Google Crowdsource

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Google Crowdsource
Geliştirici(ler)Google
İlk yayınlanma29 Ağustos 2016 (7 yıl önce) (2016-08-29)
Güncel sürüm1.2.0.327736562
Geliştirme durumuAktif
İşletim sistemiAndroid
ErişilebilirlikÇokdilli
TürKitle kaynak
Resmî sitesicrowdsource.google.com

Google Crowdsource, Crowdsource veya Google'dan Crowdsource, Google şirketi tarafından gönüllü kullanıcıların yardımıyla birçok hizmetinin Yapay Zeka algoritmalarını iyileştirmek için geliştirilen bir platformdur.

Crowdsource, Android için Google Play Store'da ve 29 Ağustos 2016'da web sürümünde yayınlandı. Crowdsource, kullanıcıların Google'ın farklı hizmetlerinin çoğunu geliştirmek için tamamlayabilecekleri çeşitli kısa görevleri içerir. Bu tür görevler, diğer görevlerin yanı sıra görüntü etiketi doğrulaması, geri bildirim duyarlılığı değerlendirmesi, çeviri doğrulaması içerir. Kullanıcılar bu görevleri tamamlayarak Google Haritalar, Google Çeviri ve Android gibi hizmetleri geliştirmek için Google'a veri sağlar. Kullanıcılar görevleri tamamladıkça, ilerlemelerini izleyen istatistikler, kimlik bilgileri ve sertifikalar içeren başarılar kazanırlar.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Crowdsource farklı türde görevler içerir. Her biri, Google'a makine öğrenimi algoritmalarına eğitim verisi olarak sağlanabilecek farklı bilgiler sağlar. Google Play'deki uygulama açıklamasında Google, bu görevleri tamamlanması en fazla 5-10 saniye sürecek olan "Mikro görevler" olarak ifade eder.

Diller[değiştir | kaynağı değiştir]

Afrikaanca, Arnavutça, Amharca, Arapça, Ermenice, Assamese, Azerice, Bahasa Dili (Endonezya), Bahasa Dili (Malayca), Baskça, Beyaz Rusça, Bengalce, Boşnakça, Bulgarca, Kantonca, Burmaca, Katalanca, Cebuano, Çerokice, Chicheva, Çince (Basitleştirilmiş), Çince (Geleneksel), Korsikaca, Hırvatça, Çekçe, Danca, Felemenkçe, Dzongka, İngilizce, Estonyaca, Esperanto, Fince, Fransızca, Fransızca (Kanada), Frizce, Galiçya Dili, Gürcüce, Almanca, Yunanca, Gucerat Dili, Haiti Kreol Dili, Hausa Dili, Hawai Dili, İbranice, Hintçe, Hmong, Macarca, İzlandaca, Igbo Dili, İrlanda Dili, İtalyanca, Japonca, Java Dili, Kannada Dili, Kazakça, Kmerce, Kinyarawand, Korece, Kürtçe (Kurmançi), Kürtçe (Sorani), Kırgızca, Laoca, Latince, Letonca, Litvanca, Lüksemburgca, Makedonca, Malagaşça, Malayca, Malta Dili, Maori, Marathi Dili, Moğolca, Nepalce, Norveççe, Oriya Dili, Peştuca, Farsça, Lehçe, Portekizce, Pencabi, Rumence, Romanşça, Rusça, Samoaca, İskoç Galcesi, Sırpça (Kiril alfabesi), Serrano, Sesotho, Şona Dili, Sicilyaca, Sindice, Seylanca, Slovakça, Slovence, Somalice, İspanyolca, Sundanizce, Svahili, İsveççe, Tacikçe, Berberi Dilleri, Tagalog/Filipince, Tamilce, Tatarca, Telugu Dili, Tayca, Tibetçe, Türkçe, Türkmence, Ukraynaca, Urduca, Uygurca, Özbekçe, Vietnamca, Gal Dili, Wolof Dili, Zoza, Yidiş, Yorubaca ve Zulu Dili.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]