Jörg Fischer

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jörg Fischer (d. 4 Temmuz 1957), özelikle Alman müzik grubu Accept ile yaptığı çalışmalarla tanınan bir Alman gitaristtir.[1] 1978 yılının sonlarında gitarist Gerhard Wahl'ın yerine Alman heavy metal grubu Accept'te katıldı Grubun 1979 yılındaki kendi adlarını taşıyan ilk albümden, dördüncü albüm Restless and Wild için kayıtlar başlamadan önce ayrılana kadar I'm a Rebel (1980) ve Breaker (1981) albümlerinde yer aldı. Grubun 5. albümü Balls to the Wall'ın kaydı tamamlandıktan sonra gruba yeniden katılması istendi. Fischer, Metal Heart (1985) ve Russian Roulette (1986) albümlerinde yer aldı. "Living for Tonite", "Wrong Is Right", "Aiming High", "Another Second to Be" ve "Lay Down the Law" (Accept tarafından UDO'nun Animal House albümünde icra edildi) şarkılarında baş gitarist olarak yer almasına rağmen, bu zamana kadar rolü esas olarak ritim gitaristi olarak gösterilmişti. Jörg Fischer 1988 civarında tekrar gruptan ayrıldı.

Fischer daha sonra, vokalist Dave Fefolt (Masi, Hawk), gitarist Roy Z (Tribe of Gypsies, Bruce Dickinson ), basçı Rex Tennyson (Hellion, Heavy Bones) ve davulcu Reynold Carlson (Jag Panzer, Joey Tafolla ) içeren Royal Flush adlı kısa ömürlü Los Angeles merkezli bir projede yer aldı. Ancak grup, yapımcı Dieter Dierks ile 5 şarkılık bir demo kaydettikten sonra dağıldı.

Royal Flush'ın hemen ardından Fischer, hepsi de İsveçli olan müzisyenler, vokalist Pete Sandberg (eski Alien, Von Rosen), basçı Magnus Rosén (eski Von Rosen), davulcu Anders Johansson (eski Yngwie Malmsteen, Silver Mountain) ve klavyeci Jens Johansson (eski Yngwie Malmsteen, Silver Mountain) ile Goodnight LA adı altında bir araya geldi. Her ne kadar grup RCA Records ile bir geliştirme anlaşması yapmış olsa da, işler daha ileri gitmedi ve tüm kadro İsveç'e kaçtı ve burada Coverboys olarak performans sergilediler ve 1991 yılında İsveç ve Norveç'te bir yaz turu için basta Rosén'in yerini alan Per Stadin (eski Silver Mountain) ile kısa ömürlü bir cover grubu kurdular.

Fischer, 1993 yılında Billionaires Boys Club grubuyla Something Wicked Comes albümünü kaydetti.[2] Billionaire Boys Club'da gitarda Fischer, davulda Anders Johansson, basta Magnus Rosén ve vokalde Mark Boals (eski Yngwie Malmsteen) yer aldı. Marcel Jacob (eski Talisman, Last Autumn's Dream), Per Stadin ile birlikte albümdeki ek bas gitar görevlerini paylaştı.

Billionaires Boys Club'ın dağılmasından sonra Fischer, düşük bir profil sergiledi. Yine de kısa bir süre için, Anthrax, Armored Saint ve Ugly Kid Joe üyelerinin yer aldığı ve albüm için "Burnin' Up"ın bir uyarlamasını kaydeden bir kerelik stüdyo işbirliği olan Doom Squad ile yeniden ortaya çıktı. A Tribute to Judas Priest: Legends of Metal, albümü 1996 yılında yayınlandı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Record sleeves for Accept, I'm a Rebel, Breaker, Metal Heart and Russian Roulette
  2. ^ Record sleeve for Something Wicked Comes