Köpek pozisyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Köpek pozisyonunda olan bir çift

Köpek pozisyonu, alıcı partnerin dizleri bükük, başı ileride duracak şekilde dört uzvuyla da (genelde elleri ve dizleri üstünde) çömeldiği, bacakların hafifçe açık durduğu seks pozisyonu. "Köpek pozisyonu" teriminin kaynağı kesin olarak bilinmemekle birlikte, muhtemelen köpeklerin üreme pozisyonuna yapılan bir benzetmedir. Kama Sutra'da inek pozisyonu olarak betimlenir.[1]

Çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Arkadan gerçekleştirilen ilişkiler anal veya vajinal olabilir. Arkadan penetrasyonun çeşitli şekilleri vardır:

Klasik köpek pozisyonu
Alıcı partner dört uzvu üzerinde, gövdesi yatay veya yataya yakın bir şekilde dururken, verici partner ayakta veya dizleri üzerinde durur ve alıcı partneri arkadan penetre ederken belinden veya kalçasından tutar.
Birdirbir pozisyonu
Alıcı partnerin gövdesi öne doğru yatık bir biçimde dizleri ve dirsekleri, veya önkolu, veya kafası yere dayalıdır. Herhangi iki partnerin elleri serbesttir veya manuel uyarıyı sağlamak için kalçadadır. Bu pozisyon; verici partnerin, maksimum penetrasyonu sağlamak ve/veya G-noktasına ulaşmak için kendi kalçasını, alıcı partnerinin kalçasından yukarıda tutmasına olanak sağlar. Ayrıca bu pozisyon, bondage ilişki için kullanılabilir.
Bir kadının, kayışlı dildo ile erkek partneriyle girdiği cinsel ilişki tasviri
Kurbağa pozisyonu
Alıcı partner gövdeleri üzerinde düz bir şekilde yatarken; verici partner arkadan penetrasyon gerçekleştirirken onun üstünde, ona bitişik veya yakın bir şekilde yatar.
Kollar arkada
Verici partner, alıcı partnerin kollarını bileklerinden veya opsiyonel olarak bileklerine bağladığı seks aparatlarından tutarak geriye doğru çeker. Bu şekilde verici partnerin dengesini sağlaması alıcı partnere bağlı olur.
Mobilya desteği
Alıcı partner, yatak, koltuk, sandalye veya tabure gibi bir mobilya parçasına destek sağlanması için tutunabilir veya yatabilir. Bu mobilyalar bondage ilişki için de kullanılabilir.
Antik Roma dönemindeki yağ lambası üzerindeki köpek pozisyonu tasviri

Anal seks köpek pozisyonunda da uygulanabilir. Çoğu anal seks pozisyonu bu bakımdan vajinal seks pozisyonlarına benzer. Köpek pozisyonu penetrasyonu azami düzeye getirerek penetrasyon derinliğini artırır. Ancak bu durum, inen kolona baskıyı artırarak rahatsızlık oluşturma riskini oluşturur. Verici partner penetrasyon ritmini kontrol eder. Ayrıca, alıcı partner düz ve yüzükoyun bir biçimde yatarken verici partner, onun uylukları arasına geçerek penetrasyonu gerçekleştirebilir.

Faydaları ve zorlukları[değiştir | kaynağı değiştir]

Antik Pompeii genelevindeki köpek pozisyonu tasviri

Özellikle aktif partnerler, köpek pozisyonunu erotik ve çekici bulmaktadır. Köpek pozisyonu, aktif erkek partnere maksimum derinlik avantajı sunar. Aktif partner bu pozisyondayken genel olarak her bir girişin kuvvetini ve ritmini kontrol eder, ayrıca ellerin serbest kalması dolayısıyla masaj veya elle uyarma olanağı sağlar. Ek olarak, üçlü grup sekste genellikle pasif partnerler köpek pozisyonunda bulunur.

Bazı kadınlar, duruş açısı veya bu pozisyonun sağladığı penetrasyon derinliğinden rahatsızlık duyabilirler. Bazı kadınlar için arkadan penetrasyon, G noktasının uyarılmasını kolaylaştırır. Ancak, klitoris uyarılmasını minimal düzeyde tuttuğu için cinsel birleşme sırasında mastürbasyona gereksinim duyulabilir.

İki partner arasındaki belirgin bacak uzunluğu farkı, bu pozisyonun gerçekleşmesini güçleştirebilir. Bu pozisyon iki partner için de daha az samimi kabul edilebilir, çünkü göz teması ve öpüşme çok daha zordur. Çoğu uzun süreli çiftler köpek stilini ilişkiyi düzenleyici olarak bulur, çünkü bu pozisyon, alıcı partnerin aktif partnere olan mutlak teslimiyetini ya da güvenini gerektirir ve simgeler.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kama Sutra, Kamasutra-sex.org 6 Eylül 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da verilmiş şekliyle
  2. ^ Keesling, Barbara (1993). Sexual Pleasure: Reaching New Heights of Sexual Arousal & Intimacy. Hunter House Publishers. s. 167. ISBN 9780897931489. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]