Ip Man 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ip Man 2
葉問2:宗師傳奇
YönetmenWilson Yip
YapımcıRaymond Wong
YazarEdmond Wong
OyuncularDonnie Yen
Sammo Hung
Huang Xiaoming
Lynn Hung
Kent Cheng
MüzikKenji Kawai
Görüntü yönetmeniO Sing-Pui
KurguCheung Ka-fai
DağıtıcıMandarin Films Distribution Co. Ltd.
Çıkış tarih(ler)i29 Nisan 2010 (2010-04-29)
Süre109 dakika
ÜlkeHong Kong
DilÇince, Kantonca
Bütçe12,902,809 $[1]
Hasılat49,721,954 $
Önceki filmIp Man (film)
Devam filmiIp Man 3

Ip Man 2, dövüş sanatı Wing Chun'un büyük ustası Yip Man'ın hayatına dayanan 2010 yapımı Hong Kong biyografik dövüş sanatları filmidir. 2008 filmi Ip Man'ın devamı olan Ip Man 2, Wilson Yip tarafından yönetildi ve Yip Man'ı Donnie Yen canlandırdı. Daha önceki filmin olaylarının devamı olan Ip Man 2, Britanya Hong Kongu'nda geçmektedir. Ip Man, Wing Chun dövüş sanatını yaymaya çalışır, ancak Hung Ga dövüş sanatlarının yerel ustası da dahil olmak üzere diğer ustaların rekabetiyle karşı karşıya kalır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Britanya kolonisi içerisinde yer alan Hong Kong’da Ip Man Wing Chun'u yaymak için bir çatı katı kiralar ve kendince dövüş okulu kurar. Ip usta, Wing Chun sanatını ilerletmeye çalışırken Hung Ga uzak doğu dövüş sanatının yerel ustası da dahil, diğer sanatların ustaları bu duruma sıcak bakmaz. Ip Man, Japonya işgalinin sona ermesinin ardından ailesi ile beraber Foshan’dan Hong Kong’a yerleşir. Yabancı olduğu bir ortama geldiği için okuluna pek fazla öğrenci çekemez. Wong isimli bir genç Ip Man ile dövüşmek isteyip yeniliyor, daha sonra tüm arkadaşları ile beraber Ip Man'ın öğrencisi olmak için geri döner. Bu gençler Ip Ustanın ilk öğrencileri olurlar. Büyük Usta Ip'in popülaritesi ve itibarı giderek artar. Diğer yandan başka dövüş okulları bu başarıyı kıskanır ve ustayı yenmek üzere ona sağlam rakipler gönderir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Donnie Yen - Ip Man (葉問), Wing Chun dövüş sanatları ustası. 1940'larda ailesiyle birlikte Hong Kong'a gelir ve burada dövüş okulu açmak ister.
  • Sammo Hung - Hung Chun-nam (洪震南), Hung Ga dövüş sanatları ustası, astım hastasıdır. Başlarda, Ip Man'ın düşmanıdır, ancak daha sonra arkadaşı olur.
  • Huang Xiaoming - Wong Leung (黃梁), Ip Man'ın ilk öğrencisidir.
  • Lynn Hung - Cheung Wing-sing (張永成), Ip Man'ın eşidir.
  • Simon Yam - Chow Ching-chuen (周清泉), İlk filmde de yer alan Ip Man'ın arkadaşıdır. Hong Kong sokaklarında dilenci olarak dolaşmaktadır.
  • Darren Shahlavi - Taylor "The Twister" Miller, kibirli ve ırkçı bir İngiliz boks şampiyonudur. Çince lakabı "Kasırga"dır (龍捲風).

Devam filmi[değiştir | kaynağı değiştir]

Serinin üçüncü filminin çekimleri 2015 yılında başlamıştır.[2] Önceki yönetim ekibi ile Yip Man'ı yeniden Donnie Yen canlandırmıştır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Three Yip Man Biopics to Commence Filming Soon - Wu-Jing.org". wu-jing.org. 27 July 2009. 14 April 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 March 2010. 
  2. ^ "Ip Man 3 Coming Up". bluray.com. 30 Ocak 2014. 31 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2014. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]