Faik Kaytancı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Faik Kaytancı (d. 20 Nisan 1947, Sivas) Türk halkla ilişkiler ve tanıtım uzmanı.

Eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

İzmir Saint Joseph Koleji (Ortaokul bölümünü) ve İzmir Namık Kemal Lisesi'ni bitirmiştir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olmuştur. 1970 yılında Tanıtım ve Halkla İlişkiler alanında Fransa'da staj yapmıştır.

Mesleki Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakanlık Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1971-1974 yıllarında Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Merkez Enformasyon Bürosu Müdürü ve Basın Yayın Genel Müdürlüğü Dış ilişkiler Dairesi Başkanvekili olmuş, 1974-1980 yıllarında Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nde görev almış, sırasıyla; turizm-tanıtma ataşesi ve basın müşaviri olmuştur. 1980-1983 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda görev üstlenmiş ve sırasıyla Tanıtma Genel Müdürlüğü'nde Genel Koordinatör ardından Protokol Müdürü olarak görev ifa etmiştir.

TBMM Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1987-1993 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış ilişkiler ve Protokol Müdürü olarak, Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Sekreteryası Eş Direktörü, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Sekreteri, AGİT Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Sekreterya Direktörü ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Sekreterya Direktörü olarak görev ifa etmiştir ayrıca 2000-2002 yıllarında TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin müşaviri olmuştur. 2002 yılında devlet memurluğundan emekli olmuştur.

Akademik Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1985-1988 yıllarında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevlisi, 1996-2000 yılları arasında Harp Akademileri Komutanlığı Silahlı Kuvvetler Akademisi'nde konferansçı öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir.

Uluslararası Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1993-1999 yıllarında Büyükelçi-Misyon Şefi unvanı ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi genel sekreterliğini yürütmüştür.[1]

Özel Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Evli ve 1 çocuklu olup, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]