Karen Hughes

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Karen Hughes
Müsteşar
Karen Parfitt Hughes
Kişisel bilgiler
Doğum 27 Aralık 1956 (67 yaşında)
Paris, Fransa
Partisi Cumhuriyetçi Parti
Evlilik(ler) Jerry Hughes
Çocuk(lar) Robert Hughes

Karen Parfitt Hughes (d. 27 Aralık 1956), Amerikan politikacı. ABD Başkanı George W. Bush'un ABD'nin Müslüman ülkelerde bozulan imajını düzeltmesi için görevlendirdiği ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kamu diplomasisinden sorumlu büyükelçi seviyesindeki müsteşarı.

1956 yılında son Amerikan Panama Kanalı bölgesinin yöneticisi Harold Parfitt’in kızı olarak Paris‘de dünyaya geldi. 1977 İyi bir dereceyle Teksas’da bulunan Protestan kilisesine bağlı Güney Metodist Üniversitesi’nden mezun oldu. 1984’e kadar televizyon muhabirliği yaptı, başkanlık seçimlerini takip etti. 1990’lardan beri ise George W. Bush ile çalışan Hughes, ilk önce Bush’un Teksas valiliği sırasında iletişim danışmanlığını sonra başkanlığı döneminde ise başkan danışmanlığı görevini yürüttü. 2002’de Beyaz Saray Irak Ekibi’ne dahil edildi. Bush’un parti kongresi ve 2004 başkanlık seçimleri sırasında aktif olarak görev yaptı. Amerikan basınında, “bugüne kadar Beyaz Saray’a hizmet eden en güçlü kadın”, “Bush’un en gerekli akıl hocası” gibi haberlerle anıldı.

9 Eylül 2005'te ataması onaylandıktan sonra yemin ederek göreve başladı. 26 Eylül 2005'te başlayan Mısır gezisinden sonra aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir dizi Müslüman ülkeyi ziyaret etti. Ziyaret ettiği Müslüman ülkelerde genellikle ülkenin kadın ve çocukları ile bir araya gelmeye çalıştı. Allah’ın birliği, Irak İşgali’nin gerekliliği, kadının Müslüman toplumlarda yeri merkezli konuşmalar yaptı. Hâlen görevini sürdürüyor.