Kullanıcı:Muhsinmergene/Güncel Öztürk

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Güncel Öztürk (d. 1979, İstanbul, Türkiye) Türk Tıp Doktoru, Sanatçı ve Yazar

Güncel Öztürk
Doğum15 Ağustos 1979 (44 yaşında)
İstanbul
MeslekDoktor, Yazar, Sanatçı

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Güncel Öztürk, 15 Ağustos 1979 yılında sanatçı bir babanın oğlu olarak doğmuştur. İlköğretim, ortaöğretim ve lise öğrenimlerini doğduğu şehir olan İstanbul'da tamamlamıştır. Babasının heykeltıraş olması, büyüdüğü sanat ortamında sergiler, açılışlar, sanat galerileri ile bir arada olup etkileşim içinde olmasını sağlamıştır. Bunun etkisiyle Öztürk, çok sayıda heykel ve resim çalışmaları yapmıştır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Güncel Öztürk, 1997 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 2003 yılında mezun olup tıp doktoru unvanını almıştır. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavına girip İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazanmıştır. Uzmanlık eğitiminin bir kısmını 2006 yılında Yale Üniversitesi New Haven Hospital, 2007 yılında Miami Üniversitesi Jackson Memorial Hospital Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. 6 yıl süren ihtisasını tamamladıktan sonra Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı unvanını almış ve 1 yıl askerlik görevini Malatya Askeri Hastanesinde, 2 yıl zorunlu hizmet görevini Sivas Numune Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nde yapmıştır. Avrupa Plastik Cerrahi Denkliğinin (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery; EBOPRAS) ilk adımını, Brüksel – BELÇİKA, 2010; İkinci adımını, Marseille – FRANSA, 2011’ de geçip tamamlamıştır.

2012-2014 yılları arasında Acıbadem Fulya Hastanesinde kadrolu hekim olarak İstanbul’da görev yapmıştır. 2014 yılından beri özel muayenesinde hizmet vermektedir.[1]

Geliştirdiği çok sayıda cerrahi teknikler ve uygulamalarına ilişkin makaleleri uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmıştır[2]. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 22 bildirisi bulunmaktadır. Araştırma-inceleme olarak yazılmış ve Doğan Kitap (DK) Yayıncılıktan basılmış "Meme Sanatı"[3], "Burun Sanatı"[4] ve "Dudak Sanatı"[5] kitaplarının yazarıdır.

Vogue ve Elle dergilerinde yazarlık yapmış, Hürriyet[6] ve Milliyet[7][8][9] gazetelerinde hâlen yazardır.[10][11]

Güncel Öztürk, 6 Ulusal ve Uluslararası resim-heykel kişisel ve karma sanat sergisi açmıştır. Resim - Heykel çalışmalarına hala devam etmektedir[12][13][14]

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Güncel Öztürk Google Scholar". Google Scholar. 
  2. ^ "Pubmed'de Güncel Öztürk". Pubmed. 
  3. ^ Meme Sanatı. Doğan Kitap. Ekim 2019. s. 368. 
  4. ^ Burun Sanatı. Doğan Kitap. Ağustos 2017. s. 368. 
  5. ^ Dudak Sanatı. Doğan Kitap. Ekim 2019. s. 368. 
  6. ^ "Boyun Gençleştirme Nedir?". Hürriyet. 
  7. ^ "Kombine Estetikler". Milliyet. 
  8. ^ "Blefaroplasti Nedir?". Milliyet. 
  9. ^ "3D Burun Estetiği". Milliyet. 
  10. ^ "Korona ve Estetik". Milliyet. 
  11. ^ "Rinoplasti'nin Aşamaları". Milliyet. 
  12. ^ "Güncel Öztürk Resim ve Heykel Sergisi". YouTube. 
  13. ^ "Güncel Öztürk Sergileri". Neva Art Gallery. 
  14. ^ "Bu Sergide Estetik Var". Cumhuriyet.