Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı
Meydan
Meydandaki Gazi Osman Paşa heykelinin yanından bir görünüm
Meydandaki Gazi Osman Paşa heykelinin yanından bir görünüm
ÖzelliklerGazi Osman Paşa heykeli, İlçe Halk Kütüphanesi, İBB Şehir Tiyatroları, Gaziosmanpaşa Merkez Camii, İlçe Müftülüğü
KonumGaziosmanpaşa, İstanbul

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı, İstanbul ilinin Gaziosmanpaşa ilçesinde yer alan bir meydandır.

Meydan, Gaziosmanpaşa'nın kalbi konumundadır. Bu anlamda ilçenin Merkez Mahallesi ve merkez semti olan Taşlıtarla'da bulunur. Meydanda Gaziosmanpaşa Belediyesi Binası, Gaziosmanpaşa Evlendirme Dairesi, Gaziosmanpaşa İlçe Halk Kütüphanesi, İBB Şehir Tiyatroları'nın Gaziosmanpaşa Sahnesi gibi önemli binalar ve Gaziosmanpaşa Merkez Camii ve İlçe Müftülüğü bulunur.[1][2][3] Birçok dershane, alışveriş merkezinin yanında hastaneler de meydanda yerini almıştır. Meydana ulaşım İETT otobüsleri ve minibüslerle sağlanmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Gaziosmanpaşa Müftülüğü iletişim". istanbul.diyanet.gov.tr. 14 Haziran 2016. 9 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2021. 
  2. ^ "Gaziosmanpaşa İlçe Halk Kütüphanesi". kutuphane.gov.tr. 7 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2021. 
  3. ^ "Gaziosmanpaşa Belediyesi İletişim". gaziosmanpasa.bel.tr. 8 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2021.