Kazakistan'daki üniversiteler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Şehir şehir Kazakistan'daki üniversiteler:

Almatı

  • Adilet Hukuk Akademisi [1]
  • Abay Almatı Eyalet Üniversitesi
  • Almatı Teknoloji Üniversitesi [2]
  • Almatı Güç Mühendisliği ve Telekominikasyon Enstitüsü [3]
  • El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi [4]
  • Orta Asya Üniversitesi
  • Uluslararası Ticaret Akademisi [5]
  • Kaynar Üniversitesi [6]
  • Kazak-Amerikan Üniversitesi [7]
  • Kazak-Britanyalı Teknik Üniversitesi [8]
  • Kazak Spor ve Turizm Akademisi [9]
  • M.Tınışbayev Kazak Ulaştırma ve İletişim Akademisi [10]
  • T.Rıskulov Kazak İktisat Üniversitesi [11]
  • T.K.Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi [12]
  • Kurmangazi Kazak Ulusal Konservatuarı [13]
  • Asfendiyarov Kazak Ulusal Tıp Üniversitesi [14]
  • Abay Kazak Ulusal Pedagoji Üniversitesi [15]
  • K.I.Satpayev Kazak Ulusal Teknik Üniversitesi (KazNTU) [16]
  • Ablay-han Kazak Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi [17]
  • Kimep|KIMEP: Kazakistan İdari, İktisadi ve Stratejik Kaynaklar Enstitüsü, [18]
  • Süleyman Demirel Üniversitesi [19]
  • Turan Üniversitesi [20]

Astana

Aktau

  • Aktau Yabancı Diller Koleji
  • Ş.Yesenov Hazar Teknoloji ve Mühendislik Eyalet Üniversitesi, eski Eyalet Üniversitesi [24]

Aktöbe

  • K.Jubanov Aktöbe Eyalet Üniversitesi [25]
  • Aktöbe Eyalet Pedagogical Enstitüsü
  • M.Ospanov Batı Kazakistan Eyalet Tıp Akademisi
  • Kazak-Rus Uluslararası Üniversitesi

Atırau

  • H. Dosmukhamedov Atırau Eyalet Üniversitesi [26]
  • Atırau Neft ve Neftyağı Enstitüsü

Ekibastuz

  • K.I.Satpayev Ekisbastuz Mühendislik ve Teknik Enstitüsü [27]

Jezkazgan

  • O.A. Baykonurov Jezkazgan Üniversitesi [28]

Karagandy

  • Buketov Karagandy Eyalet Üniversitesi [29]
  • Karagandy Eyalet Teknik Üniversitesi [30]
  • Karagandy Eyalet Tıp Akademisi [31]

Kokşetau

  • Ş.Ualihanov Kokşetau Eyalet Üniversitesi

Kostanay

  • A.Baytursınov Kostanay Eyalet Üniversitesi [32]
  • Kostanay Eyalet Pedagoji Enstitüsü

Kızılorda

  • Korkut Ata Kızılorda Eyalet Üniversitesi [33]

Oral

  • M.Otemisov Batı Kazakistan Eyalet Üniversitesi [34]
  • Jangir-Han Batı Kazakistan Ziraat ve Teknik Üniversitesi [35]
  • Batı Kazakistan Edebiyat Akademisi

Öskemen

  • S.Amanjolov Doğu Kazakistan Eyalet Üniversitesi [36]
  • D.Serikbaev Doğu Kazakistan Eyalet Teknik Üniversitesi [37]
  • Doğu Kazakistan Bölge Üniversitesi
  • Kazak-Amerikan Özgür Üniversite [38]

Pavlodar

  • S. Toraygırov Pavlodar Eyalet Üniversitesi [39]
  • Pavlodar Eyalet Pedagoji Enstitüsü [40]

Petropavl

  • M.Kozıbaev Kuzey Kazakistan Eyalet Üniversitesi [41]

Rudni

  • Rudniy Sanayi Enstitüsü [42]

Şımkent

  • M.O.Auezov Güney Kazakistan Eyalet Üniversitesi [43]
  • Güney Kazakistan Eyalet Tıp Academisi
  • M.Saparbayev Güney Kazakistan Edebiyat Enstitüsü

Semey

  • Şakerim Semey Eyalet Üniversitesi
  • Semey Eyalet Pedagoji Enstitüsü
  • Semey Eyalet Tıp Akademisi
  • Kazak Finans İktisadî Enstitüsü [44]

Taraz

  • M.H.Dulati Taraz Eyalet Üniversitesi [45]
  • Taraz Eyalet Pedagoji Enstitüsü
  • Zambıl Hydromelioration and Construction Enstitüsü
  • Zambıl Işık ve Gıda Sanayi Teknoloji Enstitüsü

Tekeli

  • Orta Asya Üniversitesi

Türkistan