Here Comes Mr. Jordan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Robert Montgomery ve James Gleason Here Comes Mr. Jordan filminden bir sahne fotoğrafı

Here Comes Mr. Jordan, Alexander Hall'un yönettiği 1941 ABD yapımı fantastik romantik komedi filmidir. Filmde, vaktinden önce yanlışlıkla cennete götürülen bir boksöre Dünya'ya dönmesi için ikinci bir şans verilir. Başrollerinde Robert Montgomery, Claude Rains ve Evelyn Keyes yer alıyor.

Harry Segall'ın 1938'de yazdığı Heaven Can Wait adlı oyununa dayanan film senaryosu (başlangıçta adı Like This),[1] Sidney Buchman ve Seton I. Miller tarafından yazıldı. Filmin geçici adı Heaven Can Wait ve Mr. Jordan Comes to Town'dı .[2] 1943'te Heaven Can Wait adı, ölümden sonraki yaşamla ilgili başka bir alakasız komedi için kullanıldı.

Edward Everett Horton, Messenger 7013 rolünü yeniden canlandırdı ve Roland Culver , filmin devamı olan Down to Earth (1947) filminde Bay Jordan rolünü üstlendi. Warren Beatty daha sonra filmi 1978'de Heaven Can Wait olarak yeniden çekti. Başrolünde Chris Rock'ın yer aldığı 2001 yapımı Down to Earth filmi de oyundan uyarlanmıştır.

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Harry Segall En İyi Öykü Akademi Ödülü'nü kazanırken, Sidney Buchman ve Seton I. Miller En İyi Senaryo ödülünü kazandı. Şu dallarda ayrıca Oscar’a aday gösterildi: En iyi film, Montgomery için En İyi Erkek Oyuncu, Hall için İyi Yönetmen, Gleason için bir En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve Joseph Walker için En İyi Sinematografi, Siyah-Beyaz .

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Heaven Can Wait: Comedy-fantasy in Three Acts by Harry Segall". 11 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2021. 
  2. ^ Here Comes Mr. Jordan (1941), catalog.afi.com 11 Aralık 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved 13 May 2018

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Alexander Hall