Kullanıcı:Modern primat/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

kendime hatırlatma: daha önce maddede bulunan bilgi, tartışma sonuçlanmadan değiştirilemez. muhammed sayfasında bilgi kutusuna muhammetin tasviri eklenemiyorken(çünkü tartışma sonuçlanmadı ve itiraz geldi), ilyas salman'ın bilgi kutusundaki "din: yok" bölümü(daha önce vardı), ankara maddesindeki çimşit görselinin kaldırılması(daha önce vardı), kurtboğazı barajındaki mesire alanı görseli(daha önce vardı) değiştirilemez! evet, o yüzdenn.. o değişiklikleri geri al(tartışma öncesi sürüme döndür) ve muhammet maddesindeki olanı göster.

Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar

Kısacık molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi

Ve tanrı bâş etti, çile doğdu

Hile koydu adını günahın

Sille vurdu, illeler inatçı yordu

Sınava tabi tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı

Kimisi küfretti yaradana, zulmetti kendine

Hükmetti paraya, çoğuna paralar sıktı kurşunu

Yaralar açtı durumu battı

Dünya malı uçan halı, kırılır dalı her ağacın

Yıkılır her bina affette, gofret, bedelindir

O dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü

Yıka yüzünü, hüzünü her adem tanır

Geçici bir dövmesinin şeklini çizdi tanrı topraklara

Vakti gelince kazma kürekle silineceksin

aşk özgürleştirir. nasıl mı? anlatayım[değiştir | kaynağı değiştir]

za

aşk.. aşk doğrudan üremek ile ilgilidir(bunu içgüdüsel yaparız). dahası, hayatta kalmak ... hayatta nasıl daha iyi kalırız? yanımızdaki daha iyi hayatta kalma durumuna sahip olursa. işte, aşk esnasında siz kimi seçersiniz? veya, aşık olduğunuz kişi kimi seçer? elbette daha iyi olanı... bu "iyilik" ise hayatta kalma durumu ile ilgilidir. hayatta kalmak=yaşamak olarak da görebiliriz. daha iyi yaşamak..

işte.. diyelim ki siz daha az hayatta kalma olasılığınız var? peki napçaaaaksınız? DEĞİŞECEKSİNİZ. değişim, ah o değişim. değişim kesinlikle iyiye doğrudur. insanlık her zaman iyiye doğru değişmiştir. tarihe bir göz atın, savaşlar, kıtlıklar.. zaman ilerledikçe bunlar azaldı.

işte, aşka karşı olanlar daima kötüdür, çünkü değişime karşıdırlar. ama yenilecekler. değişim ayrıca eleştirmekle de olur. eleştiriye de karşı olanlar kötüdür.

Beşli Çete, yakın zaman Türk siyasi tarhinde; Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu'nu kapsayan; özellikle Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yolsuzluk ile suçlanan şirketlere dair bir siyasi terimdir. Dünyada en çok ihale alan şirketlerin arasına girmişlerdir.[1][2]

Osmangazi Köprüsü, Üçüncü Havalimanı, Avrasya Tüneli ve Üçüncü Köprü gibi birçok büyük kamu ihalesini almışlardır. Bunun gibi projeler için vergi affı ve devlet garantili ödeme[a] gibi bazı ayrıcalıklar tanınmıştır.[3]

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Yapılan Yap-İşlet-Devret modelli projelerde devlet tarafından şirketlere yolcu, hasta, geçiş ücreti garantileri verilmiştir. Belirli bir sayının altında kalırsa kalan boşluk hazine tarafından ödenir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kılıçdaroğlu'nun "Beşli çete" dediği holdingler Cengiz, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol'un aldığı kamu ihaleleri". Medyascope. 2020-12-14. Erişim tarihi: 2022-03-04. 
  2. ^ "Her taşın altında 'beşli çete' var". birgun.net (Turkish). Erişim tarihi: 2022-03-04. 
  3. ^ "Osmangazi'ye 6 ay için 1.75 milyar TL ödenecek". www.sozcu.com.tr. Erişim tarihi: 2022-03-04.