Korkuteli Meslek Yüksekokulu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Korkuteli Meslek Yüksekokulu, Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı olarak, 29 Eylül 2000 tarihli YÖK kararıyla kurulmuş, 17 Eylül 2001 tarihinde fiili olarak eğitim-öğretime başlamıştır.

Yüksekokulda Bilgisayar Programcılığı, Bahçe Tarımı, Mantarcılık, Maliye, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Pazarlama programları ile ön lisans eğitimi sürdürülmektedir. Mevcut üç programda (Bilgisayar Programcılığı, Maliye ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları) ikinci öğretim imkânı da bulunmaktadır.'

Yüksekokulda Tekniker unvanı ile eğitim ve öğrenimini tamamlayan öğrenciler, sektörlerin iş organizasyonu içinde ara insan iş gücü olarak yer almaktadır. Öğrenciler aldıkları eğitimin uygulamalarını yerinde görmek ve pratik bilgilerini geliştirmek için 4. yarıyılın sonunda staj yapmaktadır. Eğitim-öğretim içerisinde tüm programlarda temel ve mesleki bilgisayar eğitimi teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.

Korkuteli Meslek Yüksekokulu ayrıca bölgenin gereksinimlerine yönelik kongre, kurs, danışmanlık ve sertifikalı eğitim ile okul dışı çalışmalara da katılmaktadır.

Yüksekokulda 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi itibarı ile yaklaşık 750 öğrenci öğrenim görmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]