Fate/hollow ataraxia

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fate/hollow ataraxia
フェイト/ホロウアタラクシア
(Feito/horō atarakushia)
TürKaranlık fantezi
Oyun
GeliştiriciType-Moon
YayımcıType-Moon
TürEroge, görsel roman
MotorKiriKiri
PlatformWindows, PS Vita[1]
Çıkış tarihiMicrosoft Windows
  • JP: 28 Ekim 2005
PlayStation Vita
  • JP: 27 Kasım 2014
Manga
YazarMedori
YayımcıKadokawa Shoten
DergiMonthly Shōnen Ace
DemografikShōnen
Yayın tarihiTemmuz 2013 – güncel
Cilt sayısı2

Fate/hollow ataraxia (フェイト/ホロウアタラクシア Feito/horō atarakushia?), Type-Moon şirketi tarafından 2005'te oluşturulan bir Japon görsel romanıdır. Fate/stay night görsel romanının devamı niteliğindedir. "Ataraxia" kelimesi Yunanca bir kelime olup "huzur" anlamını taşımaktadır. "Hollow ataraxia" başlığının tam anlamı ise "boş (veya sahte/yanlış) huzur"dur.

Oyun aynı zamanda Playstation Vita platformuna da çıkmıştır. Vita versiyonu karakterlerin konuşmalarının tamamının seslendirmesini içerir.[2][3][4]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Fate/hollow ataraxia, Fate/stay night'ın zaman diliminden 6 ay sonrasında yaşananları konu alır. Şehir yine aynı şekilde Fuyuki şehridir. Bazett Fraga McRemitz (Büyücüler Birliği'nin üyesi)'in Beşinci Kutsal Kase Savaşı'nın 4. gününde uyanmasıyla hikâye başlar. Uyandığında yanında Avenger adında yeni bir Servant (hizmetkar) vardır ve tüm hafızasını kaybetmiştir. Bazett ve Avenger Kutsal Kase Savaşı'nı kazanmak için savaşmaya başlarlar.

Bu arada, Shirou Emiya ise tüm arkadaşlarıyla beraber Beşinci Kutsal Kase Savaşı sonrası yeni bir huzurlu bir hayat sürmektedir. Rin Tohsaka ise, deneylerinden biri zamanı ve uzayı bozduktan sonra, yaptığını düzeltmek için Büyücüler Birliği'ne, yani İngiltere'ye, gider. Bundan kısa bir süre sonra Servant (Hizmetkar)'lar yeni bir tehlike sezerler ve şehrin sokaklarında siyah yaratıklar gözükmeye başlar. Shirou bunların üzerine herkesin güvenliğini sağlamak amacıyla işe koyulur. Shirou bu uğraşla ilgili gittiği birçok yerde Caren Ortensia adında gizemli bir kızla sık sık karşılaşır.

Hem Bazett hem Shirou kendilerini 4 günü sürekli olarak tekrarlayan bir zaman döngüsünün içinde bulurlar. Her seferinde öldüklerinde veya 4. günün sonuna geldiklerinde yeniden kendilerini ilk günün başında bulurlar. Sonradan zaman döngüsünü bitirmeye kararlı olan Avenger, Shirou ve Bazett 4 günlük zaman döngüsünün arkasındaki gerçeği keşfederler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Fate/hollow ataraxia coming to PS Vita 23 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Gematsu. 11 Mart 2022
  2. ^ "RPGFan News — Fate/Hollow Ataraxia Announced For Release on Vita". rpgfan.com. 4 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2015. 
  3. ^ "Fate/Hollow Ataraxia Is Coming To PlayStation Vita". Siliconera. 3 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2015. 
  4. ^ "Fate/Hollow Ataraxia On PlayStation Vita Will Be Released This November". Siliconera. 10 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]