Kemal Demirel

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kemal Demirel, (d. 17 Mayıs 1955, Kırklareli – ö. 3 Mayıs 2022) Türk siyasetçi.

Eğitim ve Mesleki Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu ile Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Bursa'da özel eğitim kurumunda üst düzey yöneticilik görevleri yapmıştır.

Siyasi Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1973'te CHP gençlik kollarına üye olmuştur. Sosyaldemokrat Halkçı Parti Osmangazi İlçe Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olarak görev yapmıştır. CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ve başkan yardımcısı olmuş, CHP Bursa il başkanlığı, CHP Parti Meclisi ve MYK üyeliği yapmıştır. TBMM 22. ve 23. Dönem CHP Bursa Milletvekilidir.

Sivil Toplum Kuruluşu Üyelikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bursa Bal-Göç, Bursa Eğridereliler, Batı Trakya Dayanışma, Rumeli Türkleri Dayanışma Dernekleri üyesi.[1]

Evli ve 2 çocuk babasıydı.

Ölümü ve cenaze töreni[değiştir | kaynağı değiştir]

Kemal Demirel, 3 Mayıs 2022 tarihinde Kanser sebebiyle hayatını kaybetti. Kentteki tren projeleriyle ilgili olan çalışmalarıyla tanınan Kemal Demirel için Nilüfer Belediyesi önünde saat 11.00’de tören düzenlendi. [2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TBMM internet sitesindeki özgeçmişi". 28 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2022. 
  2. ^ "Eski CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, son yolculuğuna uğurlandı". www.sozcu.com.tr. 4 Mayıs 2022. 18 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2023.