Kullanıcı:Memetyucel

Vikipedi, özgür ansiklopedi

debiyat, kişinin duygu ve düşüncelerini, kendine özgü bir dil kullanarak, estetik kurallar çerçevesinde, yazılı veya sözlü olarak dile getirmesidir. Edebiyatın da bir yöntemi olduğundan o da bir bilimdir. Edebiyat bir bilimin yapması gereken:-anlama, -yorumlama, -değerlendirme, -benzerleriyle karşılaştırma, -yerleştirme basamaklarını yaptığı için bir bilimdir.

Edebiyat’ın amacı estetik ve güzelliktir. Edebiyat’ı edebiyat yapan iki temel özellik vardır: 1) Dil-üslup 2) Estetik-güzellik. Bu özelliklerin ikisi de okuyucuya ve yazara göre değişkendir. Edebiyat duygu ve düşüncelerimizi karşımızdakine anlatabilmek için bir araç niteliğindedir. Edebiyatta içerikten çok o içeriğin nasıl dile getirildiği önemlidir. Edebiyat sanatçıyı, bilimi ve eseri içinde yaşadığı dönemi ve türü içindeki yerini inceler.

Edebi eserin incelenmesi açısından, bir sosyal bilimdir. Diğer sosyal bilimleriyle sürekli iletişim ve etkileşim içindedir. Edebiyatın diğer sosyal bilimlerden farkı: yaratıcı olması, öznel olması ve kurmaca olmasıdır. Edebiyat tarihinin oluşturulması açısından, edebiyat bilimi önemlidir. Mehmet Yücel

Vikipedi:Babil
Şablon:Kullanıcı türkoloji
Bu kullanıcı edebiyat ile ilgili katkıda bulunabilir.
Bu kullanıcı bilime büyük bir ilgi duyar.
Bu kullanıcı sinema ile ilgili katkıda bulunabilir.
Dil Bu kullanıcı diller ile ilgili yazı yazabilir.
az-3 Bu istifadəçi Azərbaycan dilini yüksək səviyyədə başa düşür.
tt-3 Bu qullanıçı yuğarı däräcädä Tatarça belä.
ota-1 بو ذات لسان عثمانیده مبتدیدر
Diğer kullanıcılar