Kullanıcı:İnkanyezi/MesajArsivi2009

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba İnkanyezi/MesajArsivi2009, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
  • Kullanıcı sayfanıza Babil kutularını koymanız, diğer kullanıcıların sizin hakkınızda daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiçbir eseri buraya eklememelisiniz!
  • Yüklediğiniz resimleri size ait olan bir galeride görebilirsiniz.
  • Vikipedi politikalarının özetlerini okumanızda yarar var.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

мrxesu 21:52, 15 Haziran 2009 (UTC)


Az önce bir Vikipedi sayfasına zarar verdiniz, lütfen bu tutumunuza son verin! Vandalizm olarak adlandırdığımız bu kötü davranışa Vikipedi'de izin verilmez. Gerçekten bir katkı yapmak istiyorsanız Vikipedi'ye hoş geldiniz, fakat zarar vermeye devam ederseniz, yaptığınız bütün değişiklikler geriye alınacak ve siz de engelleneceksiniz. Değişiklikleriniz yapıcı olduğu sürece Vikipedi'ye katkıda bulunmaya devam edebilirsiniz. Lütfen Vikipedi'nin Engelleme politikası ve Vandalizm sayfalarını inceleyin; yaptığınız bu tip hareketlere tolerans gösterilmeyecek ve yumuşak davranılmayacaktır.

Makul bir editör olmanızı diliyor ve bir kullanıcı adı almanızı bekliyoruz. Vikipedi'ye tekrar hoş geldiniz, fakat vandallık yaptığınız müddetçe Vikipedi'den engellenmeniz yakındır.

Eğer bu mesajı yanlışlıkla aldığınızı düşünüyorsanız, paylaşılan bir IP adresini kullanıyor olabilirsiniz. Gene de, bu adresten tekrar edilen vandallıklar geçici olarak engellenmenize veya erişiminizin tümüyle durdurulmasına yol açabilir. Gelecekte karışıklığa yol açmamak için lütfen şimdi bir kullanıcı hesabı edinin. мrxesu 21:52, 15 Haziran 2009 (UTC)


Parapsikoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Tartışma:Parapsikoloji sayfasında yaptığınız bu değişiklik geri alındı. Seçkin statüsünü hak etmediğini ne kadar inanıyorsanız inanın, fakat madde birden bire bu statüsü kaybetmez. Herhangi bir seçkin madde, seçkinliğini kaybedebilmesi için önce bir seçkin madde incelemesi yapılmalı. İsterseniz siz maddeyi seçkin madde incelemesi için aday olarak gösterebilir siniz . Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 19:00, 16 Haziran 2009 (UTC)

Mesajlarınız çıkarmayın[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği çıkarmayınız. Herhangi bir sayfayı boşaltmak vandalizm olarak ele alınabilir. Eski mesajlarınızı arşivlemeyi düşünebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına göz atabilirsiniz.

İyi çalışmalar. --MightY 20:14, 16 Haziran 2009 (UTC)

Selam[değiştir | kaynağı değiştir]

Burada iki maddenin aynı olduğunu gerek olmadığını söylemişsiniz. Bu durumda SAM'a aday göstermenize gerek yok. Maddelere çift madde şablonu koyarsanız ikisi birleştirilecektir. İyi çalışmalar..--Boyalikus 18:56, 17 Haziran 2009 (UTC)

Evet bu yönlendirme olanağı nedeniyle bu tür maddeleri SAM'a aday göstermenize gerek yok... Bir hizmetliden yardım isterseniz madde isimlerini birleştirecektir. Bu gibi durumlarda maddenin tartışma sayfasına bir not bırakmanızda fayda vardır. İyi çalışmalar. --Boyalikus 19:07, 17 Haziran 2009 (UTC)

Gerekçesiz adil kullanım resmi[değiştir | kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 10:52, 20 Haziran 2009 (UTC)

İyivikiler... [ho? ni!] 10:54, 20 Haziran 2009 (UTC)

İyivikiler... [ho? ni!] 10:58, 20 Haziran 2009 (UTC)

Telif hakkı saklı ses kayıtlarının süresi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,
VP:AK#Ses_klipleri ve Vikipedi:Müzik örnekleri#Kılavuz gereği, telif hakkı saklı ses kayıtlarından alınabilecek örneklerin 30 saniyeden ve kaydın toplam uzunluğunun %10'undan kısa olması gerekir. Ancak yüklemiş olduğunuz kayıtlarda sorun var.

Her iki dosyanın da orijinal uzunluğunun %10'u 30 saniyeden daha uzun olduğu için, en fazla 30 saniyelik bölüm kullanılabilir. Dolayısıyla bu dosyaların 30 saniyelik versiyonlarını yüklemeniz gerekiyor. İyivikiler... [ho? ni!] 13:59, 20 Haziran 2009 (UTC)

  • İngilizce Vikipedi'de kullanılıyor olması durumu değiştirmiyor. Türkçe Vikipedi'nin mevcut kuralları gereği dosyaların bu hâliyle kullanılması mümkün değil. Gereken değişiklik yapılmazsa VP:HS Resim/Medya 6. kural gereği 48 saat sonra silinecekler. Kuralın değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, bu görüşünüzü ilgili sayfalarda belirtebilirsiniz, ama kuralı "göz ardı" edemezsiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 14:26, 20 Haziran 2009 (UTC)
  • Sizin de ateist olduğunuzu bilmiyordum. Yanlış yargılamışım. Bundan dolayı özür dilerim. Sosyalizm ve komünizme karşı özel bir garezim yok. Sadece yapıcı bir eleştiri getirmiştim. İyi geceler. Эялвачмеcаж 20:49, 23 Haziran 2009 (UTC)
Bunun gibi telif haklı saklı resimleri özgür lisans ile Vikipedi'ye yüklemeyiniz.Telif ihlali Vikipedi'de yasaktır.İyi çalışmalar.--Eldarion 07:41, 25 Haziran 2009 (UTC)
1-Üslübunuza dikkat ediniz.Vikipedi'de nezaket resmi bir politikadır.Resmi CC lisanslı ile yüklemişsiniz.Bu özgür bir lisanstır.

Kimin telif hakkı peşinde koşup koşmayacağının kararını verecek siz değilsiniz.Vikipedi'nin telif politikası bellidir.--Eldarion 15:22, 25 Haziran 2009 (UTC)

Vikipedi'nin ne olduğu konusundaki açıklamalarınız için teşekkür ederim öncelikle.Sanıyorum resmi özgür lisans ile yüklemediğinize hemfikirsiniz.Resmi geri getiriyorum ve silme şablonlarını ekliyorum.Son olarak silinmeye aday maddeler sayfasındaki oylarınız gözüme çarptı.2 aylık üye olmadığınız için oylarınız geçersizdir.Bilginize.--Eldarion 15:30, 25 Haziran 2009 (UTC)