FC Barcelona başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

FC Barcelona, geleneksel ismiyle "Barça", La Liga'da mücadele eden İspanyol bir futbol kulübüdür. Kurulduğu 1899 yılından beri, 39 farklı başkan görev yaptı. Kulüp, Barcelona kulüp üyelerine aittir ve limited şirketlerde olduğu gibi başkanı oylama ile seçerler. Kulüp başkanının, kulübün genel yönetiminden, oyuncu ve personel ile sözleşme imzalanmasına kadar bir takım sorumlulukları vardır.

Başkanlar listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıda, 1899 yılında göreve gelen, Barcelona takımının ilk başkanı Walter Wild'den bu yana görev yapan başkanlar listelenmektedir.[1]

FC Barcelona başkanları
İsim Milliyet[n 1] Başlangıç Bitiş Başarılar
Wild, WalterWalter Wild İngiliz 01899-11-29 Kasım 29, 1899 01901-4-25 Nisan 25, 1901
Terradas, BartomeuBartomeu Terradas İspanyol 01901-4-25 Nisan 25, 1901 01902-9-05 Eylül 5, 1902
Haas, PaulPaul Haas Alman 01902-9-05 Eylül 5, 1902 01903-9-17 Eylül 17, 1903
Witty, ArthurArthur Witty İngiliz 01903-9-17 Eylül 17, 1903 01905-10-06 Ekim 6, 1905
Soler, JosepJosep Soler İspanyol 01905-10-06 Ekim 6, 1905 01906-10-16 Ekim 16, 1906
Marial, JuliJuli Marial İspanyol 01906-10-16 Ekim 16, 1906 01908-11-11 Kasım 11, 1908
Reig, VicençVicenç Reig İspanyol 01908-11-11 Kasım 11, 1908 01908-12-02 Aralık 2, 1908
Gamper, JoanJoan Gamper İsviçreli 01908-12-02 Aralık 2, 1908 01909-10-14 Ekim 14, 1909
Gmeling, OttoOtto Gmeling Alman 01909-10-14 Ekim 14, 1909 01910-11-17 Kasım 17, 1910 1 İspanya Kral Kupası
Gamper, JoanJoan Gamper İsviçreli 01910-11-17 Kasım 17, 1910 01913-6-30 Haziran 30, 1913 2 İspanya Kral Kupası
Moxó, Francesc deFrancesc de Moxó İspanyol 01913-6-30 Haziran 30, 1913 01914-7-30 Temmuz 30, 1914
Presta, ÀlvarÀlvar Presta İspanyol 01914-7-30 Temmuz 30, 1914 01914-9-29 Eylül 29, 1914
Vargas, Joaquim Peris deJoaquim Peris de Vargas İspanyol 01914-9-29 Eylül 29, 1914 01915-6-29 Haziran 29, 1915
Llopart, RafaelRafael Llopart İspanyol 01915-6-29 Haziran 29, 1915 01916-6-25 Haziran 25, 1916
Rosés, GasparGaspar Rosés İspanyol 01916-6-25 Haziran 25, 1916 01917-6-17 Haziran 17, 1917
Gamper, JoanJoan Gamper İsviçreli 01917-6-17 Haziran 17, 1917 01919-6-10 Haziran 10, 1919
Graells, RicardRicard Graells İspanyol 01919-6-10 Haziran 10, 1919 01920-6-27 Haziran 27, 1920 1 İspanya Kral Kupası
Rosés, GasparGaspar Rosés İspanyol 01920-6-27 Haziran 27, 1920 01921-7-17 Temmuz 17, 1921
Gamper, JoanJoan Gamper İsviçreli 01921-7-17 Temmuz 17, 1921 01923-7-29 Temmuz 29, 1923 1 İspanya Kral Kupası
Cardona, EricEric Cardona İspanyol 01923-7-29 Temmuz 29, 1923 01924-6-01 Haziran 1, 1924
Gamper, JoanJoan Gamper İsviçreli 01924-6-01 Haziran 1, 1924 01925-12-17 Aralık 17, 1925 1 İspanya Kral Kupası
Balaguer, ArcadiArcadi Balaguer İspanyol 01925-12-17 Aralık 17, 1925 01929-3-23 Mart 23, 1929 2 İspanya Kral Kupası
Rosés, TomàsTomàs Rosés İspanyol 01929-3-23 Mart 23, 1929 01930-6-30 Haziran 30, 1930 1 La Liga
Rosés, GasparGaspar Rosés İspanyol 01930-6-30 Haziran 30, 1930 01931-10-22 Ekim 22, 1931
Oliver, AntoniAntoni Oliver İspanyol 01931-10-22 Ekim 22, 1931 01931-12-20 Aralık 20, 1931
Coma, JoanJoan Coma İspanyol 01931-12-20 Aralık 20, 1931 01934-7-16 Temmuz 16, 1934
Sala, EsteveEsteve Sala İspanyol 01934-7-16 Temmuz 16, 1934 01935-7-27 Temmuz 27, 1935
Sunyol, JosepJosep Sunyol İspanyol 01935-7-27 Temmuz 27, 1935 01936-8-06 Ağustos 6, 1936
Komisyon Yönetimi[2] N/A 01936-8-06 Ağustos 6, 1936 01939-5-06 Mayıs 6, 1939
Soler, JoanJoan Soler İspanyol 01939-5-06 Mayıs 6, 1939 01940-3-13 Mart 13, 1940
Piñeyro, EnriqueEnrique Piñeyro İspanyol 01940-3-13 Mart 13, 1940 01942-7-10 Temmuz 10, 1942 1 İspanya Kral Kupası
Vidal-Ribas, JosepJosep Vidal-Ribas İspanyol 01942-7-10 Temmuz 10, 1942 01942-8-13 Ağustos 13, 1942
Piñeyro, EnriqueEnrique Piñeyro İspanyol 01942-8-13 Ağustos 13, 1942 01943-8-20 Ağustos 20, 1943
Albert, Josep Antoni deJosep Antoni de Albert İspanyol 01943-8-20 Ağustos 20, 1943 01943-9-20 Eylül 20, 1943
Vendrell, JosepJosep Vendrell İspanyol 01943-9-20 Eylül 20, 1943 01946-9-20 Eylül 20, 1946 1 La Liga, 1 Copa Eva Duarte
Montal Galobart, AgustíAgustí Montal Galobart İspanyol 01946-9-20 Eylül 20, 1946 01952-7-16 Temmuz 16, 1952 3 La Liga, 2 İspanya Kral Kupası, 2 Copa Eva Duarte
Martí Carreto, EnricEnric Martí Carreto İspanyol 01952-7-16 Temmuz 16, 1952 01953-9-22 Eylül 22, 1953 1 La Liga, 1 İspanya Kral Kupası, 1 Copa Eva Duarte
Miró-Sans, FrancescFrancesc Miró-Sans İspanyol 01953-9-22 Eylül 22, 1953 01961-2-28 Şubat 28, 1961 2 La Liga, 2 İspanya Kral Kupası, 2 Fuar Kupası
Llaudet, EnricEnric Llaudet İspanyol 01961-2-28 Şubat 28, 1961 01968-1-17 Ocak 17, 1968 1 İspanya Kral Kupası, 1 Fuar Kupası
Carreras, Narcís deNarcís de Carreras İspanyol 01968-1-17 Ocak 17, 1968 01969-12-18 Aralık 18, 1969 1 İspanya Kral Kupası
Montal Costa, AgustíAgustí Montal Costa İspanyol 01969-12-18 Aralık 18, 1969 01977-12-18 Aralık 18, 1977 1 La Liga, 1 İspanya Kral Kupası
Carrasco, RaimonRaimon Carrasco İspanyol 01977-12-18 Aralık 18, 1977 01978-7-01 Temmuz 1, 1978 1 İspanya Kral Kupası
Núñez, Josep LluísJosep Lluís Núñez İspanyol 01978-7-01 Temmuz 1, 1978 02000-7-23 Temmuz 23, 2000 7 La Liga, 6 İspanya Kral Kupası, 2 İspanya Lig Kupası, 5 İspanya Süper Kupası, 1 Avrupa Kupası, 4 Kupa Galipleri Kupası, 2 UEFA Süper Kupası
Gaspart, JoanJoan Gaspart İspanyol 02000-7-23 Temmuz 23, 2000 02003-2-12 Şubat 12, 2003
Reyna, EnricEnric Reyna İspanyol 02003-2-12 Şubat 12, 2003 02003-5-06 Mayıs 6, 2003
Komisyon Yönetimi[3] N/A 02003-5-06 Mayıs 6, 2003 02003-6-15 Haziran 15, 2003
Laporta, JoanJoan Laporta[n 2] İspanyol 02003-6-15 Haziran 15, 2003 02010-6-30 Haziran 30, 2010 4 La Liga, 1 İspanya Kral Kupası, 3 İspanya Süper Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası
Rosell, SandroSandro Rosell İspanyol 02010-7-01 Temmuz 1, 2010 1 La Liga, 1 İspanya Kral Kupası, 2 İspanya Süper Kupası, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar
  1. ^ Milliyet sütununda yer alan ülkeler doğum yerini yansıtmayabilir.
  2. ^ Barcelona, 30 Haziran ile 22 Ağustos 2006 tarihleri arasında, bir yönetim komisyonu tarafından kontrol edildi.[4]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
Özel