Kullanıcı:Patika/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Birleşik Devrimci Parti
KısaltmaDevrimci parti
Genel başkanUfuk Göllü
Kolektif ÖnderlikMerkez Komitesi
Slogan(lar)Zafere Kadar Hep Birlikte
Diz Çökme
Emperyalizme Karşı Aziz Olunmalı
Saraylar Yıkılacak ,Halklar Kazanacak
Kuruluş tarihi1 Eylül 2015
ÖnceliSosyalist Demokrasi Partisi
Türkiye Gerçeği Dergisi
MerkezAnkara Kültür Mah. Mithatpaşa Cad.49/3 Çankaya/ANKARA
Gazete(ler)Umut Gazetesi
http://www.umutgazetesi.org
Gençlik koluGençliğin Devrimci Gücü
Devrimci Liseliler
Kadın KoluDevrimci Parti'li Kadınlar
İdeolojiMarksizm
Leninizm
Enternasyonalizm
Sosyalizm
Komünizm
Siyasi pozisyonAşırı sol
Ulusal üyelikHalkların Demokratik Kongresi
İnternet sitesi

Birleşik Devrimci Parti Sosyalist Demokrasi Partisi Türkiye Gerçeği Dergisi ile birleşmiş,Marksizm Leninizm esas alan 1 Eylül 2015 de kurulmuş devrimci siyasal partidir.

Partinin adı[değiştir | kaynağı değiştir]

Birleşik Devrimci. Kısaltılmış adı; Devrimci Parti’dir. Merkezi Ankara’dadır. Logosu beyaz zemin üzerinde kızıl bayraklar taşıyan kitle ve altında partinin adının yazılması şeklindedir.

Partinin tanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Devrimci Parti, işçi sınıfının, emekçilerin, sömürülenlerin, ezilenlerin ve dışlananların ve onlarla aynı saflarda yer alanlar ile eşit, özgür, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurmayı isteyen herkesin partisidir.

Partinin amacı[değiştir | kaynağı değiştir]

Proletarya sosyalizmini veMarksist-Leninist öğretiyi temel yol gösterici olarak benimseyen, kendini dünya devrim sürecinin Türkiye’deki bileşeni olarak gören Devrimci Parti’nin amacı, insanın insan tarafından sömürülmesine ve ezilmesine, cinsler ve uluslar arasındaki eşitsizliğe, doğal çevrenin yağmalanmasına son verecek, insanın ve insanlığın ortak kültürünün gelişiminin önündeki tüm engelleri ortadan kaldıracak olan proletaryanın sosyalist iktidarını kurmaktır.

Sosyalizme bir dizi mücadele evresinden geçilerek, bölgesel ve enternasyonal çapta bütünsel ve kesintisiz bir devrimci süreç sonucunda; kapitalist toplumun devrimci tarzda aşılmasıyla, proletarya iktidarının kurulmasıyla ulaşabilir.

DEVRİMCİ PARTİ, proletaryanın sosyalist iktidarını kurma amacını gerçekleştirmek için sömürüye ve kapitalist devletin baskılarına son verilmesinde çıkarı olan yoksul köylüler, aydınlar, kent yoksulları, ulusal, dinsel veya cinsel kimlikleri nedeniyle baskı gören kitleler ve benzeri bütün toplumsal kesimlerle ittifaklar kurar.

Birleşik Devrimci Parti Temel Metinleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye devrimci hareketinin birliği için çağrımızdır[değiştir | kaynağı değiştir]