Ayın sonundan başlıyorum. Biliyor muydunuz bölümünü de türkçeleştirdik mi sonunda tamam olacak. Geriye güncellemeler ve ufak tefek eklemeler kalıyor. Portal bittikten sonra (ki bugün bitirebiliriz sanırım) hemen Vikipedi:VikiProje Sanata başlarız. İyi çalışmalar kolay gelsin--Merube 89msj 18:16, 7 Mayıs 2009 (UTC)

İlgi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba; her iki madde de oldukça iyi yazılmış. "Meçhul" kullanıcı bence Türkçesinden kuşku duymasın, aslında düzeltme yapmayacaktım ama; maddelere baktığım belli olsun diye küçük bir noktaya dokundum; eline sağlık. Sevgiler. ¨¨¨¨Bu imzasız yazı Levent (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • selam serhan. portal sanatta konular bölümünü düzenlemeye başlayalım isterseniz artık. Bazı düzenleme-eklemeler yaptım. Eksik hayli var da, aklımıza geldikçe ekleriz. Bir göz atabilir misiniz?--Merube 89msj 19:17, 10 Mayıs 2009 (UTC)
  • teşekkür ederim --Merube 89msj 19:36, 10 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sanatta bugünler bitti şimdi. Bunları biliyor muydunuz ve konular bölümleri kaldı geriye. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 10:00, 11 Mayıs 2009 (UTC)
  • Gizli koda alalım isterseniz, mavileştikçe çıkarırız ne dersiniz? --Merube 89msj 20:24, 11 Mayıs 2009 (UTC)
  • Şahsen şimdi acelesi yok onun diye düşünüyorum, hem belki biz diğer bölümleri düzeltinceye kadar kırmızılıklardan bazıları açılır (umut dünyası işte ). İsterseniz bunu en sona bırakalım, şimdi diğer bölümlerle ilgilenelim. Ne dersin üstad?--Merube 89msj 20:33, 11 Mayıs 2009 (UTC)
  • En sonunda ilgilenmeli, dediğiniz gibi görselliği çok etkiliyor. Olmadı bugünlerle ilgileniriz sadece. Onları gizli koda alırız, silersek bazı günler neredeyse boşalıyor çünkü. Diğer bölümler birkaç gün içinde biter zaten -en azından umuyorum-, ondan sonra kırmızılıkları hallederiz.--Merube 89msj 20:42, 11 Mayıs 2009 (UTC)
  • Türkçe diğer portallardaki .... olduğunu? şeklinde mi yoksa satır satır yazdıkktan sonra en alta biliyor muydunuz? şeklinde mi yapsak? Bence olduğunu? şeklinde daha iyi gibi, zaten en başta biliyor muydunuz diyoruz, ne dersiniz--Merube 89msj 20:48, 11 Mayıs 2009 (UTC)
  • Peki o zaman onları çevirmeye başlayalım, bir de konular kısmını inceleme fırsatınız oldu mu? Gözden kaçan konular var mı (ki bence var da) Sonra aklımıza geldikçe eklemeye devam ederiz --Merube 89msj 20:59, 11 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhabalar Serhan; seni görmek sevindirici , maddenin geçmişine kısaca göz attım, en uygun olduğuna inandığım sürümüyle yeniden kaydettim. Ama dilersen bir kez de sen bakabilirsin. "umutsuz vaka" dersen sileriz. Kolay gelsin, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   18:15, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Proje:sanat[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba serhan. Projeyi yavaş yavaş başlatabiliriz, ancak bu hafta çok katkım olamayabilir, hafta sonundan itibaren daha etkin olurum sanıyorum. Ancak şimdi açabiliriz. Öncelikle diğer vikilerdeki benzer projelere bakalım bence. Bir de sınıflandırma sistemi Şablon:Sınıflandırma sistemi güzel gibi, ingilizce vikinin sistemi, arap yarımadası projesi için de bunu önermiştim zaten. VP:MHB'deki sistem. Bir de yine vp:mhb'deki çalışılan sayfalar, işbirliği gibi altsaylar gibi altsayların neler olacağını kararlaştıralım. Ana sayfasını beğeniyorum aynı projenin benzer şekilde ufak değişikliklere giderek kullanılabilecek bir yapı bence, olur mu? Son olarak portalı unutmadım, yakın bir gelecekte bunları biliyor msunuz bölümüne el atmayı planlıyorum. İyi vikiler --Merube 89msj 20:42, 20 Mayıs 2009 (UTC)

  • Oradaki kırmızılıkları da mavileştirip bir de değerlendirme için Şablon:VikiProje MHB tarzı bir şablon yaptık mı sadece ana sayfayı süslemek kalıyor, sonra alt sayfalar hariç hazır sayılır--Merube 89msj 20:29, 21 Mayıs 2009 (UTC)
  • Şablon tamam kabaca Şablon:VikiProje Sanat ancak resim bulmak lazım aslında kullanıcı kutuları için seçtiğiniz resmin aynısını mı kullansak acaba ne dersiniz? Bir de inşallah tüm MHB ve moleküler biyolojileri sanat yapmışımdır. Nasıl olmuş mu?--Merube 89msj 20:35, 21 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yeni renkler çok güzel olmuş eline sağlık üstad. --Merube 89msj 14:26, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam üstad nerelerdesin??? --Merube 89msj 18:21, 29 Mayıs 2009 (UTC)

  • Buralarda olduğuna sevindim. Öyleyse sanat projesine devam edelim mi? İstenen maddeler, resimler ve yapılacaklar altsayfalarını örnek olarak açtım. Lakin istenen madde ve resimler, yapılacaklar bölümü kapsamında zaten. O nedenle en alta ayrıca bakınız tarzı bir yönlendirme koyalım derim ne dersiniz? Bir de istenen maddeler başlığı altında madde işlerini (birleştimr gibi) ele alınabilir. Bu nedenle yapılacaklar kısmında şabonlar, kategoriler gibi diğer konu başlıklarına yoğunlaşmak daha uygun gibi. Bir de tarih projesi başlatmayı düşünüyorum, buralardaysanız başlatalım mı hemen. Ayrıca ileride tıp ve MHB portallarını da açabiliriz bence, olur mu? --Merube 89msj 17:44, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Evet iş çok üstad, elbirliğiyle üstesinden geliriz. Portallar çok daha uzun zaman aldığından bence şimdilik sanat ve kültür portalları ile uğraşalım, tıp ve mhb ileride bir gün artık:). Buralardaysan hemen başlatalım mı tarih projesini? Sanat projesinin yapıalcaklar bölümüne bakmaya vaktin oldu mu üstad?--Merube 89msj 21:30, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Derhal başlayalım o zaman. Bu arada sanat projesine de bakarız. Sanat Vikiprojesi kapsamına alınan tüm maddeler çalışılan maddeler kısmında mevcut, bu maddelerin önemine karar verebiliriz. Şimdi tarih projesini açıyorum. Vikiye hayırlı olsun--Merube 89msj 23:01, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Tamam üstad. İyi geceler, hoşçakal--Merube 89msj 23:35, 30 Mayıs 2009 (UTC)

VikiProje Sanat[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Vikiproje Sanat'a katıldığınız için çok sevindim. Umarım beraber viki için güzel bir şeyler yapabiliriz bu proje sayesinde. Katkılarınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi vikiler-- Serhan+tr 18:34, 3 Haziran 2009 (UTC)
  • Mrb elimden geldiğince katkı yapmaya çalışacağım temmuzdan sonra tabi. bu arada ben de şöyle bir şey yapmaya kalktım. Deneme safhasında ama olursa iyi olur gibi. Ne dersiniz olur mu?--Hedda Gabler 18:37, 3 Haziran 2009 (UTC)

Sınıflandırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba üstad. Madde sınıflandırmasını biz yapıyoruz. Maddeleri incelemeye vaktim olmadığı zamanlarda değerlendirilmemiş olarak sınıflıyorum. şablon:sınıflandırma sistemi sayfasında kalite değerlendirmesinin ayrıntısını okuyabilirsiniz. Yalnız A sınıf maddeler için madde eşdeğerlendirmeye bir not düştüm, o sınıf KM üstünde bir sınıf olduğundan çok zor verilmesi gereken bir sınıf bence. Ya halihazırda KM ama ufak bir çalışmayla SM yapılabilecek düzeyde ya da KM olmasa dahi SM'liğe yakın maddeler a-sınıf olarak sınıflandırılıyor. Bu nedenle proje kapsamında da olsa bir oylama yapılmalı. Proje sayfasındaki madde-eş-değerlendirme sayfasında gizli kod içinde görebilirsiniz ilgili kuralları, bir ara düzenleriz o sayfayı inş. Önem ise maddenin projedeki konumu ile ilgili. Mesela sanat maddesi en önemli bir madde, ancak Henry Siegman maddesi az öneme sahip bir madde. Henüz vikide olmadığından da kalitesi gerekli-sınıf olur mesela bu maddenin. Umarım yeteri kadar açıklayabilmişimdir. Bu arada bazı maddelerin önemi konusunda ben de bazen kararsız kalabiliyorum, böyle durumlarda birbirimize, diğer üyelere vs. danışarak, neticeye varabiliriz. Aslında bunun için de madde-eş-değerlendirme sayfası kullanılıyor normalde ama, o sayfa henüz bitmedi. O bitinceye kadar mesaj sayfalarında idare edebiliriz bence. İyi vikiler üstad--Merube 89msj 17:24, 4 Haziran 2009 (UTC)

  • Selam üstad, geç mesaj için kusura bakma, kaç gündür girmeyince vikiye izleme listem haylii kabarmış. Aşk Meleğim maddesine bir göz atabilir misiniz üstad? Hedda ile konuştuk bu konuyu, ancak ben izleme listem vs. hallettikten sonra ancak bakabileceğim. Önem derecesi ne olmalı sence? Ben diziyi tanımıyorum, o nedenle iyice okumam lazım önem derecesi için. İlk kabataslak bakış sonrası yorumum orta ya da az önemli bir madde olarak sınıflandırılması gerektiği. Vaktin varsa bakabilir misin?--Merube 89msj 19:08, 4 Haziran 2009 (UTC)
  • Üstad tarih projesi renklendirmesi için eline sağlık, çok güzel olmuş--Merube 89msj 22:08, 4 Haziran 2009 (UTC)
  • Aşk meleği için "az" dedim maddenin önem derecesine, üstad. Henüz değerlendirilmemiş yazan maddelerle ilgilenelim mi şu anda buradaysanız, ne dersiniz?--Merube 89msj 21:03, 6 Haziran 2009 (UTC)
  • Kibarlığın için teşekkür ederim. Umarım proje Vikipedi'ye yararlı olur.--Olağan Şüpheli 08:22, 7 Haziran 2009 (UTC)

Sanat sanat sanat[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tabi üstad. Bu arada, yapılacaklar bölümünü nasıl düzenleyelim sizce? İstenen madde ve resimler için ayrı sayfa var sonuçta, bunlara iç bağlantı verilebilir yapılacaklar sayfasında. Bir de istenen maddeler sadece kırmızı maddeler için değil de çift maddeler için vs. de kullanılabilir. Yapılacaklar kısmında kategori, şablon gibi konulara mıı yoğunlaşsak, ne dersiniz?--Merube 89msj 20:11, 7 Haziran 2009 (UTC)
  • Gerekli sanat kategorileri, şablonlar ve diğer konular yapılacaklar sayfasında yer alsın o halde. Çift maddeleri vs. istenen maddelere taşımak lazım bu durumda. Düzenlemeye başlayalım şimdi üstad?--Merube 89msj 21:01, 8 Haziran 2009 (UTC)
  • :)). Peki o zaman, başka zaman yaparız üstad. Kolay gelsin, iyi çalışmalar derse. Görüşürüz. Aaa bu arada unutmadan sınıflandırmaları kontrol edebildiniz mi?--Merube 89msj 21:10, 8 Haziran 2009 (UTC)
  • Hoşçakalın, denk geldiğimiz bir vakit hallederiz sınıflandırma işini. İyi geceler--Merube 89msj 21:28, 8 Haziran 2009 (UTC)

Vikiproje davetiyesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam serhan, Şablon:VikiProje Sanat/Davet ve Şablon:VikiProje Tarih/Davet şablonlarını oluşturdum. Artık katkı yapabilecek vikipedistlere gönderebiliriz. Haber vermek istedim. İyi vikiler--Merube 89msj 02:36, 13 Haziran 2009 (UTC)

  • Çok daha güzel olmuş, elinize sağlık. Tarih projesi için de bulabilirseniz harika olur. İyi vikiler--Merube 89msj 12:39, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Çok iyi, şimdiden çok teşekkürler ve elinize sağlık. Bu arada, ben vakit buldukça davetiyeyi yolluyorum, ancak ilgisi olabilecek vikipedistlerin hepsine yollamak zaman aldığından davetiye alması gereken birçok vikipediste henüz atamadım davetiyeyi. Size zahmet vakit buldukça ilgilenebilir msiniz? Bu arada projedeki maddelerin önem ve kalite derecelerini inceleyebildiniz mi? Mesela Sait Faik'i "çok önemli" diye sınıflandırdım ama emin olamıyorum, "en önemli" mi acaba? Ne dersinz?--Merube 89msj 12:49, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Öncelik konusunu da gayet sade bir şekilde anlatmışsınız elinize sağlık. Projelerdeki değerlendirmelerini kontrol edince haber verebilirseniz sevinirim (çok sıkıştırdım galiba ama ), iyi vikiler--Merube 89msj 13:18, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Ne zaman vakit bulabilirseniz, aciliyeti yok zaten. Benimkisi heyecan . İyi vikiler, iyi çalışmalar --Merube 89msj 13:25, 13 Haziran 2009 (UTC)
Bir şey değil. İyi çalışmalar...--Gökçє Yörük mesaj 13:52, 13 Haziran 2009 (UTC)

VikiProje Sanat[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Serhan
Nazik davetiniz için ("VikiProje Sanat davetiyesi" ) teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi zaten bir süredir sinema ile ilgili maddeler giriyorum. Fırsat buldukça sanatın ilgimi çeken diğer dallarıyla ilgili katkıda da bulunabilirim (Örneğin 35 yıldan fazla bir süre fotoğraf sanatıyla (ve pratiğiyle/ mekaniğiyle/koleksiyoner olarak vb) çok yakından ilgilenmiştim). Aslında çok yorucu bir çaba içine girmişsiniz, sizlere şimdiden kolaylıklar dilerim. Sanat çok geniş bir kavram, sinemayı vb de içine alıyor. Galiba daha önce var olan Vikipedi:VikiProje Sinema projesi de bir yandan devam ediyor. Acaba iki proje birleşecek mi? Yoksa Vikipedi:VikiProje Sanat içindeki çalışmalarda sinema hariç mi tutulacak? (Gerçi projeler arasında kesin sınırlar koymak doğru olmaz biliyorum.) Başarılarınızın devamını dilerim. İyi vikiler. Saygılar.--docbaba 14:18, 13 Haziran 2009 (UTC)Docbaba mesaj

Tarih konuları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba serhan, istenen maddeler sayfasını düzenlerken maddeleri sınıflandırma işinin içinde buldum kendimi. Nasıl kategorilendirelim maddeleri? Ana başlıklar neler olsun? Sonra alt başlıkları da buluruz. Ekonomi tarihi, sanat tarihi vs. yine halledilir de, esasen "çağlara gçre tarih", "bölgelere göre tarih", "ülkelere göre tarih", "alanlarına göre tarih" (ki sanat ve ekonomi bunun içine giriyor) gibi ana başlıkları bulmak lazım. Nasıl yapsak ne dersiniz?--Merube 89msj 14:32, 13 Haziran 2009 (UTC)

  • Valla zor baya en iyisi, en azından şimdilik, bilim tarihi, sanat tarihi, dinler tarihi diyip, ayrıca osmanlı tarihi, antik roma tarihi diye ayırmak. Ne dersiniz? I. Dünya Savaşı gibi maddeleri nasıl ayırırız onu bilemiyorum ama. Acaba onu da I. ve II. Dünya Savaşı diye mi ayırsak??? Tarih projesindeki istenen maddeler kısmına bakabilir misiniz üstad--Merube 89msj 08:46, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Zamanla oturur heralde, şimdilik istenen maddeleri kaba-taslak oluşturdum bir bakabilir misin üstad. Ayrıca istenen resimler ile yapılacaklar bölümlerine de bakabilirsen sevinirim. İyi vikiler--Merube 89msj 10:29, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Beğendinize sevindim üstad . Başlıkların bir kısmı boş, biraz olsun doldursak çok iyi olacak. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 10:40, 14 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hoşbulduk, teşekkür ederim. Umarım güzel katkılar yapmayı becerebilirim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 11:58, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhaba. Bazen Sanat kategorisindeki bazı seçkin maddelerin tartışma sayfalarında vikiproje sanatın değerlendirmesini koydum. Sinema dalındaki bütün maddeleri orta derece olarak belirttim. Acaba bir yanlışlık var mı? Yoksa değerlendirmelere devam edeyim mi?--Olağan Şüpheli 12:57, 18 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı sayfası[değiştir | kaynağı değiştir]

Mesaj sayfamdaki değişikliği geri aldığınız için teşekkürler. İyi vikiler-- Serhan+tr 18:14, 18 Haziran 2009 (UTC)

Rica ederim, birbirimize desteğiz. Kolay gelsin :).--temaileti 18:16, 18 Haziran 2009 (UTC)

Portal sanat[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam üstad, evet çok haklısın hemen başlayalım o bölüme. Bir kısmını çevirir, bir kısmını kendimiz yazarız, kafamıza göre artık. Yeter ki türkçe olsun artık. Birazdan başlıyorum üstad. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 19:48, 18 Haziran 2009 (UTC)

Tekrar merhaba üstad, bir kısmını çevirdim ama neredeyse tüm bağlantılar kırmızı çıktı. Bunları da arşivde bugun gibi mavileştirmek lazım. Aslında yazanlar fena değil ama kırmızı bol çıkacak gibi. Bu nedenle aralara en azından mavi bağlantılı birkaç biliyor muydunuz serpiştirmek lazım. Ne dersin üstad??--Merube 89msj 20:20, 18 Haziran 2009 (UTC)
  • Üstad mesaj sayfamdaki vandalizmi geri aldığın için çok teşekkürler. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 20:49, 18 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhaba. Ben de uzun süredir o sayfayı açmayı planlıyordum, işbirliğine hemen girişmek çok iyi olacak İyi çalışmalar. ----Superyetkinileti 21:46, 19 Haziran 2009 (UTC)

Şablon kodları[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam serhan, şablon:kat sınıfa bakabilir misin? Hedda çok güzel bir şablon buldu ing. vikiden ama kategorileri if koduna göre düzenlemeyi başaramadık. Yani mesela tarih şablonu kategorisin eklendiğinde a-sınıf tarih maddelerine yönlendirme veren bir şekilde olmadı kategori yönlendirmeleri. Şablon:Sınıflandırmaikon ve Şablon:Classcol adında iki de alt şablonu var. Uygun olduğunda inceleyebilirsen sevinirim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 14:39, 21 Haziran 2009 (UTC)

  • Üstad yine ben . Bunları biliyor musunuz? bölümünde aynı olan tümceleri çıkardım, bazılarını çevirdim. Yalnız bir grup 8'li olmuş onu 5 ve 3'lü olmak üzere 2'ye ayırdım. 3'lü kalan gruba 2 tane daha cümle eklemek lazım. Bir ara ona da bakabilirsen sevinirm. İyi vikiler--Merube 89msj 16:19, 21 Haziran 2009 (UTC)
  • Son olarak biliyor muydunuz bölümü için;
Blackadder II, BBC sitcom dizisi Blackadder'in ikinci televizyon dizisinin, William Shakespeare'in oyunlarından birçok tongue-in-cheek içerdiğini?

kısmında tongue-in-cheek tam olarak türkçeleştiremedim, alaylı şaka gibi bir şey diyeceğim ama tam karşılığı veremiyor. Nasıl türkçeleştirebiliriz bu ifadeyi fikrin var mı üstad?--Merube 89msj 16:37, 21 Haziran 2009 (UTC)

  • Şablonu ilk başta öyle yazmıştı da hedda, kategoriler kırmızı çıkınca değiştirdik. İlk sürümlerde olması lazım o şekildeki kodlama üstad. Kolay gelsin--Merube 89msj 19:07, 21 Haziran 2009 (UTC)
  • Peki üstad. Bu arada biliyor muydunuz? bölümü ile ilgili ne diyorsunuz? Kolay gelsin iyi çalışmalar.--Merube 89msj 19:58, 21 Haziran 2009 (UTC)
  • :)). Tamamdır üstad. İyi vikiler, iyi dinlenmeler :)--Merube 89msj 20:06, 21 Haziran 2009 (UTC)

Silinecek şablon[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İşbirliğinin hemen başlaması çok iyi olur üstad. Derhal başlatalım bence de--Merube 89msj 01:15, 22 Haziran 2009 (UTC)

Sanat ve Tarih Vikiprojeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Desteğiniz için içten teşekkürler Adı geçen projeler bünyesinde bulunan taslak maddeleri kısa süre içinde varsıllaştırabileceğimizi düşünüyorum. Oylamanın bitiş tarihi pek yakın değil ancak proje konusunu Haziran ayı başında kesinleştirsek bir sorun çıkmaz, değil mi? ----Superyetkinileti 13:11, 22 Haziran 2009 (UTC)

VP Sanat/Ayın işbirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Budur Bakalım ay sonuna dek neler yapabileceğiz? Kolaylıklar. ----Superyetkinileti 20:41, 22 Haziran 2009 (UTC)

  • İşbirliğine ilginin çok olması dileğiyle, iyi çalışmalar üstad--Merube 89msj 23:13, 22 Haziran 2009 (UTC)

Robert H. Grubbs[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar, isteğiniz doğrultusunda yanlış açılmış madde (Richard Schrock) silindi. Teşekkürler, kolay gelsin. --M.M. ileti 08:04, 27 Haziran 2009 (UTC)

Antik Yunanistan[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba üstad, Kullanıcı:Böcürt çok önemli bir konuya dikkat çekti, SMİA olan Antik Yunanistan maddesini SM olarak korumak için bir çalışma yapma önerisinde bulundu. Konuyla ilgilenir misin üstad? Çalışma var şablonu koyacağız, tarih projesi üyeleri ve diğer alakadar olabilecek vikipedistleri haberdar edip SMİA sayfasında dile getirdik mi tamamdır. Çalışma yavaş da olsa önemi yok, zaten ben de bu aralar katkıda bulunamam heralde. İlgilenirsen çok sevinirim üstad, bir SM kurtaralım :). İyi vikilr, iyi çalışmalar--Merube 89msj 20:15, 27 Haziran 2009 (UTC)

Selamlar. Şurada bir oylama var. Katılırsanız sevinirim.--Gökçє Yörük mesaj 19:42, 29 Haziran 2009 (UTC)

Tıp Davetiyesi[değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Tıp davetiyesi

Merhaba Serhantr/iletiarşiv-3, Tıp ile ilgili maddeleri düzenleyip, geliştiren Tıp Projesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~

--MightY msj 18:48, 3 Temmuz 2009 (UTC)

VikiGençliğe Davet[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba!Serhantr...Yeni kurulan VikiGençlik kulübüne seni davet ediyoruz.Bu kulüp hakkında bilgilenmek ve üye olmak istiyorsan VikiGençlik sayfasına bakman yeterli.Aramıza katılman bizi mutlu eder...---memo44- 11:10, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Nerelerdesiniz??[değiştir | kaynağı değiştir]

Üstad nerelerdesin?? Bu kadar uzatma vikitatili, viki özlüyor seni. İyi vikiler, tez gelmen dileğiyle--Merube 89msj 14:05, 9 Temmuz 2009 (UTC)

  • Elbette ne demek. Ayrıca sizi Tıp projesinede bekleriz. İyi çalışmalar..--C. Jones msj 18:26, 18 Temmuz 2009 (UTC)

VP Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Katılıyorum. Ay sonuna dek bir şeyler yapmaya çalışacağım. VP Sanat projesi de var bu arada. Çağrı için teşekkürler, kolay gelsin --Superyetkinileti 18:32, 18 Temmuz 2009 (UTC)

  • Bir hatayı belirtmek isterim. Tarih projesi gönderdiğiniz işbirlik çağrısında "Bu ayki işbirli projesine katılın!" bağlatısına tıklayınca sanatınkine gidiyor. O kadar önemli değil ama yine kafa karıştırabilir , iyi çalışmalar..--C. Jones msj 18:55, 18 Temmuz 2009 (UTC)
  • Keşke demeseydim :) Şimdi 10-15 kişiyi tekrar düzelt. Bu arada Tıp projesine hoşgeldin. İyi çalışmalar..--C. Jones msj 19:06, 18 Temmuz 2009 (UTC)
  • Balıkesir ili üzerinde çalışıyordum amma yine de katılacağım, İnşallah. Kolay gele.--Gökçє Yörük mesaj 20:28, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Hoşgeldin üstad[değiştir | kaynağı değiştir]

Üstad selamlar, dönmüşsün vikitatilden hoşgeldin . Hiç sorma bu sefer de ben girdim tatile :)). Viki size emanet.. Bu arada şimdi izleme listemi kontrol ediyordum da şunu gördüm üstad. Niye ki tarih mi yanlış? Merakımdan soruyorum :). Tarih projesi işbirliği için attığınız mesajlar için elinize sağlık, evet unutulmuş uzun zaman. Aslında proje tarihini biraz uzatadabiliriz bence, bekleyen projede yok çünkü arkada. Ne dersiniz? Özlemişim yahu sizle çalışmayı, tatil dönüşünde ortak çalışmalarımıza devam etmek dileğiyle. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:15, 18 Temmuz 2009 (UTC)

  • Haklısın üstad, sanat projesinde yer alması uygun olmazdı. Eline sağlık. Proje süresini sonra düşünürüz o halde. Son olarak da portal sanatın bunları biliyor muydunuz bölümü ile ilgili bir soru sormuştum vaktiyle, ona bakabilir misiniz şimdi? Bir de o bölümde geri kalanları size emanet ediyorum, bu hafta da ara ara vikiye girebileceğim ama 26sından kesin bir vikitatile giriş yapıyorum.. Bu sürede ben de bakarım o bölüme ama sonrasında tamamen size emanet üstad. --Merube 89msj 00:54, 19 Temmuz 2009 (UTC)
  • Şimdiden elinize sağlık, çok teşekkürler. Tatilden döneyim, tekrar sizinle çalışmayı dört gözle bekliyorum. İyi vikiler, iyi çalışmalar, sevgiler saygılar--Merube 89msj 01:05, 19 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selamlar. Pergamon Krallığı ile ilgileniyorum. Ben sayfayı bulduğum da bu haldeydi. Herhalde Tarih Projesinin ayın işbirliği kapsamına girer. Çünkü sayfa yukarıdaki adresde görüleceği gibi düzensiz ve kaynaksızdı. Bir nevi taslak. Uzun olduğu da söylenemezdi. Kategori, interviki filan da yoktu. Ayın işbirliği kapsamına girer değil mi?--Gökçє Yörük mesaj 12:05, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Tarih Portalı[değiştir | kaynağı değiştir]

Attığınız daveti gördüm. Bu İş Birliğine katılacağım. Böyle işbirliklerine katılmak beni mutlu eder. Davetiniz için, tekrar teşekkürler. ---memo44- 12:12, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben bu siteye yeni üye oldum da. Acaba, VP Tarih'e katılabilir miyim?--Memo-1996 19:07, 19 Temmuz 2009 (UTC)

:))[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar üstad . Nazik sözleriniz ve güzel hediyeniz için çok teşekkürler. Nice vikiyıllara, hep buralarda olun size ihtiyacımız çok, iyi vikiler üstad, sevgiler saygılar...--Merube 89msj 19:52, 19 Temmuz 2009 (UTC)

RE:?[değiştir | kaynağı değiştir]

Etkin miyim? Maalesef, hayır, çünkü yarın bir ay boyunca Türkiye'ye gidiyorum, ve orada vikipedicilik yapmak biraz zor olacaktır... neden? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 18:32, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Üffff be kaçıracam çalışmalarınızı!! Ben de Stonewall ayaklanmaları maddesini çevirmeye çalışıyorum, ama çeviriyi bu gece bitirmek imkânsızdır Üzgün... Ama evet, bir LGBT Portalı hem de bir Vikiproje'nin açılmasını çok istiyorum. Size bol şanslar diliyorum! Have a nice summer! Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 20:38, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Tıp Portalı[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar Serhan. Tıp Portalı için Merube senden fikir almamız gerektiğini söyledi. Zaten senin portallara yaptığın katkılar belli. Ben biraz düzenledim ama yinede eksik yönleri olabilir. İnceleyip neler yapılabileceğini bildirir misin? İyi Vikiler..--C. Jones msj 18:43, 21 Temmuz 2009 (UTC)

  • Beğenmenize çok sevindim. Tıp alanlarıyla ilgili olarak bu eksiği biraz gidermek için altta tıp konularını İngilizce Wikipedia portalından ilham alarak yaptım ama kopyada denebilir :) Eksik gördüğünüz noktalar için yardımlarınızı bekliyoruz. Çok teşekkürler, iyi vikiler..--C. Jones msj 17:03, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Bu Ayın İşbirliği...[değiştir | kaynağı değiştir]

Bana gönderdiğiniz, bu ay ki işbirliğine daveti gördüm. Buna katılacağım. Davetiniz için teşekkürler. Tarih, alanında olan bilgimi elimden geldiğince, paylaşacağım. İyi vikiler...--FangornMesaj 21:34, 23 Temmuz 2009 (UTC)




Teşekkürler size de. --Physician 07:14, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Yeni portal[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba şef:) Burda olmanız çok güzel. Bu açılmasını istediğim yeni portal. Tatiliniz bittikten sonra yardıma yetişebilirseniz sevinirim. İyi vikiler-- Serhan+tr 14:43, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Bu yıldız, vikipedi'ye kazandırdığı geniş konu yelpazesindeki portallar ve eşsiz katkıları için bir teşekkür ifadesi olarak kabul etmesi dileğiyle Serhantr'e sunulmuştur. Hep Viki'de kal üstad--Merube 89msj 15:23, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Selam üstad, bir portal daha demek elinize emeğinize çalışkanlığınıza sağlık. Şu portal yıldızını sizden çok hakkeden kimse olamaz, portal yıldızı aradım aradım ancak bunu bulabildim :)) Tabi yardım ederim, esasen kültür portalına bakmayı planlıyorum gerçi ama yeni portala da elimden geldiğince bakarım artık. Siz isterseniz de hayır dermiyim hiç üstad. İyi çalışmalar, sevgiler saygılar--Merube 89msj 15:23, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Portal[değiştir | kaynağı değiştir]

Şu sıralar tercihler dolayısıyla oldukça yoğunum. Ancak bçyle bir portal düşündüğünüz için çok teşekkür ederim. --Veritasileti 15:56, 25 Temmuz 2009 (UTC)

VikiProje TV dizileri davetiyesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üstad TV projesine katılmaz mısın, seni görmek çok güzel olur. İyi vikiler, sevgiler saygılar--Merube 89msj 07:21, 26 Temmuz 2009 (UTC)