Finlandiya Sınır Muhafızları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Finlandiya Sınır Muhafızları
Rajavartiolaitos
Gränsbevakningsväsendet
Finlandiya Sınır Muhafızları arması
Etkin1919-günümüze
Ülke Finlandiya
TipiSınır muhafızı
Büyüklük2.746 (2016)[1]
Parçasıİçişleri Bakanlığı
KarargâhHelsinki, Finlandiya
Websitewww.raja.fi
Komutanlar
KomutanKorgeneral Pasi Kostamovaara
Nişanlar
Sahil güvenlik nişanı

Finlandiya Sınır Muhafızları (FinceRajavartiolaitos; İsveççeGränsbevakningsväsendet), Finlandiya'nın ülke sınırlarının korunmasından sorumlu bir kurumdur. Sınır muhafızları, 21 Mart 1919 tarihinde kurulmuş olup İçişleri Bakanlığı'na bağlı askerî bir kuruluştur. Merkezi başkent Helsinki'de yer almaktadır.

Finlandiya Sınır Muhafızları, göçmenlik konularında kolluk ve soruşturma yetkilerine sahiptir ve göçmenlik ihlallerini bağımsız olarak araştırabilmektedir. Sınır Muhafızları, bunun dışında sahil güvenlik görevlerini de yürütmektedir.

Finlandiya-Rusya sınırı, Sınır Muhafızları tarafından aktif olarak izlenmekte ve denetlenmektedir. Batı deniz sınırları ile İsveç ve Norveç sınırı ise Nordik Pasaport Birliği altında serbest geçişe sahip olsa da Sınır Muhafızları, arama ve kurtarma görevleri nedeniyle bu bölgelerde personel bulundurmaktadır.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Rajavartiolaitoksen tilinpäätös 2016" (PDF) (Fince). Rajavartiolaitos. 25 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]